Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از ریسک نیوز، «مرکز پژوهش‌های مجلس» درباره احتمال «ورشکستگی»سازمان تأمین اجتماعی در یک دهه آینده و بروز«ناآرامی»پس از این اتفاق هشدار داد و اعلام کرد که «بحران» این ورشکستگی «به قدری است که دولت نیز توان مداخله را نخواهد داشت».

این مرکز در گزارشی که در روزهای اخیر منتشر شده است، تاکید کرد که به دلیل «گستردگی پوشش جغرافیایی و تنوع اقشار تحت پوشش» سازمان تامین اجتماعی، ورشکستگی این سازمان «می‌تواند زمینه ناآرامی‌های اقتصادی و اجتماعی گسترده در کشور را پدید آورد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، افزایش بدهی سازمان تامین اجتماعی به بانک ها از چهار میلیارد تومان در سال ۹۰ به «رقم باورنکردنی بالاتر از ۹ هزار میلیارد تومان» در سال ۹۵، این سازمان را « یکی از ابَربدهکاران» بانکی کشورخوانده است.

همچنین در سال گذشته هزینه‌های این سازمان ۹ هزار میلیارد تومان بیشتر از درآمدش بوده که این به معنای کسری ۱۵ درصدی درآمد نسبت به هزینه در این سازمان است.

در همین حال مرکز پژوهش‌های مجلس هشدار داد که در صورت ادامه این شرایط، در هشت سال آینده کسری نقدینگی این سازمان به ۱۱۴ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

بیش از ۴۱ میلیون نفر یعنی ۵۲ درصد جمعیت ایران از بیمه‌های سازمان تامین اجتماعی استفاده و یا از این سازمان حقوق بازنشستگی و مستمری دریافت می کنند.

شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی،( شستا) یکی از بزرگترین نهادهای سرمایه گذاری درایران است که درزمینه‌های تجارت و بازرگانی و تولید فعالیت می کند.

در همین حال سرمایه گذاری ناکارآمد شرکت شستا و همچنین دیگر مشکلات رخ داده برای سرمایه گذاریهای این شرکت را از جمله دلایل مشکلات مالی سازمان تامین اجتماعی ذکر کرده است.

علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز در تیرماه سال گذشته با اشاره به «بررسی‌های مجلس، مرکز پژوهش‌ها و مشاوران» تصریح کرده بود که «ظرف ۱۵ سال آینده تنش‌های جدی ازنظر بودجه‌ای در تأمین اجتماعی ایجاد خواهد شد».

وی پیشنهاد کرده بود که بدهی ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین اجتماعی از طریق استفاده مجموعه تأمین اجتماعی از امکانات دولتی، تسویه شود.

درهمین حال روزسه شنبه،۳۰ آبان،۱۵۷ نماینده مجلس در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران،‌ خواستار پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی شده بودند.

براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس،سازمان تامین اجتماعی طلب خود از دولت را ۱۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده اما وزارت اقتصاد معتقد است که این رقم ۳۰ هزار میلیارد تومان است.

درهمین حال دیوان محاسبات،وابسته به مجلس، با محاسبه ارزش شرکتهای دولتی که در ازای بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده،رقم بدهی دولت به این سازمان تا پایان سال ۹۴ را ۶۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.

علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ‌در آبان سال ۹۲ اعلام کرده بود که سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی آن،بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است.

او به خبرگزاری ایرنا گفته بود که تصور چنین بدهی در دولت وجود نداشت و روشن شدن این رقم باعث شگفتی دولت شده است.

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، «ناکارآمدی سازوکار الزم برای دریافت حق بیمه براساس دستمزد واقعی»،«افزایش هزینه‌های درمان»،« افزایش بازنشستگی‌های پیش از موعد» و «افزایش تعداد بازنشستگان و مستمری بگیران» از جمله دلایل مشکلات پیش آمده برای درآمدهای سازمان تامن اجتماعی اعلام شده است.

از نظر این مرکز«عدم مدیریت صحیح و مداخلات دولت»یکی دیگر از دلایل مشکلات این سازمان است.

انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی در دولت محمود احمدی نژاد،باعث درگیری نمایندگان مجلس هشتم با دولت و درنهایت استیضاح و برکناری عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد.

همچنین گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی در ۱۳ آذر ۹۲، مرتضوی را به تخلفات گسترده مالی بالغ بر میلیارد‌ها تومان متهم کرده بود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۸۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است

دیوان محاسبات کشور اعلام کرد:‌ بیش از ۹۹ درصد سهام بانک رفاه کارگران در اختیار سازمان تامین اجتماعی است در حالی که سقف سهم این سازمان در بانک رفاه کارگران ۳۳ درصد تعیین شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، بر اساس گزارش این نهاد نظارتی سقف سهم سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران ۳۳ درصد تعیین شده است در حالی که بیش از ۹۹ درصد سهام این بانک در اختیار سازمان تامین اجتماعی است.

بر اساس این گزارش سازمان تامین اجتماعی و بانک رفاه کارگران مکلف بوده اند که سهام مازاد بر ۳۳ درصد را واگذار نمایند اما تاکنون اقدامی در این خصوص  صورت نگرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی با حمایت دستگاه قضا
  • پیش‌بینی ۵۰۰ شعبه اخذ رأی در شیراز و زرقان
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • پیش‌بینی ۵۰۰ شعبه اخذ رأی برای انتخابات مرحله دوم مجلس در شیراز و زرقان
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟