Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- بر اساس گزارش رویترز یووال یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی اسرائیل واقعیت تماس‌های محرمانه میان سران این رژیم و عربستان را تأیید کرد. وی با اشاره به اینکه این تماس‌ها در ارتباط با ترس‌های مربوط به ایران صورت گرفته، گفت: معمولاً طرفی که خجالت‌زده است، ما نیستیم. این طرف مقابل است که علاقمند به مخفی نگه‌داشتن این روابط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولاً ما مشکلی نداریم اما به خواسته طرف مقابل احترام می‌گذاریم.
به گزارش رویداد۲۴ به نقل از میدل ایست مانیتور، در اسرائیل اعتقاد بر این است که عربستان افزایش نفوذ ایران در منطقه را محدود می‌کند. علیرغم مشکلات حل نشده میان اسرائیل و فلسطین، تل‌آویو خواستار افزایش ارتباطات با ریاض است. انتخاب محمد بن سلمان به‌عنوان ولیعهد عربستان از سوی برخی به‌عنوان رویای یافتن یک شریک ثابت‌قدم در بزرگ‌ترین پادشاهی عرب برای اسرائیل توصیف شده است. کارشناسان می‌گویند اسرائیل و پادشاهی عربی به‌واسطه تهدید از جانب ایران خواستار روابطی نزدیک‌تر هستند.
عربستان در آستانه ایجاد روابط رسمی و آشکار دیپلماتیک، امنیتی و اقتصادی با اسرائیل است. البته این اتفاق زودتر از آنچه انتظار می‌رفت، اتفاق افتاد.
گروه حاکم در عربستان به سرکردگی محمد بن سلمان این تصمیم را گرفته است. این گروه دیگر به هیچ یک از مسائل تاریخی که بسیاری از کشورهای عرب را از برقراری روابط رسمی با اسرائیل منع می‌کرد، اهمیتی نمی‌دهد.
این پادشاهی بدون آنکه شرمی داشته باشد، در این مسیر گام برمی‌دارد. از دیدگاه عموم مردم عرب، عادی‌سازی روابط با اسرائیل دیگر شرم‌آور و تابو نیست.
یک باور شایع میان گروه حاکم این است که شرایط فلسطین دیگر مسئله اصلی آن‌ها نیست. پیش از آنکه عربستان این حرکت را نهایی کند، احتمالاً راهی برای سرزنش کردن و مقصر دانستن خود فلسطینی‌ها خواهد یافت. آن‌ها مدعی خواهند شد که فلسطینی‌ها خودشان تسلیم سرنوشتشان شدند. 
دیگر کشورهای عرب منطقه تاکنون روابط خود با اسرائیل را عادی کرده‌اند. بااین‌حال، دوراهی عربستان متفاوت است. مسئله این است که برای عربستان، این پروژه بر اساس یک برنامه استراتژیک مشخص پیش نمی‌رود، بلکه زاده نبود جایگزین است. به‌عبارت‌دیگر، این پروژه به دلیل شکست‌ها و ناامیدهای مکرر عربستان در سیاست منطقه‌ای و ناکامی‌اش در مقابله با ایران بر این کشور تحمیل شده است.
خطرات بسیار است؛ مقامات عربستان خود را رهبرانی می‌دانند که از سوی صدها میلیون مسلمان سنی و عرب تصمیم می‌گیرند. آن‌ها نباید این جایگاه را مسلم و اثبات شده تلقی کنند. زمانی که رهبران سعودی با چنین غروری رفتار می‌کنند، از احترام بسیاری از مسلمانان به عربستان به‌عنوان کشوری که اسلام از آنجا آغاز شد و دو شهر مقدس مسلمانان در آن واقع شده، سوءاستفاده می‌کنند.
یکی از نشانه‌های این تغییر را می‌توان در اخبار لو رفته‌ای یافت که می‌گوید محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دو هفته پیش به ریاض فراخوانده شد تا یک‌بار دیگر به او گفته شود که باید با برنامه ترامپ برای حل مناقشه با اسرائیلی‌ها بدون هیچ بحثی موافقت کند. در چنین شرایطی، عباس مستحق همدردی است چراکه او نمی‌تواند نه بگوید، درحالی‌که رضایت وی نیز تغییری در شرایط ایجاد نخواهد کرد. 
این رویکرد تنها به اسرائیلی‌ها اطمینان می‌دهد اما ذهنیت مردم عادی را تغییر نمی‌دهد. (مصر روابط خود را پس از 40 سال عادی کرد اما فقط در سطح رسمی، چراکه عدم پذیرش عمومی اسرائیل هیچ تغییری نکرده است. در مورد اردن که روابط خود را 25 سال پیش عادی کرد نیز شرایط همین‌طور است).
اما محتمل‌ترین نتیجه این شرایط این است که ایران تقویت می‌شود. چراکه در اوج درگیری‌های فرقه‌ای منطقه، عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسرائیل «به نام مسلمانان سنی» به شکل‌گیری این تصور کمک می‌کند که مسلمانان سنی فلسطین را رها کرده‌اند. درحالی‌که در طرف دیگر مسلمانان شیعی ثابت‌قدمی را داریم که برای حرمت‌هایشان قربانی داده‌اند.
این شاید باارزش‌ترین هدیه برای ایران و نمایش دیگری از ناشیگری عربستان است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۷۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط