Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - پژوهشگر حوزه تربیت معلم کشور ایرلند گفت: روند کنونی تدریس در جهان به صورت طراحی بازی بدون ایجاد هر گونه فرصت خلاقیت برای معلمان و دانش آموزان است.

به گزارش خبرنگار مهر، کارمل اُ سالیوان صبح شنبه در سمپوزیوم تربیت معلم تطبیقی که در خانه معلم شماره سه اصفهان با حضور اساتید و پژوهشگران ملی و بین‌المللی کشورهای اسپانیا، آفریقای جنوبی، ایرلند و لیتوانی و ایران با اشاره به اینکه آموزش در دنیای کنونی در حال تغییر است و این آموزش تحت تاثیر تکنولوژی قرار دارد، اظهار داشت: از این رو ضروری است که آموزش فعال و خلاقانه در دستور کار دستگاه آموزشی همه کشورها قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ما در کشور ایرلند به دنبال بهترین روش برای قرن ۲۱ هستیم، ابراز داشت: مردم همیشه هدف آموزش را می‌پرسند و بسته به کسی که پاسخ می‌دهد جوابی متفاوت را دریافت می‌کنند.

پژوهشگر حوزه تربیت معلم کشور ایرلند با اشاره به اینکه گروهی از افراد متخصص حوزه اجتماعی تعلیم را بالاتر از اندیشه‌های شناختی می‌دانند، افزود: از این رو ما نیازمند فهمی کلی‌تر هستیم تا تمام زوایای اخلاقی و روحی که فرد نیاز دارد را در نظر بگیریم چرا که ما به چنین فهم کلی تری نیازمندیم.

وی به چالش کشیدن نیازها را یکی از دلیل‌ها برای رسیدن به فهمی گسترده‌تر دانست و تصریح کرد: این امر در مبارزه با رقابت استاندارد قابل پیگیری است.

یادگیری طوطی وارانه دیگر برای زندگی انسان‌ها کارساز نیست

 اُ سالیوان با اشاره به اینکه فردی که در رقابت استاندارد قرار می‌گیرد می‌تواند جامعه را تغییر دهد، ابراز داشت: باید باور داشته باشیم که یادگیری طوطی وارانه دیگر برای زندگی انسان‌ها کارساز نیست و باید به فکر روش‌های جدید و کاربردی باشیم.

وی با بیان اینکه در گزارشی جدید از میزگرد اقتصاد بین‌الملل به مقوله‌هایی اشاره شده که می تواند در آموزش موثر باشد، گفت: جهان امروز، تفکر بازی محور را مدنظر دارد و در خیلی از مکاتب حق انتخاب برای افراد نیست و رقابت تاثیرمنفی را بر افراد می گذارد.

 پژوهشگر حوزه تربیت معلم کشور ایرلند با اشاره به اینکه روند کنونی تدریس در جهان به صورت طراحی بازی بدون ایجاد هر گونه فرصت خلاقیتی برای معلمان و دانش آموزان است، گفت: همچنین اطلاعاتی در خصوص ایجاد خلاقیت در محتوای آموزشی وجود ندارد و این خلاء محتوای آموزشی بسیاری از کشورهای جهان است.

معلمان خلاقیت نداشته باشند، خلاقیت از دانش آموزان گرفته می‌شود

وی با تاکید بر اینکه تمام چیزهایی که یاد می‌گیریم مبتنی بر چیزهای واقعی در دنیاست، افزود: ما همچنان در دانشگاه خود با روش‌های قدیمی کار می‌کنیم و اگر ما به عنوان مربیان معلمان ابتکارات لازم را اعمال نکنیم ابتکار عمل از آیندگان نیز گرفته می‌شود.

اُ سالیوان با اشاره به روش های تدریس به وسیله بازی گفت: این روش‌ها مبتنی بر بازار است و روش‌های علمی در آن دیده نشده است و از این رو ما باید راه‌های علمی را برای یادگیری بهتر فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از روش‌های تدریسی مبتنی بر بازار است، تصریح کرد: چنانچه با این روش پیش رویم افزایش ساعات آموزشی کار دشواری است و از این رو باید روح دانش آموزان را با آموزش عجین سازیم و روش‌هایی را در نظر بگیریم که دانش آموزان با عشق و علاقه به تحصیل بپردازند.

پژوهشگر حوزه تربیت معلم کشور ایرلند با اشاره به اینکه زمانی که یک فرد برای چیزی اهمیت قائل باشد آن زمان روح شما تغییر داده می شود و اتفاقات جالبی می افتد، تصریح کرد: در چنین شرایطی می توان روش های آموزشی در نظر گرفته شده برای روش‌های آموزشی در قرن ۲۱ را پیاده کرد.

افزایش محتوای آموزشی فرصت خلاقیت را از دانش آموزان می گیرد

وی با تاکید بر اینکه اطلاعاتی که به افراد داده می‌شود باید به زندگی او در ارتباط باشد در غیر این صورت کارآیی برای وی نخواهد داشت، اضافه کرد: اتفاقی که در حال حاضر روی داده است افزایش محتوای آموزشی است که این امر فرصت اندیشیدن را از دانش آموزان و معلمان می گیرد و همین موضوع است که ما را متحمل خساراتی می کند.

اَ سالیوان تکنولوژی را یکی از ابزارهای آموزش عنوان کرد و ابراز داشت: باید توجه داشت که تکنولوژی راه آموزش نیست و با استفاده از این ابزار می‌توان مهارت‌های موجود در هر کشور را به دیگر کشورها صادر کرد.

وی تاکید کرد: اینکه به دانش‌آموزان گفته شود تنها مطالب دیکته شده را بیاموزید افراد را خسته می‌کند و باید راهی برای این معضل پیدا کرد.

پژوهشگر حوزه تربیت معلم کشور ایرلند با اشاره به تجربه تدریسش در کشور چین گفت: دولت چین سرمایه ۶۰ میلیارد دلاری را در زمینه آموزش کودکان نوپا انجام داده و سعی کرده محتواهای مختلف را با هم ادغام کند و از جداسازی روش‌های آموزشی و تدریس خودداری کرده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۲۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید طریفی حسینی با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

کد خبر 6098330 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • اژه‌ای: حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان باید حفظ شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان، حتماً باید حفظ شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی