Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام مجتبی صداقت، سرپرست معاونت فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تحلیل عملکرد مساجد در بحران‌ها به ویژه زلزله اخیر استان کرمانشاه پرداخت و عنوان کرد: اولین محلی که پیامبر(ص) در حکومت اسلامی بنا کردند مسجد بود. مسجد در طول تاریخ اسلام محل اجتماعات مردمی و خدمت رسانی به مردم بود به نحوی که حتی اگر فقیری می‌خواست فقرش را برطرف کند به مسجد مراجعه می‌کرد، پیامبر (ص) نیز اجتماعات را در مسجد تشکیل می‌دادند و در مسجد به امور مردم رسیدگی می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمرنگ شدن محوریت مساجد در اثر سیاست گذاری‌های غلط رخ داد

وی کمرنگ شدن محوریت مساجد در جامعه را یکی از غفلت‌هایی دانست که در اثر سیاست‌گذاری‌های غلط رخ داده است و عنوان‌ کرد: یکی از اتفاقاتی که در جامعه ما به دلیل غفلت رخ داد این بود که محور اجتماعی مسجد را به خاطر سیاست گذاری های غلط کمرنگ کردیم. این سیاست‌ها چه از طرف سیاست گذاران و قانون گذاران اتفاق افتاده باشد و چه از طرف متولیان و نمازگذاران مساجد موجب شد که نقش اجتماعی مساجد کمرنگ شود.

حجت‌الاسلام صداقت ادامه داد: برخی می‌خواستند مساجد به یک عبادتگاه صرف تبدیل شوند اما با توصیه‌هایی که رهبر کبیر انقلاب داشتند با این عنوان که مساجد سنگر است سنگرها را حفظ کنید و تأکیدات مقام معظم رهبری تحت عنوان مسجد هسته مقاومت این کار عملی نشد و رویکرد مساجد به خصوص طی چند سال اخیر به سمت توجه بیشتر به کارکردهای اجتماعی پیش رفته است.

وی در خصوص فعالیت‌های مساجد در زلزله اخیر کرمانشاه گفت: در مسئله زلزله اخیر شاهد میلیاردها تومان کمک از طرف مساجد به مردم بودیم. تنها در یک مورد کمک، مسجد امام خمینی (ره) بازار تهران در یک روز و طی یک جلسه یک ساعته 400 میلیون تومان کمک جمع آوری کرد. این پول برای تهیه زیرانداز جمع آوری شده بود که همانجا نیز با یک کارخانه در تهران قرارداد تولید زیرانداز بسته شد و در حال حاضر این زیراندازها تولید و ارسال شده است.

در بحران ها از ظرفیت مساجد استفاده شود

سرپرست معاونت فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پاسخ به این سؤال که اگر جمع‌آوری همه کمک‌ها در کشور با محوریت مساجد صورت می‌گرفت آیا منجر به برنامه‌ریزی بهتر و پیشگیری از برخی اسراف‌ها و هدر رفت کمک‌ها نمی‌شد؟ گفت: اگر این اتفاق می‌افتاد بسیار بهتر بود. پیشنهاد ما به مسئولان در جمعیت هلال احمر و سازمان مدیریت بحران این بود که از ظرفیت مساجد در بحران ها استفاده شود. در این حادثه مساجد به صورت خودجوش وارد میدان فعالیت شدند و ما فقط توانستیم این حرکت خودجوش و آتش به اختیار را سامان داده، هدایت کنیم و وزن کارشناسی اقدامات را بالا ببریم.

وی خاطرنشان کرد: ما جلساتی را با مسئولان هلال احمر، سپاه و سایر نهادهای مسئول در زلزله برگزار و نیازها را شناسایی کردیم و سپس به مساجد توصیه کردیم نمازگزاران و مردم را تشویق کنند که در درجه اول وسایل گرمایشی و زیرانداز اهدا کنند، در مرحله دوم نیز مساجد را به سمت جمع آوری کمک‌های نقدی جهت تهیه کانکس و سرپناه پیش بردیم.

مساجد خواه ناخواه محور محلات و جوامع ما هستند/ چرا ایجاد نهادهای جدید؟

صداقت با تأکید بر اینکه مساجد خواه ناخواه محور محلات و جوامع ما است، گفت: مردم مسلمان و کسانی که انسانیتشان زنده است و دلشان برای مظلومان عالم می‌تپد مسجد را یک مأمن و محل مراجعه می‌دانند و این ظرفیت بزرگی است که خداوند در جامعه اسلامی آن را پیش بینی کرده است اما ما در برخی سیاست‌گذاری‌های اشتباه و غافلانه نقش مسجد را کمرنگ کرده‌‌ایم و روی آوریم به تأسیس نهادهای جدید در حالی که یک مرکز مردم نهاد قوی وجود داشت.

وی با ابراز خرسندی از توجه بیشتر مردم و دست اندرکاران مساجد به نقش اجتماعی مساجد در سال‌هال اخیر، خاطرنشان کرد: خوشبختانه مردمی که در مساجد رفت و آمد می‌کنند و فعالان مساجد این دغدغه را دارند که در بحران‌هایی مانند زلزله فعال باشند و به سایر فعالیت‌های اجتماعی مانند کمک به تأمین جهیزیه، درمان معتادان و ... نیز ورود خوبی داشته‌اند.

سرپرست معاونت فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پاسخ به این سؤال که آیا مرکز رسیدگی به امور مساجد عضو ستاد بحران کشور هست؟ گفت خیر. یکی از انتقادهای ما هم همین است که چرا مساجد را به عنوان عضوی از ستاد بحران قرار نداده‌اند. اگر بحرانی مانند زلزله به خصوص در شهرهای بزرگ اتفاق بیفتد به غیر از مساجد کجا را آماده داریم که بتوانیم در آن پایگاهی به عنوان مدیریت بحران آن مناطق قرار دهیم؟ محلی که بتوان محله به محله شبکه‌ای از مراکز مدیریت بحران را ایجاد و به مردم منطقه کمک کند؟ بر همین اساس در حال رایزنی با سازمان مدیریت بحران کشور هستیم تا مرکز امور مساجد را به عنوان عضوی از ستاد مدیریت بحران معرفی کنند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۷۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، گفت : افزایش حوادث کوهستان ناشی از گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را از نقاط حادثه‌خیز آگاه کنیم. 

وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها نیز انتظار می‌رود که مسیر‌های پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استان‌ها شناسایی، علامت‌گذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گا‌ها در برخی از استان‌ها در مسیر‌های کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کرده‌اند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است. 

وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان می‌توان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و می‌تواند یک دانشگاه صخره‌نوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند. 

محمودی با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب می‌شود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استان‌های همجوار خود را پشتیبانی کند. 

وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمک‌هایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگرد‌هایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، استان‌های غرب کشور را پشتیبانی کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساخت‌های لازم در استان تامین شود و یک آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، می‌توانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتش‌سوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استان‌های همجوار انجام دهد. 

وی به قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استان‌های موفق بود. امسال اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار می‌دهیم. 

محمودی با بیان اینکه کرمانشاه می‌تواند پایگاه‌های جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایت‌های لازم را داشته باشند. 

به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب امسال کمک‌هایی به این استان صورت خواهد گرفت .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • حرکت خودجوش دانشگاهیان دربرابر جنایات اسرائیل معادل را عوض می کند