Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-08@03:18:29 GMT

گناهانی که هرگز بخشیده نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۴۰۶۴۶

گناهانی که هرگز بخشیده نمی‌شود

به گزارش جام نیوز، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در تفسیر نمونه ذیل آیات 5 و 6 سوره مبارکه رعد به چگونگی زنده شدن انسان بعد از مرگ اشاره کرده است که متن آن در ادامه می‌آید؛

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

«وَإِنْ تَعْجَبْ فَعَجَبٌ قَوْلُهُمْ أَئِذَا کُنَّا تُرَاباً أَئِنَّا لَفِی خَلْق جَدِید أُوْلَئِکَ الَّذِینَ کَفَرُوا بِرَبِّهِمْ وَأُوْلَئِکَ الاَْغْلاَلُ فِی أَعْنَاقِهِمْ وَأُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ* وَیَسْتَعْجِلُونَکَ بِالسَّیِّئَةِ قَبْلَ الْحَسَنَةِ وَقَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِمْ الْمَثُلاَتُ وَإِنَّ رَبَّکَ لَذُو مَغْفِرَة لِلنَّاسِ عَلَى ظُلْمِهِمْ وَإِنَّ رَبَّکَ لَشَدِیدُ الْعِقَابِ؛ و اگر (از چیزى) در شگفتى فرو مى‌روى، عجیب گفتار آنهاست که مى‌گویند: «آیا هنگامى که ما خاک شدیم، (بار دیگر زنده مى شویم و) به خلقت جدیدى بازمى‌گردیم؟!» آنها کسانى هستند که به پروردگارشان کافر شده‌اند، و غل و زنجیرها در گردنشان است، و آنها اهل دوزخند، و جاودانه در آن خواهند ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها پیش از تقاضاى حسنه (و رحمت)، از تو تقاضاى شتاب در سیّئه (و عذاب) مى‌کنند، با اینکه پیش از آنها بلاهاى عبرت انگیز نازل شده است. و پروردگار تو نسبت به مردم ـ با اینکه ظلم مى کنند ـ داراى آمرزش است و (در عین حال،) پروردگارت سخت کیفر است». (رعد/ 5 و 6)

 

 

چگونه انسان بعد از خاک شدن بار دیگر به زندگى بازمى‌گردد؟

 

 

از آیات مختلف قرآن استفاده مى‌شود که یکى از مشکلات پیامبران در مقابل اقوام مشرک، اثبات موضوع «معاد جسمانى» بوده است، زیرا آنها همیشه از این موضوع تعجّب مى‌کردند که چگونه انسان بعد از خاک شدن بار دیگر به حیات و زندگى بازمى‌گردد؟ و همین تعبیر که در آیات مورد بحث دیدیم(أَءِذَا کُنَّا تُرَابًا أَءِنَّا لَفِى خَلْق جَدِید) با مختصر تفاوتى در هفت مورد دیگر از آیات قرآن دیده مى‌شود (مؤمنون، 35 و 82 ـ نمل، 67 ـ صافات 16 و 53 ـ ق ، 3 ـ واقعه، 47) و از آن آشکار مى‌گردد که این اشکال از نظر آنها بسیار مهم بوده است که همه جا روى آن تکیه مى‌کردند، ولى قرآن مجید در عبارات بسیار کوتاهى پاسخ قاطع به آنها مى‌دهد.

مثلاً در آیه 29 سوره اعراف با جمله کَمَا بَدَأَکُمْ تَعُودُونَ که چند کلمه بیشتر نیست به این موضوع پاسخ دندان‌شکن مى‌دهد مى‌گوید: «همان گونه که در آغاز شما را آفرید باز مى‌گردید». و در جاى دیگر مى‌گوید: وَ هُوَ أَهْوَنُ عَلَیْهِ: «بازگشت شما حتّى از آغاز ساده‌تر و آسان‌تر است» چون در آغاز هیچ نبودید و اکنون استخوان پوسیده یا خاک لااقل از شما موجود است.

و در بعضى از موارد دست مردم را مى‌گیرد و به مطالعه عظمت و قدرت خدا در آفرینش این زمین و آسمان پهناور وامى‌دارد که: «آیا آن کس که قدرت دارد این همه کرات و کهکشان‌ها و ثوابت و سیّارات را بیافریند قادر بر اعاده خلقت نیست»؟

 

 

گناهانی که هرگز بخشیده نمی‌شود/  آیا خداوند ستمگران را مى‌بخشد؟

 

 

در آیات مورد بحث خواندیم که پروردگار نسبت به مردم با ظلمى که دارند، داراى مغفرت و آمرزش است. مسلّماً منظور این نیست که خداوند ظالمى را که بر ظلم خود اصرار دارد مشمول عفو مى‌کند بلکه مى‌خواهد به ظالمان نیز امکان بازگشت و اصلاح خویش را به این وسیله بدهد وگرنه مشمول جمله دوم که مى‌گوید پروردگار تو «شدیدالعقاب» است، خواهند بود.ضمناً از این آیه استفاده مى‌شود که گناهان کبیره (از جمله ظلم) نیز قابل بخشش است (منتهى با تمام شرایطش).

 

 

این آیه و مانند آن به گفتار نادرستى که از قدیم از معتزله نقل شده که مى‌گفتند گناهان کبیره هرگز بخشیده نخواهد شد، پاسخ قاطع مى‌دهد.

در هر حال، ذکر «مغفرت وسیع» پروردگار و «عقاب شدید» او در واقع براى قرار دادن همگان در خط میانه «خوف» و «رجا» است که عامل مهمّ تربیت انسان است، نه هرگز از رحمت خدا مأیوس شوند، هر چند جرمشان سنگین باشد، و نه هرگز از مجازات او خود را در امان بدانند، هر چند گناهانشان خفیف باشد.

و لذا در حدیثى از پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى‌خوانیم: لَولا عَفوُ اللهِ وَ تَجاوزُهُ ما هَنَأ أحَداً العیشُ، وَ لَولا وَعید اللهِ وَ عِقابُهُ لاَتَّکَلَ کُلُّ واحِد: «اگر بخشش خدا نبود، هرگز زندگى در کام کسى گوارا نمى‌شد، و اگر تهدیدهاى الهى و مجازاتش نبود هر کسى تکیه به رحمت او مى‌کرد و هر چه مى‌خواست انجام مى‌داد».

و از اینجا روشن مى‌شود آنها که هنگام گناه کردن مغرورانه مى‌گویند «خدا کریم است»، در واقع به کرم خدا تکیه نکرده‌اند آنها دروغ مى‌گویند و در واقع بى‌اعتنا به کیفر پروردگارند.

 

 

2024

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۰۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ کاری که افراد موفق هرگز صبح‌ها انجام نمی‌دهند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از geediting، برنامه های صبحگاهی ما می تواند به طور قابل توجهی بر روز ما تأثیر بگذارد. برخی کارها وجود دارد که افراد موفق هرگز در صبح انجام نمی دهند.

در اینجا یک لیست از هشت عادت صبحگاهی وجود دارد که اگر به دنبال موفقیت هستید، باید از آنها دوری کنید.

۱) چرت نمی‌زنند
افراد موفق اهمیت شروع خوب روز را می دانند و چرت زدن بخشی از آن نیست.

بیدار شدن اولین کار روز است و با چرت زدن، اساساً در اولین کار خود شکست می خورید. این می تواند یک اثر منفی برای بقیه روز شما ایجاد کند.

علاوه بر این، چرت‌ زدن‌ها استراحت باکیفیت نیست. این می‌تواند منجر به بی‌حالی شود که در طول روز ادامه دارد و بهره‌وری شما را مختل کند.

بنابراین اگر به دنبال موفقیت هستید، در مقابل چرت زدن صبحگاهی مقاومت کنید. روز خود را با یک نکته مثبت شروع کنید.

۲) صبحانه را حذف نمی‌کنند
افراد موفق ارزش تغذیه مناسب را به خصوص در ابتدای روز درک می کنند. روانشناسی با تأکید بر اهمیت صبحانه در تأمین سوخت بدن و مغز ما برای وظایف پیش رو، این موضوع را تأیید می کند.

اگر برای صرفه جویی در وقت صبحانه را حذف می کنید، بهتر است در این مورد تجدید نظر کنید. افراد موفق می دانند که کمی وقت اضافی صرف یک وعده غذایی مغذی می تواند در طول روز به میزان قابل توجهی نتیجه دهد.

۳) آنها فورا تلفن خود را چک نمی‌کنند
وسوسه انگیز است که اول صبح گوشی خود را چک کنید. ایمیل‌ها، رسانه‌های اجتماعی، اخبار؛ اما افراد موفق از این کار اجتناب می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که ۸۰ درصد از کاربران گوشی های هوشمند در عرض ۱۵ دقیقه پس از بیدار شدن گوشی های خود را چک می کنند. این می تواند منجر به افزایش سطح استرس و ذهنیت واکنشی به جای فعالانه شود.

از طرف دیگر افراد موفق ارزش شروع روز را با ذهنی روشن درک می کنند. آن‌ها صبح‌های خود را برای تمرکز حواس و برنامه‌ریزی اختصاص می‌دهند.

۴) از سلامت جسمانی خود غافل نمی‌شوند
افراد موفق می دانند که سلامت جسمانی برای ذهن و بهره وری بسیار مهم است. به همین دلیل است که بیشتر آنها یک برنامه ورزشی صبحگاهی دارند.

چه یک دویدن سریع، یک جلسه یوگا یا یک تمرین تمام عیار، آنها فواید جریان یافتن خون خود را در اوایل روز درک می کنند. ورزش اندورفین را آزاد می کند، تقویت کننده خلق و خوی طبیعی بدن است، و همچنین به تقویت تمرکز و چابکی ذهنی کمک می کند.

بنابراین، اگر عادت دارید از تمرین صبحگاهی خود برای چند دقیقه بیشتر در رختخواب صرف نظر کنید، ممکن است بخواهید تجدید نظر کنید. اولویت دادن به سلامت جسمانی در صبح می تواند باعث ایجاد یک روز پر انرژی تر و پربارتر شود.

۵) عزیزانشان را فراموش نمی‌کنند
شلوغی صبحگاهی اغلب می تواند به این معنا باشد که از افرادی که بیشتر به آنها اهمیت می دهیم غفلت می کنیم. ما آنقدر مشغول آماده شدن برای روز خود هستیم که فراموش می کنیم با عزیزان خود ارتباط برقرار کنیم. اما افراد موفق ارزش این روابط را می دانند و حتی در صبح های پرمشغله خود برای آنها وقت می گذارند.

این می تواند به سادگی یک صبحانه مشترک، یک مکالمه کوتاه یا یک در آغوش گرفتن سریع قبل از بیرون رفتن از در باشد.

این لحظات ارتباط نه تنها روابط را تقویت می کند، بلکه باعث تقویت عاطفی نیز می شود و اثر مثبتی برای بقیه روز ایجاد می کند.

به یاد داشته باشید، موفقیت فقط در مورد دستاوردهای حرفه ای نیست. این همچنین در مورد حفظ روابط قوی و کامل است. و این با نحوه برخورد ما با عزیزانمان در صبح شروع می شود.

ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک

۶) منفی‌بافی نمی‌کنند
صبح ها گاهی اوقات می توانند موجی از افکار منفی و نگرانی در مورد روز پیش رو را به همراه داشته باشند.

اما افراد موفق راهی برای مدیریت این افکار منفی دارند. آنها بر قدردانی و تأییدات مثبت تمرکز می کنند و توجه خود را به چیزهای خوب در زندگی خود و نتایج مثبتی که می خواهند در زندگی خود به دست آورند معطوف می کنند.

این تغییر در طرز فکر می تواند تفاوت واقعی ایجاد کند. این نه تنها به آرام کردن نگرانی ها و ترس ها کمک می کند، بلکه اثر مثبتی را برای روز ایجاد می کند که می تواند منجر به افزایش بهره وری و موفقیت شود.

۷) روز خود را بدون برنامه شروع نمی‌کنند
افراد موفق ارزش برنامه ریزی را درک می کنند. بدون یک ایده روشن از آنچه باید انجام شود، روز می تواند به سرعت تبدیل به هرج و مرج و غیرمولد شود.

داشتن یک برنامه، چه یک لیست ساده یا یک برنامه دقیق، به روز جهت می دهد. این به اولویت بندی وظایف، مدیریت موثر زمان و حفظ تمرکز بر آنچه واقعاً مهم است کمک می کند.

بنابراین، صبح خود را با برنامه شروع کنید. این نه تنها به شما احساس کنترل بر روزتان می دهد، بلکه به موفقیت شما نیز کمک شایانی می کند.

۸) سلامت روان خود را نادیده نمی‌گیرند
مهمتر از همه، افراد موفق اهمیت سلامت روان را درک می کنند. آن‌ها می‌دانند که سلامت عاطفی‌شان به اندازه سلامت جسمی یا مهارت‌های حرفه‌ای‌شان برای موفقیت بسیار مهم است.

بنابراین در برنامه صبحگاهی خود زمانی را برای مراقبت از خود اختصاص می دهند. این می تواند به صورت مدیتیشن، یادداشت روزانه یا صرفاً آرام نشستن با یک فنجان قهوه باشد. این لحظات مکث و تأمل می تواند برای حفظ تعادل و مدیریت استرس فوق العاده مفید باشد.

نادیده گرفتن سلامت روان شما می تواند منجر به فرسودگی شغلی و کاهش بهره وری شود. بنابراین، آن را در اولویت برنامه صبحگاهی خود قرار دهید. این سرمایه گذاری روی خودتان است که در هر زمینه ای از زندگی شما نتیجه خواهد داد.

کد خبر 849283 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم مهارت‌ها فرد مهارت‌های زندگی

دیگر خبرها

  • مصر: اسکله آمریکا هرگز جای گذرگاه رفح را نمی‌گیرد
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • علی دایی در نوکمپ؛ فرگوسن در جام جهانی
  • ۸ کاری که افراد موفق هرگز صبح‌ها انجام نمی‌دهند
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)