Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛دلاور حیدرپور ،افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بهره‌برداری از جنگل از امسال تا سه سال آینده ممنوع شده است و فقط درختان پوسیده، افتاده و شکسته باید از جنگل خارج شود.

وی اجرای طرح تنفس جنگل را گامی به سوی حفظ منافع ملی و منابع طبیعی توصیف کرد و بیان داشت : منابع طبیعی کشور زمانی منابع ملی خوانده می‌شود که منافع ملی داشته باشد، پس به‌منظور حفظ سرزمین و منافع ملی کشور باید طرح استراحت جنگل را اجرایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود : وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگل‌ها و مراتع آبخیزداری، حفظ، حراست و صیانت از جنگل‌ها و مراتع را به عهده دارند و همکاری گشت های حفاظتی جهاد کشاورزی در طرح تنفس جنگل هم در همین چارچوب انجام می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی در کشور به بحران رسیده است، گفت: امروز اثرات سوء رفتار ما با طبیعت، به خودمان برگشته و حیات انسان در معرض تهدید است.

** حفظ اشتغال در جنگل
حیدرپور همچنین گفت که تمامی 2 هزار و 300 نفری که پیش از اجرای طرح تنفس جنگل در مشاغل مرتبط با جنگل‌های استان مازندران اشتغال داشتند ، در طرح جدید به ‌کارگیری خواهند شد.
وی مخالفت برخی با طرح تنفس جنگل را غیرمنصفانه و غیر واقعی خواند و افزود : متاسافنه شرکت‌هایی که مشکلات چندین ساله داشتند ، با اجرایی شدن طرح تنفس جنگل مشکلات خود را به عدم بهره‌برداری از جنگل وصل کردند ، در حالی که مشکلات آنها و شرکتشان ربطی به این موضوع ندارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه طرح تنفس جنگل مصوبه مجلس و مبتنی بر برنامه ششم توسعه است ، گفت : این قانون با دستور وزیر جهاد کشاورزی اجرایی می شود و شکلی در اجرای آن نیست .

وی بر ضرورت طرح زراعت چوب در مازندران همزمان با اجرای طرح تنفس جنگل تاکید کرد و افزود : زراعت چوب از درآمدزایی خوبی برخوردار است اما توجهی به آن نشده است .

حیدرپور گفت : سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی مازندران اجرای طرح زراعت چوب را در دستور کار دارند و یکی از فعالیت‌های توسعه باغ در اراضی شیبدار می‌تواند انجام زراعت چوب باشد.

وی افزود : زراعت چوب در راستای سیاست وزارت جهاد کشاورزی و کاهش به فشار جنگل است ئ بر لیت لسلس هر جا که زمین قابل واگذاری وجود داشته باشد ، زراعت چوب انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران توضیح داد : ما در مازندران عرصه‌هایی داریم که فنی نیست و سبب ضربه به خاک می‌شود و لازم است از این عرصه‌ها به شکل صحیح بهره‌برداری شود که یکی از آنها اجرای طرح زراعت چوب است و در صورتی که برای این کار مناسب نباشد باید برای تولید علوفه ، باغ مثمر ، گیاهان دارویی و گل محمدی مورد استفاده قرار گیرد.

طرح ممنوعیت برداشت چوب از جنگل مبتنی بر برنامه ششم و مصوب مجلس شورای اسلامی است که بر اساس آن دولت موظف است از زمان اجرای این طرح هیچ قرارداد پایان یافته در طرح های جنگلداری را تمدید نکند و وضعیت سایر قراردادهای مدت دار را هم در طول سه سال اول برنامه ششم مشخص کند.

میزان عرصه های جنگلی شمال کشور 1.9 میلیون هکتار است که بیش یک هزار و 35گونه جنگلی در این مناطق یافت می شود.

از مجموع مساحت عرصه های طبیعی استان مازندران یک میلیون و 187 هزار هکتار زیر پوشش منطقه ساری است که 794 هزار هکتار آن جنگل، 387هزار هکتار مرتع و پنج هزار و 500 هکتار هم پارک های جنگلی است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۷۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان عرضه دام در چهارمحال‌وبختیاری احداث می‌شود

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری از احداث میدان عرضه دام زنده در آینده نزدیک خبر داد.

سیدعباس میراحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: با احداث میدان عرضه دام، بر قیمت‌گذاری دام، تأمین دام دامداری‌ها، تأمین دام کشتارگاه‌ها و ورود و خروج دام به استان نظارت می‌شود.

وی افزود: به منظور رصد قیمت و نظارت بر خریدوفروش دام و کنترل ورود و خروج دام در استان و مبارزه با قاچاق دام، میدان عرضه دام در اراضی شهرستان شهرکرد احداث خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری خاطرنشان کرد: میدان عرضه دام شهرکرد واقع در اراضی موسوم به نانواخانه شهرکرد به مساحت ۷.۶ هکتار و میزان نیاز آبی ۰.۵ لیتر در ثانیه توسط اتحادیه دامداران صنعتی و سنتی ماندگار (به عنوان نماینده سازمان جهاد کشاورزی) در دست پیگیری است.

میراحمدی خاطرنشان کرد: ظرفیت دام سبک قابل مبادله در این میدان پنج هزار و ۵۰۰ رأس در شبانه روز پیش‌بینی شده، همچنین نقشه اولیه و سایت مرحله اجرایی طرح نیز تهیه و تدوین شده است.

وی خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در بهار سال ۱۴۰۳ کلنگ‌زنی میدان عرضه دام با مشارکت مردم انجام خواهد شد.

کد خبر 750833

دیگر خبرها

  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • میدان عرضه دام در چهارمحال‌وبختیاری احداث می‌شود
  • گردشگران ناپدید شده در ارتفاعات نوشهر تحویل خانواده‌هایشان شدند
  • قلع و قمع 12 فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • بزرگترین طرح نوسازی شالیزارهای مازندران درآمل نیمه خرداد تحویل می‌شود
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها