Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد- ایرنا- معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: بیش از 20 دهنه مغازه در بافت تاریخی سبزه میدان بجنورد، مرکز استان نیازمند تغییر کاربری به تجاری هستند که تحقق این مهم همکاری و همراهی مالکین و مجموعه مدیریت شهری را می طلبد.

علی اکبر وحدتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدید مشترک شهردار و شورای اسلامی شهر بجنورد به همراه اعضای معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از مجموعه تاریخی سبزه میدان بجنورد اظهارکرد: بر این اساس مقرر شد که شورای اسلامی شهر بجنورد با برقراری تعامل، از مالکین مغازه ها برای صدور پروانه و تغییر کاربری به تجاری کمترین هزینه را دریافت کنند تا آنها هم رغبت به ادامه کارو بازسازی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با ذکر اینکه اکنون سردر تعدادی از مغازه ها با همکاری و تعامل مالکان تعویض شده و مابقی در دست انجام است اظهارامیدواری کرد که مجموعه مدیریت شهری برای اتمام مجموعه سبزه میدان همکاری لازم را داشته باشند، این کار فقط ارزش مادی و بصری ندارد، مرمت و احیای این مجموعه به شهر چشم انداز زیبایی می دهد و از بروز بسیاری رفتارهای ناهنجار در جامعه جلوگیری می کند و صنعت گردشگری استان را متحول می کند.
وی با بیان اینکه بافت تاریخی مجموعه سبزه میدان در بجنورد متشکل از یک کارونسرا، حمام و یک راسته بازار است گفت: کاروانسرا از دو حیاط تشکیل شده که اقدامات مربوط به سنگ فرش در حیاط پشتی آن به اتمام رسیده و 85 درصد از سنگ فرش حیاط اصلی نیز انجام شده و عملیات انجام مابقی آن ادامه دارد.
وحدتی هدف از مرمت و احیای بافت تاریخی مجموعه سبزه میدان مرکز استان را، ارتقاء منظر شهری عنوان کردو گفت: مقصود این است که در مجموعه سبزه میدان سردر ورودی نیز ایجادشود که بدین منظور طرحی تهیه شده و در دست پیگیری است تا بتوان تصمیم گرفت که استفاده از چه سردر و سازه ای با این مجموعه تاریخی سنخیت بیشتری دارد.
وی تاکید کرد: احیای مجموعه سیزه میدان کاری فراتر از حوزه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و حوزه اجتماعی است، باید تمام دستگاه های اجرایی در خراسان شمالی برای ارتقای کیفیت سیمای شهر و کنترل آسیب های اجتماعی تلاش کنند.
وحدتی گفت: در حال حاضر مجموعه سبزه میدان، 40 تا 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون بیش از 12 میلیارد ریال برای اقدامات انجام شده در این محل هزینه شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی اظهارکرد: در سال جاری نیز مبلغ هشت میلیارد ریال برای مجموعه سبزه میدان هزینه شده است.
به گزارش ایرنا، مجموعه کهن و ارزشمند سبزه میدان در هسته مرکزی بجنورد، شب ها مامن افراد معتاد و ناهنجار شده این در حالی است که تکمیل پروژه این بافت تاریخی و ایجاد فضای نمایشگاهی و فروشگاهی صنایع دستی در این مجموعه، می تواند صنعت گردشگری استان را متحول کرده و به اقتصاد استان جانی تازه دهد.
حمام تاریخی عسکری درمجاورت سبزه میدان یکی از ظرفیت ها برای ایجاد مکانی همچون قهوه خانه، سفره خانه سنتی و یا کافی شاپ است و می توان با بازسازی، تغییر کاربری و احیا، به محلی برای رونق اقتصادی بدل شود اما اکنون محل تجمع و پناه معتادان شده است.
معماری خاص حمام های کهن و قدیمی که هنر و اقتصاد در این مکان ها با هم آمیخته شده می تواند زمینه حضور گردشگر را فراهم کند.
ﻣﺠﻤﻮعه ﺳﺒﺰه ﻣﯿﺪان ﻣﺘﺸﮑﻞ از ﯾﮏ ﮐﺎرواﻧﺴﺮا، ﺣﻤﺎم، راﺳﺘﻪ ﺑﺎزار و ﭼﻨﺪ ﻗﻬﻮه ﺧﺎﻧﻪ از آﺛﺎر دوره ﻗﺎﺟﺎر در ﺷﻬﺮ ﺑﺠﻨﻮرد اﺳﺖ که ﺣﺠﺮه در اﻃﺮاف آن ﺗﺸﮑﯿﻞ شده اﺳﺖ.
ﺷﺎﺧﺺﺗﺮﯾﻦ اﺛﺮ اﯾﻦ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﮐﺎرواﻧﺴﺮا اﺳﺖ ﮐﻪ ﻃﺮح ﮐﻠﯽ آن از ﯾﮏ ﻣﯿﺎﻧﺴﺮا تشکیل شده و ﻗﺴﻤﺖﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮐﺎرواﻧﺴﺮا از ﺟﻤﻠﻪ ﭘﺸﺖ ﺑﻐﻞ ﻗﻮسﻫﺎ ﺑﻪ ﺷﯿﻮه آﺟﺮﭼﯿﻨﯽ ﺧﻔﺘﻪراسته و آﺟﺮﻫﺎی ﻗﺎﻟﺒﯽ ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ ﺗﺰﺋﯿﻦ شده اﺳﺖ.
ﺑﻨﺎی ﺣﻤﺎم در ﺷﻤﺎل ﺷﺮﻗﯽ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻗﺮار دارد و ﺑﻪ ﺷﯿﻮه ﺣﻤﺎم ﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ ﻃﺮاﺣﯽ ﺷﺪه اﺳﺖ، در اﯾﻦ ﻃﺮح ﭘﺲ از ورودی، رﺧﺘﮑﻦ وﺟﻮد دارد ﮐﻪ از ﻃﺮﯾﻖ ﯾﮏ راﻫﺮوی ﺑﺎرﯾﮏ ﺑﻪ ﺳﺮﺑﯿﻨﻪ و ﮔﺮﻣﺨﺎﻧﻪ راه ﭘﯿﺪا ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی ???? @IRNABOJNURD پیگیری کنید.
ع/ 6042 انتشاردهنده: سیدحسین قدسی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۱۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  غلام شیرزاده با اعلام این مطلب اظهار کرد: برای حفاظت و نگهداری از این بنای تاریخی و استفاده بهینه از آن حمام بیگ‌جوان چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار و زیر نظر کارشناسان حفظ و مرمت استان مورد مرمت قرار گرفت.    رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چایپاره افزود: حمام تاریخی بیگ‌جوان در مساحتی بالغ بر ۵۴۰ مترمربع در دو بخش عمومی شامل هشتی ورودی، سربینه، گرم‌خانه و خزینه و بخش اختصاصی ساخته شده است.   او با بیان اینکه مصالح به‌کار رفته در ساخت این بنا از نوع سنگ و آجر است، گفت: قدمت ساخت حمام بیگ‌جوان چایپاره به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد که با شماره ۹۱۷۱ به ثبت ملی رسیده است.

دیگر خبرها

  • پخش مستند‌هایی با موضوعات اجتماعی، فرهنگی و تاریخی از شبکه افق
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • قیمت گذاری پرونده زمینهای تغییر کاربری یافته در آمل
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز