Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هفته گذشته بود که مارک پنس معاون رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که احتمالا دونالد ترامپ در روز‌های آینده با انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس موافقت کرده و رسما بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسیمت خواهد شناخت.

اصرار ترامپ به انتقال سفارت آمریکا در اراضی اشغالی فلسطین از تل‌آویو به بیت‌المقدس، چهل‌ و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا را برای صهیونیست‌ها به محبوب‌ترین ساکن کاخ سفید تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع یکی از شعارهای انتخاباتی ترامپ نیز محسوب می‌شد و از همان اواسط فوریه 2017 که ترامپ بعنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا راهی کاخ سفید شد نیز در دستور کار استراتژیست‌های سیاست خارجی‌اش قرار گرفت اما هر بار به دلایل مختلف عملیاتی نشد.

مسئله انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس که در سال 1995 به تصویب کنگره آمریکا رسید، در این سال‌ها بنابه دلایلی چون ترس از واکنش‌های جهانی و تبعات دیپلماتیکی که می‌تواند به ضرر آمریکا تمام شود، هر شش ماه یکبار در دولت‌های بیل کلینتون، جورج بوش و باراک اوباما به تعویق افتاده بود.

احتمال اجرایی شدن قانون انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس که از وعده‌های ترامپ در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری برای گرفتن حمایت لابی‌های صهیونیستی بود، موجب انتقادات بسیاری از سوی جامعه جهانی و گروه‌های مختلف سیاسی شده است. با این حال مسئولان آمریکایی اعلام کرده‌اند، به رغم اینکه ترامپ اعلام قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بررسی می‌کند، اما اینکه انتقال سفارت از تل‌آویو به قدس باز هم به تعویق بیفتد، وجود دارد.

 بیت المقدس بهانه‌ای برای ایجاد کشورمستقل صهیونیستی

قدس که همه آن را به عنوان اولین قبله مسلمانان و به نام بیت‌المقدس می‌شناسیم، شهری مقدس برای پیروان ادیان یهود و مسیحیت نیز هست، به نوعی که از نخستین بهانه‌های شکل‌گیری رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های فلسطین اشغالی بازگشت به سرزمین های مقدس و دیرینه خود بوده است.

بعد از اعمال تغییرات محسوس در ترکیب جمعیتی فلسطین و با فشارهای کشورهای حامی تشکیل کشورمستقل یهود ( در راس آن انگلیس)در نوامبر ۱۹۴۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطع‌نامه‌ای با تقسیم فلسطین به دو کشور عربی و یهودی نخستین گام را در تحقق آرزوی دیرینه یهودیان برای تصاحب بیت المقدس را برداشت.

۱۵ مه ۱۹۴۸ مصادف با آغاز جنگ فلسطین را باید از نخستین تلاش‌های نظامی گسترده رژیم صهیونیستی برای تسلط بر شهر بیت‌المقدس دانست که با هجوم به این شهر که آن را اورشلیم یهود می‌خواندند ، بیت المقدس را به اشغال خود درآوردند. در ۲۸ ژوئیه همان سال رژیم صهیونیستی به رهبری معراخ با صدور اعلامیه‌ای که به «قانون قضا» مشهور شد، حدود هفتاد هزار هکتار از اراضی اطراف قدس را تصاحب کرد و عملیات تسریع اسکان و خانه‌سازی به شهرداری قدس تفویض شد.

 ایجاد سفارت ؛ گامی برای به رسمیت شناختن پایتخت جدید

رژیم صهیونیستی همواره با اقداماتی نظیر انتقال مراکز دولتی به بیت‌المقدس و تلاش برای معرفی این شهر به عنوان پایتخت کشور جعلی اسرائیل سعی در تصاحب کامل آن دارد، اما تا کنون به جز چند کشور که در بیت‌المقدس کنسول‌گری دارند و اغلب، نام آن را دفتر نمایندگی خود در بیت‌المقدس و مناطق فلسطینی می‌نامند، هیچ سفارت خانه‌ای در این شهر وجود ندارد.

درصورت انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس این اقدام، گامی در جهت به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت صهیونیستها خواهد بود و به همین دلیل موجب اعتراض و مخالفت شدید گروه های فلسطینی و نیز جامعه بین‌الملل شده است. این اقدام ترامپ واکنش سیاسی کشورهای عربی را در پی خواهد داشت و قطعا منجر به شکل‌گیری انتفاضه و تظاهرات‌های گسترده و سراسری شده و حتی منطقه را به آتش بکشد تا جایی که اسرائیل از این واکنش‌ها غافلگیر شود.کشورهای عربی نیازمند رابطه با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا هستند، به همین خاطر واکنش آن‌ها به این اقدام در حد اعتراضات سیاسی خواهد بود.

هشدار برای تاثیرات ویرانگر

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به تاثیرات "ویرانگر" هراقدامی هشدار داد که فلسطینی‌ها را از حق‌شان مبنی بر اینکه قدس شرقی پایتخت کشورشان باشد، محروم کند.

نبیل ابو ردینه سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز بیان کرد:  به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی یا انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس خطرات زیادی برای آینده دارد و موجب بی‌ثباتی و ناامنی منطقه و حتی جهان خواهد شد.

وی افزود: قدس شرقی با تمام مقدساتش سرآغاز و پایان هر راه حل و طرحی است که منطقه را از ویرانی نجات می‌دهد. عدم دستیابی به راه حل عادلانه اوضاع را به همان حالت تنش، آشوب و خشونت که منطقه و جهان را دربرگرفته، باقی نگه خواهد داشت.

شوک دیپلماتیک

قطعا این اشتباه می‌تواند به دورجدید تنش‌ها میان اسرائیل و فلسطینی‌ها منجر شود. اما واکنش سازمان ملل در این باره شوک دیپلماتیکی را به اسرائیل وارد کرد .مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت اعضای ۱۵۱ کشور به مصوبه‌ای رای داد که اسرائیل را به عنوان قدرت اشغالگر شهر قدس معرفی می‌کند.

بر اساس این مصوبه اسرائیل هیچ ارتباطی با قدس ندارد و هر گامی که این دولت یهود در خصوص تحمیل قوانین و اراده‌اش در این شهر بردارد غیرقانونی، باطل و ملغی است.

سازمان ملل همچنین از مقامات اسرائیل خواست به وضعیت کنونی قدس احترام بگذارند. این در حالی بود که شش دولت علیه این قانون رای دادند، که مهم‌ترین آنها کانادا، آمریکا، اسرائیل، بودند. ۹ کشور نیز رای ممتنع دادند.

 حالا باید دید که این رویای نشدنی آمریکایی صهیونیستی به وقوع می‌پیوندد یا این فتنه آمریکایی مثل جنگ عراق، سوریه، افغانستان و ناآرامی‌‎های عربستان که به کودتا شبیه است، شکست می‌خورد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۶۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، منابع آگاه به پایگاه خبری «میدل ایست آی» گفته‌اند تشکیلات خودگردان فلسطین از آمریکا و رژیم صهیونیستی خواسته اجازه آزادی رهبر اسیر مروان برغوثی از زندان‌های صهیونیستی را ندهند، چرا که او تهدیدی برای رهبری محمود عباس خواهد بود و حماس بر آزادی او در جریان مبادله اسرا با رژیم صهیونیستی مصمم است.

کارشکنی صهیونیست‌ها برای آزاد شدن برغوثی در حالی است که گروه‌های مقاومت فلسطینی همچنان در حال نبرد با نیروهای اشغالگر هستند. در همین ارتباط نیز، گردان‌های قسام (شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس) و گردان‌های قدس (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین) در بیانیه‌هایی جداگانه اعلام کردند که ۴ تَن از مبارزان این گردان‌ها طی یورش دیروز نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی به روستای «دیرالغصون» در شمال طولکرم واقع در کرانه باختری به شهادت رسیده‌اند.

گردان‌های قسام در بیانیه خود تأیید کرد که در جریان این یورش ۱۵ ساعته نظامیان صهیونیست، «علاء أدیب شریتح» فرمانده گردان‌های قسام در طولکرم، «تامر عبد الرحمن فقها» یکی از مجریان عملیات‌های «بیت لید» و «نبی الیاس»، «عدنان تیسیر سماره» از مبارزان قسام و «آسال بشیر بدران» از مبارزان فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

گردان‌های قدس نیز در بیانیه خود در این باره اعلام کرد که در یورش دیروز نظامیان صهیونیست به دیر الغصون «اسال بشیر توفیق بدران أبو إحسان» از مبارزان گردان‌های قدس و «علاء أدیب شریتح»، «تامر عبد الرحمن فقها» و «عدنان تیسیر سماره» از مبارزان گردان‌های قسام به شهادت رسیده‌اند.

گفتنی است نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی ظهر دیروز پس از بیش از ۱۵ ساعت تخریب و محاصره خانه‌ای در منطقه «دیر الغصون» در شمال طولکرم، از این منطقه عقب‌نشینی کردند.

برخی منابع گزارش داده بودند که ۳ مبارز فلسطینی در جریان این یورش نظامیان صهیونیست به شهادت رسیده‌اند و در جنایتی وحشیانه پیکر یکی از این مبارزان نیز از سوی نظامیان صهیونیست سوزانده شده است.

خبرنگار المیادین نیز گزارش داد که نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی چند زخمی و احتمالاً شهید را از منطقه‌های پیرامونی این خانه محاصره‌شده به یک خودرو نظامی منتقل کرده‌اند.

کد خبر 6097713

دیگر خبرها

  • جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی
  • مواضع رژیم صهیونیستی زیر آتش سنگین رزمندگان حزب‌الله
  • مواضع رژیم صهیونیستی زیر آتش سنگین حزب‌الله
  • چرا صهیونیست‌ها جرأت مقابله با حملات یمن را ندارند؟
  • «نابودی حماس»، رویای بر باد رفته صهیونیست‌ها
  • اسرائیل حومه «ناقوره» را بمباران کرد
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • انصاری: استکبار قادر به پوشاندن جنایت صهیونیست‌ها نیست
  • اعتراضات صهیونیست‌ها در مقابل منزل گانتس