Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد ابراهیم دادسرشت مدیر کل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و عضو اصلی «شورای تدوین مقررات ملی ساختمان» گفت: مباحث مطروحه که با حضور نماینده شهرداری تهران طی دوره چهار ساله به تصویب رسیده است، شامل مباحث «حفاظت ساختمانها در مقابل حریق»، «طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمانها»، «عایق بندی و تنظیم صدا»، «پدافند غیر عامل و تأسیسات بهداشتی» است که توسط معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران به کلیه مناطق و شهرداری های تهران ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در ادامه افزود: مقررات ملی ساختمان مجموعه ای است از ضوابط فنی، اجرایی و حقوقی در مباحث طراحی، نظارت و اجرای عملیات ساختمانی اعم از تخریب، نوسازی، توسعه بنا، تعمیر و مرمت اساسی و بهره برداری از ساختمان است که به منظور تأمین ایمنی، بهره دهی مناسب، آسایش، بهداشت و صرفه اقتصادی فرد و جامعه وضع می گردد و بر طبق ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، وزارت راه و شهرسازی وظیفه تدوین مقررات ملی ساختمان را به عهده دارد. 

وی با بیان این که اعضای «شورای تدوین» ، که توسط وزیر محترم راه و شهرسازی انتخاب و انتصاب می شوند، اساتید و صاحب نظران برجسته مرتبط با رشته ساختمان هستند و با مقتضیات کشور از نظر علمی، فنی و اجرایی آشنایی کامل دارند و یا دارای سابقه تدوین مطالب فنی و تألیفات واجد ارزش علمی در زمینه تخصصی رشته خود هستند.

 دادسرشت خاطر نشان کرد: این شورا وظیفه نظارت بر تهیه و هماهنگی بین مباحث از حیث شکل، ادبیات، حدود و دامنهی کاربرد دارد و با تشکیل‌ «کمیته‌های تخصصی» شرایط لازم برای تدوین این مقررات را ایجاد می کند.

وی با اشاره به این که مقررات ملی ساختمان در قالب بیست و دو جلد کتاب که هر جلد مربوط به یک مبحث خاص می‌باشد منتشر شده است، خاطرنشان کرد: مباحث مطروحه در این کتابها به ترتیب عبارتند از مبحث اول (تعاریف)، مبحث دوم (نظامات اداری)، مبحث سوم (حفاظت ساختمانها در مقابل حریق)، مبحث چهارم (الزامات عمومی ساختمان)، مبحث پنجم (مصالح و فراورده‌های ساختمانی)، مبحث ششم (بارهای وارد بر ساختمان)، مبحث هفتم (پی و پی سازی)، مبحث هشتم (طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی)، مبحث نهم (طرح و اجرای ساختمانهای بتن آرمه)، مبحث دهم (طرح و اجرای ساختمانهای فولادی)، مبحث یازدهم (اجرای صنعتی ساختمانها)، مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا)، مبحث سیزدهم (طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمانها)، مبحث چهاردهم (تاسیسات مکانیکی)، مبحث پانزدهم (آسانسورها و پله‌های برقی)، مبحث شانزدهم (تاسیسات بهداشتی)، مبحث هفدهم (لوله کشی گاز طبیعی)، مبحث هجدهم (عایق بندی و تنظیم صدا)، مبحث نوزدهم (صرفه‌جویی در مصرف انرژی)، مبحث بیستم (علائم و تابلوها)، مبحث بیست و یکم (پدافند غیرعامل)، مبحث بیست و دوم (مراقبت و نگهداری از ساختمان‌ها).

وی با اشاره به این که این قوانین در طول زمان و با توجه به استانداردهای بین المللی به روز شده و تغییر و ارتقاء پیدا می نمایند، گفت: با توجه به تغییر برخی از معیارها در طول زمان و توسعه دانش و فن آوری در مبحث ساختمان و همچنین توجه و تمرکز بیشتر بر حوادث طبیعی و یا نیازهای به روز جامعه،  مقرر است هر چهار سال یک بار این  ضوابط و مقررات بررسی و کنترل شده و در صورت نیاز نسبت به اصلاح و یا تغییر برخی از معیارها با نظر متخصصین اقدامات لازم صورت پذیرد.

مدیر کل تدوین ضوابط ، نظارت و صدور پروانه ساختمانی با اشاره به مراحل پایانی تصویب مبحث چهارم، گفت: این مبحث تأثیر بسیار زیادی در روش صدور پروانه ایفاء می کند و با بازنگری، تصویب و ابلاغ این مبحث، گامی مهم در جهت ارتقاء محتوایی و ساختاری مهمترین مبحث مقررات ملی ساختمان که به موضوع  ساخت و ساز میپردازد برداشته خواهد شد.  

دادسرشت در خاتمه با بیان اینکه فعالیت دوره چهارم شورای تدوین مقررات ملی ساختمان جهت ویرایش مباحث باقیمانده در مقررات ملی ساختمان با جدیت دنبال می گردد، افزود: در این دوره اقدامات بسیار مهم و گسترده ای در خصوص مقررات ملی ساختمان صورت گرفته و تاکنون 5 مبحث از 22 مبحث مقررات ملی ساختمان تعیین تکلیف، تصویب و ابلاغ شده است و پیش بینی می شود که تا پایان سال جاری ، 4 مبحث اساسی دیگر نیز پس از بازنگری ، پایش و تصویب جهت ملاک عمل قرار گرفتن در صنعت ساختمان سازی ابلاغ گردد .

گفتنی است تا پیش از سال 1392 شهرداری های کشور که به عنوان مجری اصلی و ارگانی تأثیر گذار در اجرای مجموعه مقررات ملی ساختمان ایفای نقش دارند فاقد عضو در" شورای تدوین مقررات ملی ساختمان " بودند و محمد ابراهیم دادسرشت مدیر کل  تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران، از سال 92 تاکنون به عنوان نماینده شهرداری تهران و شهرداری های کل کشور در این شورا به عنوان عضو اصلی منصوب شده است .

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۲۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد

به گزارش همشهری آنلاین، با وجود تلاش‌های مدیریت شهری در دوره فعلی در راستای صیانت از درختان و فضای سبز تهران، هجمه‌هایی درخصوص قطع درختان به شهرداری تهران وارد شد. مرور کارنامه فضای سبز مدیریت شهری ششم نشان می‌دهد که نه‌تنها عزمی برای قطع درختان و نابودی فضای سبز تهران وجود ندارد، بلکه اقدامات خوبی هم در حوزه فضای سبز صورت گرفته است. همچنین شهرداری تهران برخوردهای جدی با متخلفان حقیقی و حتی حقوقی داشته است که در ادامه به اهم اقدامات این حوزه اشاره می‌کنیم.

مقابله با تخریب بوستان اقاقیا

بهمن سال گذشته بود که قطع درختان بوستان اقاقیا جنجال به پا کرد. ماجرا این بود که مدیران یکی از مجموعه‌های وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام، بخشی از بوستان اقاقیا را در محله داوودیه فنس‌کشی و ۶۰ درخت را قطع کردند. شهرداری بلافاصله وارد عمل شد و فنس‌ها را نصب کردند و درختان دوباره کاشته شدند.

جوان‌سازی‌ خیابان ولیعصر

درختان خیابان ولیعصر(عج) همواره در معرض تخریب برج‌سازها و متخلفان ساختمانی قرار داشته و دارند. قطع درختان این خیابان به بهانه‌های مختلف همواره از موضوعات رسانه‌ها بوده و هست. اواسط سال ۱۴۰۱قطع ۱۰ اصله درخت مقابل یک ملک خبرساز شد و باز هم شهرداری تهران را به اهمال‌کاری متهم کردند. درحالی‌که شهرداری پس از پیگیری موضوع از مالک به مراجع قضایی شکایت کرد و مقرر شد مالک ۱۱۷میلیارد تومان جریمه بپردازد و بیش از ۱۰۰اصله درخت هم در این خیابان غرس کند. همچنین در این دوره به جای درختان خشک‌شده و آفت‌زده خیابان ولیعصر(عج) چند هزار اصله درخت جوان کاشته شد.

حفظ درختان مؤسسه ژئوفیزیک‌دانشگاه تهران

موضوع قطع ۵۰درخت و جابه‌جایی ۲۰۰نهال مؤسسه ژئوفیزیک‌ دانشگاه تهران فروردین ۱۴۰۱مطرح شد که درنهایت با پیگیری‌ و پافشاری شهرداری تهران، مسئولان دانشگاه تهران از اقدامات خود عقب‌نشینی و ادعا کردند، اقدام این مؤسسه در جابه‌جایی درختان با مجوز قانونی و در راستای توسعه فعالیت‌های علمی و آموزشی دانشگاه بوده است اما با تلاش شهرداری این کار متوقف شد.

شکایت از کاخ سعدآباد به‌ خاطر قطع درخت

آخرین روزهای آبان ۱۴۰۲تصاویری از درختان قطع‌شده کاخ سعدآباد منتشر شد. گرچه روابط‌عمومی مجموعه سعدآباد در واکنش به این موضوع اعلام کرد تنها ۳اصله درخت خشکیده و آفت‌زده قطع شده‌اند اما شهرداری تهران بازهم پیگیر ماجرا شد و از مجموعه کاخ سعدآباد بابت این کار شکایت کرد.

تابلوی درخت در متروی بهارشیراز

حفاظت از درختان شهر تنها به نظارت و پیگیری قانونی محدود نمی‌شود؛ گاهی با یک ابتکار کوچک نیز می‌توان در مسیر حفظ محیط‌زیست شهر قدم برداشت؛ اقدامی که در زمان افتتاح متروی بهار شیراز از سوی شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفت. در این ایستگاه ۲اصله درخت قدیمی وجود دارد که اطراف آنها با محفظه شیشه‌ای پوشانده‌ و به یک تابلوی زیبا و خیره‌کننده تبدیل شده است.

ممانعت از خشک‌شدن درختان مجموعه انقلاب

تعدادی از درختان مجموعه انقلاب در ادوار گذشته خشکانده و قطع شدند و گویا مدیریت شهری هم این موضوع را پیگیری نکرده است. در این دوره اعضای شورای شهر تهران از شهرداری تهران خواستند تا این موضوع را پیگیری کند و مانع از تکرار این اقدام در مجموعه انقلاب شود. شهرداری تهران هم موضوع را به‌صورت حقوقی و قانونی پیگیری کرد و شکایت از این مجموعه همچنان در چرخه پیگیری است.

کد خبر 847214 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها فضای سبز شهردارى تهران گیاهان و درختان

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)
  • تعیین تکلیف عوارض و کمیسیون‌های ماده ۵، ۷ و ۱۰۰ در سال ۱۴۰۳
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه
  • ابلاغ مقررات تسهیل صدور پروانه تولید فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج