Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادق شهنواز روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بدلیل پوشش ضعیف گیاهی و فقر خاک محدوده سایت، وحوش مورد حفاظت از جمله آهو، قوش و میش نیازمند 110 کیلوگرم یونجه و 40 کیلوگرم جو در روز هستند.
وی افزود: محدودیت اراضی سایت، فقر پوشش گیاهی مناسب و افزایش تعداد وحوش منطقه بیش از گذشته به یاری سبز مردم بخصوص مدیریت و نهادهای مردمی زیست محیطی در تهیه و توزیع علوفه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهنوار با اشاره به زاد و ولد مناسب آهو، قوچ و میش در سایت بیجار و شرایط مطلوب اقلیمی این شهرستان تاکید کرد: 13 راس قوچ و میش و 25 راس آهو در ابتدای فعالیت سایت، اکنون به بیش از 80 راس قوچ، میش و 34 راس آهو افزایش یافته است.
به گفته وی، در راستای کنترل جمعیت وحوش، برنامه رها سازی در عرصه های طبیعی و خروج این وحوش از سایت محل نگهداری، در دستور کار محیط زیست قرار دارد.
رئیس حفاظت محیط زیست بیجار اضافه کرد: پرورش و نگهداری آهو، قوچ و میش دارای جاذبه گردشگری مناسبی در شهرستان است و می تواند در صورت تمایل بخش خصوصی، تپه ماهوری های بخش های دیگر بیجار که حدود 20هکتار در نواحی جاده قروه و همدان است محلی برای ایجاد سایت های پرورش وحوش باشد.
شهنواز یادآور شد: گروه های مردم نهاد، لاله های نسار و پاکبانان بیجار گروس از جمله گروه های حامی طبیعت و محیط زیست فعال این شهرستان هستند که تاکنون بیش از 10 میلیون ریال کمک مالی برای تهیه علوفه و سایر اقلام مورد نیاز طبیعت و نگهداری از وحوش هزینه کرده اند.
وی با بیان اینکه سایت منطقه حفاظت شده از ظرفیت گردشگری زیادی برخوردار است، گفت: مردم می توانند با مراجعه به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و یا تماس با شماره تلفن های 38222230 و 38220141 مجوز بازدید رایگان از سایت را دریافت کنند.
وی با تقدیر از همکاری مردم در معرفی و برخورد با شکارچیان متخلف افزود: با توجه به عدم صدور هر گونه مجوز شکار وحوش در منطقه، از مردم می خواهیم در صورت مشاهده تخلفات مرتبط با شکار وحوش با شماره های اعلام شده تماس بگیرند.
سایت حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار در سال 1386 با هدف تکثیر گونه های در معرض خطر، انجام تحقیقات در زمینه تنوع زیستی، توسعه اکوسیستم، فرهنگ سازی و آموزش زیست محیطی در مساحتی 40 هکتاری و در اراضی روستای صلوات آباد در حاشیه رودخانه قزل اوزن در شمال بیجار احداث شده است.
پوشش گیاهی این منطقه، بادام کوهی، گون، درمنه، آویشن، بابونه، بومادران، کاکوتی و برخی دیگر از انواع پوشش های گیاهی یکساله در تغذیه و حفظ طبیعت این سایت تاثیر خوبی دارد.
در همجواری این سایت رودخانه زیبا و مشهور قزل اوزن واقع شده که بر ارزش بازدید و گردشگری این منطقه تاثیر بسیار زیادی گذاشته است.
این رودخانه در زمستان ها محل استراحت موقت پرندگان مهاجر و دائمی پرندگان بومی است و مردم در حواشی این رودخانه برای تفریح و گذران اوقات فراغت در تمام فصول سال به این منطقه مراجعه می کنند.
دره زیبا با طبیعتی بسیار شگفت انگیز به نام محلی (قلاع قوره) در پایین دست این سایت و رودخانه قزل اوزن نیز مزیت بسیار مهم و قابل توجهی است که علاوه بر داشتن طبیعتی بی نظیر و دیدنی در همه فصول، محل زندگی وحوش است.
در چند کیلومتر پایین تر از این سه ظرفیت مهم دیار گروس، قلعه تاریخی و منطقه طبیعت مشهور قم چقای واقع شده است که بیان زیبایی ها و شگفتی های آثار تاریخی بجا مانده از گذشته های دور فقط با حضور و دیدن این مناظر بکر و دیدنی امکان پذیر است.
شهرستان بیجار بین استان های زنجان از شرق، همدان از جنوب، آذربایجان در شمال و کردستان در غرب واقع شده و 89 هزار نفر جمعیت دارد.
خبرنگار: سید باقر سبحانی ** انتشار: مجید سلیمانی
7350/9102

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۲۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مدادی بعد از ظهر امروز سه شنبه در دور سوم نشست منطقه‌ای مدیران کل حفاظت محیط زیست با محوریت معاونت توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس اظهار کرد: در راستای امور و هماهنگی بین ستاد، ادارات کل محیط زیست به ۵ منطقه تقسیم شده‌اند و در مناطق جلسات بر اساس منظم و موضوعی برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم دو دوره در هر پنج منطقه جلسات برگزار شده و امروز دومین جلسه از دور سوم جلسات منطقه‌ای را در منطقه پنج که استان‌های زاگرس نشین هستند با میزبانی اداره کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری و با محوریت موضوعات مربوط به توسعه مدیریت، مجلس، برنامه و بودجه برگزار می‌کنیم.

مدادی ادامه داد: محور نشست مسائل مربوط به برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی، قوانین مربوط به مقررات در سال ۱۴٠۳ بوده و طبیعی است که محوریت قوانین و مقررات در امسال حول محور شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده باشد.

وی اذعان داشت: رسالت سازمان محیط زیست نسبت به شعار سال در دو حوزه مختلف می‌توان نسبت به آن قائل بود، روان سازی امور و تعامل سازنده با دستگاه‌های ذی ربط در راستای تحقق شعار سال و البته با حفظ ملاحضات و اصول زیست محیطی است.

مدادی خاطر نشان کرد: سازمان محیط زیست خود را موظف می‌داند که نسبت به شعار سال همکاری لازم با همه حوزه‌ها داشته باشد.

وی افزود: محور دوم فعالیت سازمان ارتباط با شعار سال و مردمی سازی حفاظت از محیط زیست بوده که یکی از رویکردهای اصلی در امر حفاظت در کل دنیا است و روش‌های نوین در امر حفاظت مبتنی بر مشارکت فعال مردم و ذی‌نفعان و جوامع محلی است که امیدواریم در این حوزه نیز اتفاقات خوبی در سال جاری رقم بخورد.

کد خبر 6099625

دیگر خبرها

  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش