Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه زلزله‌های اخیر منطقه مهران و کرمانشاه مربوط به یک پهنه گسله هستند، گفت: با توجه به لرزه‌خیزی منطقه وقوع فوج لرزه زمین‌لرزه‌ها در این ناحیه طبیعی است.

دکتر مهدی زارع در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص زلزله‌های اخیر مهران در استان ایلام افزود: زلزله مهران در روز دوشنبه، 29 آبان ماه سال جاری در 40 کیلومتری شرق مهران رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این زلزله در راستای گسل خمیدگی جبهه کوهستان زاگرس در جنوب "کبیر کوه" بوده است، اظهار کرد: این زلزله با ژرفای حدود 10 کیلومتر، در ناحیه  جنوب روند لرزه‌خیز اندیمشک با راستای نزدیک به شرقی- غربی با ساز و کار امتداد لغزش رخ داده است.

زارع تاکید کرد: روند لرزه‌زای اندیمشک یکی از مهمترین روندهای جنوب چین خوردگی‌های زاگرس است.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در پاسخ به این سوال که آیا زلزله‌های مهران زلزله اصلی است یا پس‌لرزه، توضیح داد: در همین ناحیه در فاصله زمانی 26 مرداد تا 25 مهرماه سال 93 یعنی قبل از رخداد زمین‌لرزه 27 مرداد 93 مورموری ایلام با بزرگای 6.2، در مدت دو ماه تعداد 243 زلزله با بزرگای بیش از 3.5 رخ داده است.

وی با تاکید بر اینکه زلزله 27 مردادماه سال 93 مورموری با دو پیش‌لرزه در روز قبل همراه بود، ادامه داد: پس‌لرزه روز چهارشنبه، 23 مهر 93 با بزرگای 5.8 در کمتر از دو ماه بعد از زمین‌لرزه 27 مرداد رخ داده و از هنگام رخداد این پس‌لرزه با بزرگای 5.8 تا صبح جمعه 25 مهر تعداد 15 پس‌لرزه دیگر با بزرگای بیش از 3.5 نیز رخ داده است.

زارغ اضافه کرد: بنابراین وقوع فوج لرزه زمین‌لرزه‌ها در این ناحیه طبیعی است و ممکن است زلزله‌هایی در همین حد و اندازه در همین ناحیه مهران رخ دهد.

ارتباط زمین‌لرزه مهران با زلزله کرمانشاه

این محقق مهندسی در خصوص ارتباط زلزله‌های مهران با زلزله‌های زلزله کرمانشاه، گفت: رخداد زمین‌لرزه در سرپل ذهاب به طور مستقیم با رخداد زمین‌لرزه در مهران مربوط نیست، ولی هر دوی این زمین‌لرزه‌ها به یک پهنه گسله (گسله خمیدگی جبهه کوهستان زاگرس) مربوط هستند.

اثرات زلزله کرمانشاه بر سایر گسل‌های منطقه زاگرس

زارع در پاسخ به این سوال که زلزله بزرگ کرمانشاه چه اثراتی بر روی سایر گسل‌های منطقه زاگرس داشته است، توضیح داد: زلزله 21 آبان ماه ازگله سرپل ذهاب بر لرزه‌خیزی در همان منطقه سرپل ذهاب تاثیر داشته و دارد و سطح تغییرات تنش در ناحیه دشت سرپل ذهاب در اثر رخداد زمین‌لرزه 21 آبان بالارفته است.

وی یادآور شد: وقوع پس‌لرزه‌ها و زمین‌لرزه‌های بعدی در همان ناحیه قابل انتظار است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله در عین حال خاطر نشان کرد: البته تغییرات تنش در اثر این زلزله در  ناحیه مهران و جنوب استان ایلام اثر مستقیمی نشان نمی‌دهد.

زارع اضافه کرد: بنابراین ضمن اینکه باید اذعان داشت که در طی دو هفته اخیر در ناحیه غرب رشته کوه‌های زاگرس رخداد زمین‌لرزه‌های متعددی را تجربه کرده است، ولی نمی‌توان تک به تک این زلزله‌های متوسط  (بزرگای بین 5 تا 6) یا شدید (بزرگای 6 تا 7) یا اصلی (بزرگای 7 تا 8) را الزاما مرتبط با هم دانست، مگر آنکه در همان منطقه رخداد قبلی یا مجاورت آن زلزله بعدی روی دهد.

وی همچنین تاکید کرد: علاوه بر آن در منطقه سر پل ذهاب هنوز امکان رخداد پس‌لرزه‌های مهم (با بزرگای 5 و 6 ) نیز وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۷۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند

ایسنا/ایلام مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای ایلام گفت: سد «کنجانچم» هم اکنون ۳۵ میلیون متر مکعب آب ذخیره در مخزن دارد که عمدتاً از ورودی آب سامانه گرمسیری تأمین شده است.

«صادق علیمرادی» با حضور در ایسنا در این خصوص اظهار کرد: آبگیری اولیه این سد از دو سال پیش از محل روان آب‌های خود سد آغاز شده بود و از آذر ماه سال قبل با ورود آب سامانه گرمسیری به میزان ۳ متر مکعب بر ثانیه به سد، به منبع عظیمی برای زمین‌های کشاورزی دشت مهران تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری بخشی از این آب ذخیره را از طریق شبکه آبیاری کنجانچم به شبکه بزرگ آبیاری مهران تخصیص دادیم افزود: آب سد از طریق دریچه‌های کشاورزی برای ورود به شبکه‌های آبیاری رهاسازی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام در خصوص شبکه‌های آبیاری استان نیز گفت: کل زمین‌های کشاورزی تحت پوشش شبکه‌های آبیاری استان حدود ۸۶ هزار هکتار است و با بهره‌برداری از سامانه گرمسیری، ۱۸ هزار هکتار، به زمین‌های کشاورزی تحت پوشش شبکه‌های آبیاری استان اضافه می شود.

انتهای پیام 
 

دیگر خبرها

  • بارش تگرگ در شهرستان‌های پاوه، ثلاث‌باباجانی و سرپل ذهاب
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • بندرچارک لرزید
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند