Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@19:23:35 GMT

جینسنگ چیست؟/ مضرات و خواص

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۳۶۵۵۸

بسیاری از مردم گیاهان دارویی را عامل بهبود بیماری‌ها می‌دانند اما نکات ایمنی در مصرف آنها باید رعایت شود. آفتاب‌‌نیوز : جینسنگ به ریشه‌های گوشتی ۱۱ گونه گیاه از خانواده آرالیاسیه گفته می‌شود. از قدیم اعتقاد براین بوده که جینسنگ دارای خواص سلامتی و درمان بیماری‌ها در انسان‌هاست.
جینسنگ به دو نوع آمریکایی (Panax quinquefolius, L.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

) و آسیایی (P. Ginseng) تقسیم می‌شود و سبب افزایش انرژی، کاهش و ثبات قند خون، کاهش کلسترول خون، از بین بردن استرس، خاصیت آرام بخشی و نیز افزایش توان باروری در مردان می‌شود.
جینسنگ به طور سنتی و از سالیان دور در طب باستانی برخی کشور‌ها برای درمان بیماری‌ها استفاده شده است، اما کارشناسان اعتقاد دارند باید پژوهش بیشتری بر روی خواص و حتی عوارض جانی مصرف آن انجام شود.
دراینجا برخی از اثر‌های  درمانی جینسنگ نام برده می شود.
افزایش انرژی با مصرف جینسنگ
مصرف جینسنگ می‌تواند سبب تحریک فعالیت‌های جسمی و روحی در افرادی شود که احساس ضعف و خستگی می‌کنند. پژوهش‌ها همچنین نشان داده است که جینسنگ اثرمثبتی در کمک به درمان بیماران سرطانی و رفع خستگی در افراد دارد.
بهبود عملکرد مغز و قدرت شناخت و تمرکز ذهن
گروهی از طرفداران ریشه جینسنگ اعتقاد دارند مصرف آن سبب افزایش قدرت تفکر و تمرکز می‌شود، اما کارشناسان اعلام کرده‌اند که اعلام موثر بودن مصرف این ریشه بر بهبود عملکرد ذهن به آزمایش‌های بیشتری نیاز دارد و نمی‌توان جینسنگ را یک مکمل درمانی و تقویتی نامید.
اثر ضد التهابی جینسنگ
از ریشه جینسنگ درطب باستانی برای کاهش التهاب استفاده شده است. کارشناسان همچنین اعتقاد دارند مصرف این ریشه می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع التهاب شود.
تقویت قدرت باروری در مردان 
پژوهش دانشمندان کشور کره جنوبی درسال ۲۰۰۲ نشان داده است که ۶۰ درصد ازمردانی که دچار ناباروری بوده اند با مصرف جینسنگ صاحب فرزند شده‌اند و قدرت باروری آن‌ها افزایش یافته است.
پیشگیری از آنفلوآنزا با جینسنگ
آزمایش اثر مصرف جینسنگ در موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است که با خوردن آن، موش‌ها کمتر دچار عفونت‌های ویروسی شده و نیز درصورت ابتلا به بیماری سریع‌تر درمان شده‌اند.
کاهش قند خون با مصرف جینسنگ
پژوهش‌ها همچنین نشان داده است که مصرف ریشه جینسنگ می‌تواند سبب کاهش قند خون و کمک به درمان بیماری دیابت شود.
تحقیق نشان می‌دهند گینسنوزید (ماده موثر تشکیل دهنده ریشه جینسنگ) می‌تواند بر میزان تولید انسولین در پانکراس موثر باشد و مقاومت به انسولین را دربدن بهبود بخشد.
البته نمی‌توان تنها با مصرف جینسنگ انتظار داشت که بیماری دیابت بهبود یابد و  مصرف دارو، ورزش و رعایت رژیم غذایی در بهبود این بیماری ضروری است.
عارضه‌های جانبی مصرف جینسنگ
پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف این ریشه خوراکی می‌تواند سبب سردرد در افراد شود. از جمله دیگر عارضه‌های جانبی مصرف آن می‌توان به اختلال‌های گوارشی، دگرگونی در فشار و قند خون، ریزش موی سر، ناراحتی چشمی و واکنش‌های پوستی اشاره کرد.
همچنین ممکن است برخی از بانوان دچار خونریزی مابین قاعدگی یا سینه درد شوند.
مصرف جینسنگ به همراه برخی دارو‌ها می‌تواند در عملکرد آن‌ها اختلال ایجاد کند به همین دلیل اگر می‌خواهید از جینسنگ استفاده کنید وهمزمان داروی خاصی مصرف می‌کنید حتماً با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛  جینسنگ می‌تواند اثر کافئین، برخی دارو‌ها و مواد خوراکی محرک (نوشابه‌های انرژی زا) را افزایش دهد و سبب افزایش ضربان قلب، تعریق، بی‌خوابی و استرس شود به همین دلیل باید از مصرف همزمان آن با برخی خوراکی‌ها اجتناب کرد.
کارشناسان اعتقاد دارند هنوز نیاز به تحقیق فراوان درباره خاصیت‌های جینسنگ است و چنانچه تمایل دارید حتماً از این ریشه گیاهی استفاده کنید، نوع اصل آن را از فروشنده معتبر خریداری کنید و ابتدا از دوز‌های کم شروع کنید به ویژه اگر سابقه آلرژی و حساسیت غذایی و پوستی دارید.
منبع: medicalnewstoday

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۶۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت را در این رابطه داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلاء به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلاء به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

کد خبر 6090455

دیگر خبرها

  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟