Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نشست شوراي امنيت سازمان ملل متحد بار ديگر افول قدرت آمريکا را نشان داد و در اقدامي بي سابقه 14 عضو اين شورا با تصميم ترامپ در به رسميت شناختن بيت المقدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي مخالفت کردند.
شايد مقامات کاخ سفيد باور نمي کردند که روزي تصميمي درباره رژيم صهيونيستي بگيرند و همتايان آن ها در شوراي امنيت به صورت رسمي با آن مخالفت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دونالد ترامپ در اقدامي يکجانبه گرايانه با تبختري مشخص، فرمان انتقال سفارت آمريکا به بيت المقدس را امضا کرد.
به محض اين اقدام، موج مخالفت جهاني شروع شد و نوبت به شوراي امنيت سازمان ملل متحد رسيد که بنا به درخواست فلسطين و هشت کشور عضو اين شورا، اين مساله در دستور کار قرار گرفت.
سوئد:تصميم آمريکا را نمي پذيريم
نماينده دائم سوئد در سازمان ملل نخستين سخنران جلسه بود و به صراحت گفت: تصميم ترامپ در مورد قدس را قبول نداريم.
اولوف اسکوک افزود: ما تصميم آمريکا براي به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل را نمي پذيريم. اروپا موضعي واحد در زمينه قدس دارد و از نظر اروپايي ها قدس پايتخت دو کشور مستقل فلسطين و اسرائيل است.
وي تصريح کرد: ما اقدام اسرائيل در الحاق قدس شرقي به خاک خود را به رسميت نمي شناسيم و همچنان قدس شرقي را منطقه اي اشغالي مي دانيم.
نماينده سوئد خاطرنشان کرد: بيانيه يکجانبه ترامپ با موضع بسياري از کشورها در تعارض بود. تصميم ترامپ بر وضعيت قدس در مذاکرات نهايي تاثير مي گذارد و روند صلح (سازش) را تهديد مي کند.
بوليوي: از بين رفتن دستيابي به صلح
ساشا لورنتي نماينده بوليوي که عضو جنبش عدم تعهد است در اين نشست گفت: تصميم آمريکا فرصت هاي دستيابي به صلح را از بين مي برد
آمريکا: سازمان ملل عليه اسرائيل خصمانه رفتار مي کند
از طرف ديگر، نيکي هيلي نماينده آمريکا به دفاع از تصميم دولتش پرداخت و در اظهاراتي که مورد تشويق چند صهيونيست حاضر در جلسه قرار گرفت، گفت ترامپ با به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل آن کاري را صورت داد که بايد انجام مي داد.
وي با طرح اين ادعا که درباره مرزهاي قدس هيچ تصميمي نگرفته ايم، دولت ترامپ را مدافع صلح خاورميانه توصيف کرد و افزود ما بيش از هر زمان ديگر به تحقق صلح در خاورميانه پايبند هستيم. همچنين به راه حل تشکيل دو کشور مستقل فلسطين و اسرائيل متعهديم.
نماينده آمريکا ادامه داد: ترامپ خواهان حفظ وضع کنوني در اماکن مقدس قدس است. براي پيشبرد روند سازش ميان فلسطيني ها و اسرائيلي ها تلاش مي کنيم.
نيکي هيلي اقدام ديگري هم کرد و آن حمله به سازمان ملل متحد بود که گفت اين سازمان از جنبه هاي متعددي عليه اسرائيل مواضع خصمانه داشته است.
وي البته تهديد هم به کار برد آن جا که اظهار کرد: هرکس از تصميم آمريکا در قبال قدس براي دعوت به خشونت سوء استفاده کند شريکي نامطمئن محسوب مي شود.
چين:راه حل بحران، تشکيل دو کشور است
نماينده دائم چين در سازمان ملل هم از برپايي کشور مستقل فلسطين بر اساس مرزهاي سال 1967 و به پايتختي قدس شرقي حمايت کرد.
وي بار ديگر تشکيل دو کشور مستقل در سرزمين هاي اشغالي را راه حل بحران اين منطقه دانست.
فرانسه: حاکميت اسرائيل بر قدس شرقي را به رسميت نمي شناسيم
نماينده دائم فرانسه در سازمان ملل هم با يادآوري موضع گيري هاي امانوئل مکرون رئيس جمهوري فرانسه نسبت به تصميم ترامپ، به صراحت از آن انتقاد و مخالفت کرد.
فرانسوا دولاتر تاکيد کرد فرانسه حاکميت اسرائيل بر قدس شرقي را به رسميت نمي شناسد و آن را سرزمين اشغال شده محسوب مي کند.
وي افزود: ما از تصميم يکجانبه رئيس جمهوري آمريکا براي به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل ابراز تأسف مي کنيم.
سفير فرانسه با تاکيد بر اين که قدس شرقي جزئي از سرزمين فلسطين است، ادامه داد: تغيير وضع قدس و ترکيب جمعيتي آن نادرست است و بايد از آن دست کشيد.
دولاتر يادآور شد: وضع قدس در مذاکرات و بر اساس توافق طرفين مذاکره مشخص مي شود. قدس جايگاه ويژه اي دارد و گستره آن از اسرائيل و سرزمين هاي اشغالي فراتر مي رود.
وي با بيان اين که از دو طرف مي خواهيم به ميز مذاکرات بازگردند، گفت: قدس از طريق مذاکرات پايتخت فلسطين و اسرائيل خوهد بود.
نماينده فرانسه از همه طرف ها خواست خويشتندار باشند و آرامش منطقه را حفظ کنند.
انگليس:تصميم ترامپ ويرانگر است
نماينده دائم انگليس در سازمان ملل هم در اظهارات خود تصميم ترامپ را يکجانبه و ويرانگر فرصت هاي صلح توصيف کرد.
متيو ريکرافت گفت تاکيد مي کنم قدس بايد پايتخت مشترک دو کشور فلسطين و اسرائيل باشد. ما از تصميم واشنگتن براي به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل متاسفيم و قصد نداريم سفارت مان را به قدس منتقل کنيم. قدس شرقي بخشي از سرزمين هاي اشغالي فلسطين است.
وي با تاکيد بر اهميت حفظ وضع کنوني به ويژه در اماکن مذهبي و مقدس، شهرک سازي هاي رژيم صهيونيستي را برهم زننده فرايند صلح دانست و گفت: ما از تدابيري که اسرائيل بر قدس تحميل مي کند نگران هستيم.
سفير انگليس خاطرنشان کرد بايد روند صلح در فضايي به دور از خشونت انجام شود.
مصر: جهان بيت المقدس را پايتخت اسرائيل نمي شناسد
نماينده دائم مصر در سازمان ملل متحد هم در مخالفت با تصميم ترامپ گفت: جامعه جهاني قدس را پايتخت اسرائيل نخواهد شناخت.
عمرو عبداللطيف افزود: مصر تصميم ترامپ براي به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل و انتقال سفارتش را به اين شهر محکوم مي کند.
وي ادامه داد: ما امروز در برابر آزمون حاکميت قانون بين المللي هستيم و نبايد به شکست تن در دهيم.
نماينده مصر اضافه کرد: قطعنامه هاي متعدد شوراي امنيت با حاکميت اسرائيل بر قدس مخالفت کرده است. قطعنامه هاي شوراي امنيت خواهان تفاوت ميان قدس و سرزمين هاي اشغالي در سال 1967 شده بود.
عبداللطيف مساله قدس را يکي از مسائل مربوط به راه حل نهايي دانست که سرنوشت آن بايد در مذاکرات مشخص شود و گفت وضعيت قدس را که قوانين بين المللي مشخص کرده اند به جز در مذاکرات تغيير نکرده و نخواهد کرد.
روسيه:آمريکا توضيح دهد
نماينده دائم روسيه در سازمان ملل متحد يادآور شد: از آمريکا خواستيم که در خصوص علل انتقال سفارت آمريکا از تل آويو به قدس توضيح دهد.
روسيه البته پيش از اين قدس غربي را بخشي از رژيم صهيونيستي شناسايي کرده بود.
ماهيت بيت المقدس با اقدام ترامپ تغيير نمي کند
نماينده اردن در سازمان ملل هم بنا به تاثيري که اين تصميم مي تواند بر کشورش بگذارد، در جلسه شرکت کرد و گفت واشنگتن تنها در مساله فلسطين بايد نقش يک ميانجي را داشته باشد.
بحوث تصريح کرد: از آمريکا مي خواهيم از تصميم غير قانوني، تحريک آميز و غير مسئولانه خود صرف نظر کند.
وي گفت: به رسميت شناختن بيت المقدس به عنوان پايتخت اسرائيل، تغييري در ماهيت اين شهر ايجاد نخواهد کرد.
نماينده اردن افزود: به تلاش هاي ديپلماتيک خود براي پايان اشغالگري و تشکيل دولت مستقل فلسطيني ادامه خواهيم داد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۵۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان

گزارش‌ها حاکی از آن است که اختلاف بین امارات و انگلیس بر سر سودان تشدید شده و در این راستا مقام‌های اماراتی نشست‌های برنامه‌ریزی شده خود با چند وزیر دولت لندن را لغو کرده‌اند.

به گزارش مشرق، پایگاه «میدل ایست آی» گزارش داد، امارات متحده عربی بعد از متهم شدن در یک نشست درخواست شده توسط لندن در شورای امنیت سازمان ملل از بابت کمک به یک گروه شبه‌نظامی دخیل در جنگ در سودان، اقدام به لغو نشست‌هایی با چند وزیر کابینه لندن کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل اوایل ماه جاری میلادی به درخواست انگلیس نشستی را درباره جنگ داخلی سودان که حدود یک سال پیش بالا گرفت برگزار کرد.

از اواسط آوریل ۲۰۲۳، ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو (حمیدتی) جنگی را آغاز کرده‌اند که حدود ۱۵ هزار کشته و بیش از هشت میلیون آواره بر جای گذاشته است.

در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل نماینده سودان، امارات را متهم به پشتیبانی از گروه شبه‌نظامی «نیروهای واکنش سریع» کرد در حالی که ابوظبی این اتهام را رد کرد.

روزنامه تایمز در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد نوشت اماراتی‌ها از بابت حمایت نکردن انگلیس از کشورشان در شورای امنیت چهار نشست با وزیران انگلیسی را لغو کرده‌اند.

این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که روزنامه «گاردین» گزارش کرد لندن به نوبه خود مذاکرات محرمانه‌ای با شبه‌نظامیان نیروهای واکنش سریع داشته است.

یک اندیشکده کانادایی به نام «مرکز رائول والنبرگ» در اواسط آوریل گزارشی را منتشر و در آن نتیجه‌گیری کرد در منطقه دارفور در سودان یک نسل‌کشی علیه گروه‌های غیر عرب توسط نیروهای واکنش سریع و شبه‌نظامیان متحد با آن در حال اجرا است.

خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد خارطوم خواستار برگزاری یک نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل از بابت حمایت‌های امارات از نیروهای واکنش سریع شد.

«کامرون هادسون»، یک تحلیلگر سابق سازمان سیا و عضو «برنامه آفریقا» در «مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی» به میدل ایست آی گفت: «اگر امارات متحده عربی انقدر بر تکذیب حمایتش از نیروهای واکنش سریع اصرار دارد چرا انقدر سرمایه دیپلماتیک را برای جلوگیری از این مذاکرات صرف می‌کند؟»

هادسون خاطرنشان کرد منابع مطلعی به او گفته‌اند امارات در حال فشار وارد کردن به آمریکا، انگلیس و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل به منظور لغو این نشست اضطراری است.

او ادامه داد: «در واشنگتن مناقشات میان آفریقاگرایان که می‌خواهند نسبت به رفتار امارات در سودان سخت‌گیری کنند و تیم سیاست‌گذاری خاورمیانه‌ای دولت جو بایدن تحت رهبری برت مک‌گورک که از استفاده از اهرم خود بر امارات در رابطه با سودان امتناع کرده‌اند بالا گرفته است.»

پایگاه میدل ایست آی اخیرا گزارشی را درباره شبکه‌ای که سلاح‌ها و اقلام دیگر را از امارات و از طریق گروه‌های متحده و دولت‌های لیبی، چاد و جمهوری آفریقای مرکزی به سودان منتقل می‌کند، منتشر کرد.

این گزارش امارات را به عنوان پشتیبان اصلی این گروه شبه‌نظامی سودانی معرفی کرده در حالی که با استفاده از عواملی همچون خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» و از طریق خاک چاد و جمهوری آفریقای مرکزی و همین طور از طریق پایگاه‌های هوایی در اوگاندا تسلیحات را به دست نیروهای واکنش سریع در سودان می‌رساند.

ابوظبی در پاسخ به اتهامات سودان در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «امارات متحده عربی صراحتا ادعاهای بی اساس مطرح شده توسط نماینده دائم سودان که ضد روابط برادرانه دیرینه میان دو کشور هستند رد می‌کند. ادعاهایی که به طرزی تاسف برانگیز به نظر می‌رسد چیزی بیش از تلاشی برای منحرف کردن توجهات از خود جنگ و وضعیت انسانی وخیم ایجاد شده از سمت این درگیری جاری نیستند.»

سودان در ماه دسامبر تقاضا کرده بود ۱۵ دیپلمات اماراتی خاک این کشور را بعد از آنکه فرمانده ارتش سودان اماراتی‌ها را متهم به حمایت از نیروهای واکنش سریع کرد، ترک کنند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل
  • رئیس پلیس پایتخت به مجرمان هشدار داد
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟