Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح عملکرد یکصد روزه این سازمان در دولت دوازدهم، گفت: در همین مدت ۸۶ پروژه عمرانی توسعه ای معطل مانده در بخش ارزیابی زیست محیطی، تعیین تکلیف شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی محیط زیست، عیسی کلانتری با اشاره به اقدام‌های متعدد صورت گرفته در این مدت، گفت: نشست با مسئولان دستگاه های اجرایی و استانداری های کشور به منظور برطرف شدن اختلاف نظرها و موانع اجرایی برنامه‌های توسعه ای و جاری کشور، همچنین بررسی و تعیین تکلیف ۸۶ طرح از ۱۶۳ طرح بلاتکلیف به جا مانده از سال‌های گذشته که به رغم پیشرفت فیزیکی، فاقد گزارش ارزیابی و مجوز سازمان بود، از جمله اقدام‌های صورت گرفته در طول یکصد روز فعالیت دولت دوازدهم در حوزه محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: از ۸۶ طرح عمرانی توسعه‌ای بررسی شده ۵۳ طرح مورد موافقت قرار گرفت، ارزیابی چهار طرح رد شد و گزارش ۲۹ طرح نیاز به اصلاحات داشت.

تعیین ۴۲۲ منابع آلاینده تهران

معاون رئیس جمهور اشاره ای هم به ۲۹ مورد تفویض اختیار سازمان مرکزی به ادارات کل استان ها به منظور تمرکز زدایی، تسریع در انجام امور و تصمیم گیری ها داشت و افزود: ارائه برنامه های مقابله با ریزگردها با منشاء داخلی در ۱۷ استان و تشکیل کارگروه های تخصصی، تشکیل ستاد آلودگی هوای کلانشهرها و تعیین وظایف هر دستگاه براساس قانون هوای پاک، همچنین تعیین ۴۲۲ منابع آلاینده کلانشهر تهران از دیگر اقدام های محیط زیستی صورت گرفته در صد روز نخست دولت دوازدهم است.

پیگیری اجرای طرح جامع پارک پردیسان در تفاهم با شهرداری تهران

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، صدور مجوز ورود گردشگران و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی به مناطق تحت مدیریت سازمان، انجام بررسی های اولیه واگذاری مدیریت مناطق چهارگانه سازمان به هیأت های امناء با حفظ قوانین و ضوابط زیست محیطی سازمان، تصمیم گیری و اتخاذ روش های اصولی در مورد اجرای خطوط آب، برق، گاز و تلفن در مناطق تحت مدیریت سازمان، انعقاد تفاهم نامه با شهرداری تهران، برای احیاء و ساماندهی پارک طبیعت پردیسان با هدف اجرای طرح جامع پارک طبیعت پردیسان را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این صد روز عنوان کرد.

توسعه در مناطق آزاد با حفظ محیط زیست

کلانتری اشاره ای هم به تفاهم نامه منعقد شده میان سازمان حفاظت محیط زیست و مناطق آزاد و اقتصادی کشور داشت و اظهار کرد: این تفاهم نامه به منظور اجرای برنامه های ارزیابی زیست محیطی، حفاظت، بازسازی و احیاء زیستگاه ها، جلوگیری از ورود گونه های غیربومی، پایش و مطالعات مشترک، کمک به توانمندسازی جوامع بومی و انجام مطالعات علمی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امضاء شده است.

اخذ مجوز استخدام ۲۰۰ نفر در محیط زیست

معاون رئیس جمهور با اعلام خبر اخذ مجوز استخدامی ۲۰۰ نفر فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی کشور، اظهار کرد: این اقدام در راستای تقویت توان تخصصی و کارشناسی پرسنل سازمان و در راستای سیاست های اصلی محیط زیست در چهار سال آتی ابلاغی رئیس جمهوری صورت پذیرفت.

چهار اولویت ملی محیط زیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآوری کرد: مدیریت صحیح و پاکسازی پسماندهای کلانشهر و شهرهای اولویت‌دار شمال کشور، کاهش آلودگی هوای کلانشهرها، مهار و تثبیت ریزگردها با منشاء داخلی و تأمین و تخصیص حقابه‌های زیست محیطی تالاب ها، دریاچه ها و رودخانه های کشور چهار سیاست اصلی این سازمان در چهار سال فعالیت دولت دوازدهم است.

اجرای طرح جامع مدیریت سواحل و تالاب‌ها

وی همچنین انجام بررسی لازم به منظور احیاء تالاب های هامون، بختگان، شادگان، هورالعظیم، گاوخونی و همچنین پیگیری احیاء دریاچه ارومیه، پایش دائمی سوخت توزیعی در کلانشهر تهران و شهرستان کرج، انعقاد قرارداد همکاری با سازمان جایکا (کشور ژاپن) به منظور اجرای طرح مدیریت جامع محیط زیستی در سواحل استان هرمزگان، تهیه و تدوین برنامه پایش سموم در آب و خاک مناطق مختلف کشور، همکاری در تهیه و تدوین لایحه کمک به ساماندهی پسماندها، با اولویت استان های شمالی و کلانشهرها را از دیگر اقدام های صورت گرفته در صد روز نخست فعالیت دولت دوازدهم برشمرد.

تاسیس رصدخانه اطلاعات ملی محیط زیست در دستور کار

به گفته کلانتری، تهیه و تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از پستانداران دریایی خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر، پیگیری مستمر وظایف جاری سازمان حفاظت محیط زیست برای انجام آنالیز فلزات سنگین در محیط های صنعتی، رودخانه ها و نمونه برداری های رایج در هوای شهر تهران، کلانشهرها و اطلاع رسانی آن به مردم، برگزاری کارگاه های آموزشی در استان ها در حوزه های تخصصی مختلف همچون آلاینده های زیست محیطی و حفظ زیست بوم های دریایی برای اعضای شوراهای شهر و روستا، تهیه و تدوین بانک اطلاعات مناطق چهارگانه سازمان و تهیه طرح ایجاد «رصدخانه اطلاعات ملی و اطلس ملی محیط زیست ایران» نیز در صد روز نخست فعالیت دولت دوازدهم صورت گرفته است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۱۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • نگران رسوب پروژه های عمرانی معطل مانده در اردبیل هستیم
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • ممنوعیت افزایش کرایه تاکسی‌های ابهر تا تعیین‌تکلیف نرخ مصوب
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس