Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعطیلی هشتم ربیع الاول حاشیه های زیادی را از ابتدای تصویب تا به امروز به دنبال داشته است تا جایی که جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تهیه طرحی یک فوریتی پیشنهاد حذف این تعطیلی را از سال آینده مطرح کردند.

به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اواخر سال 1394 در بند «ح» ماده 37 قانون احکام برنامه های توسعه کشور تصویب کردند روز هشتم ربیع الاول سالروز شهادت امام حسن عسگری (ع) و آغاز ولایت امام زمان (عج) تعطیل رسمی باشد و در تقویم گنجانده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مصوبه در آن سال به دلیل این که تعطیلی برای دولت بار مالی داشت و این اشکال شامل اصل 75 قانون اساسی می شد به مجلس بازگشت اما نمایندگان دوباره بر مصوبه قبلی خود پافشاری کردند و این رفت و برگشت چندین بار انجام شد تا این که سال 95 به پایان رسید و در آغاز سال 96، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه ای که تنها به بررسی این بند از احکام دایمی برنامه های توسعه کشور مربوط می شد، اعلام کرد که دولت بار مالی این تعطیلی را پذیرفته است.

بنابراین پس از تصویب دوباره این بند از لایحه، شورای نگهبان در مدت قانونی 20 روزه خود اعلام نظر نکرد و چون نظر خود را در این مدت تعیین شده اعلام نکرد، براساس قانون اساسی یعنی آن را تایید کرد.

پس از ابلاغ این لایحه و انتشار آن در روزنامه رسمی کشور، تمامی بندها و احکام لایحه برنامه های توسعه کشور به قانون تبدیل شده و باید اجرا شود ولی چون این ابلاغ پس از آغاز سال جدید (فرودین ماه) بود و تقویم ها قبل از آغاز سال منتشر می شوند، این روز تعطیل در تقویم 96 لحاظ نشد ولی بر اساس اعلام دولت، امسال روز 6 آذرماه (هشتم ربیع الاول) تعطیل است.

این موضوع با اعتراض جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد، علی مطهری نایب رییس دوم مجلس و نماینده مردم تهران در این زمینه طرحی را با امضای 24 نماینده مجلس برای حذف تعطیلی هشتم ربیع الاول تقدیم مجلس کرد که یک فوریت این طرح در جلسه چهارشنبه هفته گذشته یکم آذر ماه مجلس به تصویب رسید.

در ماده واحده این طرح آمده است: تعطیلی روز هشتم ربیع الاول از فهرست تعطیلات رسمی کشور حذف می شود.

البته به دلیل این که این طرح دیر به مجلس شورای اسلامی رسید نمایندگان تنها به تصویب یک فوریت آن بسنده کردند یعنی در صورت تصویب نهایی این طرح، تعطیل هشتم ربیع الاول از سال آینده حذف خواهد شد ولی هشتم ربیع الاول امسال تعطیل خواهد بود.

این طرح به امضای علی مطهری، محمد بیرانوندی، نصرالله پژمان فر، حمیده زرآبادی، شهروز برزگر، علیرضا سلیمی، محمد خدابخشی، حمیدرضا فولادگر، فریدون احمدی، صدیف بدری، عبدالرضا هاشم زایی، جهانبخش محبی نیا، داوود محمدی، مصطفی کواکبیان، محمد باقر سعادت، علیرضا محجوب، محمد علی وکیلی، فاطمه ذوالقدر، رمضانعلی سبحانی فر، سیده فاطمه حسینی، پروانه سلحشوری، سهیلا جلودارزاده و اسدالله عباسی رسیده بود.

در مقدمه و دلایل توجیهی طرح اصلاح تعطیلات رسمی آمده است: روند تعطیلی هشتم ربیع‌الاول سالروز شهادت امام حسن عسگری (ع) که طبعا مصادف با آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) است، بدین صورت بود که در اثنای بررسی لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور در مجلس نهم بندی مبنی بر تعطیلی روز هشتم ربیع‌الاول بدون مناسبت در این لایحه گنجانده شد و به تصویب رسید. شورای نگهبان به این مصوبه ایراد گرفت و در مجلس دهم گزارش کمیسیون مربوط مبنی بر رفع ایراد شورای نگهبان به صحن علنی آمد، در صحن علنی به بهانه این که مربوط به گذشته است و نیازی به اظهارنظر موافق و مخالف نیست در حالی که برخی نمایندگان اعتراض داشتند بدون صحبت مخالف و موافق مصوب تلقی شد اما اشکالاتی که بر این تعطیلی مترتب است از این قرار است:

1- معلوم نیست در این روز تعطیل مردم باید عزاداری کنند یا شادی چون برای شهادت امام حسن عسگری (ع) باید عزادار بود و باید برای آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) باید شادی کرد مگر اینکه بگوییم نصف روز عزاداری و نصف دیگر جشن گرفته شود.

2- فلسفه تعطیلی یک روز، بزرگداشت آن روز است، بزرگداشت هشتم ربیع‌الاول مثلا عاشورا که مراسم خاصی اجرا می‌شود با عدم تعطیلی این روز که ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها، مطبوعات و غیره دایر هستند و برنامه‌هایی برگزار و مطالبی منتشر می‌شود بهتر انجام می‌شود. تعطیلی باعث می‌شود که از بسیاری از امکانات استفاده نشود.

3- این روز مجاور نهم ربیع‌الاول است که برخی شیعیان تندرو در شب آن یعنی هتم ربیع‌الاول هنگام شب برنامه‌ای برگزار می‌کنند که مخل وحدت اسلامی است. این تعطیلی باعث می‌شود که آن برنامه که مدتی است کمرنگ شده است احیا شود.

4- اثر منفی اقتصادی یک روز تعطیلی برای بخش خصوصی در کل کشور بر همگان روشن است.

علی مطهری نایب رییس دوم مجلس به عنوان طراح این طرح فوریتی گفت: ما در ابتدا می خواستیم این طرح را به صورت دوفوریتی مطرح کنیم ولی به دلیل آن که تصویب این طرح به هشتم ربیع الاول امسال نمی رسید بنا شد که به صورت یک فوریتی در مجلس بررسی شود.

وی افزود: در صورت تصویب نهایی این طرح، تعطیلی هشتم ربیع الاول امسال پابرجا خواهد ماند و حذف تعطیلی از سال آینده اعمال می شود.

مطهری افزود: طرح تعطیلی هشتم ربیع الاول در مجلس نهم مطرح و در لایحه احکام دائمی به نحوی گنجانده شد، شورای نگهبان با این طرح مخالفت و بیان کرد که بار مالی دارد ولی نهایتا دولت از طریق معاون اول رییس جمهوری در نامه ای به این شورا اعلام کرد که بار مالی ندارد و سپس رییس جمهوری نامه داد و شورای نگهبان در نهایت طرح را به مجلس ارائه و این طرح در مجلس دهم تصویب شد.

وی تاکید کرد: ما مصلحت کشور را در این می بینیم که مجلس این تعطیلات را حذف کند، چون مشخص نیست که این تعطیلی روز شهادت است یا روز آغاز امامت یا باید در این روز عزاداری کنیم یا شاد باشیم.

وی گفت: اگر این روز تعطیل نباشد مراسم در ادارات برپا می شود، مطبوعات مطلب می نویسند، تعطیل که شود عده ای به شمال می روند.

مطهری گفت: تعطیلات فشار به بخش خصوصی است و برای دولت نیز هزینه بر است، از سوی دیگر این روز مجاور با اول ربیع الاول است که افراد تندرو مراسم هایی را برگزار می کنند که مخل وحدت اسلامی است.

نماینده مردم تهران درمجلس افزود: هم اکنون موضوع آبروی مجلس مطرح است بهتر است نمایندگان به این طرح رای دهند.

نصرالله پژمان فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با این طرح گفت: در ارتباط با تاریخچه تصویب فوریت این موضوع باید گفت در مجلس نهم در میانه بررسی لایحه احکام دائمی برنامه ها، پیشنهاد تعطیلی هشتم ربیع الاول رای گیری شد، در آن جلسه احمد توکلی اخطار دادند، اما رئیس جلسه اجازه طرح موضوع ندادند.

وی افزود: شورای نگهبان دوبار آن طرح را رد کرد، ولی با پیگیری هایی که شاید به مصلحت نباشد بگویم، این طرح با موافقت آقای روحانی تصویب شد.

پژمان فر بیان کرد: تعطیلی هشتم ربیع الاول امکان دارد به وحدت اسلامی ضربه وارد کند.

نهایتا نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 134 رای موافق، 28 رای مخالف، چهار رای ممتنع ازمجموع 197 نماینده حاضر با یک فوریت طرح اصلاح تعطیلات رسمی موافقت کردند.

حال باید منتظر ماند که آیا نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی این طرح در کمیسیون های تخصصی مجلس با حذف تعطیلی هشتم ربیع الاول از سال آینده موافقت می کنند یا خیر؟

منبع: ایرنا

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۴۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،محمدصادق معتمدیان عصر امروز در دیدار با اعضای شورای اسلامی استان و اعضای شورای اسلامی ارومیه، ضمن تبریک نهم اردیبهشت ماه روز ملی شورا‌ها به تمامی اعضای شورا‌های اسلامی شهر و روستای استان، افزود: شورا‌های اسلامی به عنوان یکی از ارکان مردمی‌سازی فعالیت‌ها در نظام اسلامی، جایگاه رفیعی در قانونگذاری محلی داشته و در تصمیم گیری‌های محلی و رفع مشکلات مردم نقش موثری دارند.   وی همچنین یکی از مهم‌ترین وظایف شورا‌های اسلامی را شناسایی و ارائه راهکار‌های لازم برای رفع مشکلات مردم و همکاری با دستگاه‌های متولی دانسته و خاطرنشان کرد: شورا‌های اسلامی شهر و روستا با توجه به ارتباط مستمر با مردم، می‌توانند در تصمیم سازی‌های لازم در راستای رفع مسائل و مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و رفاهی نقش موثری ایفا کنند.   استاندار آذربایجان‌غربی به وظایف قانونی شورا‌ها به عنوان پارلمان محلی نیز اشاره کرده و افزود: شورا‌های اسلامی شهر و روستا در راستای وظایف نظارتی خود که در چهارچوب قانون مشخص شده، اجازه انحراف در انجام فعالیت‌ها را ندهند.   معتمدیان همچنین با بیان اینکه در دور اول سفر‌های شهرستانی به ۲۰ شهرستان، ۴۸ شهر و ۴۵ بخش سفر کردیم، اضافه کرد: در سفر‌های شهرستانی ضمن بازدید میدانی از پروژه‌ها و دیدار چهره به چهره با اقشار مختلف مردم، جلسات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برگزار شده و مصوباتی در راستای مطالبات بحق مردم و نیاز‌ها و اولویت‌های آنان به تصویب رسیده است.   وی در ادامه با اشاره به نقش شورا‌های اسلامی شهر در رفع مشکلات مردم، افزود: در دور دوم سفر‌های شهرستانی، جلسات اختصاصی با اعضای شورا‌های اسلامی برگزار کرده و مطالبات و مشکلات آنان بررسی خواهد شد.   استاندار آذربایجان‌غربی رویکرد اصلی استان در حوزه‌های مختلف را محرومیت زدایی، توسعه متوازن و بهبود شاخص‌ها عنوان کرده و یادآور شد: امکانات زیرساختی استان بر مبنای ارتقای شاخص‌ها و برقراری عدالت در بین شهر‌های مختلف توزیع می‌شود.   معتمدیان همچنین با اشاره به اینکه آذربایجان غربی به برکت خون شهدا و ایثار و مجاهدت رزمندگان اسلام، به یکی از استان‌های امن کشور تبدیل شده، افزود: امنیت پایدار در آذربایجان‌غربی، میل به سرمایه‌گذاری و حضور سرمایه‌گذاران در استان را افزایش داده و شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه نیز در راستای اجرای پروژه‌های شهری از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران استفاده کنند.   استاندار آذربایجان غربی به بخشی از مطالبات به حق مردم در حوزه مدیریت شهری به ویژه در شهر ارومیه نیز اشاره کرده و افزود: رفع مشکل ترافیک و پسماند، ایجاد فضا‌های سبز و تفریحی و جذب سرمایه گذار برای اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی، از جمله مطالبات به حق مردم بوده و در این راستا شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه تمام توان خود را به کار گیرند.   معتمدیان همچنین با اشاره به بخشی از عملکرد دولت سیزدهم در استان به ویژه در شهر ارومیه، یادآور شد: رفع مشکل تعاونی‌های مسکن در ارومیه، تعیین تکلیف بافت قدیمی ۳۷۰ هکتاری ارومیه، اتمام پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه، اجرای ۱۴۸ درمانگاه و مرکز بهداشت، تامین اینترنت پرسرعت ۵۰۰ روستای استان، گازرسانی به ۶۲۰ روستا و آغاز احداث ۱ هزار و ۷۵۰ کلاس درس، بخش کوچکی از اقدامات دولت سیزدهم در راستای تامین مطالبات مردم در آذربایجان‌غربی می‌باشد.   وی در پایان با اشاره به پتانسیل‌های استان در حوزه‌های مختلف، افزود: با توجه به ظرفیت‌های خدادادی استان، واژه محرومیت شایسته آذربایجان غربی نبوده و این منطقه یکی از استان‌های ثروتمند کشور بوده و در مسیر استفاده از این ظرفیت‌های خدادادی جهت بهره‌مندی مردم استان، گام برخواهیم داشت.

دیگر خبرها

  • افزایش ایست‌های بازرسی در تهران؛ نماینده مجلس: این‌ها جزو وظایف عادی فراجا است!
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم
  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • پس از ۳ ماه حاشیه؛ پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • نامه مهم قالیباف به رئیسی
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • (ویدئو) تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در صحن مجلس پیگیری می‌شود