Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@16:31:23 GMT

روسیه بزرگترین صادر کننده نفت به چین ماند

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۰۱۱۵۶

 آمار تجارت کالا که از سوی اداره کل گمرک چین منتشر شد نشان داد صادرات نفت از سوی روسیه در اکتبر  به ۴.۶۴۹ میلیون تن یا حدود  ۱.۰۹۵ میلیون بشکه در روز رسید. این میزان ۱.۹ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش نشان می‌دهد و از رکورد ۱.۵۴۵ میلیون بشکه در روز در سپتامبر کمتر است.

عربستان سعودی با فاصله اندکی پس از روسیه قرار گرفت و میزان صادرات این کشور به چین در اکتبر ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته و به ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۰۸۶ میلیون بشکه در روز رسید.

حجم صادرات نفت روسیه به چین در 10 ماه نخست سال میلادی جاری بر مبنای سال به سال ۱۵.۹ درصد رشد کرد و به حدود ۴۹.۶۵ میلیون تن یا ۱.۱۹ میلیون بشکه در روز رسید. افزایش صادرات روسیه به چین در شرایطی حاصل می‌شود که شرکت CEFC چاینا انرژی قرار است تحت یک قرارداد سالانه، از ژانویه محموله‌های نفت اسپو و سوکول را از غول نفتی روس‌نفت دریافت کند. با توافق مذکور، این شرکت خصوصی چینی از ترافیگورا به عنوان بزرگترین بازرگان نفت روسیه در آسیا پیشی خواهد گرفت.

صادرات نفت آنگولا به چین با افزایش ۴۵.۳ درصدی در اکتبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۸۳۹ هزار و ۸۴۰ بشکه در روز رسید و این کشور در رتبه سومین صادرکننده بزرگ نفت به چین قرار گرفت. این صادر کننده آفریقای غربی در مدت ۱۰ ماه نخست امسال - در فاصله ژانویه تا اکتبر - به عنوان دومین صادرکننده بزرگ پیش از عربستان سعودی قرار گرفت و مجموع صادراتش بر مبنای سالانه ۱۸ درصد افزایش داشت.

حجم صادرات عربستان در مدت مشابه کمتر از یک درصد بر مبنای سالانه رشد کرد و به حدود ۱.۰۳۶ میلیون بشکه در روز رسید.

صادرات نفت ایران به چین در اکتبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱.۵ درصد کاهش داشت و به حدود ۶۸۵ هزار و ۱۵۰ بشکه در روز رسید در حالی که حجم صادرات در ۱۰ ماه نخست امسال بر مبنای سالانه ۲.۲ درصد رشد کرد. ایران تلاش می‌کند مشتریان نفت خود در آسیا را حفظ کند و امیدوار است کاهش قیمت، جذابیت نفت ایران در مقایسه با سایر نفت های خاورمیانه را با وجود تهدید تحریم‌های بیشتر آمریکا افزایش دهند.

صادرات نفت آمریکا به چین در ماه میلادی گذشته به ۸۷۸  هزار و ۶۲۳ تن یا حدود ۲۰۶ هزار و ۹۰۰ بشکه در روز رسید که دومین آمار ماهانه بالا از زمانی است که چین در اواخر سال گذشته واردات نفت آمریکا را آغاز کرد. میزان عرضه آمریکا به چین در ۱۰ ماهه نخست امسال به ۵.۶ میلیون تن یا ۱۳۵ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز بالغ شد.

بر اساس گزارش رویترز، مجموعه واردات نفت چین در اکتبر به پایین‌ترین حد ماهانه در ۱۳ ماه گذشته رسید و از رکورد بالایی که در سپتامبر داشت فاصله گرفت.

انتهای پیام

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۱۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران آمار عملکرد ۱۰۰ صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، ۶۹ میلیون و ۷۳۹ هزار تن به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۵۵ میلیون دلار توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر انجام گرفته است. این میزان صادرات توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر، بیانگر افت ۱.۴۷ درصدی از نظر وزن و افت ۱۸.۹ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال ۱۴۰۱ است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال ۱۴۰۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشد.

نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در رابطه با میزان صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۲ گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور مؤثر در بازارهای جدید توانست ضمن تأمین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۴۰۹ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۷ میلیون دلار صادر کند که از نظر وزنی ۱۶.۶۱ درصد و از نظر دلاری ۱۴.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.

طیب‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند.

طیب‌نیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه به شمار می‌رود و ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازار صادراتی شده است.

طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و … است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد.

وی گفت: همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

کد خبر 6097074

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته