Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- لباس‌های بافتنی از لباس‌های ضروری و پرکاربرد در فصل سرما هستند که مانند بقیه لباس‌ها نیاز به شستن و لکه گیری دارند. روش شستن لباس بافتنی با شستن لباس‌های دیگر تا حدی متفاوت است و نیاز به دقت و توجه بیشتری دارد. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، لباس‌های بافتنی از لباس‌های ضروری و پرکاربرد در فصل سرما هستند که مانند بقیه لباس‌ها نیاز به شستن و لکه گیری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش شستن لباس بافتنی با شستن لباس‌های دیگر تا حدی متفاوت است و نیاز به دقت و توجه بیشتری دارد، چون الیاف پشم طبیعی هستند و جنس متفاوتی نسبت به الیاف دیگر دارند که آسیب پذیری آن‌ها را بیشتر می‌کند. علاوه بر این با شستن لباس بافتنی ممکن است سایز آن تغییر کند و کوچک شود، در این صورت باید با روشی خاص برای اندازه کردن آن اقدام کنید. در این مقاله با روش شستن لباس بافتنی و پشمی و لکه گیری آن و اندازه کردن ژاکت بافتنی که کوچک شده آشنا می‌شوید.

لباس‌های بافتنی معمولا از جنس پشم و یا ترکیب پشم با الیاف دیگر هستند که باعث گرم و نرم بودن آن‌ها می‌شود. یک قانون کلی در مورد شستن لباس‌های بافتنی و پشمی وجود دارد و آن این است که هرگز نباید این لباس‌ها را با شوینده‌های آنزیم دار بشویید. علت آن این است که الیاف پشم برپایه پروتئین هستند و این آنزیم‌ها هم پروتئین را در خود حل می‌کنند در نتیجه شستن لباس بافتنی پشمی با این شوینده‌ها الیاف را از بین برده و لباس شما را خراب خواهد کرد. بهترین راه استفاده از شوینده‌های ملایم و فاقد آنزیم است که به جای آن‌ها هم می‌توانید از مایع ظرفشویی یا شامپوی ملایم هم استفاده کنید.

بهتر است لباس‌های بافتنی و پشمی خود را با دست بشویید، اما شستن آن‌ها در ماشین لباسشویی هم ممکن است، برای شستن لباس بافتنی در ماشین لباسشویی به روش زیر عمل کنید:

۱- اگر ماشین لباسشویی شما تنظیمات خاصی برای لباس پشمی دارد از آن استفاده کنید و یا از دور کند ماشین لباسشویی که با عبارت Hand Wash هم مشخص می‌شود بهره بگیرید. اگر چنین تنظیماتی در ماشین لباسشویی شما وجود ندارد درجه سرعت آن را در پایین‌ترین حالت ممکن قرار دهید، چون چرخیدن سریع به الیاف پشمی به شدت آسیب می‌زند.

۲- قبل از اقدام به شستن لباس بافتنی و پشمی ابتدا برچسب مراقبتی آن را به دقت بخوانید و دما و روش مناسب شستشو را پیدا کنید سپس یک شوینده با فرمول مناسب که فاقد آنزیم بوده و ملایم باشد انتخاب کنید و فرآیند شستشو را انجام دهید.

۳- پس از پایان یافتن شستشو ترجیحا از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید و لباس را از ماشین خارج کرده و با دست آرام فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس آن را روی یک حوله تمیز پهن کنید و حوله را همراه با لباس رول کنید تا آب آن گرفته شود.

۴- از آویزان کردن لباس‌های بافتنی اجتناب کنید، چون پشم خیس سنگین است و وزن زیادی را به الیاف لباس وارد می‌کند. لباس را افقی روی سطح یک حوله خشک قرار دهید تا به تدریج و با جریان هوا خشک شود.

برای لباس‌های بافتنی ظریف که امکان شستن آن‌ها در ماشین لباسشویی وجود ندارد به این روش عمل کنید:

۱- یک تشت را با آب ولرم پر کنید و کمی شوینده ملایم فاقد آنزیم و یا مایع ظرفشویی یا شامپوی ملایم در آن بریزید. وری بسته شوینده را چک کنید و مقدار مناسب آن را برای حجم آب در نظر بگیرید.

۲- لباس بافتنی را در تشت قرار دهید و آرام داخل آن بچرخانید و با دست ماساژ دهید، روی نقاطی که لک شده یا کثیف شده‌اند تمرکز بیشتری داشته باشید و سعی کنید آن قسمت‌ها را بیشتر با شوینده و آب تماس دهید تا تمیز شوند. در صورت نیاز باز هم شوینده در تشت بریزید.

۳- وقتی از تمیز شدن لباس مطمئن شدید آن را با آب ولرم آبکشی کنید سپس به روشی که در قسمت قبلی گفته شد آن را روی حوله خشک کنید.

اندازه کردن ژاکت بافتنی کوچک شده در پنج گام

اگر در شستن لباس بافتنی دقت کافی به خرج ندهید و آن را با آب داغ بشویید یا در خشک کن قرار دهید سایز لباس تغییر کرده و کوچک‌تر می‌شود و به اصطلاح آب می‌رود. در این شرایط لازم نیست لباس را دور بیندازید یا به خواهر کوچک‌تر خود بدهید. شما در چند مرحله می‌توانید لباس بافتنی محبوب خود را به سایز قبلی آن برگردانید:

گام اول: در اولین گام سینک ظرفشویی یا تشت را از آب ولرم پر کنید و یک قاشق غذاخوری نرم کننده مو یا شامپوی بچه داخل آن بریزید و داخل آب حل کنید. اگر مقدار آب رفتن لباس شما بیش از این است مقدار شامپو یا نرم کننده را بیشتر کنید.

گام دوم: لباس خود را داخل سینک یا تشت قرار دهید و آن را کاملا خیس کرده و در آب و شوینده غوطه ور کنید. اجازه دهید لباس به مدت سی دقیقه در این شرایط باقی بماند و خیس بخورد.

گام سوم: لباس بافتنی را از تشت خارج کنید و با دست آب اضافی آن را خارج کنید. دقت کنید که در این مرحله نباید لباس را آبکشی کنید و از چلاندن و پیچاندن آن هم خودداری کنید. لباس را به آرامی با دست به دیواره‌های تشت یا سینک فشار دهید تا آب آن خارج شود بدون آن که فشاری به الیاف آن وارد شود.

گام چهارم: یک حوله نخی ضخیم و نرم ترجیحا سفید بردارید و روی یک سطح صاف مثل میز یا روی اوپن آشپزخانه پهن کنید. لباس بافتنی را روی آن حوله قرار دهید و حوله را رول کنید و با دست رول را فشار دهید تا آب اضافی لباس توسط حوله جذب شود (مشابه مرحله‌ای که برای خشک کردن لباس بافتنی پس از شستشو بیان شد).

گام پنجم: اما این بار لباس را خشک نکنید و در آخرین گام وقتی لباس بافتنی هنوز نم‌دار است به آرامی آن را با دست از هر دو طرف بکشید تا از جهاتی که کوچک و تنگ شده است کشیده شده و گشادتر شود و به فرم قبلی خود بازگردد. این کار را به مدت نیم ساعت ادامه دهید تا وقتی به فرم و اندازه دلخواه خود برسید. در این مرحله لباس بافتنی را روی حوله رها کنید تا به همین شکل خشک شود.

اما این روش چطور اثر می‌کند؟ نرم کننده یا شامپو الیاف لباس را نرم می‌کنند و به آن قابلیت شکل‌پذیری می‌دهند در نتیجه شما می‌توانید بدون آسیب زدن به بافت لباس آن را گشاد کنید. از این به بعد فراموش نکنید که لباس بافتنی خود را با آب ولرم یا سرد بشویید و از قرار دادن آن در خشک کن لباسشویی هم خودداری کنید.

منبع:تابناک

انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۵۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه پوششی مناسب افرادیست که حساسیت فصلی دارند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، این روزها اغلب ساکنان نیمکره شمالی برای پوشیدن لباس‌های خنک و رهای بهاره و تابستانه آماده می‌شوند. در این میان، برای برخی انتخاب لباس به عاملی مهم‌تر از دمای هوا و سلیقه شخصی بستگی دارند؛ کسانی که حساسیت‌ فصلی دارند و در فصل بهار، هم‌زمان با افزایش میزان غبار و گرده گیاهان و هاگ قارچ‌ها در هوا، با انواع و اقسام ناراحتی‌ها از جمله خارش پوست درگیرند.

بیشتر بخوانید: هنگام استفاده از حشره‌کش‌ها به این نکات دقت کنید

متخصصان بهداشتی به کمک این افراد آمده‌اند تا با ارائه راهنمایی‌های کاربردی برای تغییر در سبک پوشش به آن‌ها کمک کنند کمی از سختی‌های این مشکل بکاهند.

یکی از اولین کارهایی که می‌توان انجام داد، این است که به‌ محض رسیدن به خانه لباستان را عوض کنید تا گرده‌های معلق در هوا را که به الیاف لباس چسبیده‌اند، با خود به اتاق نشیمن و اتاق خواب منتقل نکنید.

رد شدن از زیر درختان پرشکوفه یا قرار گرفتن در معرض نسیم بهاری هم می‌تواند موها را پر از گرده و غبار کند. بنابراین پوشاندن سر با کلاه یا سربند کمک می‌کند این گرده‌ها را با خود تا روی بالشتان نبرید. اگر هم ترجیح می‌دهید موهایتان آزاد و رها باشند، یک دوش سریع می‌تواند به خلاص شدن از شر گرده‌های حساسیت‌زا کمک کند.

اگر لباس‌های شسته‌شده‌ را در هوای آزاد پهن می‌کنید، توصیه می‌شود این کار را در ابتدای روز یا هنگام عصر انجام ندهید، زیرا در این زمان‌ها میزان گرده‌های معلق در هوا به بالاترین حد می‌رسد.

محققان پنج تا از رایج‌ترین پارچه‌ها در ایالات متحده (پنبه، پشم، پلی‌استر، ابریشم و کتان) را از نظر میزان جذب گرده‌ بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که انواع بافت‌ لباس می‌تواند به عنوان جمع‌کننده‌های غیرفعال گرده عمل کند و تفاوت‌ها در فراوانی گرده‌های مختلف به محیط‌های روستایی، حومه‌ای و شهری بستگی دارد. به عقیده آن‌ها، لباس یکی از عوامل اصلی ورود غبارهای حساسیت‌زا به فضاهای بسته مانند خانه، محل کار یا فضاهای عمومی است. البته شستشو با آب و مواد شوینده اکثر گرده‌ها را از پارچه پاک می‌کند اما اگر شرایط شست‌وشوی هرروزه فراهم نیست، باید لباس‌های بیرون را در مکانی محافظت‌شده (مانند کمد لباس جداگانه) نگه داشت.

توصیه دیگری که هم راهگشا است و هم می‌تواند زیبایی‌های این فصل را تکمیل کند، همراه داشتن یک شال پنبه‌ای برای پوشاندن سر، گردن و شانه‌ها هنگام رد شدن از مکان‌هایی است که منبع انتشار گرده‌اند؛ مانند پارک‌ها یا فضای سبز.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228736 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • شهردار و رییس شورای زرند در لباس پاکبانی (عکس)
  • عمره‌گزاران ایرانی لباس احرام به تن کردند
  • چه پوششی مناسب افرادیست که حساسیت فصلی دارند؟
  • طرح «نور» است یا «زور»؛ روحانیون برای جنگ با که لباس نظامی پوشیده‌اند؟
  • اصالت لباس محلی عشایر ایل شاهسون
  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • (عکس) استوری تند و تیز محمد انصاری؛ برای نبرد با زمین‌خواری و اختلاس لباس رزم به تن کنید!
  • واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی
  • پس لرزه‌های تجمع روحانیون قم با لباس نظامی
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد