Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@19:48:01 GMT

دو خطر جدی برای مناطق زلزله‎زده کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۴۱۵۰۵

دو خطر جدی برای مناطق زلزله‎زده کرمانشاه

پول‌نیوز -معاون بهداشت، وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: کمبود توالت و ضعف در دفع زباله و فاضلاب دو خطر جدی است که احتمال بروز بیماری های واگیر را بین زلزله زدگان افزایش داده است.

علیرضا رئیسی افزود: وضعیت بهداشتی در محل استقرار زلزله زدگان در مناطق زلزله زده مناسب نیست، اساسی ترین نیازی که مسئولان باید سریع به فکر باشند ایجاد تعداد کافی توالت های بهداشتی برای زلزله زدگان است، زیرا تعداد توالت کافی نیست و این مساله خطرات بهداشت محیطی را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: مساله بسیار مهم دیگر وضعیت اسکان اضطراری زلزله زدگان در چادر است. اسکان در چادرها علاوه بر مشکل سرما، خطر آتش سوزی و گازگرفتگی به وجود آورده است و علاوه بر آن خطر عقرب و مارگزیدگی زلزله زدگان را تهدید می کند.

معاون وزیر بهداشت گفت: باید هر چه زودتر اسکان اضطراری در چادر به اسکان موقت در وضعیت مناسب تر تبدیل شود و اگر ساختمان های مناسبی برای اسکان موقت وجود ندارد، حداقل با بهسازی زمین با سیمان یا آسفالت و استقرار چادرها بر روی زمین های بهسازی شده و در محل امن خطرات بهداشت محیطی مثل عقرب و مارگزیدگی را کاهش داد.

رئیسی افزود: مساله بسیار مهم دیگر دفن بهداشتی لاشه های حیواناتی است که زیر آوار هستند و معمولا کسی سراغشان نمی رود، این مساله نیز جزو مشکلات مناطق زلزله زده است که باید سریع رسیدگی شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: مساله دیگر دفع بهداشتی فاضلاب و زباله هاست که یکی از خطرات جدی است که سلامت زلزله زدگان را به شدت تهدید می کند و احتمال دارد بیماری های واگیر مثل بیماری های روده ای و اسهالی از جمله وبا یا ایکولا در این مناطق شایع شود.

وی ادامه داد: وجود زباله ها باعث می شود هجوم حیوانات موذی و کنه و پشه ها بین زلزله زدگان زیاد شود. به طور خلاصه در دفع زباله ها ضعف داریم. توالت های بهداشتی کم است و بعد از رفع این مشکلات اورژانسی کار مهم بعدی تبدیل اسکان موقت به اسکان دائم است.

رئیسی با تشریح اقدامات وزارت بهداشت برای زلزله زدگان گفت: در مناطق زلزله زده حدود 300 خانه بهداشت و مرکز بهداشتی-درمانی داشتیم که 196 واحد از آنها آسیب جزئی دیده بودند و 84 واحد بهداشتی نیز به کلی تخریب شده بودند.

* همه واحدهای بهداشتی در مناطق زلزله زده فعال شدند
وی گفت: همه 196 واحد آسیب دیده اکنون با بهسازی جزئی فعال شده اند و 84 واحد تخریب شده نیز در کانکس یا چادرهای ویژه دایر شده اند. اکنون همه مراکز و واحدهای بهداشتی در مناطق زلزله زده فعال هستند و به صورت فعال وبا مراجعه به زلزله زدگان خدمات لازم را به آنان ارائه می کنند.

رئیسی افزود: کار بسیار مهمی که برای زلزله زدگان انجام شد، این بود که همه مصدومان زلزله که به بیمارستان آمدند. واکسن توام دیفتری و کزار دریافت کردند، علاوه بر آن با استفاده از اطلاعات زلزله زدگان که در سامانه سیب وزارت بهداشت وجود داشت تمام مادران باردار خدمات بهداشتی لازم را دریافت کردند.

وی گفت: در سامانه سیب اطلاعات همه بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون و همه بیماران خاص و نیز بیماران تنفسی و روده ای وجود دارد و با استفاده از این اطلاعات ارزشمند، ارائه خدمات دارویی از جمله انسولین به دیابتی ها و انجام آزمایش های لازم برای بیماران انجام شده است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: دو آزمایشگاه سیار نیز به صورت کانکس در مناطق زلزله زده دایر شده است و تشخیص بیماری ها به سرعت در این مراکز انجام می شود، علاوه بر آن سه واحد سیار دندانپزشکی نیز برای انجام خدمات اورژانس دندانپزشکی در این مناطق فعال شده است.

رئیسی گفت: 84 تیم بهداشت روان نیز از تهران، البرز و کرمانشاه به مناطق زلزله زده رفته اند و خدمات بهداشت روان را هم در بیمارستان ها و هم در مناطق زلزله زده برای مصدومان ارائه می کنند.

زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه تاکنون 483 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
این زلزله به هفت شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و طبق برآورد اولیه دست کم 30 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیدند.

پزشکی قانونی استان کرمانشاه شمار جان باختگان این زلزله را تاکنون 483 نفر اعلام کرده است.


منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۱۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است

ایسنا/ایلام معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان ایلام گفت: دریافت نکردن گواهی سلامت از سوی واحدهای مرغداری به معنی جوجه ریزی غیرمجاز است و متخلفان به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

 «الهام جم‌زاده» به ایسنا اظهار کرد: مرغداران برای جوجه ریزی در واحدهای خود باید گواهی بهداشتی لازم را دریافت کنند و نکاتی از قبیل فاصله بین جوجه ریزی، ضدعفونی سالنهای پرورش را بایستی زیر نظر و با تایید کارشناسان دامپزشکی انجام دهند و در نهایت در صورت داشتن شرایط مناسب گواهی جوجه ریزی آنها مورد تأیید دامپزشکی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: واحدهایی که گواهی بهداشتی دامپزشکی برای جوجه‌ریزی کسب نکنند به عنوان جوجه‌ریزی غیرمجاز و تخلف شناخته می‌شود و جوجه‌ریزی غیرمجاز بعنوان تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و سبب به خطر افتادن جمعیت طیور استان شده و ممکن است باعث افزایش خطر بیماری‌های واگیر طیور شوند، پس هرگونه جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری برای رعایت مسائل بهداشتی باید تحت نظر دامپزشکی استان صورت گیرد.‌

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: هم اکنون نظارت کامل دامپزشکی ایلام بر جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری استان وجود دارد، هر واحدی هم اگر جوجه ریزی غیرمجاز داشته باشد، چون بازدیدهای کارشناسان دامپزشکی استان سرزده و مستمر هستند، در سریع‌ترین زمان شناسای و واحدهای متخلف بدون هیچ گونه اغماضی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی گفت: عدم کسب گواهی بهداشتی از سوی مرغداری‌ها باعث به خطر افتادن سلامت جامعه و باعث اختلال در بازار نیز می‌شود، بنابراین مسئله نظارت بر جوجه ریزی های مرغداری جزء اولویت‌های اساسی دامپزشکی استان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است