Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-29@07:24:41 GMT

امروز و فردا کردن دولت برای خرید تضمینی گندم

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۷۱۶۲

امروز و فردا کردن دولت برای خرید تضمینی گندم

به گزارش جهان نيوز، علیقلی ایمانی رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران،با انتقاد از اعلام نشدن نرخ خرید تضمینی گندم پس از گذشت سه ماه از آغاز فصل کشت اظهار کرد: دولت در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم به سبب وسوسه قیمت های جهانی این دست و آن دست می کند تا وزارت جهاد کشاورزی را به افزایش ناچیز قیمت گندم راضی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: براساس قانون خرید تضمینی، همه ساله دولت موظف به افزایش نرخ خرید بر حسب تورم است که انتظار می رود کمیسیون کشاورزی به عنوان متولی بر اجرای قانون نظارت کند چرا که بی مهری نسبت به گندمکاران، خودکفایی گندم را زیر سوال می برد.

رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران قیمت تضمینی را یکی از فاکتورهای مهم و تاثیر گذار در خودکفایی گندم برشمرد و گفت: در سطحی معادل 4 هزار هکتار اراضی دیم به غیر از گندم امکان کشت محصول دیگری وجود ندارد و در اراضی آبی، کشت گندم بستگی به تصمیم کشاورزان دارد که تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی موجب شد برخی از تولیدکنندگان به سمت و سوی کشت محصولات دیگر نظیر کلزا بروند.

این مقام مسوول ادامه داد: اگر فاکتورهای مهم در پایداری تولید گندم نظیر قیمت تضمینی، تامین نهاده ها، مکانیزاسیون و حمایت از نقدینگی توسط مسوولان از کشاورزان دریغ شود، بدون شک همانند سال های اخیر چاره ای جز واردات نخواهیم داشت.

وی با انتقاد از  اظهار نظرهای  غیر کارشناسی مبنی بر پایین بودن نرخ گندم جهانی نسبت به داخلی تصریح کرد: قیمت تمام شده تولید تحت تاثیر عواملی نظیر تورم و اخذ تسهیلات با سود بالای بانکی به کشاورزان بالاست که با تورم 4 درصد و بهره بانکی 1 تا 2 درصد آن سوی مرزها قابل مقایسه نیست.

ایمانی در ادامه یادآور شد: در سال های 91 و 92 هر تن گندم با نرخ حدود 400 دلار به کشور وارد می شد که در شرایط کنونی تحت تاثیر عواملی نظیر قیمت نفت و شرایط تقاضا در بازار های جهانی کاهش یافته است.

این مقام مسوول، خرید تضمینی گندم با نرخ 1300 تومان در سال زراعی 95-96 را  با احتساب  تنها 10 درصد سود برای گندمکاران در مقابل افزایش هزینه های کارگری و تورم ناچیز دانست.

کیفیت گندم تولیدی، مشکل ندارد

رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران با اشاره به اینکه گندم تولید کشور از نظر کیفیت هیچ مشکلی ندارد، اذعان کرد: تولید گندم کشور از نظر میزان گلوتن، پروتیین و شرایط مختلف شکل ظاهری برحسب استاندارد ملی 104 در جدول تعریف شدند به طوریکه 40 تا 50 درصد گندم تولیدی درجه یک، 30 درصد درجه دو و مابقی درجه سه است.

وی با اشاره به اینکه گندم های درجه سه برای تولید نان سنتی مناسب هستند، بیان کرد: گندم های درجه یک به سبب دارابودن پروتیین 13 درصد به بالا برای تولید نان های حجیم مناسب هستند ، از این رو انتقادی به کیفیت گندم تولیدی کشور مطرح نیست.

ایمانی با اشاره به بهانه جویی نانوایان نسبت به کیفیت گندم تولیدی افزود: طبق برآوردها ،گندم تولیدی کشور  11 تا 15 درصد گلوتن دارد به همین امر، عواملی نظیر مهارت نانوایان در چگونگی خمیرگیری ، نحوه مصرف نمک در خمیر و پخت نان، شرایط نگه داری آرد و تبدیل گندم در کارخانه های آرد سازی باید مورد بررسی قرار گیرد.

رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران ادامه داد: با وجود ثبات قیمت نان در سه سال اخیر،  نبود کیفیت نان تولیدی امری بدیهی است.

وی با اشاره به اینکه مافیای واردات با بهانه جویی های مختلف نسبت به کیفیت گندم، تیشه به ریشه تولید داخل می زند، یادآورشد: واردات  چی ها  با مطرح کردن اظهار نظرات غیرکارشناسی، درصدد واردات گندم هستند در حالیکه این امر تهدید جدی برای این محصول استراتژیک به شمار می رود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۷۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: برداشت گندم از ۴۱ هزار هکتار از مزارع کازرون از فردا دهم  اردیبهشت آغاز می شود  و تا آخر خرداد.

حمید رشیدی با بیان اینکه  ۱۰ هزار هکتار از مزارع گندم این شهرستان آبی و مابقی دیم است افزود: پیش بینی می‌شود حدود ۵۰ هزار تن گندم از این مزارع تولید شود.

وی بیان کرد: با توجه به خشکسالی، کاهش بارندگی و کاهش کیفیت و میزان آب‌های سطحی، نسبت به  پارسال،  ۵۰ درصد کاهش عملکرد داشته ایم.
رشیدی گفت: کریم، دهدشت، قابوس، کوهدشت، ساورز و ارقام آبی سیروان، برات، آران، تیرگان، طلایی و سارنگ از ارقام گندم کشت شده در این شهرستان است.
وی افزود: شرکت غله و تعاون روستایی کازرون به عنوان مباشر ، مسئولیت خرید تضمینی گندم را با قیمت مصوب پایه ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان با توجه به شرایط اُفت بر عهده دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: پنج مرکز خرید و سیلوی شهرستان کازرون آماده خرید گندم از کشاورزان است.
شهرستان کازرون در غرب فارس و در فاصله ۱۳۰ کیلومتری شیراز قرار دارد.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پرداخت مطالبات گندمکاران خوزستانی تا ابتدای هفته آینده
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ۱۰۵ مرکز خرید تضمینی گندم در گلستان آماده فعالیت هستند
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • گندمکاران یزد نگرانی بابت تحویل گندم نخواهند داشت