Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ هادی غفاری، معتقد است که اصلاح‌طلبان در برابر حرکت‌های پوپولیستی اصولگرایان، چاره‌ای ندارند مگر اینکه روابط‌‌شان را با مراجع استوار کنند تا ساحت‌ خود را از اتهام به بی‌دینی مبرا سازند.

مردانی از جریان اصلاحات که مدتهاست برنامه‌ریزی کرده اند تا گام به گام شرایط لازم را برای بازگشت کامل طیف متبوعشان به عرصه سیاسی کشور فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها این روزها با چراغ خاموش مسیر تهران به قم را برای دیدار و گفت‌وگو با مراجع و علمای این شهر طی می‌کنند. هرچند برخی علما چندان اعتقادی به مذاکره ندارند اما اصلاح گرایان همچنان امیدوار به راه خود ادامه می‌دهند.

هادی غفاری از جمله افرادی است که به واسطه ملبس بودن به لباس روحانیت، زبان حوزه را بخوبی می‌داند. او همچون محسن رهامی که خبر دیدار با مراجع و علمای قم را رسانه‌ای کرده بود، از این دیدارها برایمان روایت کرد و البته از دلایل الزام اصلاح‌طلبان برای انجام آن هم نام برد. آنچه که از نظر غفاری اصلاح‌طلبان را برآن داشته که مذاکره با مراجع را آغاز کنند، پاسخ به تبلیغات فریبکارانه علیه این جریان است.

مشروح گفت‌وگو با او را در ادامه می‌خوانید:

اصلاح‌طلبان مدتی است که از مذاکره با مراجع و علمای قم حرف می‌زنند. چقدر انجام این کار را برای بازگشت این جریان به عرصه سیاسی کشور لازم می‌دانید؟

یک بحث مهمی که تقریبا در همه جوامع وجود دارد، پوپولیسم یا همان تبلیغات فریبکارانه است. اصولگرایان به شدت خود را به دین و مذهب می‌چسبانند و آن را دستمایه از میدان بدر کردن رقیب قرار داده و اصلاح‌طلبان را ضد دین و ضد اسلام می‌شمارند. حتی این افراد بعضی از اوقات اصلاح‌طلبان را به بیگانگان متصل می‌کنند. در واقع حرکتی که ما آن را آغاز کرده‌ایم جدای از اینکه واقع‌گرایانه است، به نوعی عکس‌العمل ما در پاسخ به اقدامات اصولگرایان است.

جامعه ما جامعه‌ای مذهبی است و اصلاح‌طلبان هم همه مذهبی هستند. اهل نماز شب هستند. خیلی از آنها امام جماعت مساجد خود هستند و اهل وعظ بوده و هستند. اینطور نیست که فکر کنید اینها یک مشت آدم لاابالی هستند.

این روش می‌تواند به اصلاح‌طلبان برای بازگشت به چرخه سیاسی کشور کمک کند؟

اصلاح‌طلبان در برابر حرکت‌های پوپولیستی اصولگرایان، چاره‌ای ندارند مگر اینکه روابط خود را با مراجع استوار کنند و ساحت خود را از این اتهامات مبرا سازند. وقتی جامعه ایران، جامعه‌ای مذهبی است و علایق دینی مردم هم قوی است، نباید این شائبه ایجاد شود که اصلاح‌طلبان از خط دین و اسلام جدا هستند. اصلاح‌طلبان باید این کار را انجام دهند و به مذاکره با علما و مراجع ادامه دهند.

هرچند هم که دیر شده است اما جلوی ضرر را از هرکجا که بگیرید منفعت است. پس مطمئن باشید که ما این راه را ادامه خواهیم داد.

شما هم به قم سفر کردید و مذاکراتی را در این مورد انجام داده‌اید؟

بله؛ به قم سفر کرده‎ایم و بطور مفصل دیدارهایی را داشته‌ایم. این دیدارها البته مختص به این زمان نیست. ما از سال‌های خیلی دور همواره این کار را انجام داده‌ایم.

فکر می‎کنید که غیر از مراجع و علمای قم، اصلاح‌طلبان باید برای مذاکره روی چه گزینه‌های دیگری به توافق برسند؟

سالها پیش از اینکه اصلاح‌طلبان به فکر مذاکره و گفت‌وگو بیفتند دوستان ما که از مراجع بزرگ بودند -همچون آقای منتظری-، اعتقاد داشتند که جناح راست بدنبال بسیج مداحان به نفع خود است. اینها معتقد بودند که این قشر از جامعه بدلیل مذهبی بودن مردم، در بین آنها نفوذ دارند، پس شما هم بروید نفوذ کنید. اما ما اشتباه کردیم که به حرف ایشان گوش ندادیم.

یعنی اصلاح‌طلبان دقیقا باید چه کاری انجام می‌دادند؟

ما باید مداحان را بسیج می‌کردیم. همان کاری که اصولگرایان کردند. باید تشکل ایجاد می‌کردیم و نیروهای مداح را تربیت می‌کردیم. چون جامعه ایران، مذهبی است مداحان قشری هستند که در میان آنان نفوذ دارند. ما منکر وجود و نقش مداحان نمی‌شویم. ما باید سواد، علم و اندیشه و خط فکری سالم و اصلاح‌طلبانه به آنها می‌دادیم. هرچند بسیاری از مداحان با خط مشی فکری اصلاح طلبانه وجود دارند ولی باید تشکلی برای سازماندهی آنان ایجاد می‌کردیم.

شما که به قم می‌روید و با مراجع و علما به گفت‌وگو می‌نشینید، با پذیرشی هم از سوی آنان روبه‌رو می‌شوید؟

متاسفانه جو جامعه خوب نیست و برخی فریبکاری ها صورت گرفته است. من از این فریبکاری وحشت دارم. در دوران خوارج کاری که ثواب داشت، سب (دشنام) علی (ع) بود. آنها بعد از اقامه نماز صد بار علی (ع) را نفرین می‌کردند و اعتقاد داشتند که ثواب این کار بیشتر از 1000 بار نماز خواندن است. حتی یکی از خوارج بعد از نماز بر اسب خود نشست و در میانه راه به یادش رسید که تعقیبات نماز را انجام نداده است. همانجا از اسبش پیاده شد و سب علی (ع) را انجام داد. بعدها از پول خود به شکرانه آن روز در همانجا، مسجدی را به نام مسجد ذکر احداث کرد. چون علی (ع) بسیار قدرتمند بود این افراد چنین کارهایی را با او می‌کردند. من حتی در مورد مرجع‌سازی‌ها هم ابا دارم. با این کار مرجعیت طرفدار حاکمیت را در برابر مرجعیت آزاداندیش قرار می‌دهند.

منظورتان چه کسانی هستند؟

کسانی را علم می‌کنند که نه سابقه مبارزاتی دارند و نه انقلابی و نه به جبهه رفتند. بعضی از آنها حتی طرفدار امام (ره) هم نبودند.

اصلاح‌طلبان با وجود این شرایط می‌توانند به سیاست کشور بازگردند؟

جو حساسی است اما اصلاح طلبان نباید بترسند. باید جلو بروند تا به حقیقت مطلوب برسند.

مذاکراتی که انجام می‌شود حول چه محورهایی می‌چرخد؟

حول خط مشی آینده نظام اسلامی و پایداری آن. این کار برای آرامش، امنیت و رشد و تعالی مردم ایران است. ما نباید مردم را خنگ بار بیاوریم. اینگونه نباشد که هرچه استاد ازل گفت؛ باشد. مردم باید بتوانند مخالفت‌های خود را ابراز کنند و آنچه را که به مصلحت نظام است بگویند.

تا اینجای کار خودتان فکر می‌کنید که اصلاح طلبان می‌توانند در بین علما نفوذ موثری داشته باشند؟

ما مامور به انجام تکلیف هستیم. این روش ما ممکن است جواب دهد یا ممکن است جواب ندهد. اصلاح طلبان در درون خود احساس می‌کنند که تکلیف دارند و برای انجام آن تلاش می‌کنند. عقل حسابگر هم، همین را می‌گوید. ما باید به سمت حقیقت مطلوب برویم و قطعا نتیجه خواهد داد. خداوند در قرآن می‌فرماید: وَذَکِّرْ فَإِنَّ الذِّکْرَىٰ تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِینَ؛ تذکّر و پند ‌ده که پند و تذکّر برای مؤمنان سودمند است. علما هم بخشی از مردم هستند لذا تذکر دادن به آنها هم حتما فایده و نتیجه خواهد داشت.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۰۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح تعیین تکلیف پرونده‌های مراجع انتظامی کشور اجرا می‌شود

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور از آغاز طرح تعیین تکلیف پرونده‌های موجود در مراجع انتظامی کشور خبر داد و گفت: به منظور کاهش اطاله دادرسی طرح تعیین تکلیف پرونده‌های رسوبی در مراجع انتظامی کشور امسال اجرا می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، عباس منصوری در جلسه با دادستان‌های گلستان در گرگان با بیان اینکه عملکرد مجموعه قضایی استان در بخش دادسراها مطلوب است گفت: جایگاه خوب استان گلستان در شاخص‌های مختلف نتیجه تلاش دادستان‌ها و کارکنان دادسراهای استان و صمیمت، تعامل و هماهنگی است که رئیس کل دادگستری استان با مجموعه مدیریتی استان، قضات و کارکنان اداری ایجاد کرده است که در کشور مثال زدنی است.

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور افزود: دادسرا نهاد مهمی در پیشگیری از جرایم و ناهنجاری ها، مبارزه و تعقیب و در نهایت اجرای احکام است که در این استان به دلیل سابقه طولانی رئیس کل دادگستری استان در سمت دادستانی، اهمیت این نهاد برجسته و به آن توجه خوبی شده است.

وی از آغاز طرح تعیین تکلیف پرونده‌های موجود در مراجع انتظامی کشور خبر داد و گفت: به منظور کاهش اطاله دادرسی طرح تعیین تکلیف پرونده‌های رسوبی در مراجع انتظامی کشور امسال اجرا می‌شود.

 منصوری افزود: پیش نویس دستورالعمل این طرح با مشارکت تعدادی از دادستان‌های سراسر کشور در مرحله کارشناسی است که بلافاصله پس از تایید و تصویب نهایی اجرای آن آغاز می‌شود.

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور گفت: متولی اجرای این طرح دادستانی کل کشور خواهد بود و با اجرای آن پرونده‌های رسوبی در مراجع زودتر تعیین تکلیف خواهد شد. خوشبختانه گلستان از استان‌های خوب استان در تعیین تکلیف پرونده‌های رسوبی در کلانتری هاست.

وی در ادامه سخنان خود در این جلسه گفت: نظارت و بازرسی از پارکینگ‌های وسایل نقلیه موتوری در اولویت دادستان‌ها قرار دارد و در همه استان‌ها به ویژه استان‌های شمالی که شرایط جوی خاص دارند با تمهید رئیس کل دادگستری و دادستان‌ها زودتر این وسایل تعیین تکلیف شود تا به اموال مردم خسارتی وارد نشود. نظارت بر تعیین تکلیف اموال توقیفی موجود در انبارهای شهرداری‌ها هم از جمله مواردی است که از سال گذشته در دستور کار دادستان قرار گرفته است.

منصوری با اشاره به تخصصی شدن بازرسی‌ها از دادسراها و مراجع انتظامی سراسر کشور گفت: صرفه جویی در وقت، بررسی تخصصی عملکرد و بازرسی الکترونیک از جمله مزایای این اقدام است.

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور در ادامه سفر خود به گلستان از دادسرای عمومی و انقلاب گرگان بازدید و در نشست با قضات این دادسرا درباره مسائل و موضوعات مرتبط با این بخش گفت‌وگو کرد.

بازدید از پارکینگ وسایل نقلیه موتوری از دیگر برنامه‌های معاون دادستان کل بود. در این بازید از طرح ابتکاری دادسرای مرکز استان برای جلوگیری از رسوب وسایل نقلیه موتوری و اطلاع به روز درباره وضعیت این وسایل رونمایی شد.

منصوری در ادامه برای بازدید به کلانتری شهرک امام گرگان رفت. بازدید از مرکز ترک اعتیاد اجباری توسکستان، آخرین برنامه روز اول حضور معاون دادستان کل کشور در گرگان بود. اقدام ابتکاری استان گلستان برای راه اندازی کارگاه‌های مهارت آموزی و اشتغال در کنار مرکز بازپروری معتادان در مرکز توسکستان از مواردی بود که این بازدید به آن پرداخته شد.

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور در ادامه سفر خود به گلستان صبح جمعه به گنبد کاووس رفت و همراه با رئیس کل دادگستری استان، دادستان مرکز استان، روسای دادگستری‌ها، دادستان‌ها و روسای بخش شرق استان و مدیرکل زندان‌های استان از زندان این شهر بازدید کرد.

این‌هیئت قضایی از همه بندها و بخش‌های زندان گنبد کاووس از جمله بهداری، واحد فرهنگی، ورزشی و آشپزخانه سرکشی کردند. معاون دادستان کل کشور در این بازدید از مددجویان فعال به ویژه در بخش قرآنی و فرهنگی تقدیر کرد و تسهیلات قانونی به مددجویان واجد شرایط اعطا شد.

در این بازدید دادستان‌های استان به هزار و ۳۰۰ مددجوی واجد شرایط استان مرخصی اعطا کردند و برای ۶۵ نفر از زندانیان هم مرخصی پایان حبس منجر به آزادی اعطا شد ضمن اینکه ۶۰۰ درخواست مددجویان نیز جهت اعمال سایر تسهیلات من جمله عفو در دستور بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • طرح تعیین تکلیف پرونده‌های مراجع انتظامی کشور اجرا می‌شود
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • رها کردن فضای عفاف و حجاب به ضرر همه جامعه است