Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعداد حادثه دیدگان شغلی در سال گذشته ۱۸ هزار و ۵۲۲ نفر اعلام شد که نشان می‌دهد روزانه به طور میانگین ۵۰.۷ نفر در جریان شغل خود دچار حادثه شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، حوادث ناشی از کار به هر گونه پدیده یا اتفاق پیش بینی نشده‌ای گفته می‌شود که در اثر وجود شرایط ناامن حاصل می‌شود یا شرایط نامناسبی در فرآیند تولید یا روند کار پدید می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار به دست آمده از مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، از بین جمعیت بیمه شده اصلی سازمان تامین اجتماعی، در سال گذشته ۱۸ هزار و ۵۲۲ نفر در جریان شغل خود دچار حادثه شدند که این میزان در سال ۱۳۹۴ معادل ۱۸ هزار و ۷۸۶ نفر بوده است که نشان می‌دهد در سال گذشته این حوادث ۲۶۴ نفر کمتر از سال ۹۴ بوده است.

اگرچه تعداد حادثه دیدگان شغلی روند کاهشی داشته اما می‌توان گفت در سال گذشته روزانه ۵۰.۷ نفر در شغل خود دچار حادثه شدند که همچنان آمار نگران کننده‌ای را در حوادث ناشی از کار روایت می کند.

در عین حال بررسی‌ها نشان می‌دهد ۵ هزار و ۴۵۹ نفر از کل حادثه دیدگان ناشی از شغل در سال ۹۵، در سه ماهه پایانی سال گذشته رخ داده که ۲۹.۵ درصد از کل حوادث ناشی از کار را شامل می شود.

با این حال نگاهی به آمار حوادث ناشی از کار طی ۱۰ سال گذشته نیز حکایت از آن دارد که در سال ۱۳۸۶ تعداد ۲۴ هزار و ۷۵ مورد حادثه شغلی پدید آمد. در سال ۱۳۸۷ نیز این تعداد به ۲۲ هزار و ۱۳۴ مورد، در سال ۱۳۸۸ به ۲۱ هزار و ۷۴۰ مورد، در سال ۱۳۸۹ به ۲۲ هزار و ۵۵۹ مورد و در سال ۱۳۹۰ نیز به ۲۰ هزار و ۳۹۹ مورد رسید.

همچنین این میزان از ۲۰ هزار و ۵۳۲ نفر در سال ۹۱ به ۱۹ هزار و ۴۷۷ نفر در سال ۹۲ کاهش یافت تا حوادث ناشی از کار از سال ۹۲ روند نزولی به خود بگیرد.

همچنین میزان حوادث ناشی از کار در سال ۹۳ نیز با کاهش ۵۰۰ نفری به ۱۸ هزار و ۹۱۶ نفر رسید.

تعداد حوادث ناشی از کار

سال

تعداد

۱۳۸۶

۲۴۰۷۵

۱۳۸۷

۲۲۱۳۴

۱۳۸۸

۲۱۷۴۰

۱۳۸۹

۲۲۵۵۹

۱۳۹۰

۲۰۳۹۹

۱۳۹۱

۲۰۵۳۲

۱۳۹۲

۱۹۴۷۷

۱۳۹۳

۱۸۹۱۶

۱۳۹۴

۱۸۷۸۶

۱۳۹۵

۱۸۵۲۲

اما طی ادوار گذشته بیشترین حوادث ناشی از شغل در بخش ساختمان رخ داده به طوریکه گفته می‌شود حدود نیمی از حادثه دیدگان شغلی مربوط به این بخش است.

علاوه بر این طبقه اعلام مسئولان وزارت کار، هزینه ای که به واسطه حوادث ناشی از کار به کشور وارد می شود رقمی معادل ۶۰۰ هزار میلیارد ریال است و ۳۸ درصد پرداختی‌های صندوق تامین اجتماعی مربوط به این حوزه است؛ همچنین در سال ۹۴ به علت وقوع حوادث ناشی از کار، ۵ هزار میلیارد ریال غرامت غرامت پرداخت شده است.

آمار مذکور نشان می ‍دهد حوادث بالای ناشی از کار به رغم هزینه‌های گزاف برای کشور، همچنان یکی از ضعف‌های حوزه ایمنی کار به شمار می‌رود که محیط غیر ایمن کار در بسیاری از موارد علت وقوع این حوادث است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۴۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی سرهنگ فریدون قنبرزاده در نشست تجزیه و تحلیل آمار تصادفات استان گفت: میزان فوتی‌ها در تصادفات درون شهری سال ۱۴۰۲ در استان نسبت به سال قبل از آن ۳۸ درصد بیشتر شده است که تبریز با ۶۰ درصد تصادفات در جایگاه نخست و مراغه با ۲۰ درصد در رتبه دوم قرار دارد.

وی ادامه داد: میزان تصادفات جرحی و فوتی در استان نگران کننده است و بر اساس آمار میزان تصادفات در سال گذشته سیر افزایشی داشت.

سرهنگ قنبرزاده با بیان اینکه رده سنی فوتی‌ها در فرودین امسال بین ۲۰ تا ۲۵ سال است افزود: در فروردین ماه سال جاری ۱۹ نفر در رده سنی یاد شده در تصادفات درون شهری استان جان خود را از دست داده اند که ۴۰ درصد کل فوتی‌ها را شامل می‌شود و انتظارمان از والدین این است اجازه ندهند فرزندانشان بدون گواهینامه و رعایت قوانین رانندگی‌ کنند.
وی ادامه داد: اکثر تصادفات منجر به فوت از ساعت ۱۸ به بعد اتفاق افتاده است که ۶۰ درصد کل تصادفات فرودین را شامل می‌شود.

رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی به عوامل اصلی تصادفات منجر به فوت اشاره کرد و گفت: ناتوانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه با ۹ مورد در رتبه اول و بی توجهی به جلو با ۴ مورد در رتبه بعدی قرار گرفته است.

سرهنگ قنبرزاده کنترل ترافیک را وظیفه همگانی دانست و گفت: تمام دستگاه‌ها در کنترل ترافیک و تصادفات باید به میدان بیایند و صرف حضور پلیس کافی نیست به طوری که که در ایام تعطیلات عید به دلیل حضور دستگاه‌های مختلف میزان تصادفات کاهشی بود.

وی با انتقاد از عقب ماندگی تبریز در هوشمند سازی معابر اظهار کرد : تبریز از لحاظ هوشمندسازی معابر فقیر است به طوری که در بین کلانشهر‌های کشور در جایگاه‌های آخر قرار گرفته، بنابراین ضروری است مسئولان برنامه ریزی جدی داشته باشند.

رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی با  اشاره به اینکه برخورد با تخلفات حادثه ساز افزایش یافته است گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان برخورد با تخلفات حادثه ساز ۳۸ درصد در عناوین مختلف افزایش یافته است؛ برای نمونه برخورد با تخلف تجاوز از سرعت مجاز حدود ۲۲۳ درصد افزایش داشت.

وی ادامه داد: همچنین در فروردین ماه جاری ۶۵۸ مورد توقیف گواهینامه و خودرو اتفاق افتاده که ۳۳۴ مورد مربوط به دلیل نداشتن گواهینامه، ۱۵۰ مورد تخلفات حادثه ساز ۱۲۵ مورد نمره منفی و ۴۹ مورد نیز به دلیل استفاده از مواد روانگردان بود.

 

دیگر خبرها

  • رفع نقاط حادثه خیز ارزان تر است یا هزینه درمان مصدومان؟
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • اوضاع نگران کننده بیمارستان کمال عدوان غزه
  • ۸ مصدوم در سه حادثه در کارون و اهواز
  • کودک ۵ ساله خرم‌آبادی خاله‌ ۱۴ ساله‌اش را کشت!
  • مرگ ۲۵ کارگر در اثر حوادث کار در همدان
  • کاهش آمار مجروحان و مصدومان حوادث در طرح سلامت نوروزی
  • آمار فوتی‌های تصادفات بسیار شدید در ایران نصف کشورهای دنیاست
  • تیراندازی مرگبار کودک ۵ ساله به‌سمت خاله‌اش