Web Analytics Made Easy - Statcounter

قصرشیرین- ایرنا- رییس کل بانک مرکزی از اختصاص 50 هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی نظام بانکی کشور برای ایجاد اشتغال در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ولی الله سیف روز دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی بانک های عامل کشور در قصرشیرین افزود: نظام بانکی کشور در سال جاری با همتی که انجام داد، 20 هزار میلیارد تومان برای تامین سرمایه در گردش اقتصاد اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: همچنین 20 هزار میلیارد تومان نیز برای اشتغال و 10 هزار میلیارد تومان نیز برای بازسازی خطوط تولیدی کشور اختصاص یافته است.
وی گفت: یکی از ضرورت ها، تمرکز ویژه برای مناطق زلزله زده است که از این تسهیلات اشتغال به نحو گسترده تر برای این مناطق استفاده کنیم که در این زمینه ، همه بانک ها اعلام آمادگی کرده اند.
وی در خصوص مشکلات وام صاحبان هتل های قصرشیرین نیز افزود: استمهال، شامل وام های هتلداران نیز می شود اما با توجه به مشکلاتی که هتلداران این شهرستان زلزله زده دارند، این موضوع به طور ویژه تا رفع مشکل آن ها، بررسی می شود.
رییس کل بانک مرکزی بیان کرد: در بازدیدی که از شهرستان زلزله قصرشیرین و روستاهای آسیب دیده صورت گرفت ، مردم با وجود شرایط بحرانی ، روحیه مثبتی دارند.
سیف اظهار داشت: باید شرایطی ایجاد شود تا با تداوم خدمت رسانی به زلزله زدگان، آرامش را دوباره به خانواده های زلزله زده بازگردانیم.
وی ادامه داد: به محض اطلاع از جریان زلزله 7 و سه دهم ریشتری ، 2 تصمیم ازسوی نظام بانکی کشور اتخاذ شد که یکی تمدید و استمهال تمام وام های آسیب دیدگان و دیگر نیز پرداخت 100 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه به واحدهای آسیب دیده با تایید ستاد است.
وی گفت: همچنین تسهیلاتی از سوی دولت برای واحدهای آسیب دیده اختصاص یافت که بر این اساس به واحدهای شهری 350 میلیون ریال و به واحدهای روستایی 250 میلیون ریال پرداخت می شود و مبالغی نیز در قالب کمک بلاعوض به زلزله زدگان پرداخت می شود.
این مقام مسئول با بیان این که در جریان زلزله اخیر تلاش شد کلیه شعب بانک ها در این مناطق سریع فعالیت خود را آغاز کنند، گفت: بازدید امروز فرصت خوبی بود تا از نزدیک با مشکلات زلزله زدگان آشنا شویم.
به گفته سیف، با هدف به کمک به مناطق زلزله زده ، مقرر شد با صرفه جویی در هزینه های تبلیغاتی، بودجه آن برای تکمیل خانه های بهداشت و ساخت مدارس هزینه شود.
وی از تشکیل کمیته ای با عضویت معاونت نظارت بانک مرکزی ، مدیر عامل بانک ملی ، شورای هماهنگی بانک ها ، مدیرعامل بانک پارسیان و رییس کانون بانک های خصوصی خبر داد و گفت: در این کمیته ، تمام اقدام های نظام بانکی که منجر به تخصیص بهینه منابع با توجه به شرایط موجود شود ، تصمیم گیری می شود.
وی گفت: بانک های عامل به گونه ای عمل نکنند تا با سخت گیری های زاید، حلاوت گرفتن تسهیلات را در ذهن مردم از بین ببرند و باید با انعطاف بیشتر ، شرایط پرداخت تسهیلات به زلزله زدگان تسهیل شود.
رییس کل بانک مرکزی افزود: کارگروه های مختلف باید همت جدی برای ایجاد اشتغال داشته باشند و در همین راستا پارسال 17 هزار و 500 میلیارد تومان برای 13 هزار واحد کوچک اشتغالزا اختصاص یافت.
سیف گفت: نظام بانکی ، پیشنهاد بازسازی تمام مدارس آسیب دیده مناطق زلزله زده غرب استان کرمانشاه را داده است.
وی ادامه داد: دولت همه امکانات خود را به کار می بندد تا شرایط مناطق زلزله زده را تغییر دهد.
فرماندار قصرشیرین نیز گفت: در جریان زلزله اخیر علاوه بر آسیب دیدن واحدهای مسکونی شهری و روستایی و واحدهای اداری، 170 میلیارد ریال به بخش های مختلف از جمله تاسیسات زیربنایی ، سدها ، کشاورزی و دامپروری ، آب و فاضلاب شهری و روستایی و شیلات خسارت وارد شد.
فرامرز اکبری افزود: تسهیلات اختصاص یافته برای ساخت واحدهای مسکونی شهری و روستایی جوابگوی نیازهای واقعی مردم نیست.
وی اظهارکرد: بیکاری مهمترین مشکلی است که مردم از آن رنج می برند و مناطق زلزله زده نیازمند تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد اشتغال پایدار است.
وی عنوان کرد: کمک به مردم برای بخشودگی جرایم و سودهای بانکی با توجه به پشت سر گذاشتن بحران های مختلف مردم این منطقه از جمله جنگ و زلزله ، لازم و ضروری است.
فرماندار قصرشیرین گفت: برای بازگشایی مرز پرویزخان قصرشیرین لازم است از سوی دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و دیگر مقامات عالی دولت با نخست وزیر عراق رایزنی لازم صورت گیرد.
اکبری افزود: به دلیل بسته شدن مرز پرویزخان ، چند هزار تن از مردم زلزله زده قصرشیرین که در امر تجارت و صادرات فعال بودند ، اکنون بیکار شده اند.
وی اضافه کرد: نیاز است بحث تصویب طرح منطقه آزاد تجاری قصرشیرین از طریق رییس مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.
وی گفت: آغاز عملیات اجرایی ایستگاه راه آهن خسروی نیز یکی از نیازهای منطقه است زیرا می تواند بخشی از مشکلات مردم این شهرستان بحران زده را حل کند.
وی گفت: توجه به بسته بودن مرز خسروی برای اعزام کاروانی زائران به عتبات عالیات ، بخشودگی جرایم بانکی هتل داران قصرشیرین با توجه به حجم سرمایه گذاری صورت گرفته و ناتوانی آنان در پرداخت اقساط ، باید مورد توجه بانک مرکزی قرار بگیرد.
دکتر سیف به نمایندگی از هیات دولت ، امروز از شهرستان زلزله قصرشیرین بازدید کرد و در جلسه شورای هماهنگی بانک های عامل کشور که در این شهرستان تشکیل شد شرکت کرد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب مرکز کرمانشاه تاکنون 483 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
این زلزله به هفت شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارده کرده و طبق برآورد اولیه دستکم 30 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیدند.
079/3012/8066 خبرنگار:نازنین باباخانی ** انتشار: علی مولوی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۱۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور

 به گزارش تابناک به نقل از اکوایران، آمار‌ها حاکی از آن است که مجموع تسهیلات غیرجاری ۲۴ بانک در پایان سال ۱۴۰۲ به ۶۴۵ همت رسیده است که در مقایسه با رقم پایه پولی، بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور ارزش دارد.
 

 میزان مطالبات غیرجاری هر یک از بانک‌ها در پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ بررسی شده است. در حالت کلی زمانیکه از مدت زمان اتمام قرارداد بیش از دو ماه گذشته باشد و بخشی از تعهدات همچنان تسویه نشده باشد، مطالبات مربوطه بانک در زمره مطالبات غیرجاری قرار می‌گیرد.

بانک‌ها در انتهای هر فصل آمار و جزئیات اطلاعات مربوط به باقی مانده تسهیلات کلان پرداختی خود به اشخاص یا به عبارتی تسهیلات کلان غیرجاری خود را منتشر می‌کنند. در حالت کلی مشاهده می‌شود مجموعا ۶۴۵ همت ارزش تسهیلات کلان غیرجاری شبکه بانکی در پایان اسفند ۱۴۰۲ بوده است که ارزش آن بیش از نصف کل پایه پولی کشور برآورد می‌شود.

شایان ذکر است در این گزارش صرفا آمار مربوط به ۲۴ بانک بررسی شده و موسسه اعتباری ملل و بانک ایران و ونزوئلا به دلایل آماری وارد بررسی‌ها نشده است.

 

سبقت تسهیلات غیرجاری بانک صنعت و معدن از بانک آینده
مشاهده می‌شود بیشترین تسهیلات کلان غیرجاری در پایان سال ۱۴۰۲ متعلق به بانک صنعت و معدن بوده که با رقم ۲۴۰.۴ همت از بانک آینده با ۱۲۵ همت تسهیلات غیرجاری پیشی گرفته است.

در رده سوم نیز بانک صادرات با ۱۰۹ همت تسهیلات غیرجاری در جایگاهی بالاتر از بانک صادرات با ۴۹.۵ همت ارزش تسهیلات سررسید شده بیش از ۲ ماه قرار دارد.

در مقام‌های بعدی نیز بانک ملی، توسعه صادرات، پارسیان و تجارت نیز به ترتیب ارزش تسهیلات غیرجاری خود در پایان سال ۱۴۰۲ را در میان ۲۴ تا ۱۰ همت اعلام کرده‌اند.

مشاهده می‌شود ۱۸ بانک مورد بررسی دیگر نیز کمتر از ۱۰ همت تسهیلات غیرجاری در پایان سال گذشته به ثبت رسانده‌اند که از این میان تسهیلات مورد بررسی نیمی از آن‌ها کمتر از ۲ همت بوده است.

تسهیلات غیرجاری بانک‌ها، خوب یا بد؟
به‌طور کلی تسهیلات غیرجاری می‌تواند منجر به افزایش ریسک انباشته در ترازنامه بانک‌ها شود و یا نقدینگی در دسترس بانک اختلال ایجاد کند، این موضوع ممکن است حتی در برهه‌هایی منجر به توسل به آخرین پناه یعنی بانک مرکزی شود. به همین ترتیب پایین بودن میزان تسهیلات غیرجاری یکی از معیار‌های قضاوت در رابطه با عملکرد بانک‌ها در گزینش مشتریان خوش‌حساب به شمار می‌آید.

باید توجه شود مسئله تسهیلات تکلیفی، تامین مالی طرح‌های دولت و جبران کسری بودجه یکی از دلایل عمده در رابطه با بالا بودن میزان تسهیلات غیرجاری بانک‌های دولتی است. در مقابل برخی از بانک‌ها نیز به دلایلی همچون کج‌گزینی و مخاطره اخلاقی، رانت جویی یا طرح‌های غیر اقتصادی تولیدی متحمل تسهیلات غیرجاری چشمگیری شده‌اند.

دیگر خبرها

  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود