Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه های روغنی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،با اشاره به اینکه دانه های روغنی بالاترین میزان واردات در بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده اند، اظهار کرد: میزان نیاز سالانه  کشور به روغن یک میلیون و 400 هزارتن است که 90 درصد از این میزان و همچنین2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 تا 3 میلیون تن کنجاله سویا دام و طیور از خارج تامین می شود.

وی با انتقاد از این مسئله که سرانه مصرف روغن خوراکی در کشور از 20 کیلو نیز فراتر رفته است، افزود:  این درحالی است که سرانه مصرف روغن در جهان حدود 12 کیلو است از این رو انتظار می رود که با همکاری رسانه ها و وزارت بهداشت مصرف روغن در کشور کاهش یابد .

مهاجر با اشاره به اینکه تنها راه طبخ غذا روغن نیست، تصریح کرد:فرهنگ سازی و آموزش طبخ غذا توسط رسانه ملی می تواند عاملی موثر در کاهش سرانه  مصرف روغن باشد چرا که در سایر کشورها تنها 5 تا 10 درصد غذاها با روغن سرخ می شوند در حالیکه در کشور این رقم در کشور حدود 90 درصد است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه بیماری های قلبی و عروقی بالاترین میزان مرگ و میر را به خود اختصاص دادند، گفت: با تغییر شیوه تغذیه و کاهش مصرف روغن های بی کیفیت توسط طبخ غذا از طرق دیگر می توان مرگ و میر ناشی از سکته های قلبی را به حداقل رساند.

مجری طرح دانه های روغنی با بیان اینکه تولید روغن در داخل تاثیر بسزایی در افزایش بهداشت خانوار دارد، اذعان کرد: وزارتخانه، برای کاهش میزان واردات روغن های بی کیفیت طی یک برنامه ده ساله، در نظر دارد که با توسعه کشت کلزا و آفتابگردان 70 درصد نیاز داخل را تامین کند.

افزایش سطح زیر کشت کلزا در دستور کار است

مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی 94-95، 70 هزارهکتار،95-96 ،182 هزارهکتار و سال آینده در جهت توسعه کشت محصول به 350 هزار هکتار خواهد رسید.

 به گفته وی، کشت کلزا به دلایلی نظیر درصد روغن بالای باکیفیت و موثر در پایداری تولید غلات به ویژه گندم، بیشترین سطح کشت دانه های روغنی را به خود اختصاص داده است.

مهاجر با اشاره به اینکه کشت سویا به دلیل کاهش مصرف آب توجیه اقتصادی دارد، بیان کرد: امکان تامین بخشی از روغن خوراکی و کنجاله مورد نیاز صنعت مرغداری از طریق کشت سویا میسر است.

مجری طرح دانه های روغنی از فراهم شدن امکان تولید سویا غیر تراریخته در استان خوزستان خبر داد و گفت: براین اساس بیش از 300 هزار هکتار سویا در این منطقه قابل کشت است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۴۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید

آفتاب‌‌نیوز :

باروری به معنای توانایی برای داشتن فرزند، به عنوان یکی از علت‌های تشکیل خانواده شناخته می‌شود؛ با توجه به اینکه سبک زندگی، الگوی غذایی و فعالیت بدنی زوجین بر قدرت باروری آن‌ها تأثیر دارد، پیروی از یک الگوی غذایی مناسب، مصرف ریزمغذی ها، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن مطلوب می‌تواند از بسیاری از مشکلات باروری جلوگیری کرده و سبب کاهش هزینه‌های درمان ناباروری شود. در ادامه با ۱۰ توصیه تغذیه‌ای کاربردی و مؤثر در باروری سالم آشنا می‌شویم:

سعی کنید غذا‌های غنی از آنتی اکسیدان مانند منابع ویتامین C، E و کاروتنوئید‌ها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید و نسبت به گذشته مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگی، گوجه فرنگی، بروکلی و میوه‌های نارنجی رنگ را بیشتر مصرف کنید.

از مصرف ماهی‌های چرب و ماهی تن، زرده تخم مرغ، شیر غنی شده و جگر گاو غافل نشوید؛ این مواد غذایی به عنوان منابع ویتامین D، می‌تواند در بارورری افراد مؤثر باشد.
منابع غذایی فولات (B۹) مانند جگر، نخود، عدس، لوبیا، آجیل و مغزدانه ها، بادام زمینی، اسفناج، مارچوبه، سبزی‌های سبز تیره، مرکبات و بروکلی را به برنامه غذایی هفتگی خود اضافه کنید.

مصرف جگر، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لبنیات، تخم مرغ، حبوبات و مغزدانه‌ها به دلیل غنی بودن از روی، توصیه می‌شود.

بهتر است در طول هفته از منابع غذایی امگا ۳ مانند گردو، ماهی سالمون، دانه کتان، کلم بروکسل و دانه چیا مصرف کنید.

نسبت به گذشته فیبر بیشتری مصرف کنید؛ میوه ها، سبزی‌ها و غلات کامل و سبوسدار به عنوان منابع سرشار از فیبر شناخته می‌شود.

مصرف مغزدانه‌ها و حبوبات مانند عدس، نخود، لوبیا، بادام، گردو و دانه آفتابگردان بسیار حائیز اهمیت است.

توصیه می‌شود مصرف کربوهیدرات تصفیه شده مانند قند و شکر، کیک و شیرینی و انواع نان سفید کاهش یابد.

مصرف چربی‌های غیر اشباع مانند روغن‌های زیتون، کانولا و آفتابگردان به صورت متعادل و کنترل شده افزایش یابد.

سعی کنید مصرف چربی‌های اشباع مانند روغن‌های جامد و حیوانی و گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس را تا حد ممکن کاهش دهید.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • توسعه زیرساخت‌ها در بنادر امری ضروری است
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • اجرای مصوبه کاهش مصرف پلاستیک در قزوین
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • مصوبه کاهش مصرف پلاستیک اجرایی شد
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • گلدهی مزارع کلزا در شهرستان جلفا
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی
  • گلدهی بیش از ۸۵ هکتار از مزارع کلزا در جلفا