Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@08:34:16 GMT

افزایش نرخ نان با قوت یا قلت چانه

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۵۱۷۴

افزایش قیمت نان در حالی است که بر اساس یک عرف معمول در سال های اخیر اندازه و وزن چانه انواع نان به دنبال هر افزایشی تغییر یافته و بزرگ تر می شود و هر چه به زمان تغییر قیمت بعدی که نزدیک می شویم، وزن چانه و اندازه نان نیز کمتر و کوچک تر می شود و دوباره این قصه ادامه می یابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اکنون یکی از سوال های مهم در این خصوص از سوی مردم این است که آیا با افزایش قیمت نان وزن چانه آنها و کیفیت پخت نان نیز تغییری خواهد کرد؟

به گزارش ایرنا، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی در این خصوص گفت: مصوبه افزایش 15 درصدی قیمت نان در تهران همراه با تغییر در وزن چانه آن از چهارم آذر ماه (فردا شنبه) در تهران آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم زراعت کار در حالی این موضوع را مطرح کرد که در گذشته اعلام شده بود که افزایش 15 درصدی قیمت تاثیری در افزایش وزن نان ندارد.

افزایش قیمت نان در ستاد تنظیم بازار 15 درصد تعیین و مقرر شده است تا اتاق اصناف ایران برای تهران و فرمانداری ها و استانداری ها برای دیگر استان‌ها و شهرستان‌ها نرخ‌های جدید را تعیین کنند تا از ابتدای آذر ماه نانوایان با نرخ های جدید نان در اختیار مشتریان قرار دهند.

اتاق اصناف تهران هم روز سه شنبه گذشته (30 آبان ماه) با صدور بخشنامه ای، ضمن اعلام وزن قانونی چانه نان، به نانوایی ها مجوز این افزایش قیمت را داده است.

براساس بخشنامه اتاق اصناف وزن چانه خمیر نان بربری 510، نان تافتون سنتی 230، نان لواش و تافتون گردان 140 و نان سنگک 560گرم است.

رئیس اتاق اصناف ایران نیز روز جمعه با تاکید بر اینکه وزن نان تغییر خواهد کرد، گفت: اینکه موضوع افزایش قیمت نان امروز اعلام شود، یا فردا و حتی هفته آینده، دغدغه اصلی ما نیست بلکه تمام تلاش ما بر این است تا افزایش قیمت روی کیفیت تاثیر بگذارد و این اتفاق باید مشهود باشد.

علی فاضلی با رد هرگونه محدودیت و اعمال فشار در سرعت دادن به این پروسه و عملی شدن این مصوبه، گفت: به هیچ وجه چنین موضوعی صحت ندارد و هیچ اجباری در اجرایی شدن این مصوبه از اول آذر ماه، یا پایان آبان ‌ماه، وجود ندارد.

وی افزود، به عنوان عضوی از ستاد و رئیس اتاق اصناف هرگز تاکیدی بر اجرای این طرح از تاریخی خاص را نشنیده‌ام.

فاضلی در مورد زمان اجرایی شدن این طرح در استان‌های مختلف، گفت: «از زمان ابلاغ، استانداران می‌توانند طرح را اجرایی کنند که 10 روز از آن می‌گذرد، اما فرآیند و آمادگی بستر توسط اتحادیه‌های صنفی هم باید فراهم شود. لذا بحث اجرا ممکن است در استان تهران از شنبه و در استان دیگری 10 روز دیگر باشد؛ در واقع محدودیتی در تعیین زمان وجود ندارد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۵۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت
  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • قیمت طلا و سکه امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد