Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@12:34:31 GMT

حزب الله چه وقت از سوریه عقب نشینی می کند؟

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۹۷۰۹۳

حزب الله چه وقت از سوریه عقب نشینی می کند؟

منابع نزدیک به حزب الله ضمن تاکید بر تعهد این جنبش به حفظ سلاح خود گفتند، حزب الله تا ریشه کن شدن کامل تروریسم و حل 2 پرونده باقیمانده سوریه در این کشور می‌ماند.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری «النشره» در یادداشتی با عنوان «حزب الله عقب نشینی از سوریه را به دو موضوع ربط می‌دهد»، آورده است: به دنبال اینکه سعد الحریری، نخست وزیر لبنان توجه رسانه‌ها را طی دو هفته گذشته به خود اختصاص داده بود و این قضیه با اعلام وی درباره به تعویق افتادن استعفایش به اوج خود رسید، هم اینک نگاه‌ها بار دیگر به سمت حزب الله و تضمین‌های آن برای نجات توافق ریاست جمهوری دوخته شده است تا لبنان از بحران و تنگنای سیاسی کنونی خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

النشره ادامه داد: اگرچه برخی می‌گویند که حزب الله پیش از تصمیم حریری با ارائه ضمانت‌های شفاهی و آن هم به زبان سید حسن نصرالله دبیر کل این جنبش در نطق اخیرش خطاب به نخست وزیر وضعیت خود را مشخص کرد اما برخی منتظر اقدامات عملی حزب الله برای راضی شدن میانجی‌های منطقه و بین المللی هستند که برای فروکش کردن تنش عربستان وارد عمل شدند.

در همین زمینه منابعی از جریان 8 مارس نزدیک به حزب الله خبر دادند: اقدامات عملی قبل از تضمین‌های شفاهی و غیر مستقیم سید حسن نصر الله صورت گرفته چرا که عقب نشینی حزب الله از عراق قبل از اعلام دبیر کل حزب الله در این خصوص آغاز شده بود.

این منابع افزودند: حضور حزب الله در عراق محدود به رهبران و کارشناسان این جنبش و کسانی است که معمولا برای حضور در بسیج مردمی از آنها استفاده شده است و این مرحله به پایان رسیده و بازگشتشان به لبنان آغاز شده است.

النشره آورده است: حزب الله که به نظر می‌رسد در سخن گفتن درباره عقب نشینی کامل از عراق سخت نمی‌گیرد حاضر به تعمیم وضعیت عراق به سوریه نیست و تاکید می‌کند که ماموریتش در سوریه هنوز تمام نشده است و آن را به 2 پرونده اصلی مرتبط می‌خواند.

به گفته منابع 8 مارس این 2 پرونده شامل إدلب و مساله کُردهاست پرونده نخست که احتمالا بخشی از راه حل سیاسی باشد که محصول اجلاس سوچی ( نشست سران روسیه، ترکیه و ایران) است اما پرونده دوم که مربوط به کُردهای سوریه است کاملا مبهم و پیچیده‌تر از همه پرونده‌های دیگر تحت بررسی است.

منابع مذکور تاکید کردند:  هیچ کسی تصور نمی‌کند که بتواند حزب الله را به عقب نشینی از سوریه قبل از پایان ماموریت پایانی خود در آنجا که تثبیت پیروزی و حفاظت از آن است وادار کند بخصوص که بسیاری از گروه‌های تروریستی به هسته‌های خفته‌ای مبدل شده‌اند که ممکن است در زمان‌هایی خاص دست به حملاتی خاص بزنند.

این منابع عملکرد حزب الله در مرحله کنونی در سوریه را بسته به میزان خطر و مقتضای شرایط خواندند و افزودند: در مرحله کنونی نیاز به حزب الله در سوریه به نصف کاهش یافته است اما تا زمانی که خطر تروریسم وجود دارد این نیاز مرتفع نمی‌شود.

این منابع در خصوص موضوع سلاح حزب الله و به بحث انداختن مجدد آن گفت: آنهایی که به دنبال حذف سلاح حزب الله هستند کاملا بی عقلند چون به دنبال اتفاقات سوریه و عراق، حزب الله بیش از هر زمان دیگری به سلاح خود متعهد است و قدرت‌های بزرگ تسلیم این واقعیت شدند بر خلاف اینکه برخی در داخل هنوز غیرمنطقی و غیر واقعی در این خصوص حرف می‌زنند.

به گزارش فارس به نقل از النشره، منابع 8 مارس تاکید کردند: موضع اخیر «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه نشانه تغییر راهبردی موضع بین المللی در خصوص سلاح حزب الله است چرا که وی از اصطلاح امید داشتن از حزب الله برای کنار گذاشتن سلاح و احترام به حاکمیت لبنان استفاده کرد در حالی که فرانسوی‌ها و غیر آنها از اصطلاح ضرورت خلع سلاح حزب الله حرف می‌زدند.

بنابراین بار دیگر نگاه ها توجهات به سمت حزب الله دوخته شده که به یقین این حزب شیوه تعامل با آن را بلد است باید دید حزب الله در مرحله پیش رو با نپذیرفتن برخی شروط بین المللی نگاه ها را مجددا به سمت حریری می کشاند، یا با متعهد شدن به حداقل سیاست بی طرفی تصمیم به ترک مخاصمه و اعلان آتش بس می گیرد.

منبع: فارس ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۷۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد

وزارت خارجه سوریه گزارش مضحک این کشور درباره حقوق بشر که اخیرا صادر شد را محکوم و تاکید کرد که آمریکا صلاحیت اظهار نظر در این زمینه را ندارد.

به گزارش مشرق، وزارت امور خارجه سوریه با صدور بیانیه‌ای در واکنش به گزارش مضحکی که اخیراً وزارت خارجه آمریکا درباره حقوق بشر صادر کرده بود اعلام کرد که ایالات متحده با کارنامه سیاه خود در زمینه حقوق بشر صلاحیت حرف زدن درباره حقوق بشر و یا متهم کردن کشورها در این زمینه را ندارد و باید به نقض قوانین بین‌المللی پایان داده و مداخلات خود در امور سایر کشورها را متوقف کند.

در بیانیه وزارت خارجه سوریه به این منظور آمده است که وزارت خارجه آمریکا اخیراً گزارشی را منتشر کرد که مملو از اطلاعات گمراه کننده درباره حقوق بشر بود . در چهارچوب تلاشی از سوی دولت‌های متوالی آمریکا جهت معرفی خود به عنوان حافظ حقوق بشر در سراسر جهان و سرپوش گذاشتن بر اقدامات این کشور در نقض حقوق بشر قرار داشت که آخرین مورد آن کمپین‌های سرکوب خشونت آمیز علیه دانشجویان و اساتید دانشگاه‌هاست، در حالی که این دانشگاهیان خواستار پایان دادن به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه هستند.

این وزارتخانه تاکید کرد که آمریکا با کارنامه سیاه خود در زمینه حقوق بشر صلاحیت این را ندارد که دیگر کشورها را متهم کند و یا به آنها درس بدهد؛ زیرا تاریخ ایالات متحده پر از وحشتناک‌ترین اشکال نقض حقوق بشر است که از نابودی مردمان بومی در قاره آمریکا شروع شد و سپس به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای ممنوعه در هیروشیما و ناکازاکی و کشتار بسیاری از ملت‌ها و غارت ثروت‌های آنها رسید.

وزارت خارجه سوریه تصریح کرد که مردم سوریه در نتیجه سیاست‌های متجاوزانه دولت‌های متوالی آمریکا از جمله حمایت از گروه‌های تروریستی، تجاوز به خاک سوریه، حضور غیرقانونی نیروهای اشغالگر آمریکایی در بخش‌هایی از خاک سوریه و غارت ثروت‌های ملی این کشور آسیب زیادی دیده‌اند و هنوز هم از آنها رنج می‌برند. علاوه بر آن آمریکا با تحمیل محاصره ناعادلانه یکجانبه درحال مجازات جمعی مردم سوریه و دیگر ملت‌های مورد هدف است که نقض آشکار حقوق بشر از جمله حق زندگی محسوب می‌شود.

این وزارتخانه تاکید کرد که آمریکا باید از سیاست‌های مخرب خود عقب نشینی کرده و به نقض قوانین بین‌المللی و استفاده از استانداردهای دوگانه و سیاسی کردن مسائل حقوق بشری پایان داده و از مداخله در امور سایر کشورها و بی‌ثبات کردن آنها دست بردارد.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • ذوب شدن اجساد شهدای غزه با سلاح‌های ممنوعه ارتش صهیونیستی
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • گزارشی از حملات توپخانه‌ای اشغالگران به حومه درعا در سوریه
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • حمله جدید حزب الله به سرزمین های آشغالی و بلندی های جولان با ده‌ها موشک
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • توییت طعنه‌آمیز همسر ویتور روکه پس از شکست بارسلونا مقابل ژیرونا! / عکس
  • انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در سوریه
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!