Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران و انجمن مخاطره شناسی ایران صبح سه شنبه نشستی را به نام درس هایی از زلزله 7.3 ریشتری زگله و سرپل ذهاب با حضور کارشناسان رشته های مختلف از جغرافیا، زلزله شناسی، مخاطره شناسی و علوم ارتباط برای بررسی پیامدهای این حادثه در حوزه های گوناگون برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس دانشکده جغرافیا اولین سخنران این نشست بود و هدف از برگزاری آن را تغییر نگاه به زلزله برشمرد و گفت: باید مدل چندمرحله ای تغییر رفتار مخاطرات زلزله را در حوزه های مختلف سیاستگذاری، آموزش، تخصیص زمین و اجرای سیاست ها بیاموزیم و زلزله را به عنوان موجودی زنده ببینیم.
دکترابراهیم مقیمی با تشریح موقعیت مکانی زلزله ادامه داد: نقشه اخیر موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از حرکت زاگرس به سمت زلزله هایی با فراوانی و بزرگای بیشتر حکایت دارد. در این نقشه فراوانی زلزله ها و تمرکز آن در منطقه زاگرس مشخص است.
وی با تاکید بر اهمیت افزایش بزرگای زلزله گفت: اگر این امر در گذشته های تاریخی روی می داد؛ این میزان مهم نبود. زیرا جمعیت و سرمایه ای در ایران نبود ولی در شرایط فعلی زلزله ها همراه با بزرگی افزایش می یابند و این امر باید هشداری برای ما باشد.
نویسنده کتاب «ژئومورفولوژی اقلیمی قلمرو سرد و یخچالی» در مورد ارتباط زلزله ازگله و سرپل ذهاب تاثیر آن بر تهران توضیح داد: رفتار چین های زاگرس نشان دهنده تمرکز انرژی هاست و بررسی های عمومی نشان از کج شدگی یا چولگی چین های زاگرس به سمت ایران مرکزی دارد؛ یعنی در محل برخورد پوسته ایران مرکزی فشار صفحه ای به زاگرس وجود دارد که خود این هم یک هشدار است.
وی نتیجه گیری کرد: بنابراین با توجه به فراوانی، روند بزرگ شدن زلزله ها، چولگی چین های زاگرس به سمت ایران مرکزی و کشویی بودن لایه های زیرین زاگرس می توان گفت زلزله ازگله و سرپل ذهاب بر تهران نیز می تواند تاثیر داشته باشد.
مقیمی تصریح کرد: هر چه عمق زلزله بیشتر باشد تاثیر آن بر مناطق دورتر از کانون بیشتر است و تهران پتانسیل لرزه ای از همه عمق ها چه عمق های نزدیک که شدت زلزله بیشتر است و چه عمق های زیاد که شدت زلزله کمتر می شود دارد.

****هنوز در مرحله پیش از تفکر در مورد بحران زلزله هستیم
رییس دانشکده جغرافیا در ادامه به مراحل مختلف در درک بحران ها به ویژه زلزله اشاره کرد و گفت: جوامع یا در مرحله پیش از تفکر هستند یعنی جامعه ای که اصلا در مورد زلزله فکر نمی کند، اقدامی هم ندارد؛ زیرا یا تجربه ای از آن حادثه ندارد مانند آتشفشان که ما درکی از آن نداریم یا به این دلیل که فهم و درک آن را ندارد.
مقیمی با اشاره به اینکه در زلزله سال 82 در بم و زلزله اخیر ازگله شاهد پیامدهای ناگوار مشابهی بودیم ادامه داد: این امر نشان می دهد هنوز در مرحله پیش از تفکر هستیم، باید از این مرحله عبور کرده و وارد مرحله تفکر شویم یعنی اتاق های فکر، سازمان ها، نهادها و تلاش ها شکل بگیرد و آموزش به سمت شناخت برود.
وی تشریح کرد: مرحله سوم آمادگی است که با سطح تفکر گره می خورد و در این مرحله دستورالعمل های مهندسی، تولید سازه ها و مصالح استاندارد و ...باید انجام شود و همه سازوکارهای علمی و فنی مورد نیاز برای کاهش مخاطره تدارک دیده می شوند.
نویسنده کتاب «دانش مخاطرات» یادآور شد: داشتن آمادگی فقط به معنای داشتن چادر و پوتین کافی برای امداد و نجات نیست، بلکه یعنی چه نوع استانداردهای ساخت و سازی داریم، استانداردهای مصالح ساختمان در چه وضعی است و باید ارتقا یابد.
وی گفت:: مرحله بعد نیز مرحله اقدام است؛ یعنی آنچه تحت عنوان آمادگی فراهم کرده ایم به اجرا درآید و مرحله آخر مراقبت برای اجرایی شدن دستورالعمل ها نظارت بر روند تولید سازه ها و ...است.
زلزله 21 آبان که در 5 کیلومتری شهر ازگله ۵ کرمانشاه رخ داد تاکنون 569 کشته و نزدیک به 10 هزار مصدوم برجای گذاشته است. بیش از 30 هزار واحد مسکونی در شهرهای مختلف ازگله، سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و قصرشیرین و روستاهای اطراف بر اثر آن تخریب شدند و در منطقه وسیعی از دبی تا باکو و از تفلیس تا ریاض به دلیل بزرگای بیشتر از 7 ریشتر و عمق حدود 23 کیلومتری آن احساس شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۷۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی

به گزارش همشهری آنلاین، اجلاس کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد. مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی رئیس ایرانی این کمیسیون است و در مقابل بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات، رئیس اماراتی کمیسیون است.

- نشست کمیسیون اقتصادی ایران و امارات با هدف توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و حمل‌ونقلی برگزار شد. از نکات جالب این نشست، استقبال امارات از سرمایه‌گذاری در ایران بود. مذاکره برای توسعه مناسبات دو کشور در کریدور شمال - جنوب برای ترانزیت کالاهای اماراتی به آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه، دیگر محور مهم این نشست محسوب می‌شود که منفعت دوجانبه به دنبال دارد.

- مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت در حوزه پتروشیمی با اشاره به برنامه‌ریزی برای حل مشکل بنزین با مشارکت پتروشیمی‌ها، گفت: قطعاً بیشتر از ۵۰ درصد پتروشیمی‌های متانولی به سمت تبدیل متانول به بنزین خواهند آمد. به گفته او، برای تولید بنزین از متانول، قرار شده هلدینگ‌ها برنامه خود را ارائه دهند و در حال برنامه‌ریزی در این حوزه هستند.

- معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امسال ۱۰۵۰ واحد بالای ۵۰ نفر را هدف‌گذاری کرده‌ایم که طرح طبقه‌بندی در آن‌ها عملیاتی شود. علی حسین رعیتی فرد ادامه داد: سال گذشته طرح تحولی را در وزارتخانه پیشنهاد دادیم که به‌موجب آن هزار واحد بالای ۵۰ نفر کارکن ملزم شدند طرح طبقه‌بندی مشاغل داشته باشند تا عدالت مزدی رعایت شود. ‌

- محمد آئینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: بیش از ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را در بافت‌های فرسوده اجرا می‌کنند؛ به‌طوری‌که آمار صدور پروانه در سال‌های پس از انقلاب نشان می‌دهد سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت‌های فرسوده با مشارکت مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی‌ها و گروه‌های جهادی شکسته شد.

- داود منظور، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور ضمن قدردانی از تلاش‌های «داریوش ابوحمزه» در دوران ریاست مرکز آمار ایران، «غلامرضا گودرزی» را به‌عنوان سرپرست این مرکز منصوب کرد. گودرزی دارای درجه دکترای تحقیق در عملیات از دانشگاه تربیت مدرس بوده و کارشناسی ارشد پیوسته را در رشته مدیریت صنعتی دانشگاه امام صادق تحصیل کرده است.

- محمد رضوانی فر و حسن حمود حسانی، روسای گمرک ایران و عراق با هدف تسهیل و توسعه تجارت گفت‌وگو کردند. مهم‌ترین محورهای این مذاکره، ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی دو کشور برای کاهش سردرگمی تجار و همچنین روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران در پیاده‌روی اربعین حسینی بود و طرف عراقی برای رسیدگی به این موارد قول مساعد داد.

- بر اساس مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، نرخ دلار که در روزهای اخیر و پس نوسانات هیجانی، وارد روند نزولی شده بود، همچنان با شیبی ملایم‌تر در محدوده ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان در نوسان است. مشاهدات میدانی حاکی از این است که تمایل بازار غیررسمی به فروش ارز بیشتر از خرید است و فعالان بازار خرید در بازار فعلی را پرریسک ارزیابی می‌کنند.

کد خبر 848821 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها مرکز آمار پتروشیمی سوخت - بنزین امارات

دیگر خبرها

  • دیدار زاگرس مهاباد با تیم حریف نیمه‌تمام ماند
  • تکذیب بیانیه انتخاباتی جمعیت زاگرس نشینان
  • اعتراض بازیکنان زاگرس مهاباد به تصمیم داور و ترک زمین
  • مرگ صدها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام (فیلم)
  • جابه‌جایی بیش از ۳۲ هزار مسافر در راه‌ آهن زاگرس
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • باخت تیم جوانان زاگرس مهاباد در مرحله دوم مسابقات فوتبال
  • وال‌استریت ژورنال: آتش‌ بس در غزه دو مرحله دارد