Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به عرضه فرش های خارجی که منجربه معرفی یک نوع کفپوش شده است گفت: در حالیکه در ایران فرش دستباف به عنوان یک کالای سرمایه ای شناخته می شود اما ارائه محصولات برخی کشورها منجر به در دست گرفتن بخشی از بازار کشورهای خارجی نیز شد.

محمد مجیری در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه فروش فرش دستباف در بازارهای داخلی و خارجی مستلزم توجه به عوامل مختلفی است اظهار داشت: بخشی از عوامل خارجی این موضوع به تحریم ها مرتبط است، در سال های قبل تحریم ها باعث شد تا فرش ایرانی نتواند به خوبی در بازارهای بین المللی عرضه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این برهه از زمان فرش هایی از پاکستان، نپال، هند و کشمیر به بازارهای جهانی عرضه می شدند و این عرضه در حالی رخ داد که در این کشورها هزینه کارگران بسیار ناچیز است، حتی در تولیدات فرش خود از نقشه های ایرانی استفاده می کردند.

وی بیان داشت: ارائه و تولید این سبک فرش در کشورهای مختلف، این دیدگاه را در جهان مطرح کرد که فرش به عنوان یک کفپوش صنعتی است.

صادرات فرش به آمریکا

معاون بازرگانی سازمان صنعت بیان داشت: درحالی که فرش دستباف در ایران به عنوان یک کالای سرمایه ای شناخته می شود اما ارائه محصولات این کشورها منجر به در دست گرفتن بخشی از بازار کشورهای خارجی شد، البته بعد از برجام ایران دوباره توانست فرش های خود را به کشورهای خارجی به خصوص آمریکا صادر کند.

وی بیان داشت: در ۷ ماهه نخست سال جاری شاهد افزایش ۹ درصدی صادرات فرش از اصفهان بودیم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۴ درصدی صادرات را نشان می دهد. براساس آمارها در این مدت ۸۹ میلیون دلار فرش به وزن ۴۴ تن از اصفهان صادر شده است.

مجیری با اشاره به دلایل کاهش صادرات فرش از اصفهان، اظهار داشت: رکود و همچنین قیمت تمام شده بالای فرش در کشورهای اروپایی یکی از دلایل کاهش صادرات فرش از اصفهان است درحالی که در دنیا افراد متمول زیادی وجود دارند که خواهان خرید فرش با کیفیت ایرانی هستند از این رو ما باید این بازار را شناسایی کرده و محصول خود را به فروش برسانیم.

تولیدات بی کیفیت مانع صادرات فرش

معاون بازرگانی سازمان صنعت با اشاره به عوامل داخلی عدم صادرات فرش دستباف، گفت: تولیدات بی کیفیت علت مهم این موضوع است، به عنون مثال ۲ خفته بافی و چند خفته بافی، بافت های گره رو یا بی گره در استان اصفهان منجر به تولیدات بی کیفیت شده است.

وی با اشاره به عرضه فرش های خارجی با برند های ایرانی، بیان داشت: ما نباید هیچگاه از ارائه فرش های غیر ایرانی که حتی با برندهای ایرانی عرضه می شود هراسی داشته باشیم زیرا این فرش ها هیچگاه با فرش های ایرانی قابل قیاس نیستند.

مجیری با تاکید بر اینکه شرایط فعلی بازار فرش بد نیست اما مطلوب هم نیست، تصریح کرد: با این حال صادرات ما رو به رشد است و رسیدن به حالت ایده آل به زمان زیادی نیاز دارد.

مانند خرید خودرو به خرید فرش هم تسهیلات داده شود

وی با اشاره به اینکه بر سر تعیین متولی فرش دستباف اختلافاتی وجود داشت،  گفت: در سال های گذشته کش و قوس های زیادی بر سر تعیین متولی فرش دستباف صورت گرفت که سازمان صنعت و معدن و یا میراث فرهنگی متولی باشند اما پیشنهاد می شود به جای این صحبت ها هم افزایی در این امر افزایش یابد تا علاوه بر افزایش کیفیت فرش، زمینه صادرات در این صنعت هموارتر شود.

معاون بازرگانی سازمان صنعت بیان داشت: فرآیند تولید، بازاریابی و فروش فرش دستباف هنوز به صورت سنتی است برای همین باید در این موضوع تجدید نظر شود و نگرش تخصصی و علمی مدنظر باشد، استفاده از رنگ های نامرغوب شیمیایی نیز منجر به لکه دار شدن اعتبار فرش های ایرانی در کشورهای خارجی می شود، البته تکراری بودن نقشه ها هم دلیل دیگری برای نخریدن فرش ایرانی است؛ از این رو ابتدا باید بعد از سلیقه یابی، به بافت فرش توجه شود؛ در حالیکه این رویه برعکس است.

وی با انتقاد بر اینکه نبود تناسب میان قدرت خرید مردم و قیمت ها مشکل دیگر صنعت فرش است، گفت: همانطور که دولت برای خرید خودرو تسهیلاتی ارائه داد باید در بازار فرش هم این موضوع رخ دهد.

۲۸۰ هزار بافنده در اصفهان وجود دارد

مجیری تعدد تشکل های فرش دستباف و ناهماهنگی میان آنها را از دیگر مشکلات صنعت فرش دانست و بیان داشت: ساماندهی و یکپارچگی این تشکل ها می تواند مشکلات این حوزه را کاهش دهد، همچنین نبود نمایشگاه دائمی و موزه فرش را باید به لیست سایر مشکلات اضافه کرد.

وی به وجود ۲۸۰ هزار بافنده فرش در استان اشاره کرد و گفت: حرف های زیادی در این حوزه برای گفتن داریم اما هنوز موفق به احداث یک موزه نشدیم، البته بانک ملی در خیابان سپه به عنوان یکی از گزینه ها و فضایی در زیر میدان امام علی (ع) برای این موضوع مطرح بود که هنوز این مهم عملی نشده است.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان تصریح کرد: اگر ۱۳ هزار متر مربعی که در زیر میدان امام علی (ع) وجود دارد در اختیار حوزه فرش و صنایع دستی قرار گیرد به دلیل مجاورت با بافت تاریخی شهر مکان مناسبی برای عرضه این محصولات خواهد بود.

ثبت برند فرش دستباف اصفهان

وی با اشاره به اینکه ثبت برندهای فرش دستباف استان اصفهان در بازارهای بین المللی با توجه به ظرفیت تولید این محصولات مهم به نظر می رسد، افزود: این درحالیست که در سال های گذشته فرش اصفهان، نایین و کاشان به عنوان برندهای جهانی در «ویپو» به ثبت رسید و فرش های جوشقان و علی آباد جمبوزه دهاقان نیز به عنوان فرش های ملی ثبت شدند از این رو باید در این حوزه تلاش های بیشتری شود.

مجیری همچنین یکی از تهدیدات فرش دستباف را تولید انبوه مبتنی بر مدت زمان سفارش اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه رقبای ما تولیدات خود را در کارگاه های بزرگ انجام می دهند این امر منجر به کاهش هزینه های تولید و کنترل کیفیت می شود بنابراین اگر ما به سمت تولیدات کارگاهی و یا مجتمع های قالی بافی برویم حرف بیشتری برای گفتن خواهیم داشت البته در حال حاضر ۱۲۰ مجتمع قالی بافی به امر تولید فرش مشغول اند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۲۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال گسترده از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی

به گزارش روابط عمومی نمایشگاه بین المللی تهران: سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی، طی روز‌های گذشته، با استقبال گسترده مخاطبان از جمله مقامات وزارتخانه ها، سازمان‌ها و ارگان‌های نظامی، دانشجویان و کارشناسان و استادان دانشگاه‌ها مواجه شد.
استقبال از این نمایشگاه به حدی بود که غرفه‌ها و سالن نمایشگاه مملو از مخاطبان بود و ترددد به سختی صورت می‌گرفت.
حضور شرکت‌های خارجی بویژه کشور‌های اروپایی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی ایران نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد یافته است.
در این نمایشگاه بیش از ۸۷ شرکت از چهارده کشور هندوستان، چین، ترکیه، فرانسه، آلمان، روسیه، ایتالیا، اسپانیا، سوئیس، کره جنوبی، مالزی، آرژاتین، بلژیک و هلند حضور و مشارکت خواهند داشت.
حضور پر رنگ شرکت‌های دانش بنیان و استارتآپی بخش مهمی از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزیایران است که در حاشیه آن چندین نشست تخصصی و کارگاه‌های آموزشی نیز برگزار خواهد شد.
سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برپا و در آن حدود ۳۴۰ شرکت داخلی و خارجی از مناطق مختلف، نوین‌ترین تولیدات، تجهیزات و خدمات مرتبط با صنعت شوینده و بهداشتی را ارائه می‌کنند.
رئیس ستاد برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی گفت: در این نمایشگاه انواع مواد شوینده و پاک‌کننده، محصولات سلولزی، آرایشی و بهداشتی، محصولات بهداشتی منزل، مواد اولیه واسطه‌ای، خدمات بازرگانی و مشاوره‌ای و همچنین انواع دستگاه‌ها، خط تولید و تجهیزات و ماشین‌آلات این حوزه ارائه خواهند کرد.
علی مرادی با بیان اینکه این نمایشگاه با همکاری انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران و انجمن سلولزی بهداشتی ایران برپا می‌شود، گفت: در این نمایشگاه که در فضایی بالغ بر ۳۴ هزار مترمربع و در ۱۰ سالن برگزار می‌شود، تولیدکنندگان؛ آخرین دستاورد‌ها و تکنولوژی‌های روز این صنعت را به نمایش می‌گذارند.
وی با اشاره به اینکه معرفی محصولات جدید یکی از اولویت‌های بر پایی این نمایشگاه است، افزود: جذب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی در این حوزه، کمک به رونق تولید، ایجاد زمینه فعالیت‌های علمی و تحقیقی در مورد ذائقه مصرف کنندگان، رقبا و محصولات جدید آنها، پیش فروش کردن محصولات، شناسایی و انتخاب نمایندگان فروش جدید از مهمترین اهداف این نمایشگاه است.
مرادی اطلاع از آخرین استاندارد‌های علمی و پژوهشی خارجی، اشتغالزائی، تعامل بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان، معرفی توانمندی‌های شرکت‌های داخلی و کشف استاندارد‌های بالقوه در داخل کشور را نیز از مهمترین اهداف برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی مواد شوینده، پاک کننده، بهداشتی، سلولزی و ماشین آلات وابسته عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • برند شهر اصفهان باید حفظ شود/ آماده تعامل با رسانه‌ها هستیم
  • جشن دستاوردهای آژانس پلاتین در سال 1402
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • ضرورت ورود شرکت‌های فناور به صنعت کردستان
  • ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید
  • شمسایی: به هدف اول خودمان رسیدیم/ حذف ژاپن شگفتی نبود
  • استقبال گسترده از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی