Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که از ژنو خبر می‌رسد هیات نظام سوریه فردا (چهارشنبه) راهی ژنو می‌شود منابعی دیپلماتیک خبر دادند که مخالفان سوری شرط برکناری رئیس‌جمهوری سوریه را برای برگزاری مذاکرات مطرح کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، هیات نظام سوریه که سفر خود به ژنو را روز گذشته (دوشنبه) تا زمان نامعلومی به تعویق انداخته بود قرار است فردا (چهارشنبه) راهی سوئیس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال مخالفان سوری خلاف آنچه در گذشته مطرح و توافق شده بود، شرط برکناری بشار اسد را در دوره انتقالی مطرح کرده‌اند، موضوعی که با مخالفت استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه مواجه شده و خواسته است تا هیچ پیش‌شرطی برای انجام مذاکرات مطرح نشود.

به نظر می‌رسد نوعی اختلاف همچنان میان مخالفان سوری وجود دارد و آن‌ها نتوانسته‌اند به یک وحدت موضع در قبال مذاکرات ژنو دست یابند. سامی بیتنجانه، یکی از اعضای هیات مسکو و جبهه تغییر و آزادی مخالفان سوری در مصاحبه با شبکه المیادین می‌گوید: «مذاکرات ژنو تنها راه برای هماهنگی قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل متحد است. باوجود این، هیات مسکو شروط گذشته مطرح شده را قبول ندارد.»

گروهی از مخالفان سوری که هیات قاهره و ریاض جزو آن دسته هستند، همچنان موضوع کناره‌گیری بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را از قدرت در دوره انتقالی مطرح می‌کنند و نشستی نیز که به‌تازگی در ریاض برگزار شد و در آن مخالفان بر موضع خود درباره اسد پافشاری کردند، باعث شد تا هیات نظام سوریه تصمیم بگیرد تا سفر خود را به ژنو به تاخیر بیندازد. حتی دفتر دی‌میستورا اعلام کرد نامه‌ای از نظام سوریه دریافت کرده که در آن آمده است هیات نظام سوریه به‌دلیل شروط مخالفان به ژنو سفر نمی‌کند. در هر صورت منابع دیپلماتیک اعلام کردند هیات نظام سوریه به ریاست بشار جعفری فردا (چهارشنبه) برای مشارکت در دور هشتم مذاکرات ژنو وارد سوئیس می‌شوند.

بیتنجانه گفت: «قطعنامه 2254 نقشه راه جامعی برای حل و فصل سیاسی بحران در سوریه، مبارزه با تروریسم و تغییرات دموکراتیک است و باقی مذاکرات همچون آستانه و سوچی بازوهای کمکی ژنو هستند ولی جایگزینی برای مذاکرات ژنو به‌شمار نمی‌روند.»

اظهارات این عضو هیات مسکو در حالی مطرح می‌شود که دفتر دی‌میستوا هیات نظام سوری و مخالفان سوری را با این قید که هیچ پیش‌شرطی برای شرکت در مذاکرات مطرح نشود به ژنو دعوت کرده است و دو طرف نیز این موضوع را پذیرفته‌اند.

باوجود این، نصر حریری، رئیس هیات مذاکره‌کننده مخالفان سوری روز گذشته (دوشنبه) گفته بود که هدف هیات مخالفان از شرکت در مذاکرات برکناری بشار اسد است ولی مخالفان می‌خواهند در این زمینه به‌طور جدی با نظام سوریه وارد مذاکره مستقیم شوند.

به نظر می‌رسد اختلاف مواضع میان مخالفان سوری و تاکیدشان بر برکناری بشار اسد که مخالف با مواضع نظام سوریه و سازمان ملل متحد است، موضوع برگزاری یا به نتیجه رسیدن دور هشتم مذاکرات ژنو را با ابهام جدی مواجه کرده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۴۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟

 

تابناک _ با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی، رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

 بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات، موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روز‌های پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده، اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبر‌ها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

به نوشته ایسنا و برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می‌توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیدا‌های آنان در بهارستان، انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تن‌ها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیدا‌های هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تن‌ها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

دیگر خبرها

  • برگزاری تجمع در خاش برای حمایت از دانشگاهیان آمریکا و اروپا
  • برکناری نتانیاهو تنها راه نجات است/ تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • میزبانی سه تیم در جام حذفی در هاله‌ای از ابهام!
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟