Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-04@03:46:04 GMT

ورود بالادست پتروشیمی به پایین دست

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۱۷۹۴۰

ورود بالادست پتروشیمی به پایین دست

شرکت های پتروشیمی اخیرا اقدام به تولید کامپاند کردند و به شکلی رقیب شرکت های صنایع تکمیلی شده اند.

شرکت های پتروشیمی اخیرا با تغییر هدف و مسیر رسالت اولیه خود، به سمت تکمیل زنجیره ارزش محصولات تکمیلی گرایش پیدا کرده و با تغییر استراتژی خود و با داشتن منابع عظیم مواد اولیه، اقدام به تولید کامپاند کردند و به شکلی رقیب شرکت های صنایع تکمیلی شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش انرژی امروز، متن نامه مربوطه به شرح زیر است:

 

جناب آقای دکتر شریعتمداری

وزیر محترم صنعت،معدن و تجارت

با سلام

به استحضار عالی می رساند پتروشیمی را صنعت مادر کشور نام نهاده اند و همه به خوبی می دانندکه صنایع تکمیلی پلاستیک و پلیمر کشور «همان فرزندان» مولد کار هستند. این بخش از صنایع کشور در شرایط خاص کنونی و در سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» به علت گستردگی، می تواند در رفع مشکل بیکاری و نهایتا ایجاد رونق اقتصادی نقش مهمی را ایفا کند که این پتانسیل را در کمتر صنایعی می تواند یافت.

مستحضر هستید که واحدهای تشکیل دهنده این شاخه از صنعت در کشور متعدد بوده و گستردگی زیادی در سطح کشور دارد و اکثر قریب به اتفاق این واحدها با وجود مشکلات عدیده ای که ناشی از شرایط حاکم بر بازار و اقتصاد کشور بوده و بر آنها فشار وارد می سازد، به انحای مختلف سعی در فعال نگهداشتن واحدهای تولیدی خود دارند لیکن عملکرد نامناسب برخی شرکت های پتروشیمی در زمینه های مختلف، به ویژه در عرضه مناسب و پایدار محصولات پتروشیمی، سال هاست که به یک معضل حل ناشدنی شرکت های صنایع تکمیلی تبدیل شده است که پیامد آن نیز بی کاری صدها نیروی انسانی بوده است.

اصل وجودی و رسالت شرکت های پتروشیمی در وهله اول تامین مواد اولیه به موقع و مناسب صنایع تکمیلی داخلی بوده که چنانچه به طور سیستماتیک و با رویکرد منافع ملی اجرایی شود، نقش بسیار مهم و ارزنده ای در رونق اقتصادی و رفع معضل بیکاری خواهد داشت، لیکن شرکت های پتروشیمی اخیرا با تغییر هدف و مسیر رسالت اولیه خود، به سمت تکمیل زتجیره ارزش محصولات تکمیلی گرایش پیدا کرده و با تغییر استراتژی خود و با داشتن منابع عظیم مواد اولیه، اقدام به تولید کامپاند نموده و به شکلی رقیب شرکت های صنایع تکمیلی شده اند.

البته با بسط این هدف و گسترش آن به سایر صنایع تکمیلی به تولید محصول نهایی نیز در آینده خواهند پرداخت که در حال حاضر با توجه به ظرفیت های مازادی که در صنایع تکمیلی وجود دارد، سبب رقابت نابرابر شده است.

بدیهی است که ادامه این روند موجب از بین رفتن و تعطیلی صدها واحد این بخش از صنعت کشور و بی کاری زایدالوصف خواهد شد.

حال چنانچه این نگرش و سیاست که صرفا مبتنی بر سودآوری بوده و نه نگرش ملی و کلان، اصلاح نگردد مختصر جانی را که در صنایع تکمیلی پلاستیک و پلیمر کشور باقی مانده است را نابود نموده و مرگ و اضمحلال واحدهای این بخش از صنایع کشور که خود با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور در حال احتضار می باشند را تسریع و قطعی کرده و همگی را به تعطیلی خواهد کشاند. این برداشت وجود دارد که با چنین سیاست هایی، تلاش می شود تا تولید و اشتغال را نابود و اقتصاد کشور را بیش از پیش در گرداب فرو ببریم.

 امیدواریم و انتظار داریم که حضرتعالی به عنوان مقام عالی وزارت دستور بررسی موضوع فوق را در اولویت های کاری خود قرار دهید تا تولیدکننده که در مقاطع دشوار و حساس کشور همواره به اقتصاد و اشتغال میهن خدمت کرده است بیش از این مایوس نشود.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۷۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • شورای راهبردی بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • ورودی آب به سد زاوین کلات بیش از سه برابر شد
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است