Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@13:16:45 GMT

یادآوری یک وعده در آستانه جشنواره موسیقی فجر

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۹۵۱۰۵

یادآوری یک وعده در آستانه جشنواره موسیقی فجر

جشنواره موسیقی فجر چندی است پا از سی‌سالگی فراتر گذاشته اما هنوز فعالیت آن در چارچوب هیچ اساسنامه‌ای انجام نمی‌شود. تدوین و اجرای این اساسنامه، مطالبه منتقدان این جشنواره در سال گذشته بود که مسوؤلان وعده انجام آن را دادند؛ اما با گذشت یک سال در حالی به برگزاری دوره جدید این رویداد نزدیک می‌شویم که این وعده هنوز تحقق نیافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، جشنواره موسیقی فجر که در دوره سی‌ویکم با انتقادهایی روبه‌رو شد، در دوره سی‌ودوم خود نیز شاهد موج انتقادهایی از سوی برخی هنرمندان بود که به امضاء و انتشار نامه‌ای خطاب به وزیر وقت ارشاد منجر شد. با تداوم این انتقادها، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دی ماه ۱۳۹۵ در نشست «گفتمان ضرب اصول» قول برگزاری جلسه‌ای را توسط مدیرکل دفتر موسیقی وزارتخانه با منتقدان داد و گفت که اگر لازم باشد، خود او نیز جلسه‌ای را برگزار می‌کند.

دو هفته پس از این جریان، در گفت‌وگو با خبرنگاران نیز اظهار شد که این جلسه برگزار شده و پس از جمع‌بندی، نتیجه آن اعلام می‌شود.

فروردین‌ماه امسال، معاون هنری در گفت‌وگویی دیگر با ایسنا با اشاره به نظرات منتقدان جشنواره موسیقی فجر و مذاکره با آن‌ها، اظهار کرد: «یک اساسنامه برای جشنواره موسیقی فجر تهیه‌ شده و به دغدغه‌هایی که بویژه جوان‌ترها در نظر دارند، در آن توجه شده است.»

علی مرادخانی در پاسخ به این پرسش که آیا این اساسنامه می‌تواند ساز و کاری را ایجاد کند که با تغییر دولت و مدیریت‌ها، خللی در روند برگزاری جشنواره به‌وجود نیاید؟ گفت: «باید این‌گونه باشد، به‌عنوان مثال ما در سال ۱۳۷۴ آیین‌نامه اجرای صحنه‌ای را نوشتیم که در هیچ دولتی تکان نخورد.»

او در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که با توجه به نزدیک شدن به پایان دولت یازدهم، آیا ممکن است تهیه این اساسنامه نیمه‌تمام بماند؟ تاکید کرد: «خیر؛ همه‌چیز انجام می‌شود، در واقع انجام شده است و جای نگرانی وجود ندارد.»

از طرفی فرزاد طالبی ـ مدیرکل دفتر موسیقی ـ مردادماه امسال در گفت‌وگویی از تدوین این اساسنامه خبر داد و گفت این اساسنامه مراحل تایید و تصویب خود را طی می‌کند.

در این میان حمیدرضا نوربخش که از دوره سی‌ویکم تا به حال (دوره سی‌وسوم) به عنوان مدیر جشنواره موسیقی فجر منصوب شده است، شهریورماه امسال درباره رسیدگی به انتقادهای منتقدان جشنواره سال گذشته و تدوین اساسنامه‌ای برای این جشنواره، به ایسنا گفت: «من از چیزی خبر ندارم و این مسائل را باید از مدیرکل دفتر موسیقی بپرسید.»

او در پاسخ به این پرسش که مدیرکل دفتر موسیقی اعلام کرده اساسنامه تدوین شده، آیا چیزی به شما ابلاغ شده است؟ اظهار کرد: «من در جریان نیستم و ظاهرا باید وزیر ارشاد آن را تایید کند و بعد از طریق وزیر ابلاغ شود.»

نوربخش درباره این‌که چقدر به این اعتراض‌ها واکنش نشان داده و با منتقدان صحبت کرده است، بیان کرد: «من کاره‌ای نیستم که صحبت کنم. من صاحب جشنواره نیستم و امسال مدیر می‌شوم و سال دیگر شخص دیگری می‌آید. صاحب جشنواره‌ی موسیقی فجر، وزارت ارشاد است که باید صحبت کند. من سیاست‌گذار جشنواره نیستم، بلکه مجری هستم. چیزی در مقابل من می‌گذارند و می‌گویند طبق آن، کارتان را انجام دهید. کسانی که باید با منتقدان صحبت می‌کردند، دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت ارشاد بودند که نشستند و صحبت کردند.»

نوربخش در گفت‌وگوی دیگری که آبان‌ماه امسال با ایسنا داشت، در پاسخ به این که آیا تا به حال از طرف وزارت ارشاد اساسنامه جشنواره موسیقی به او ابلاغ شده است یا نه؟ بیان کرد: «پیگیری اساسنامه با من نیست. من در جریان نیستم. فقط می‌دانم اساسنامه آماده شده و نزد آقای وزیر است، که در نهایت بعد از نظر وزیر در این باره به ما ابلاغ می‌شود، باید در این زمینه از دفتر وزیر ارشاد سوال کنید.»

او ادامه داد: «البته ما منتظر اساسنامه نشدیم بلکه شکلی از کار را که فکر می‌کردیم درست است انجام دادیم و طبیعتا از نقطه نظراتی هم استفاده کردیم. جشنواره در تمام این سالها بی‌ضابطه نبوده است. ممکن است این‌ها به عنوان سند ضبط نشده باشد اما در درون آن سازوکاری تعریف شده و طبق آن جلو رفته است.»

مدیر سی‌وسومین جشنواره موسیقی فجر تاکید کرد: «افت‌وخیز این رویداد به دلیل رویکرد مدیران و دولت‌های مختلف است. البته اگر سندی وجود داشته باشد که بتوان طبق آن عمل کرد یک حُسن است.»

در ادامه؛ آبان‌ماه امسال طالبی در جدیدترین گفت‌وگوی خود با ایسنا، در پاسخ به اینکه  چرا این اساسنامه هنوز تصویب و ابلاغ نشده، گفت: «پیش‌نویس اساسنامه جشنواره موسیقی فجر طی جلسات مفصلی که با اهالی موسیقی داشتیم، مدتی است که تدوین و برای تأیید نهایی و ابلاغ برای مراجع بالاتر ارسال شده است.»

پیش‌نویس این سند ابتدا توسط دفتر موسیقی آماده و به نمایندگان منتقدان جشنواره تحویل داده شده است، در ادامه بهار امسال تیمی از منتقدان با اعمال تغییرات این اساسنامه را به دفتر موسیقی تحویل دادند اما بعد از گذشت چند ماه وزارت ارشاد هنوز نظر قطعی خود را درباره این اساسنامه اعلام نکرده است.

پیگیری این اساسنامه در برهه‌هایی به انتخابات ریاست جممهوری دوازدهم و تغییر و جایگزینی وزیر ارشاد برخورد؛ این موارد تا حدی تاخیر تصویب و اجرایی شدن این اساسنامه را می‌تواند توجیه کند اما در نهایت به نظر می‌رسد این کار برای مسوؤلان ذی‌ربط اولویت چندانی نداشته است و این اساسنامه حداقل به دوره سی‌وسوم که قرار است آخر دی‌ماه برگزار شود، خواهد نرسید.

نبود یک سند و عملکرد سلیقه‌ای یکی از موانع اصلی برای رشد یک رویداد ملی مانند جشنواره موسیقی فجر است که بیش از پیش موجب بروز اختلاف‌نظرها میان اهالی این هنر می‌شود. از این رو اهمیت و فوریت تدوین اساسنامه برای این جشنواره بر کسی پوشیده نیست. به نظر می‌رسد مسوؤلان باید هرچه سریع‌تر پاسخ شفاف‌تری نسبت به مراحل این کار ارایه دهند و با اقدام سریع‌ و دقیق در این زمینه حسن‌نیت نسبت به موسیقی و اهالی آن نشان داده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا)» عصر امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن زادگاه گل‌آقا برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای رضا رفیع برگزار شد و این طنزپرداز برنامه را با ذکر خاطراتی از روز‌های پایانی حیات مرحوم صابری فومنی آغاز کرد، تعداد زیادی از چهره‌های هنری و مدیران فرهنگی استانی و ملی همچون رسول نجفیان، احمد عربانی، امید مهدی‌نژاد، فرشاد مهدی‌پور، مهدی رمضانی، مهدی عرفاتی، محمدرضا خوشرو اسدالله عباسی و... حضور داشتند.

فرامرز مرجانی فرماندار فومن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون ایستاد و در جایگاه میزبان این رویداد در سخنانی کوتاه به حاضران در جلسه خوش‌آمد گفت و سپس پیام تصویری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این رویداد به نمایش درآمد.

اسماعیلی در بخش‌هایی از سخنانش با اشاره به ارزش جایگاه طنز در جامعه ما گفت: طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی است که مخاطب را درگیر کند. طنزپرداز با خنده نشاندن روی لب آسیب را مطرح می‌کند. جامعه ما دچار مشکلات اقتصادی است و این جامعه را عبوس نشان می‌دهد و طنز می‌تواند اخم‌ها را از چهره جامعه باز می‌کند.

وی با اعلام این مسئله که طنز در ایران پس از گل‌آقا جایگاه خود را از دست داده دست، با انتقاد از مدیران رسانه‌ای وزارت ارشاد گفت: از تلاش دوستان معاونت رسانه‌ای در حوزه طنز راضی نیستم. باید از روزنامه نگاران این حوزه حمایت کنیم و تلاش کنیم به حوزه طنز به صورت جدی‌تر بپردازیم. این مسئله را به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنم و امیدوارم بتوانم گزارش‌های فصلی در راستای پیشرفت این حوزه در کشور داشته باشیم.

اسماعیلی در انتهای سخنانش گفت: ما در وزارت فرهنگ اماده پشتیبانی کامل از طنزپردازان و نویسندگان این حوزه است و از متخصصان این حوزه درخواست دارم که ما را برای ارتقای وضعیت فعلی یاری کنند.

در ادامه مراسم عباس حسین نژاد دبیر دو دوره اخیر جشنواره «طنزپهل»  پشت تریبون قرار گرفت و با ارائه آماری در مورد این رویداد گفت: امسال تعداد آثار رسیده از سال گذشته بسیار بیشتر بود و امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید و امروز از ۲۰ نفر این دوستان تقدیر می‌شود. سال گذشته ما برگزیده ای از استان گیلان داشتیم ولی امسال این اتفاق نیافتاد و گیلانی ها از نظر ارسال آثار در کل کشور در رتبه ششم قرار گرفت و تهرانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند. امسال ۱۲۱ رسانه نیز در این رویداد شرکت کردند و در مجموع ۴۴۸ اثر از رسانه‌های رسمی و ۶۸۱ اثر از رسانه‌های شخصی به ما رسید. 

وی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد و درخواست برای توجه بیشتر به طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری توافقاتی با معاونت مطبوعاتی داشت تا آموزش طنز نیز به آموزش‌های حوزه رسانه در کشور اضافه شود و امسال شاهد اجرای این طرح خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلسه دوم نشست ادبی «عصا بیفکن» برگزار می‌شود
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنزپهلو در فومن تجلیل شدند
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن تجلیل شدند
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • وزارت ارشاد: بوشهر قلب تپنده موسیقی است / کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس