Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پایگاه شبکه خبری الجزیره گزارشی درباره تحولات اخیر یمن منتشر کرده که به خوبی روشن می‌کند چرخش رئیس‌جمهور پیشین یمن از ائتلاف نیروهای مردمی به سمت ائتلاف متجاوز عربستان نه حرکتی ناگهانی که طرح برنامه‌ریزی‌ شده و بلندمدت شاهزاده‌های ریاض و ابوظبی بوده‌ است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور پیششین یمن، روز شنبه در نطقی تلویزیونی به ناگهان اعلام کرد ائتلاف با یگان‎های مردمی انصارالله به پایان رسیده و به نیروهای تحت امر خود در شهر صنعا، دستور داد از این پس از سران انصارالله تبعیت نکنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس‌جمهور پیشین یمن ضمن اینکه به صورت رسمی از پایان ائتلاف خود با یگان‌های مردمی انصارالله یمن خبر داد همزمان اعلام کرد آماده گفتگو با ائتلاف سعودی است.

 


با آغاز هجوم ائتلاف متجاوز به سرکردگی عربستان سعودی در تاریخ ششم فروردین ماه 1394، علی عبدالله صالح به ائتلاف یگان‎های مردمی انصار الله یمن علیه تجاوز ائتلاف سعودی پیوست و قریب به سه سال گذشته هواداران علی عبدالله صالح در کنار نیروهای مردمی از خاک یمن در برابر نیروهای متجاوز خارجی دفاع کردند.


رئیس‌جمهوری پیشین یمن همچنین خطاب به ائتلاف سعودی گفت: ما به برادران و همسایگان‌مان قول می دهیم که به محض برقراری آتش‌بس و برداشت‌ شدن محاصره، از طریق مقام قانونی که مجلس‌مان تعیین می کند، به طور مستقیم با آنها وارد گفتگو بشویم.


نطق تلویزیونی عبدالله صالح، البته نقطه اوج درگیری‎های میان یگانهای انصارالله و هواداران صالح بود که اواسط هفته گذشته در پی شکست مذاکرات وارد جنگ مسلحانه شهری شدند.

 


در ظاهر و به حق می‌توان از چرخش ناگهانی علی عبدالله صالح به سمت ائتلاف متجاوز عربستان سعودی که طی سه‌ساله گذشته همراه با یگان‎های مردمی انصارالله علیه آن می‌جنگید، جا خورد اما اگر مانند هر پدیده دیگری از سطح ظاهر قضیه فاصله بگیریم و تاریخ و گذشته‌ای که نتیجه آن نطق تلویزیونی شنبه‌ شب بود را مورد توجه قرار دهیم، آنگاه انتظار خواهیم داشت که این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد و علی عبدالله صالح همان دیکتاتور وطن‌فروشی است که حتی سه‌سال توفیق اجباری مبارزه در کنار نیروهای مردمی علیه متجاوزان نتوانسته روحیه خیانت و وطن‌فروشی او را از بین ببرد.


عبدالله صالح مجری طرح امارات و عربستان


پایگاه شبکه الجزیره در گزارشی درباره تحولات اخیر یمن به نقل از مقامات یمنی می‌نویسد: تصمیم صالح برای «منزوی‌کردن حوثی‌ها (انصارالله یمن) که هم‌‌اکنون کنترل شهر صنعا و مناطق زیادی از یمن را در اختیار دارند، اوایل سال جاری درشهر ابوظبی امارات و با همکاری عربستان سعودی طرح‌ریزی شده بود.


یک مقام ارشد یمنی به الجزیره می‌گوید که برهم‌زدن ائتلاف صالح-انصارالله به هدف ایجاد راه برون‌رفتی برای خروج ائتلاف سعودی از بن‌بست کنونی در جنگ یمن صورت گرفته بود.


این مقام یمنی که نخواسته نامش فاش شود تصریح می‌کند: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان تحت تأثیر امارات متحده عربی تصور می‌کند با چرخش حمایتی از منصور هادی (رئیس‌جمهوری فراری یمن به عربستان) به سمت علی عبدالله صالح، می‌تواند جنگ را به نفع خود به پایان برساند.


به نوشته الجزیره، ایمیل‌های افشاشده دو مقام پیشین دولت آمریکا در ماه آگوست نشان می‌دهد که محمد بن سلمان به شدت به دنبال پایان‌ دادن جنگ بی‌ثمر یمن است که از ماه مارس 2015 (6 فروردین 1396) آغاز شده و تاکنون هیچ دست‌آوردی نداشته است.


براساس گزارش الجزیره، هنگامی که ائتلاف سعودی به یمن حمله کرد، بسیاری از تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کردند ائتلاف بدون مقاومت چندانی ظرف چندان ماه به هدف اصلی خود یعنی بازگرداندن منصور هادی به قدرت دست خواهد یافت و جنگ تمام خواهد شد، اما پس از نزدیک به سه سال هیچ نشانه‌ای از پایان جنگ یمن وجود ندارد. جنگ یمن تاکنون میلیاردها دلار برای ائتلاف سعودی هزینه داشته و نزدیک به 90 نفر از نیروهای اماراتی و 200 نفر از نیروهای سعودی در این جنگ کشته شده‌اند.

 


بنا به گزارش سازمان ملل در جنگ ائتلاف سعودی علیه مردم یمن تاکنون بیش از 10 هزار نفر جان خود را از دست‌داده و میلون‌ها تن نیز مجبور به ترک خانه‌های خود شده و آواره شده‌اند و کشور یمن نیز هم‌اکنون با یکی از بدترین قحطی‌های تاریخ مدرن بشر دست‌وپنجه نرم می‌کند.


الجزیره به نقل از مقامات یمنی می‌افزاید: جنگ یمن هزینه‌ها و تلفات زیادی رو دست امارات و عربستان گذاشته و هم‌اکنون تصور می‌کنند با قدرت‌گیری عبدالله صالح یا پسرش می‌توانند این جنگ را به پایان برسانند.


بنا به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و ناظران تحولات منطقه، اعلام رسمی چرخش علی عبدالله صالح به سمت متجاوزان خارجی نقطع عطفی در پیشرفت سطح مبازات مردم یمن علیه ائتلاف سعودی و کارگزاران داخلی آنهاست؛ بنا به سنت مبارزاتی همیشه با پیشرفت سطح منازعه عناصر ناهمراه و خائن به راحتی دست خود را رو می‌کنند و این مسئله امر مبارزه را برای رزمندگان راستین آسان‌تر می‌کند.


پس از خروج صالح از ائتلاف ضد سعودی، جنگنده‌های سعودی برای پشتیبانی از وی به صورت بی‌امان مواضع یگان‎های مردمی انصارالله یمن در شهر صنعا و دیگر شهرهای یمن را بمباران کردند تا به خیال خود راه را قدرت‌گیری علی عبدالله صالح باز کرده و طرح خود در یمن را با سرعت بیشتری عملی کنند.


اما رزمندگی نیروهای مردمی انصارالله و ایمان راسخ آنها به مبارزه با ظلم و متجاوز بار دیگر همانند سه‌سال گذشته طرح متجاوزان سعودی و اماراتی را نقش بر آب کرد و علی عبدالله صالح خیانت‌‌پیشه که عزم کرده بود مجری طرح سیاه‌دلان و ظالمان باشد خود به دامن تاریکی و نیستی پرت شد.


پایان رقت‌انگیز دیکتاتور یمن


درگیری‎ها و زدوخوردهای خیابانی بین هواداران علی عبدالله صالح و نیروهای انصارالله یمن از روز چهارشنبه گذشته به صورت مداوم درشهر صنعا ،پایتخت یمن و دیگر شهرها ادامه داشت تا اینکه منابع خبری بعدازظهر روز دوشنبه اعلام کردند یگان‎های انصارالله یمن موفق شدند کنترل منزل علی عبدالله صالح در منطقه الکمیم صنعا را به دست گیرند.


پس از آن اخبار ضدونقیضی از مرگ خود علی عبدالله صالح منتشر شد که سرانجام سلیم المغلس از فرماندهان جنبش انصارالله در گفتگو با شبکه العالم کشته‌شدن علی عبدالله صالح را تأیید کرد.


پس از سلیم المغلس و انتشار تصاویر جنازه علی عبدالله صالح وزارت کشور یمن نیز طی بیانیه‌ای ضمن تأیید مرگ صالح اعلام کرد سرانجام پس از چند روز فتنه شبه‌نظامیان و رئیس‌شان پایان یافت.

هنوز هیچ کسی به صورت رسمی ترور علی عبدالله صالح را به عهده نگرفته و هیچ کسی هم در این زمینه کنجکاوی نخواهد.  بنا به توافقی ناآگاهانه میان انسان‌ها، در جبهه‌های جنگ و در میانه  نبرد، مجازات خیانت‌کار به جبهه‌ خودی بی‌هیچ اعتراضی مرگ است.  صالح بیش از هر چیزی گرفتار دام خیانتی شد که خود با همکاری شاهزاده‌های سعودی و اماراتی تنیده بود، خیانت به امر مبارزه و مقاومت در برابر دشمن متجاوز. دیکتاتور مخلوع یمن خیانتی مضاعف به مفهوم والای «مقاومت»‌ کرد، او این شانس را داشت تا برخلاف سه دهه حکومت استبدادی خود همچنان مانند سه سال گذشته با هر نیتی در جبهه دفاع از مردم ستمدیده بماند، اما به راحتی ترجیح داد مجری طرح متجاوزان سعودی و اماراتی شود. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۵۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، سخنگوی نظامی دولت نجات ملی یمن  در ادامه اعلام کرد نیروهای پدافند هوایی یمن یک پهپاد تهاجمی ام‌کیو۹ ریپر ارتش آمریکا را با موشک در حریم هوایی استان صعده در حالی که در حال انجام مأموریت‌های خصمانه بود، سرنگون کردند.

ارتش آمریکا نیز ضمن تأیید این خبر اعلام کرد انصارالله سه موشک بالستیک ضدکشتی در دریای سرخ به سمت چندین هدف شلیک کرد که بر اثر آن، نفتکش انگلیسی آسیب دیده است. ارتش آمریکا اما درباره هدف قرار گرفتن پهپاد اظهارنظری نکرد، اما شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا تأیید کرد یک فروند ام‌کیو۹ که حدود ۳۰میلیون دلار قیمت دارد، اوایل روز جمعه در داخل یمن سقوط کرد و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

انصارالله یمن همچنین روز جمعه از هدف قرار دادن یک کشتی اسرائیلی به نام «ام‌اس‌سی داروین» در خلیج عدن و شلیک تعدادی موشک و پهپاد به سمت اهدافی در شهر بندری ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

تشدید تحرکات دوباره انصارالله یمن در هدف قرار دادن اهداف دریایی مرتبط با اسرائیل، آمریکا و انگلیس پس از هفته‌ها آرامش نسبی و کاهش محسوس حملات، در حالی صورت می‌گیرد که عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله در سخنرانی روز جمعه، این تصور را که کاهش حملات مربوط به تضعیف توان نظامی این گروه است، رد کرد و وعده داد حملات بیشتری در راه است.

حملات انصارالله و خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ
تشدید تحرکات انصارالله در دریای سرخ در حالی صورت گرفته که اوایل روز جمعه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر یواس‌اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یواس‌اس گریولی، پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ، از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

مسئله‌ای که واکنش مقامات انصارالله را در پی داشت و محمدعلی الحوثی، یکی از اعضای شورای عالی سیاسی یمن و از رهبران انصارالله با اشاره به خروج ناو آمریکایی از دریای سرخ گفت اگر آمریکا مدعی کاهش عملیات نیروهای مسلح یمن برای حفظ وجهه خود، عقب‌نشینی از نظامی‌سازی دریا و رساندن پیامی به شرکت‌های بیمه است،  این یک خودفریبی مثبت است و اگر آمریکایی‌ها مدعی امن شدن دریای سرخ هستند، می‌توانند کشتی‌های خود را بفرستند تا هدف دلچسبی برای انصارالله شوند.

قدرت موشکی انصارالله، عامل فرار ناوهای آمریکایی
سید هادی سید افقهی، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با قدس درباره افزایش دوباره تنش‌ها در دریای سرخ، با عجولانه خواندن واکنش آمریکایی‌ها به حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌های اسرائیلی تصریح کرد: آمریکایی‌ها به دلیلی نداشتن شناخت از روحیه سلحشوری مردم یمن تصور می‌کردند با هدف قرار دادن چند مکان و چند بندر یمن، انصارالله را وادار به عقب‌نشینی و متوقف کردن حملاتشان خواهند کرد، غافل از اینکه توان مقاومت و قدرت بازدارندگی انصارالله بیش از تصورات و برآوردهای آمریکایی‌ها بود.

سید افقهی با اشاره با خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ، علت این تصمیم آمریکایی‌ها را آگاهی و هراس از بُرد موشکی و پهپادی انصارالله دانست و افزود: درواقع آمریکایی‌ها از هدف قرار گرفتن احتمالی ناوها نگران بودند، چرا که حضور آن‌ها در دریای سرخ و آسیب‌پذیر بودنشان، آن‌ها را به یک هدف آسان در برابر انصارالله تبدیل کرده بود و در صورت هدف قرار گرفتن آن‌ها یک بی‌آبرویی بزرگ متوجه آمریکایی‌ها می‌شد. از طرفی به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها برنامه‌های دیگری را برای مواجهه با انصارالله در یمن دنبال می‌کنند؛ احتمالاً تحریک و استفاده از گروه‌های نیابتی و تسلیح گروه‌های مخالف برای درگیر کردن انصارالله به یک جنگ داخلی ازجمله این اقدامات خواهد بود.

وی با اشاره به نزدیک بودن انتخابات آمریکا، یکی دیگر از دلایل خروج ناوهای آمریکایی را تلاش آمریکا برای کاهش تنش در منطقه و نگرانی از ادامه بحران انرژی در جهان دانست و عنوان کرد: به واسطه بسته شدن دریای سرخ، آسیب‌های جدی به حوزه اقتصادی و انرژی جهانی وارد آمده که می‌تواند در انتخابات پیش رو تأثیرگذار باشد.

پلن بی واشنگتن در مقابله با صنعا
جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه نیز با مشروع دانستن اقدامات یمن که در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و کشتار صهیونیست‌ها در غزه آغاز شد، اظهار کرد: پس از آنکه تهدیدات آمریکایی‌ها علیه یمن، نتیجه‌ای برای توقف حملات علیه کشتی‌های اسرائیلی و در ادامه آمریکایی و انگلیسی نداشت به نظر می‌رسد واشنگتن برنامه دیگری را در دستور کار رویارویی با یمن قرار داده است.

قنادباشی با بیان اینکه آمریکایی‌ها افزایش قدرت انصارالله و تسلط آن‌ها بر دریای سرخ را برای منافع اسرائیل و خودشان خطری جدی می‌دانند، تصریح کرد: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها ناوهای خود را به دلیل آسیب‌پذیر بودن از منطقه خارج کردند و در ادامه با تسلیح گروه‌ها و قبایلی که در یمن با انصارالله مخالف هستند، تلاش می‌کنند یمن را وارد یک بحران داخلی کنند تا به این شکل انصارالله را تضعیف کنند.

وی با اشاره به توییت حسین العزی، معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن مبنی بر آگاه بودن یمن از طرح‌های متجاوزانه آمریکا علیه این کشور، تأکید کرد: البته در حال حاضر آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با ارسال پیام‌هایی برای انصارالله و کشاندن آن‌ها پای میز مذاکره، به نوعی شرایط حاکم بر منطقه و دریای سرخ را هم برای رژیم صهیونیستی هم برای خودشان در آستانه انتخابات پیش رو در آمریکا تعدیل کنند. اما از آنجایی که بعید است آمریکا تسلط یمن و انصارالله که بخشی از نیروی مقاومت در منطقه است را بر شاهراهی حیاتی همچون دریای سرخ تحمل کند، قطعاً در پشت پرده اقداماتی را علیه انصارالله انجام خواهد داد.

سیداحمد موسوی

دیگر خبرها

  • علی دایی در خانه خبرنگار ورزشی و مادر ۸۹ساله‌اش!
  • فیلم/ چه کسانی پلیس را ترور می‌کنند؟
  • چه کسانی پلیس را ترور می‌کنند؟
  • گفتگوی وحید سلیمانی با استاد ناصر صالح بعد از برد تیم ملی فوتسال برابر قزاقستان
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • بشاگرد مدال افتخار ایران
  • ببینید | لحظه انهدام پهپاد MQ9 آمریکا توسط انصارالله یمن
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • سومین سفر «شتر و آسیابان» به مراکش