Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شهرستان های کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و فریمان موفق شدند تا هفت شاخص مورد نظر سازمان بهداشت جهانی در داشتن جامعه ایمن را ایجاد و جزئی از جامعه جهانی ایمن شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر محمد رضا جویا در گفت و گو با نبض شهر، با توجه به اقدامات این معاونت در حوزه آموزش های مورد نیاز مردم جهت حفظ ایمنی خود در برابر حوادث غیر مترقبه، گفت: هیأت امنای دانشگاه در تصمیمی در سال ۱۳۹۰ ایجاد مرکز کاهش خطر بلایا و حوادث را در دانشگاه مصوب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جامعه ای که از نظر حوادث و پیشگیری مراقبت های لازم را در محیط خانه، کار، تفریح، جاده، اماکن آموزشی، مدارس و...انجام می دهد جامعه ای ایمن است؛ که نکات مرتبط با ایمنی را رعایت می کند.

چهار شهرستان در استان خراسان رضوی به جامعه جهانی ایمن پیوستند

وی از انتخاب چهار شهرستان استان خراسان رضوی از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان جامعه ایمن خبر داد و گفت: شهرستان های کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و فریمان موفق شدند تا هفت شاخص مورد نظر سازمان بهداشت جهانی در داشتن جامعه ایمن را ایجاد و جزئی از جامعه جهانی ایمن شوند.

رئیس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به چهار شاخص از هفت شاخص سازمان جهانی بهداشت در ملحق شدن شهرها به جامعه جهانی ایمن اشاره کرد و افزود: تلاش جهت ایجاد جامعه ایمن، ایجاد کارگروه های خاص مختص اقشار آسیب پذیر (سالمندان، کودکان و... )، رساندن ایمنی شهر خود به استانداردهای جهانی و... از جمله شاخص های پیوستن به این جامعه است.

دکتر جویا ابراز داشت: بر این اساس کمیته جامعه ایمن ایجاد و در آن از حضور تمامی ادارات استان از جمله نیروی انتظامی، نظام مهندسی، شهرسازی، شهرداری، استانداری، آموزش و پرورش و... به عنوان رکن پیشگیری و آموزش به کودکان استفاده می شود.

وی بیان داشت: تمامی این ارگان ها تلاش دارند تا با آموزش و ایجاد هماهنگی بین بخشی ایمنی جامعه را بالا ببرند؛ که بر این اساس چهار منطقه از شهر مشهد نیز موفق شد تا از سوی سازمان بهداشت جهانی به جامعه جهانی ایمن ملحق شوند.

مرگ و میر جاده ای از ۲۷ هزار نفر به ۱۵ هزار نفر کاهش پیدا کرده است

رئیس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از موفقیت های حاصله در ایجاد جامعه ایمن اشاره کرد و گفت: در سال ۸۴ بیش از ۲۷ هزار نفر در کشور بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می دادند که این عدد در سال ۹۵ به حدود ۱۵ هزار نفر رسیده؛ که قابل توجه می باشد.

دکتر جویا افزود: در صورتی که سرعت رانندگی کمتر، جاده ها مناسب تر، اعمال قانون جدی تر و دوربین های بین جاده ای بیشتری نصب شود؛ می توان در کاهش تلفات جاده ای به موفقیت های بیشتری دست پیدا کرد.

وی به رعایت ایمنی در برابر حوادث غیر مترقبه اشاره کرد و بیان داشت: باید مراقبت کرد تا در برابر بلایای طبیعی زیر ساخت های بناهای خود را تقویت و لوازم منزل خود را بیمه کرده؛ تا در صورت ابتلا به این گونه حوادث بتوانیم از جان و مال خود محافظت کنیم.

۴۰ درصد از خانوارهای شهر مشهد در برنامه DART ارزیابی شدند

رئیس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرای برنامه DART در معاونت بهداشتی دانشگاه اشاره کرد و ابراز داشت: این برنامه به معنای ارزیابی آموزش آمادگی در برابر بلایای طبیعی است؛ که موفق به اجرای آن برای ۴۰ درصد از خانوار های شهر مشهد تا کنون شده ایم.

دکتر جویا اضافه کرد: در این برنامه ۱۵ سوال تخصصی مطرح و ارزیابی لازم در خصوص مخاطراتی که جان و مال مردم را تهدید می کند پرسیده می شود. در این برنامه، آموزش های لازم نیز ارائه و در صورتی که خانوارها از این ۱۵ سوال امتیاز مناسب را دریافت نکردند در دسته های ۱۵ نفره آموزش های لازم برای آن ها ارائه می شود.

وی به تمرین آمادگی در واحدهای بهداشتی و درمانی اشاره و مقاوم بودن این واحدها را مهم ارزیابی کرد و گفت: مراکزی که خود به ارائه خدمت در زمان رخ دادن بلایا می پردازند نباید دارای بناهایی باشند؛ که مقاومت خود را در هنگام رخ دادن حوادث طبیعی از دست بدهند.

تمامی ساختمان های بهداشتی از نظر ایمنی در برابر بلایا بررسی شده اند

رئیس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر ارزیابی تمام ساختمان های بهداشتی دانشگاه از نظر ایمنی در برابر بلایا(سازه ای و غیر سازه ای) اضافه کرد: در این ارزیابی ۶۰۰ سوال جهت تشخیص مقاومت ساختمان های خانه های بهداشت، پایگاه های بهداشتی و مراکز بهداشتی ارائه شد؛ تا عملکرد این ساختمان ها از نظر سازه ای، غیر سازه ای  و عملکرد سنجیده شود.

 انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۳۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است

دکتر سیدمجید غضنفری گفت: البته در سال های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در غرب خراسان شناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

اخیرا رییس اداره کنترل بیماری‌های منتقله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته بود که برای اولین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در غرب خراسان رضوی و برخی دیگر از مناطق پاک کشور، ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می شود.

وی افزود: این بیماری می تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

وی گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری یادآوری کرد: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی بیان کرد: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیش از هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی در قالب ۶ بیمارستان، ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، همچنین ۱۹۵ خانه بهداشت به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • چند خبر کوتاه از شهرستان های سبزوار و سرخس
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • تجمع جامعه دانشگاهی مشهد در محکومیت برخورد با حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا 
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است