Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@22:19:32 GMT

بافت فرسوده قم در صورت بحران، حادثه‌ساز خواهد بود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۹۷۲۳

بافت فرسوده قم در صورت بحران، حادثه‌ساز خواهد بود

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم گفت: بافت فرسوده قم در زمان بحران، حادثه‌ساز خواهد بود از این رو باید امکانات مناسبی در مواجهه با بحران برای بافت های فرسوده قم در نظر گرفت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، عباس جعفری شامگاه دوشنبه در هجدهمین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر قم در سالن جلسات ساختمان شهید باکری، افزود: با توجه به اهمیت استحکام سازه در زمان بحران، هماهنگی با سازمان نظام مهندسی در جهت بازدید از ساختمان‌های در حال ساخت و اعمال قوانین ساخت و ساز و نظام مهندسی اهمیت زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفری اظهار داشت: آموزش رکن مهمی در کاهش خسارات در زمان وقوع حادثه است در این باره در سال گذشته 90 هزار ساعت و در سال جاری نیز نیز 25 هزار نفر ساعت آموزش را به اقشار مختلف مردم ارائه کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی در جهت کمک به آسیب‌دیدگان و کاهش خسارت‌، از راهبردهای مهم در مدیریت بحران است.

مدیرعامل آتش نشانی قم یادآور شد: پس از وقوع زلزله غرب کشور تلاش کردیم در اسرع وقت در صحنه کمک به زلزله‌زدگان حضور یابیم.

وی گفت: در همان ساعات اولیه حادثه 4 اکیپ جهت بازدید و کسب تجربه از زوایای حادثه در رویارویی با این نوع از حوادث و ارزیابی خسارات به منطقه اعزام شد.

جعفری افزود: سرپل ذهاب با وجود ساخت و سازهای جدید پس از دوران جنگ تحمیلی و حتی در دو سال گذشته خسارات زیادی متحمل شد که نشان از ضعف مهندسی در ساخت و ساز و فقدان استحکام داشت.

مدیرعامل آتش نشانی قم بیان کرد: علت تخریب بسیاری از سازه ها و حتی مسکن مهر، ضعف در بهره گیری از سازه‌های بتنی و فلزی و مشکلات فنی در اتصالات تیغه‌ها بود.

وی در ادامه پیرامون خدمات و عملکرد آتش نشانی در قم نیز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد 12 ایستگاه آتش نشانی در مناطق مختلف قم احداث شده است.

جعفری تصریح کرد: هم‌چنین یک ایستگاه آتش نشانی مجهز و مادر در بلوار پیامبر اعظم(ص) پیش بینی شده تا بتوان بخش عمده‌ای از نیازهای این محدوده را برطرف ساخت.

وی عنوان کرد: با توجه به رسالتی که بر عهده داریم در راستای ارتقای سطح ایمنی از سال آینده تدابیری در جهت تابلوها و علائم ایمنی و بازدید از آسانسورها و ساختمان‌های عمومی و ... اتخاذ می‌شود.

مدیرعامل آتش نشانی قم متذکر شد: نظارت بر استانداردسازی لوازم و تجهیزات ساختمانی و دریافت گواهینامه‌ها و آزمایش‌های لازم، از اقدامات اساسی و پیشگیرانه در مواجهه با بحران‌هاست.

رئیس شورای شهر قم: مدیریت قبل از بحران، میزان زیادی از خسارات را کاهش می‌دهد

رئیس شورای شهر قم گفت: مدیریت قبل از بحران و حادثه، میزان زیادی از خسارات جانی و مالی را کاهش می دهد در این خصوص باید منابع لازم برای مدیریت لازم اتخاذ گردد.

به گزارش ایسنا،‌ عبدالله جلالی هم با اشاره به ابعاد گسترده حادثه تلخ زلزله اخیر عنوان کرد: پیشگیری و آمادگی در برابر بحران‌ها ابعاد مختلفی دارد که تخصیص اعتبارات و مجهز شدن به امکانات لازم و ایجاد آمادگی و ارائه آموزش از جمله نیازهای مهم است.

رئیس شورای شهر قم افزود: مدیریت و هماهنگی، لازمه مواجهه با بحران‌هاست، ولی متاسفانه هنوز به مدیریت یکپارچه نرسیده‌ایم و گاهی تداخل مسئولیت‌ها را در زمان بحران شاهد هستیم.

وی اظهار داشت: یکی از شاخص‌های مواجهه با حوادث، آموزش‌های لازم است، وظایف خود مردم نیز در بحران‌ها اهمیت دارد، آن‌ها نیاز به آموزش دارند چراکه بدون آموزش می‌توانند تشدید کننده حوادث باشند.

جلالی یادآور شد: حوادثی مانند زلزله نگران کننده و مخرب است و مدت‌ها فشار روحی بر مردم باقی می‌گذارد، در این ارتباط باید از تجارب بحران‌های تلخ گذشته در کاهش آسیب‌ها و خدمت رسانی بهتر استفاده کرد.

وی بیان کرد: برای پیشگیری از بحران، مدیریت منابع و اعتبارات نیز باید مورد توجه باشد، مرکز ثقل مشکلات استان، شهر مقدس قم است، بر همین اساس باید اعتبارات و منابع ویژه‌ای در مدیریت بحران به شهر قم اختصاص یابد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: در سهم استانی و تجهیز زیرساخت‌ها باید به مدیریت منابع توجه شود، هم‌چنین پیشگیری و آمادگی برای مقابله با بحران‌ها باید مورد توجه مجموعه‌های مختلف قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در این راستا باید فراهم‌سازی امکانات، افزایش نظارت و توسعه آموزش‌ها مورد تاکید قرار گیرد ضمن این‌که به تقسیم بندی صحیح امور برای تسریع در فعالیت‌ها اهتمام ورزید.

جلالی متذکر شد: با آموزش‌های لازم در حوزه ایمنی خسارات و تلفات کاهش می‌یابد هم‌چنین باید به بیمه‌ها نیز بهای لازم را داد تا در حوادث بتوان به جبران خسارات پرداخت، به ویژه این‌که کشور در شرایط بحرانی و حوادث متعددی قرار دارد و بیمه می‌تواند ره آورد آرامش باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۹۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری

مهرداد روحانی وزیری ،مدیر منطقه سه شهرداری قم با اشاره به تکمیل و بهسازی شهربازی فدک اظهار کرد: این شهربازی نوستالژی بعد از سال‌ها مذاکره و پیگیری امسال به شهرداری واگذار شد و با حمایت‌های سازمان سیما و منظر و آقای جوادیان بهسازی آن در دستور کار قرارگرفته و مراحل پایانی آن در حال انجام است و به‌زودی در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

روحانی وزیری در ادامه به اقدامات انجام شده در بوستان ولایت اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۲ حدود ۲۵ میلیارد تومان برای روشنایی این بوستان هزینه شد که تا اردیبهشت سال جاری به اتمام خواهد رسید، همچنین مشکلات ورودی این بوستان نیز حل‌شده و بخش زمین‌های بازی آن نیز در حال تکمیل شدن است.

وی ادامه داد: برنامه منطقه برای سال ۱۴۰۳ این است که به پروژه‌های روبنایی بپردازد و زیباسازی و نورپردازی منطقه را بیشتر در دستور کار خود قرار دهد تا بتوانیم ازنظر بصری نیز منطقه را به یک حد قابل قبولی برسانیم.

وی همچنین به معضل بافت فرسوده در منطقه سه شهرداری قم اشاره و اظهار کرد: تقریباً ۱۵ درصد از مساحت منطقه را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد که برای توسعه آن پروانه را به‌صورت رایگان صادر می‌کنیم که به دلیل شبکه معابر فرسوده منطقه استقبال خوبی از طرف مردم نشده است.

وی افزود: بخش دیگری از این منطقه کاربری صنعتی دارد که در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ مورد پروانه صادر شده که در سال ۱۴۰۲ این عدد به ۴۰۰ پروانه رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • (تصاویر) زندگی در بافت فرسوده کرمانشاه
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران