Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: عهد بستن با امام زمان علیه السلام از دستوراتی است که در دعاها و روایات شیعه مورد اشاره و تاکید قرار گرفته که از آن جمله می توان به «دعای عهد» اشاره کرد. و از جلمه زمان های این تجدید عهد نهم ربیع الاول، سالروز ‌آغاز امامت ایشان است.

حجت الاسلام جواد ابوالقاسمی، کارشناس شبکه جهانی ولایت در گفت و گو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان در رابطه با مفهوم عهد بستن و بیعت با امام مهدی علیه السلام که معمولا هر سال به مناسبت روز نهم ربیع الاول (سالروز آغاز ایام ولایت و امامت ایشان) تجدید می شود، اظهار کرد: عهد بستن با امام زمان علیه السلام از دستوراتی است که در دعاها و روایات شیعه مورد اشاره و تاکید قرار گرفته که از آن جمله می توان به «دعای عهد» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: دعای عهد از معروف ترین دعاهایی است که در این رابطه می توان به آن استناد کرد و تاکید شده که هر روز صبح خوانده شود. در این دعا موضوع عهد بستن با حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه تعریف شده و با توجه به آن می توان معنا و مفهوم و غایت عهد و بیعت با امام عصر(عج) را درک کرد.

 

حجت الاسلام ابوالقاسمی تصریح کرد: در فرازهای اولیه دعای عهد می فرماید: «اللَّهُمَّ إِنِّي أُجَدِّدُ لَهُ فِي صَبِيحَةِ يَوْمِي هَذَا وَ مَا عِشْتُ مِنْ أَيَّامِي عَهْدا وَ عَقْدا وَ بَيْعَةً لَهُ فِي عُنُقِي؛ خدايا در صبح اين روز و (هر روز از عمرم تا زنده هستم) براى آن حضرت بر عهده ام، عهد و پيمان و بيعتی تجديد مى كنم كه از آن رو نگردانم، و هيچ گاه دست برندارم» یعنی من امروز و هر روز تا زمانی که هستم با امام خود عهد می بندم که هیچ وقت از پیمان با ایشان کناره نخواهم گرفت؛ سپس می فرماید: «للَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ؛ خدايا مرا، از ياران و مددكاران و دفاع كنندگان از او قرار ده» به عبارت دیگر «عهد» یعنی من خود را آماده می کنم برای اینکه جزء یاوران آن حضرت(عج) باشم، جزء کسانی که حضرت را یاری و از ایشان دفاع خواهند کرد.

 

کارشناس فِرَق و مذاهب اسلامی ادامه داد: در ادامه دعا اینگونه آمده است «الْمُسَارِعِينَ إِلَيْهِ فِي قَضَاءِ حَوَائِجِهِ [وَ الْمُمْتَثِلِينَ لِأَوَامِرِهِ] وَ الْمُحَامِينَ عَنْهُ ؛ و مرا از شتابندگان به سويش، در برآوردن خواسته هايش، و اطاعت كنندگان اوامرش، و مدافعان حضرتش قرار ده» یعنی من نه تنها جزء یاوران آن حضرت(عج) باشم، بلکه جزء کسانی باشم که برای انجام نیازها، دستورات و خواسته های ایشان از دیگران پیشی می گیرند.

 

ابوالقاسمی تاکید کرد: لازمه عهد بستن با امام زمان علیه السلام این است که من از هم اکنون، خود را برای انجام دستورات و کارهای خیر آماده کنم و در انجام آنها از دیگران پیشی بگیرم؛ مصداق «وَ الْمُمْتَثِلِينَ لِأَوَامِرِهِ» یعنی هر دستوری که از جانب آن حضرت(عج) رسید، من بلافاصله بدان عمل کنم، باشم. اگر قرار است ما در زمان ظهور حضرت حجت(عج) اینگونه باشیم، باید امروز خود را اینچنین تربیت کرده و پرورش دهیم تا در آن زمان بتوانیم نسبت به خواسته ها و اوامر امام مهدی(عج) مطیع و فرمانبردار باشیم.

 

این کارشناس دینی با بیان فراز دیگری از دعای عهد گفت: در ادامه این دعای شریف آمده: «السَّابِقِينَ إِلَى إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ» یعنی من از کسانی باشم که اگر میل آن حضرت(عج) را بدانم؛ (نه دستور و فرمان بلکه حتی میل ایشان) آن را نیز به سرعت انجام دهم و از کسانی باشم که در رکاب ایشان به شهادت برسم.

 

وی در همین رابطه ابراز کرد: با خواندن این فقرات از دعای عهد متوجه می شویم که برای عهد بستن با امام مهدی(عج)، باید امروز و در زمان حال، خود را آماده کرد تا چنین حالتی در ما نهادینه شود. یعنی ببینیم آن حضرت(عج) چه چیزی را دوست دارند؟ یا چه کاری را نمی پسندند و طبق میل ایشان عمل کنیم. اگر کار خیر یا دستور و تاکیدی از آن حضرت(عج) یا سایر ائمه علیهم السلام به ما رسیده آن را انجام دهیم. این یکی از معانی عهد و بیعت با امام عصر(عج) است.

 

حجت الاسلام ابوالقاسمی در پاسخ و توضیح این سوال که عهد بستن با امام مهدی علیه السلام در شرایط کنونی و در عصر غیبت که حضرت مهدی(عج) به ظاهر در میان ما حضور ندارند که ما خواسته، نیاز و یا اعمال باب میل ایشان را بشناسیم و بدانیم، آیا قابلیت اجرا دارد یا خیر؟، تاکید کرد: این نوع تعریف از عهد و بیعت با امام معصوم(ع)، تنها زمان ظهور را شامل نمی شود. همانطور که در روزگار حضور ائمه معصومین علیهم السلام در اجتماع نیز همه مردم به آن بزرگواران(ع) دسترسی نداشتند. برخی در شهرهای بسیار دور زندگی می کردند و گاه حتی تا آخر عمر نیز امام را نمی دیدند اما دستورات ائمه علیهم السلام و خواسته های آنها را از علمای دین می گرفتند و یا از طریق روایات و مضامین دستورات ائمه(ع) به آن دست می یافتند و عمل می کردند و همین به معنای بیعت با امام بود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در گذشته چنین بوده است و امروز نیز با توجه به وضعیت غیبت که ما در آن بسر می بریم و در اصل این ما هستیم که از محضر امام مان غایبیم ما وظیفه داریم به دستوراتی که از جانب ایشان برای ما عنوان شده یا دستورالعمل هایی که از سایر ائمه(ع) به ما رسیده، عمل کنیم. درست مانند افرادی که در عصر حضور ائمه(ع) زندگی می کردند اما به ایشان دسترسی نداشتند. همین که ما به دستورات رسیده از امامان معصوم بخصوص حضرت ولی عصرعجل الله تعالی فرجه عمل کنیم به معنای عهد و پیمان بستن با ایشان و وفای به آن عهد است.

پایان پیام/99

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۷۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاه‌های میدان‌دار در پذیرایی از زائران رضوی اظهار کرد: یکی از مساله‌های مهم در ایام پیک زائر در مشهدالرضا (علیه السلام) انجام هرچه بهتر تکریم و میزبانی از زائران رضوی به ویژه زائران بارگاه منور رضوی است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ضمن تاکید بر تکریم هرچه باشکوه تر زائران امام هشتم (علیه السلام) افزود: میزبانی شایسته از مهمانان علی‌ابن موسی‌الرضا (علیه السلام)، مهم‌ترین تکلیف مسوولان استان و مدیران شهر است. اینجاست که می‌گوییم باید فرهنگ میزبانی را ارتقا دهیم و آن را به معیارهای زیارت مطلوب در شهر امام رضا (علیه السلام) نزدیک کنیم.

ضرورت توسعه زیرساخت های اقامت و حمل و نقل

وی خاطرنشان کرد: در حوزه میزبانی و حضور زائران باید توجه و اهتمام ویژه خود را متمرکز بر موضوع اسکان در هتل‎‌ها، زائرسراها و مهمانسراهای ارزان‎ قیمت کنید زیرا محور اصلی چالش‌‎های موجود، ناظر بر آن دسته از زائرانی است که به عشق زیارت امام هشتم (علیه السلام) به این شهر می‌آیند اما توان مالی برای اقامت چندروزه در یک منزلگاه را ندارند و تکلیف شما، رسیدگی به نیاز این عزیزان است.

علم الهدی با ابراز گلایه از افزایش غیرمنطقی نرخ اقامت و اسکان در پیک‌های زیارتی ادامه داد: باید حداکثر نظارت و کنترل را در این زمینه به کار بگیرید تا زیارت مهمانان امام رئوف (علیه السلام) در اوج رفاه و آسایش میسر باشد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، ساخت زائرسراهای ارزان قیمت به تکلیف سایر شهرهای کشور در مشهدالرضا (علیه السلام) را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دانست و تصریح کرد: تمام ظرفیت خود را پای کار بیاورید تا حتی یک گره از کار زائر امام هشتم (علیه السلام) باز شود. این تکلیف بر گردن ما و حقی است که علی ابن موسی الرضا (علیه السلام) بر ضمه ما دارد تا زائر او را تکریم کنیم.

وی تأکید کرد: از جمله گروه‌هایی که به زیارت حضرت رضا (علیه السلام) مشرف می‌شوند، زائران خارجی هستند. در این بخش توجه ما باید به زواری باشد که استطاعت و توانی مالی زیادی برای زیارت حضرت ندارند، مانند زائران شریف پاکستانی که صدها و هزاران کیلومتر راه را طی کرده، رنج سفر را به جان خریده تا خود را به مشهد برسانند. حالا چه وظیفه‌ای برای ما مهم‌تر از تأمین زیرساخت اقامت برای این‌ها؟

علم الهدی گفت: یک جنبه دیگر از خدمت‌رسانی به زائران و تسهیل فرآیند زیارت، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل است؛ اعم از حمل و نقل جاده‎ای، ریلی و هوایی که ضرورت آن در پیک‌های زیارتی مضاعف می‌شود. به همین دلیل، این ظرفیت وجود دارد که در حوزه سفرهای هوایی، شرکت‌های هواپیمایی دولتی پای کار بیایند و پروازها از نظر کمیت و کیفیت توسعه پیدا کند. در حوزه خدمات ریلی هم این مهم اجتناب‌ناپذیر است و در بخش تشرف‌های زمینی، کیفیت جاده‌ها به همراه ایمن‎سازی آن‌ها ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 6093460

دیگر خبرها

  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سوگواره شعر «صادقانه ها» در قم برگزار می‌شود
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • فلسفه نامگذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • تجدید میثاق وزیر آموزش و پرورش و معلمان با آرمان‌های امام راحل
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث