Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@11:09:50 GMT

رشد 31 درصدی صادرات فرش دستباف

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۶۲۵۷

رشد 31 درصدی صادرات فرش دستباف

قم - ایرنا - رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آبانماه، بیش از سه هزار تن فرش دستباف به ارزش 269 میلیون دلار از ایران به کشورهای مختلف صادر شده که با رشد 31 درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته همراه است.

به گزارش ایرنا، حمید کارگر روز سه شنبه در آیین افتتاح چهاردهمین نمایشگاه فرش دستباف استان قم در سالن بعثت فرهنگسرای جوان قم، با بیان این که تولید و صادرات فرش روند مناسبی را طی می کند، افزود: متوسط صادرات فرش در 2 دهه اخیر 500 میلیون دلار در سال بوده که به دلایل مختلف هم چون تحریم های اقتصادی، تغییر سبک زندگی و استفاده از کف پوش های دیگر و بالا رفتن قیمت تمام شده فرش دستباف، این روند کاهش داشت و متوسط صادرات به 300 میلیون دلار رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: خوشبختانه در دو سه سال اخیر، روند کاهشی صادرات فرش دستباف متوقف و روند افزایشی جایگزین آن شد و در سال گذشته 359 میلیون دلار فرش دستباف به حدود 80 کشور جهان صادر شد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکایی که پنج شش سال از دایره خریداران ما حذف شده بود، دوباره به رتبه یک خریداران فرش ایران بازگشت.
کارگر گفت: تبلیغات برون مرزی، ایجاد تسهیلات مناسب برای بافندگان، شرکت در نمایشگاه های بین المللی در کشورهای دیگر و تشویق نسل جوان به فعالیت در این عرصه از جمله فعالیت ‌هایی است که می ‌تواند صادرات فرش دستباف را افزایش دهد.
وی در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: قالی باف ما هنرمند است و باید ارج و منزلت داشته باشد و رسانه ها نباید فقط چهره منفی از قالی باف را در جامعه به تصویر بکشند که دیگر نسل جدید گرایشی به این هنر نداشته باشد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که نگاه فقط ایده آلی نیز به صنعت فرش درست نیست، خاطرنشان کرد: فرش در مساله اقتصاد مقاومتی حرف برای گفتن بسیار دارد و این امر فقط از منظر صادرات نیست.
وی با بیان این که صادرات غیرنفتی کشور 40 میلیارد دلار در سال است، گفت: 300 میلیون دلار صادرات فرش دستبافت در مقابل آن سهم بزرگی نیست، اما این صنعت می تواند پاسخگوی بسیاری از مشکلات باشد.
وی اضافه کرد: کدام یک از حوزه های صنعت را می توان مثال زد که مانند فرش دستباف، اشتغالزایی ارزان، در دسترس و فراگیر در کل کشور و بی نیاز از سرمایه گذاری های کلان را داشته باشد.
وی ادامه داد: فرش دستباف به تثبیت جمعیت روستایی کشور کمک می کند و هم چنین سفیر هنر و فرهنگ کشور در جهان است.
کارگر با تاکید بر این که رسانه ها باید به مساله صنعت فرش توجه داشته باشند، خاطرنشان کرد: دستگاه های گوناگون باید به شکل هم افزا به توسعه این صنعت کمک کنند.
چهاردهمین نمایشگاه فرش دستباف استان قم با 127 غرفه از فعالان این صنعت، 14 تا 18 آذر ماه جاری ساعت 15 تا 21 در محل دائمی نمایشگاه های استان قم واقع در انتهای بلوار امام موسی صدر (خاکفرج) برای بازدید عموم دائر است.
این نمایشگاه با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، اتحادیه تولید و فروش فرش دستباف استان و اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم گشایش یافت.
7406/ 1175 خبرنگار: عباس منجمی ** انتشار: رضا علیمحمدی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۶۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ادامه تاکید کرد: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

وی افزود: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کردند.

این مسؤول تصریح کرد: همچنین یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است. تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

کد خبر 5999175 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳