Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - بازار نفت جهان در هفته اي که گذشت نخست شاهد افزايش قيمت اين کالا در پي نشست اوپک و افزايش پايبندي ها به توافق کاهش توليد بود، گرچه اعلام آمريکا مبني بر افزايش شمار دکل هاي نفتي و در پي آن انتظار تحليلگران از افت اين ميزان، سبب نوسان قيمت اين محصول شد اما در نشست اخير اوپک، اين توافق تا پايان سال 2018ميلادي تمديد شد

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، به نقل از خبرگزاري رويترز انگليس، قرارداد نفت در قبال کالاي روسيه و ايران به زودي اجرايي مي شود «الکساندر نواک» وزير انرژي روسيه نيز گفت که کشورش به زودي نخستين محموله نفت خود را در قالب توافق نفت - کالا از ايران به حجم يک ميليون بشکه دريافت خواهد کرد و قرار است در سال 2018 ميلادي، 5 ميليون تن ديگر نفت، به روسيه صادر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته نواک، روسيه اين نفت را به کشورهاي ديگر مي فروشد و نيمي از درآمد حاصل از آن را بر مي دارد و نيمي ديگر را در قالب تجهيزات و کالا به ايران صادر مي کند.
وزير انرژي روسيه پيشتر گفته بود، حجم نفتي که قرار است از ايران خريداري شود،100 هزار بشکه در روز است که به 5 ميليون تن در سال مي رسد.
از سوي ديگر، در هفته اي که گذشت خبرگزاري ها اعلام کردند که ايران در ماه نوامبر (آبان - آذر) 40 درصد نفت صادراتي خود را به بازارهاي اروپايي روانه کرد.
اروپايي‌ها در دوران تحريم، خريد نفت خام از ايران را به نزديک صفر رسانده بودند، اما در 2 سال گذشته، پس از توافق برجام خريد محموله‌هاي نفت خام ايران را از سر گرفتند.
اکنون شرکت‌هاي انگليسي - هلندي شل، توتال فرانسه، اني و ساراس ايتاليا، هلنيک پتروليوم يونان و رپسول اسپانيا از مشتريان محموله‌هاي نفت خام ايران در اروپا به شمار مي روند.
ايران همچنين در ماه نوامبر موفق شد 60 درصد نفت خام خود را روانه بازار آسيا کند، چين بزرگترين مشتري نفت ايران در آسياست که بيش از 600 هزار بشکه نفت از ايران خريداري مي کند.
**مجارستان از تصميم خود براي افزايش خريد نفت ايران خبر داد
«ميهايلي وارگا»، وزير اقتصاد مجارستان پس از ديدار هفته اخير با «بيژن زنگنه» وزيرنفت ايران با اشاره به روابط ديرينه ميان دو کشور از تمايل کشورش براي افزايش خريد نفت از ايران خبر داد.
وي با اشاره به اينکه شرکت نفت و گاز «مول» مجارستان (MOL) پس از لغو تحريم‌ها و اجراي برجام يک محموله يک ميليون بشکه اي نفت از ايران خريداري کرده است، اعلام کرد که قرار است روابط مالي ميان دو کشور تقويت شود؛ البته اين کشور تلاش مي کند مشکلي براي سرمايه گذاران ايجاد نشود.
آمارهاي دولتي و داده هاي رصد آمد و شد کشتي ها در هفته گذشته نشان داد که کشورهاي چين، هند، ژاپن و کره جنوبي در ماه اکتبر تقريبا 1 ميليون و 750 هزار بشکه در روز نفت از ايران وارد کرده اند که 11.4 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش نشان مي دهد.
اين رقم ها همچنان پايين تر از رقم هاي خريداري شده از ايران در اوايل سال جاري و سال گذشته است.
**اخبار اوپک
در نشست اخير اوپک مقرر شد که توافق کاهش توليد 9 ماه ديگر تمديد شود.
توليدکنندگان عضو و غيرعضو اين سازمان در وين با هدف پايان دادن به مازاد عرضه نفت خام موافقت کردند که توافق کاهش توليد نفت را تا پايان سال 2018 تمديد کنند.
البته آنها احتمال دادند که در صورت افزايش بيش از حد قيمت ها، زودتر از موعد به توافق خاتمه دهند.
اوپک همچنين تصميم گرفت که مجموع توليد نفت نيجريه و ليبي را در سطح سال 2017، يعني زير2 ميليون و 800 هزار بشکه در روز محدود کند. هر دو کشور به دليل ناآرامي هاي داخلي و توليد کمتر از انتظار، تاکنون از توافق کاهش توليد معاف بوده اند.
اما انتظار مي رود که تمديد توافق کاهش توليد، سهم اوپک از بازار نفت آسيا را کاهش مي‌دهد. پس از آنکه اوپک و روسيه اقدام به تمديد 9 ماه توافق کاهش توليد کردند، پالايشگاه هاي آسيايي در واکنش به اين تصميم، نفت بيشتري از درياي کارائب و خليج مکزيک سفارش دادند؛ اقدامي که منجر به کاهش بيشتر سهم اوپک و روسيه از بازار نفت آسيا خواهد شد.
به گفته يک دلال نفتي که در زمينه حمل محموله هاي نفتي فعاليت دارد، پرس و جوهاي بسياري از سوي پالايشگاه هاي آسيايي براي خريد نفت از خليج مکزيک و درياي کارائيب صورت گرفته اما با تمديد کاهش توليد نفت اوپک، اين پرس و جوها جاي خود را به ثبت سفارش داده است.
تحقيقات رويترز در هفته اي که گذشت نشان داد که توليد نفت اعضاي اين سازمان، در ماه نوامبر سال جاري ميلادي (با احتساب گينه استوايي) با 300 هزار بشکه در روز کاهش به کمترين ميزان خود از ماه مه همين سال يعني 32 ميليون و 480 هزار بشکه در روز رسيد.
علت اين کاهش، رشد پايبندي ها به برنامه جهاني اوپک، کاهش توليد داوطلبانه برخي کشورها و افت صادرات نفت دو عضو اوپکي آنگولا و عراق ذکر شد.
طبق آمار، سطح پايبندي به توافق يادشده در نوامبر به 112درصد رسيد که اين ميزان در ماه اکتبر 92 درصد اعلام شده بود.
عصام المزروق، وزير نفت کويت، در زمينه ارتباط ميان قيمت نفت و توافق کاهش توليد معتقد است که اعضاي سازمان قيمت نفت را تعيين نمي‌کند بلکه قيمت‌ها با توجه به ميزان پايبندي کشورهاي امضاکننده توافق به تعهدهاي خود واکنش نشان مي‌دهند.
توافق اوپک تاکنون آنقدر مطلوب پيش رفته است که حتي فعالان صنعت نفت آمريکا در هفته اي که گذشت از آن قدرداني کرده اند.
فعالان صنعت نفت ايالت‌هاي تگزاس و داکوتاي شمالي آمريکا که توليدکنندگان عمده نفت شيل در اين کشورند، تصميم توليدکنندگان نفت عضو و غيرعضو اوپک، براي تمديد توافق جهاني کاهش توليد را سازنده توصيف کردند که مي توان گفت قدرداني اين توليدکنندگان، با رويکرد خصمانه چند سال اخير آنها در برابر اوپک تفاوت دارد.
«رايان سيتون» يکي از سه مقام مامور در کميسيون راه‌آهن تگزاس که مسئول نظارت بر صنعت نفت اين ايالت است، معتقد است که به دليل اين توافق، قيمت نفت حدود 60 دلار تثبيت شده و باور دارم که فضاي کنوني بازار براي فعالان صنعت نفت تگزاس مطلوب خواهد بود.
به گفته تحليلگران، اگر صنعت نفت شيل آمريکا به جاي افزايش توليد، بيشتر بر سودآوري تمرکز کند، فعالان اين صنعت مي‌توانند به ارتباط سازنده بلند مدت با اوپک اميدوار باشند.
**قيمت نفت
بازار نفت جهان در هفته اي که گذشت نخست شاهد افزايش قيمت اين کالا در پي نشست اوپک و افزايش پايبندي ها به توافق کاهش توليد بود، گرچه اعلام آمريکا مبني بر افزايش شمار دکل هاي نفتي و در پي آن انتظار تحليلگران از افت اين ميزان، سبب نوسان قيمت اين کالا شد. قيمت کنوني نفت براي بازار نفت نسبتا معقول و مطلوب به نظر مي رسد و همچنان نزديک به بالاترين ميزان خود از سال 2015 است.
«واگيت الکپروف»، مديرعامل شرکت روسي لوک اويل در اين باره گفت: در حال حاضر نفت 60 تا 65 دلاري بهترين قيمت براي اين حامل انرژي در بازار است، زيرا اين نرخ براي اعضاي سازمان اوپک و غير اوپک ترجيح داده مي شود.
الکپروف که از افزايش شديد قيمت نفت حمايت نمي کند، معتقد است، بايد بين توليدکنندگان و مصرف کنندگان به يک توازن برسيم تا دو طرف از آن رضايتمندي داشته باشند.
شرکت «لوک اويل» بودجه خود را در سال 2018 ميلادي بر پايه نفت 60 دلاري بسته است.
از سوي ديگر شرکت دولتي نفت مالزي، پتروناس نيز در گزارش بازار نفت در سه سال آينده، انتظار دارد که قيمت جهاني نفت در فاصله سال هاي 2018 تا 2020 ميلادي در حد 50 تا 60 دلار باشد و نفت 100 دلاري را بعيد مي داند.
اين شرکت معتقد است که رشد پايدار تقاضاي جهاني، به کاهش سريع تر سطح ذخاير نفت و فرآورده هاي نفتي کمک مي کند و بازار اين کالا را متوازن خواهد کرد.
پتروناس در اين گزارش نوشت: اکنون سطح تقاضاي جهاني 98 ميليون بشکه در روز است که انتظار مي رود در سال 2018 ميلادي يک ميليون و 400 هزار بشکه در روز افزايش يابد.
قيمت نفت ارتباط مستقيمي به سطح ذخيره سازي هاي جهاني دارد. بانک آمريکايي گلدمن ساکس در اين رابطه اعلام کرد که بازارهاي جهاني، درباره سطح ذخاير نفت در بلندمدت وحشت زده به نظر مي رسند در حالي که با تصميم اوپک براي تمديد توافق کاهش توليد و نظارت آنها بر ميزان ذخاير جهاني، جايي براي نگراني وجود ندارد.
بر اساس تحليل اين بانک، با توجه به اينکه اعضاي اوپک متعهد شده اند که در برابر رشد و سقوط سطح ذخاير نفت پاسخگو باشند و در نشست ماه ژوئن ميزان آن را بررسي کنند، جاي نگراني در باره افزايش و کاهش غيرمنتظره ذخاير نفت وجود ندارد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام **1070** 6075
خبرنگار: فريبا بابائي ** انتشار: زهرا هجيني نژاد
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۴۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت

قیمت نفت در پی افزایش امید به آتش‌بس در جنگ غزه، برای سومین روز کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در بحبوحه افزایش امیدها به توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی در غزه و افزایش ذخیره‌سازی‌ها و تولید نفت خام در ایالات‌متحده، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) برای سومین روز پیاپی کاهش یافت.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئیه امروز ساعت ۴ و ۵۶ به وقت گرینویچ با ۷۰ سنت یا ۰.۸درصد افت به ۸۵ دلار و ۶۳ سنت برای هر بشکه رسید.

نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا در ماه ژوئن با ۷۵ سنت یا ۰.۹درصد افت، ۸۱ دلار و ۱۸ سنت برای هر بشکه معامله شد.

پس از تلاش دوباره مصر برای احیای مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی، که انتظار می‌رود توافق برای آتش‌بس بین دو طرف به سرانجام برسد، قیمت‌های جهانی نفت خام با کاهش روبه‌رو شد.

تحلیلگران بانک ای‌ان‌زد امروز طی یادداشتی گفتند: احتمال توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، نگرانی‌ها از تشدید درگیری‌ها و هرگونه اختلال احتمالی در عرضه را کاهش داده است.

در همین حال، فشار بر قیمت‌ها سبب افزایش ذخیره‌سازی‌های نفت خام ایالات‌متحده و افزایش عرضه آن شد.

اداره اطلاعات انرژی روز سه‌شنبه اعلام کرد تولید نفت آمریکا از روزی ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه در ژانویه به ۱۳ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در ماه فوریه رسید که بیشترین افزایش ماهانه آن طی سه سال گذشته است.

به‌گفته تحلیلگران ای‌ان‌زد، علائم تداوم تورم همچنین نگرانی‌ها را درباره تقاضا برای نفت خام افزایش داد و این در حالی است که در آستانه فصل افزایش سفرها با خودروهای شخصی در ایالات‌متحده، که سبب افزایش شدید تقاضای بنزین می‌شود، این نگرانی‌ها اوج خواهد گرفت.

تازه‌ترین نظرسنجی رویترز در روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) نشان داد تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه آوریل با ۱۰۰ هزار بشکه افت به ۲۶ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه در روز رسید.

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد