Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وسوسه بازگشت به قدرت مطلق زیر چتر استبداد عربستان سعودی، به دوره سیاسی ۴۰ ساله علی عبدالله صالح رئیس جمهور مخلوع یمن پایان داد.

او بعد از ۳۳ سال ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۲ و در نتیجه آغاز انقلاب مردمی و خیانت عربستان، قدرت این کشور را ترک کرد. اما او که سودای بازگشت به حاکمیت یمن را داشت و از سویی دیگر به دنبال انتقام جویی از سعودی ها بود، همچنان در عرصه سیاسی یمن باقی ماند و تلاش کرد خود را به جریان مردمی انصار الله نزدیک کند تا بتواند از میوه های انقلاب مردمی در این کشور برداشت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیروزی بر ناآرامی های یمن، اما آنطور که صالح تصور می کرد، آسان نبود. کار هنگامی مشکل‌تر شد که رژیم سعودی با هم‌دستی تعدادی از کشورهای منطقه‌ای و بین‌المللی تلاش کرد تا این انقلاب را از بین ببرد. به همین علت حمله گسترده ای را ضد یمن آغاز کرد که بعد از دو و نیم سال نتوانسته به اهداف مورد نظر خود در ماه اول حملات دست پیدا کند.

عوامل کودتای ناکام صالح در یمن

انصار الله بنا به برخی ملاحظات که در روند تقابل با دشمن خارجی داشت، مجبور به ائتلاف با عبدالله صالح شد تا بتواند از پتانسیل سیاسی و نظامی وی و هوادارانش در ارتش برای مقابله با تهدید خارجی استفاده کند. اما در این مدت عبدالله صالح همواره نشان می داد که متحد قابل اعتمادی نیست و هر از چند گاهی تحرکاتی را ضد نیروهای مردمی و انقلابی یمن انجام می داد.

با وجود برقراری مناسبات میان دو طرف، ماهیت این روابط همچنان موضع تردید دوست و دشمن بود. طرف های متجاوز به یمن به ویژه عربستان و امارات نیز بعد از شکست طرح‌های نظامی خود در براندازی صنعا ، هدف اصلی خود را ایجاد شکاف در میان دو طرف ائتلاف یمن و شکست در جبلهه داخلی این کشور قرار داده بودند. آنها معتقد بودند که تنها در سایه شکستن ائتلاف حزب کنگره با انصار الله است که می توانند یک پیروزی نمادین در این جنگ برای خود تصویر کنند.

عبدالله صالح که طی ۳۰ سال گذشته عادت به حاکمیت اقلیتی داشت و محدود شدن اختیارات حاکمیتی را بر نمی تابید، نمی توانست خود را با واقعیت‌های دولت ائتلافی و وحدت ملی تطبیق دهد، لذا با تلاش های انصار الله برای مذاکره با تمامی طرف های سیاسی یمن از جمله حزب الاصلاح برای ورود به روند سیاسی مخالف بود.

از سوی دیگر طرح امارات برای انتخاب پسر عبدالله صالح به ریاست جمهوری یمن و آزاد شدن اموال ۲۳ میلیارد دلاری وی در این کشور از مهم‌ترین موتورهای محرک صالح در رقم زدن کودتای اخیر بود. اطلاعات مربوط به این معامله هنگامی درز کردند که اختلافاتی در میان حزب کنگره و انصار الله به وقوع پیوست و نیروهای مردمی عبدالله صالح را در حصر خانگی قرار داده اند.

در طرف دیگر، سعودی ها که جنگ خود را مغلوبه یافتند، تلاش کردند با دلجویی و وعده وعید دادن به صالح او را با خود همراه کنند، در نهایت همین اتفاق افتاد و صالح ضمن ایجاد شورش مدنی در شهر صنعا پایتخت یمن تلاش داشت از این شهر به استان مأرب که تحت کنترل ائتلاف سعودی است، فرار کند که در نهایت موفق به این کار نشد و جان خود را از دست داد.

همانطور که از تحولات میدانی شهر صنعا و اظهارات اخیر سید عبد الملک الحوثی مشخص است، کشته ‌شدن علی عبدالله صالح شکستی بزرگ برای نیروهای متجاوز و رژیم آل سعود و در پشت پرده این کشورها آمریکا و انگلیس بود. او این روز را روز جشن برای ملت یمن عنوان کرده و اعلام کرد که عناصر حزب کنگره و هواداران آن مواضع مسئولانه در قبال این فتنه داشتند و فتنه به دست تعدادی از شبه نظامیان مشخص انجام شد و بدنه حزب کنگره با آن همکاری نکردند. او اعلام کرد که عناصر حزب کنگره همچنان با مسئولیت پذیری خود می توانند در دولت نجات ملی حضور داشته باشند.

در طرف مقابل، سعودی ها تلاش دارند بیشترین بهره‌برداری تبلیغاتی و نظامی را از این رویداد کنند. با وجود برقراری آرامش نسبی در صنعا در پی کشته شدن صالح و تسلیم شدن بسیاری از شبه نظامیان، شبکه‌های ماهواره‌ای و سایت‌های وابسته به متجاوزان سعودی همواره کلید واژه تبلیغات خود را روی عبارت "انتفاضه عربیت" متمرکز کرده اند و تلاش دارند آن را در برابر "نفوذ فارس ها" در یمن مطرح کنند. آنها هواداران خود را به ادامه شورش و ناامنی در پایتخت دعوت می‌کنند.

 

دلایل شکست زودهنگام فتنه سعودی- آمریکایی در یمن

با کشته شدن ناگهانی صالح می‌توان گفت آخرین اهرم فشار جریان متجاوز به یمن خیلی زودتر از آن چیزی فروپاشید که حتی خوش بین ترین حامیان جریان مردمی این کشور تصور می کردند. طی یک نصفه روز صدها نفر از هواداران عبدالله صالح خود را تسلیم نیروهای امنیتی کردند. صالح نیز بعد از مطمئن شدن به شکست شورش، با ۹ خودروی ضد گلوله تصمیم به فرار از صنعا و رفتن به استان مأرب گرفته بود که در نهایت با مرگ او و عارف الزوکا دبیرکل حزب کنگره و تعداد دیگری از همراهان وی آخرین میخ بر تابوت فتنه سعودی- آمریکایی در یمن زده شد.

یکی از دلایل شکست زودهنگام فتنه یمن این بود که بسیاری از قبایل هوادار حزب کنگره و حتی عناصر این حزب نیز از همراهی با صالح خودداری کردند. دعوت زودهنگام صالح در سخنرانی روز شنبه خود در اعلام مذاکره با عربستان از سوی این گروه به معنی به رسمیت شناختن تجاوز وحشیانه سعودی ها به یمن و تسلیم شدن در برابر خواسته های متجاوزان ارزیابی می شد و طبعا افکار عمومی یمن این موضوع را بر نمی تابید. حتی قبیله حاشد به عنوان قبیله صالح نیز همراهی کاملی با مطالبات فتنه جویانه وی نداشتند و اعلام کردند که نمی توانند با عربستان پیمان ببندند.

انتظار نمی‌رفت که سیاست‌مدار کهنه کار نظیر عبدالله صالح به این سادگی در ارزیابی‌های خود از اوضاع داخلی و خارجی یمن اشتباه کرده و با تحلیل نادرست خود فریب متجاوزان سعودی را بخورد. او می دید که در عرصه داخلی، ملت یمن شامل ارتش و کمیته‌های مردمی و قبایل و احزاب ملی چگونه در برابر متجاوزان ایستادگی کرده و مرگ با عزت را به تسلیم شدن در برابر خواسته های سعودی‌ها ترجیح می دهند. او تصور می کرد مردم یمن از جنگ خسته شده اند و تحت هر شرایطی حتی مذاکره و تسلیم شدن در برابر ائتلاف سعودی، حاضر به پایان آن هستند.

صالح در عرصه بین الملل نیز شکست محور متجاوز را مشاهده می کرد، لذا عاقلانه نبود که بر روی اسب بازنده شرط بندی کند و با خروج از محور مقاومت و اردوگاه پیروز موازنه های منطقه ای، خود را به سمت اردوگاهی بکشاند که در بسیاری از عرصه‌های منطقه‌ای و سوریه گرفته تا عراق و یمن با شکست مواجه شده است.

فتنه های جدید در راه است

انصار الله یمن گرچه موفق شد از این فتنه به سلامت عبور کند، اما همچنان در کنار ایستادگی قهرمانانه در تجاوز خارجی ضد یمن ، باید مراقب فتنه‌های داخلی دیگر باشد، البته با از بین رفتن صالح دیگر مهره قوی در دست سعودی ها برای فتنه انگیزی در یمن وجود ندارد. طبعاً تحولات یمن بعد از حذف صالح وارد مرحله ای تازه خواهد شد. سعودی ها گرچه تهدیداتی را برای حملات گسترده موشکی ضد مواضع انصار الله مطرح کرده اند، اما به نظر می رسد، این واکنش ها رویکرد انفعالی ناشی از خشم در قبال سوختن مهم ترین مهره آنها در یمن است. چرا که تا همین اندازه نیز سعودی ها فشار زیادی را از سوی افکار عمومی دنیا در نتیجه جنایاتی که در یمن انجام می‌دهند، متحمل شده‌اند.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۳۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار

شیر نخوردن نوزاد چه دلایلی دارد؟ ممانعت نوزادان از شیر خوردن، والدین را نگران می‌کند و مشکل اینجاست که نمی‌توان دلیل این موضوع را از خود نوزاد پرسید!

به گزارش صدای ایران از عصر ایران،به طور کلی اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد شامل موارد زیر است:

سینه‌ی مادر به طور صحیح یا کامل در دهان نوزاد قرار نمی‌گیرد.

راه تنفس نوزاد آزاد نیست یا نمی‌تواند راحت نفس بکشد.

شیر کافی وجود ندارد و کودک از شیر خوردن ناامید شده است.

نوزاد نارس است و بلعیدن یا مکیدن برای او دشوار است.

صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها نیز می‌تواند یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد باشد.

نوزاد خواب‌آلود است.

درد‌ها یا مشکلات جسمی و ناراحتی‌های پس از زایمان در نوزاد (مثل رفلاکس معده به مری، کبودی بدن، درد در شانه‌ها یا سر نوزاد و …) نیز ممکن است او را برای شیر خوردن با مشکل رو به رو کند.

در ادامه هر یک از این دلایل را بیش‌تر شرح می‌دهیم و به راهکار‌ها می‌پردازیم.

اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد و راهکار‌ها

همانطور که در سایت nct.org.uk آمده است:

a strong or fast flow of milk, which your baby is struggling to take. a painful mouth, due to an infection like thrush or because they're teething. being more aware of their surroundings and being easily distracted, for example by noise. a change in the taste of your milk, such as that due to your menstrual cycle.

ترجمه: ممکن است دلایل شیرنخوردن کودک شما این موارد باشد: جریانِ قوی و سریع شیر که کودک شما برای بلعیدن آن به مشکل میوفتد، مشکلاتی مثل عفونت در دهان کودک، حساس و آگاه بودن زیاد به محیط اطراف که باعث حواس‌پرتی آنها می‌شود، تغییر در طعم شیر که به خاطر مواردی مثل دوران قائدگی رخ می‌دهد.

در اولین گام برای رفع مشکل شیر نخوردن نوازد، باید به بررسی دلایل بپردازیم. در این بخش اصلی‌ترین دلایل این موضوع را بررسی می‌کنیم و راهکار‌هایی را برای هر کدام ارائه می‌دهیم.

۱ ـ عدم قرارگیری صحیح سینه در دهان نوزاد

اگر نوک سینه به خوبی در دهان نوزاد قرار نگیرد، نمی‌تواند شیر را به خوبی خارج کند؛ در نتیجه ناامید می‌شود و از شیر خوردن امتناع می‌کند. به همین ترتیب شیر دادن برای دفعات بعدی دشوارتر می‌شود. پس مهم است که از ابتدا شیوه‌ی صحیح شیر دادن را آموزش ببینید. (از طریق فرد متخصص یا منابع معتبر)

راه‌حل:

هنگامی که دهان کودک کاملا باز است، او را به سینه نزدیک کنید تا بهتر بتواند نوک سینه و ناحیه‌ی قهوه‌ای رنگ اطرافش را وارد دهان خود کند.

نوک سینه را به سمت سقف دهن نوزاد بگیرید.

نوک سینه و بیشتر آرئول (ناحیه‌ی قهوه‌ای رنگ اطراف نوک سینه) باید در دهان نوزاد قرار بگیرد و در عمق دهانش باشد.

بیشتر ناحیه‌ی آرئول باید از بالای لب بالایی کودک قابل مشاهده باشد؛ یعنی اگر بخش زیادی از ناحیه‌ی آرئول سینه‌تان را از زیر لب پایینی کودک می‌توانید مشاهده کنید، به این معناست که شیوه‌ی قرار‌گیری سینه در دهان نوزاد صحیح نیست.

دماغ نوزاد باید نزدیک نوک سینه قرار داشته باشد.

سر نوزاد را کمی به عقب برگردانید تا لب بالایی او کاملا بالای نوک سینه قرار بگیرد و بتواند دهانش را کاملا باز کند.

اگر سینه به درستی در دهان نوزاد قرار گرفته باشد، چونه‌ی نوزاد به سینه فشار می‌آورد.

نوزاد هنگام شیر خوردن از بینی نفس می‌کشد؛ اگر راه تنفس او آزاد نباشد یا نتواند به راحتی تنفس کند، شیر خوردن را متوقف خواهد کرد.
در حالت مناسب، نوزاد باید بتواند به راحتی شیر را بمکد، قورت بدهد و نفس بکشد.

اگر بینی نوزاد روی سینه قرار می‌گیرد و نمی‌تواند به راحت نفس بکشد، پایین بدن نوزاد را به خود نزدیک‌تر کنید تا سر در حالت مناسب‌تری قرار بگیرد و بینی آزاد شود. (زاویه‌های مختلف را امتحان کنید تا ببینید در کدام حالت نوزاد راحت‌تر نفس می‌کشد و بینی او در نقطه‌ی مناسب‌تری قرار می‌گیرد.)

هرچه قرار گرفتن سینه در دهان نوزاد بهتر و مناسب‌تر باشد، کودک بهتر تغذیه می‌شود.

اگر نوزاد در حال مکیدن شیر باشد، به مرور سرعت مک زدنش کم‌تر خواهد شد؛ علاوه بر این، می‌توانید صدای قورت دادنش را بشنوید.
حالت شیر دادن هم اهمیت زیادی دارد؛ علاوه بر حالت خوابیده و نشسته، حالت‌های متفاوت دیگر را هم امتحان کنید تا مناسب‌ترین حالت را پیدا کنید. به عنوان مثال حالت کوالا برای نوزادانی که درگیر رفلاکس یا عفونت گوش هستند مناسب است. به این صورت که مادر در حالت نشسته قرار می‌گیرد (روی صندلی) و نوزاد را روی ران پا به حالت عمودی می‌نشاند؛ به طوری که پشت و سر نوزاد در حالت عمودی قرار داشته باشد.

۲ ـ نارس بودن نوزاد

اگر فرزندتان نارس به دنیا آمده است، ممکن است در ابتدا نتواند شیر بخورد. نوزادان نارس دهان‌های کوچک‌تری دارند؛ پس سینه به طور صحیح در دهان آنها قرار نمی‌گیرد. علاوه بر این، انرژی کم‌تری برای مکیدن دارند و ممکن است قبل از سیر شدن، توانایی مکیدن را از دست بدهند.

۳ ـ صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها

البته اکثر نوزادان مشکلی در این زمینه ندارند و می‌توانند نوک سینه و ناحیه‌ی اطراف آن را وارد دهان کرده و شیر بخورند. اما اگر فکر می‌کنید که شیر نخوردن نوزاد شما به دلیل فرم نوک سینه هایتان است، می‌توانید از راهکار‌های زیر استفاده کنید.

راه‌حل:

● بافت سینه را عقب بکشید تا نوک سینه بیش‌تر بیرون بزند.

● در سایت معتبر llli.org بیان می‌شود که خارج شدن شیر از نوک سینه، به بیرون‌تر آمدن آن کمک می‌کند؛ بنابراین نوک سینه و ناحیه‌ی آرئول را ماساژ دهید تا شیر به سینه برگردد و نوک سینه را بیرون‌تر بیاورد.

راه‌حل:
بافت سینه را عقب بکشید تا نوک سینه بیش‌تر بیرون بزند.

در سایت معتبر org بیان می‌شود که خارج شدن شیر از نوک سینه، به بیرون‌تر آمدن آن کمک می‌کند؛ بنابراین نوک سینه و ناحیه‌ی آرئول را ماساژ دهید تا شیر به سینه برگردد و نوک سینه را بیرون‌تر بیاورد.

۴ ـ تأخیر در تولید شیر

ممکن است برای برخی از مادران، تولید شیر کافی در سینه‌ها تا چند روز بعد از تولد نوزاد طول بکشد؛ در نتیجه، طی این چند روز، کودک انگیزه‌ی خود را برای شیر خوردن از دست می‌دهد و برای دفعات بعدی از شیر خوردن امتناع می‌کند.

۵ ـ خواب‌آلود بودن نوزاد

همان‌طور که می‌دانید، نوزادان در ابتدای تولد ساعات زیادی خواب هستند؛ اما روند زایمان و دارو‌هایی که حین یا بعد از زایمان به مادر تزریق می‌شود، می‌تواند خواب‌آلودگی نوزاد را بیش‌تر کند؛ بنابراین یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد و لجبازی کودک در خوردن شیر می‌تواند خواب‌آلودگی او باشد.

البته بهتر است که از ابتدا به فکر تنظیم کردن خواب نوزاد خود باشید. همانطور که در سلام آگاهی آمده است:

هر چه کودک بزرگتر شود، آموزش مهارت خواب و تنظیم خواب شبانه او سخت‌تر خواهد شد و ایجاد این عادت، زمان بیشتری طول خواهد کشید. اما در نهایت همه کودکان این توانایی را دارند که سر ساعت مشخصی و با قاعده معینی بخوابند.

۶ ـ آسیب‌های حین زایمان

معمولا به درد‌های مادر بعد از زایمان پرداخته می‌شود، اما باید بدانید که ممکن است نوزاد هم درد داشته باشد. زایمان‌های سخت، کبودی‌های حین زایمان یا حتی زایمان خیلی سریع، می‌تواند برای کودک درد (به عنوان مثال سردرد) ایجاد کند.

۷ ـ سایر مشکلات جسمی

گاهی مشکلات جسمی دیگری همچون رفلاکس شدید معده به مری، کولیک، اسهال، باد معده، استفراغ یا بیرون‌روی نیز می‌تواند در نوزاد احساس ناراحتی ایجاد کرده و میل به شیر خوردن را در او کم کند. حساسیت‌های غذایی یا مشکلات دستگاه گوارشی در نوزادان رایج است.

نکات تکمیلی برای رفع مشکل شیر نخوردن نوزاد

همان‌طور که در بخش‌های قبل گفته شد، ابتدا باید دلیل مشکل را پیدا کنید. اما راهکار‌های زیر هم می‌توانند نکاتی تکمیلی برای شیر خوردن بهتر نوزاد باشند.

ناامید نشوید و تلاشتان را ادامه دهید. ایجاد عادت‌ها زمان‌بر هستند.

حالت‌های مختلف شیردهی را امتحان کنید تا ایده‌آل‌ترین حالت را بر اساس راحتی خودتان و راحت‌تر بودن نوزاد پیدا کنید.

نوزادتان را در آغوش بگیرید و او را نوازش کنید.

تا حد امکان برنامه‌ی ثابت و منظمی برای شیر دادن داشته باشید و در یک محل ساکت و به دور از محرک‌ها این‌کار را انجام دهید.

اگر نوزاد نوک سینه‌تان را گاز گرفت، واکنش شدید نشان ندهید. چون این موضوع می‌تواند در کودک ترس ایجاد کند.

رژیم غذایی مناسب را جدی بگیرید.

اگر نوزادتان شیر نمی‌خورد، شیر را بدوشید؛ زیرا خالی شدن سینه‌ها محرک تولید شیر بیش‌تر است.


ماساژ دادن سینه با روغن‌های گیاهی و گرم کردن آن، می‌تواند بر افزایش میزان شیر موثر باشد.

در سایت org گفته می‌شود که نوزادان سینه را بیشتر از طریق حس و بو پیدا می‌کنند. برجستگی‌های کوچک اطراف نوک سینه شما (غدد مونتگومری) یک روغن معطر ایجاد می‌کند که به کودک شما کمک می‌کند تا سینه را پیدا کند و او را تشویق به شیر خوردن می‌کند. می‌توانید با دوشیدن مقداری شیر و مالیدن آن روی نوک سینه‌ها و اطراف آن به کودک کمک بیشتری کنید.

کلام آخر

به عنوان نکته‌ی پایانی، اگر هیچ یک از راهکار‌های فوق جوابگو نبود، حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید. تداوم مشکل می‌تواند رفع آن را دشوارتر کند. صبوری و مداومت نیز یک کلید بسیار مهم در گذر کردن از چالش‌های فرزندپروری محسوب می‌شود.


دیگر خبرها

  • مسیر اصلی جاده صالح آباد- تربت جام مسدود شده است
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • دشمن در فتنه بد پوششی و کشف حجاب شکست خورد
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • انصارالله یمن، رژیم صهیونیستی را تهدید کرد
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • سردار رادان: زن چادری در ایران پرچم است
  • قول شرف عبدالله ویسی به هواداران فولاد؛ در لیگ می‌مانیم!
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • عبدالله ویسی: اگر آدم می‌کشتم باید ۸۰۰ میلیون دیه می‌دادم اما ۲ میلیارد جریمه شدم! / فیلم