Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: باتوجه به اینکه ایران در تحریم قرار دارد و دورنمای اقتصادی آن مشخص نیست به نظر می‌رسد که احتیاط در استفاده از درآمدهای ارزی شرط عقل است و تا زمانی که هنوز تنش‌های بین‌المللی برطرف نشده باید در صرفه‌جویی ارز دقت کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدقلی یوسفی در گفتگو با خبرنگار  قم فردا، با اشاره به افزایش نسبی فروش نفت ایران ابراز داشت: ایران دارای اقتصاد نفتی است، یعنی نفت تار و پود اقتصاد ایران را شکل می‌دهد و گرچه نعمت نفت می‌توانست همواره مورد استفاده بهتر قرار گیرد ولی به دلیل اینکه سهل‌الوصول و به صورت ارض خارجی بوده است تاکنون درست مورد استفاده قرار نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: افزایش صادرات نفت و درآمدهای ارضی مربوط به آن این امکان را فراهم می‌کند که یک کشور بتواند از طریق سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی اقتصاد را رونق دهد ولی تجربه نشان داده است که با افزایش صادرات نفت تزریق پول و هزینه‌های دولتی افزایش می‌یابد.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزایش هزینه‌های دولتی در برابر افزایش صادرات نفت را نامطلوب برشمرد و گفت: افزایش صادرات نفت باید تبدیل شود به تکنولوژی، یعنی از طریق سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی باید تبدیل به سرمایه‌گذاری تولیدی در داخل کشور شود.

یوسفی ادامه داد: از افزایش صادرات و درآمد‌های نفتی باید به گونه‌ای استفاده شود که به تولیدات صنعتی رونق بخشد ولی آنچه تاکنون مشاهده شده است این بوده است که این درآمدها به صورت درست مورد استفاده قرار نگرفته‌اند.

وی بیان داشت: باتوجه به اینکه ایران در تحریم قرار دارد و دورنمای اقتصادی آن مشخص نیست به نظر می‌رسد که احتیاط در استفاده از درآمدهای ارزی شرط عقل است و تا زمانی که هنوز تنش‌های بین‌المللی برطرف نشده و موانع تجاری ایران برطرف نشده باید در صرفه جویی ارز دقت کرد.

 

انتهای پیام/130

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۷۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور

سید علی امامی مدیرکل دفتر آماد و پشتیبانی تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو با مهر، با بیان اینکه دومین دوره ایران اکسپو ۲۰۲۴ در دولت سیزدهم، فردا ۸ اردیبهشت برگزار خواهد شد، گفت: ایران اکسپو نقطه عطف تجارت خارجی محسوب می‌شود چراکه در این رویداد پتانسیل‌های صادراتی ایران مشخص و بسترهای اصلی تجارت خارجی ایران برای سایر کشور به نمایش گذاشته می‌شود.

وی تصریح کرد: تعدادی از میهمانان دعوت شده در اکسپو با هدف بازدید از زیرساخت‌های تجاری ایران در این رویداد شرکت می‌کنند؛ گروه‌های تجاری علاوه‌بر آسیب‌شناسی زیرساخت‌های تجاری کشور، پتانسیل‌ها و توانمندی‌های ما را شناسایی می‌کنند.

این مقام مسؤول با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورها با ظرفیت‌های تجاری ایران آشنا نیستند، افزود: نمایشگاه ایران اکسپو می‌تواند توانایی‌هایی تولیدی و صادراتی کشور را در یک رویداد ۵ روزه به تجار خارجی ارائه بدهد و مبنای برای افزایش صادرات و تعاملات تجارت خارجی شود.

مدیر کل دفتر آماد و پشتیبانی تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ایران اکسپو باید به عنوان یک حرکت ملی تلقی شود، گفت: دبیرخانه دائمی ایران اکسپو در سازمان توسعه تجارت ایران، در طول سال پیگیر موافقت‌ها، قراردادها و نتایج مذاکرات با سایر کشورها که در نمایشگاه اکسپو حاصل شده، است و به نظر می‌رسد با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال جاری تعداد میهمانان دعوت شده در این رویداد افزایش قابل توجهی کرده است.

به گفته وی، اکسپو ۲۰۲۴ هدفمندتر از سال گذشته برگزار خواهد شد و گروه‌های مطالعاتی برای شناسایی اشکالات در زمان برگزاری را بررسی کرده تا در سال‌های آینده ایران اکسپو قوی‌تری داشته باشیم.

امامی با تاکید بر اینکه ایران اکسپو ۱۴۰۳ یکی از مهم‌ترین اتفاقات تجاری در دولت سیزدهم است، گفت: ایران اکسپو پرچم برافراشته شده تجارت خارجی است که می‌تواند در تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم عمل کند. اگر صنعت پتروشیمی و محصولات پایه نفتی را از حوزه صادرات و تجارت خارجی کشور جدا کنیم ۵۰ درصد صادرات کشور کاربرمحور است و هر چه دولت تلاش کند تا صادرات کشور در این حوزه‌ها افزایش یابد در واقع به طور عملی مشارکت مردم را در تولید و تجارت افزایش داده است.

وی بیان کرد: ایران اکسپو زمینه‌های رونق اشتغال، تولید با مشارکت مردم را فراهم می‌کند؛ اکسپو این قابلیت را دارد که صادرات را افزایش بدهد. البته به ثمر رسیدن این چنین رویدادی نیاز به زمان و صبوری دارد.

امامی ابراز امیدواری کرد که هر استان بر اساس استعداد و توانمندی خود چنین رویدادی را در منطقه خود برگزار کرده تا ظرفیت‌های صادراتی استان خود را در معرض نمایش بگذارد.

کد خبر 6088772 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟