Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- تصمیم دونالد ترامپ برای انتقال سفارتخانه امریکا از تل آویو به بیت المقدس موجی از اعتراض، نگرانی، شگفتی و انزجار در جهان ایجاد کرده و اروپا و کشورهای اسلامی را هم به واکنش های صریح واداشته است.

صدای مخالفت کسانی بلند می‌شود که شاید سال‌هاست نظری درباره فلسطین ابراز نکرده‌اند چرا که تصور می‌شد راه حل دو دولت به مناقشه پایان می‌دهد و بحث تنها بر نحوه تقسیم بیت‌المقدس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهری که از آن به عنوان اورشلیم هم یاد می‌کنند.( اور به معنی شهر و شلیم در واقع همان سلیم است.)

پس از توافق فلسطینی ها و اسراییلی‌ها بر سر قناعت قناعت به 22 درصد از این سرزمین شاید تنها جمهوری اسلامی ایران، جهاد اسلامی، حماس و حزب الله لبنان بودند که خواستار الغای کامل اسراییل و بازگشت به قبل از 1948 بودند و بقیه عملا موجودیت اسراییل را به رسمیت شناختند اما تا مرزهای قبل از 1967 و مشروط به تشکیل دولت فلسطینی در رام الله و غزه و با پایتختی بیت المقدس شرقی و البته توقف شهرک سازی در مناطق اشغالی.

حماس البته به تناسب، موضع خود را تعدیل کرده ولی در مجموع در یک سر طیف، ایران قرار دارد با آرمان نفی کامل اسراییل و دولت یهود. در سر دیگر هم احزاب راست گرای اسراییلی که هیچ امتیازدادنی را برنمی تابند و دیدیم که پاسخ اسحاق رابین امضاکننده قرارداد صلح با یاسرعرفات را با گلوله دادند. خود در آن سو هم عرفات به احتمال زیاد مسموم شد. به دست اسراییلی‌ها یا فلسطینی‌هایی که او را به خیانت متهم می‌کردند اما مشخص نشد.

اکنون اما با تصمیم ترامپ دوباره ورق برگشته و همه جا صحبت از فلسطین است و اعتراض های جهانی البته مانند جنس اعتراضات در ایران و در روزجهانی قدس نیست که محو کامل اسراییل و بازگشت آوارگان به سرزمین مادری مطالبه می شود.

اعتراض‌ها به انتقال سفارتخانه آمریکا به بیت‌المقدس به معنی موافقت با استمرار صلح و یهودی‌سازی بیت‌المقدس است که هر سه دین بزرگ آن را گرامی می دارند و انحصار و اختصاص آن به یهودیان نه تنها مسلمانان که مسیحیان را نیز برآشفته است.

مسلمانان به مسحد الاقصی نظر دارند و مسیحیان بر این باورند که مقبره عیسی مسیح در بخشی از آن قرار دارد یا از آن نقطه به عروج رفته اما حالا دونالد ترامپ، با دیوار ندبه پیمان می بندد که تنها نزد یهودیان قداست دارد.

اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت و با واژه اورشلیم در سال 1980صورت پذیرفت اما سازمان ملل با صدور قطعنامه 487 این اعلام را غیر قانونی خواند. سفارتخانه کشورهایی که با اسراییل رابطه دارند نیز در تل آویو مستقر است تا حساسیت دنیای اسلام وعرب تحریک نشود.
درباره اسراییل 4 حالت متصور است. آمریکا، غرب و خود اسراییل البته به ایده آل ایران که برچیدن این حکومت و استقرار یک دولت کامل فلسطینی است تن نمی‌دهند.

از این رو 3 گزینه باقی می‌ماند.

اولی «یک کشور و دو ملت» فارغ از اصرار براکثریت یهودی است. این گزینه با اعلام بیت المقدس با عنوان پایتخت یهودی سازگار نیست.
دومی «دو کشور در یک سرزمین» است. در این حالت بیت المقدس غربی به اسراییل می رسد و بخش شرقی به فلسطین.

راه حل سوم کشور یهودی با نظام آپارتاید است.برتری یهودیان بر مسلمانان و اعراب.

علت مخالفت گسترده با تصمیم ترامپ و استقبال راست گرایان اسراییل به خاطر همین تلقی سوم است و این که آمریکا به جای ایده «یک سرزمین، دو دولت» یا «دو کشور در یک سرزمین» با دو پایتخت بیت المقدس غربی و شرقی به گزینه یک کشور یهودی با پایتخت یهودی تمایل دارد و در عمل میانجی گری را کنار گذاشته است.

با این حال یک نظر متفاوت هم وجود دارد. احمد زید آبادی- روزنامه نگار آشنا با مسایل فلسطین- که پس از مدت ها تحلیلی بر روی کانال تلگرامی خود نوشته این احتمال را مطرح کرده که شاید دونالد ترامپ هم به دنبال حل مسأله باشد اما به شیوه خود. به این شکل که بیت المقدس غربی را به رسمیت شناخته نه کل بیت المقدس شامل غربی و شرقی را.

البته این نظر در حد یک احتمال و حدس مطرح شده است. از تعاریف پوپولیسم یکی این است که برای موضوعات پیچیده و بحران های غامض راه حل ساده پیدا می کنند یا مدعی راه حل های ساده اند.

انتقال سفارتخانه آمریکا از تل آویو به بیت المقدس در سال 1995 در کنگره به تصویب رسید اما اختیار عملیاتی کردن آن به رییس جمهوری آمریکا سپرده شد. منتها هیچ یک از روسای جمهوری قبل از ترامپ تن ندادند. با این فرض چه بسا ترامپ به دنبال راه حل باشد اما به شیوه خود!

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۸۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند

مشاوران اقتصادی دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه در حال بررسی راه‌هایی هستند تا کشور‌ها را از پدیده دلار زدایی که باعث می‌شود استفاده از دلار را کنار بگذارند، دور شوند.

در حال حاضر، تعدادی از کشور‌ها بطور فعال استفاده از دلار را کنار گذاشته اند.

گفته می‌شود این تلاشی برای مقابله با اقدامات بازار‌های نوظهور کلیدی برای کاهش استفاده از دلار آمریکا است.

این بحث شامل مجازات‌هایی برای کسانی است که به دنبال تعاملات جایگزین در تجارت دوجانبه با ارز‌هایی غیر از دلار آمریکا هستند. این مجازات‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، هزینه‌های دستکاری ارز و تعرفه‌ها باشد.

در ماه مارس، ترامپ در مورد دلار به CNBC گفت: با بایدن، شما دلار را به عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست در بزرگترین جنگی است که ما تا به حال حضور داشته ایم. من از زمانی که کشور‌ها استفاده از دلار را کاهش می‌دهند متنفرم. من به کشور‌ها اجازه نمی‌دهم استفاده دلار را کاهش دهند. زیرا وقتی این معیار را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.

او همچنین در مصاحبه با فاکس بیزنس گفت: «کشور ما دارد به جهنم می‌رود و ما دیگر نقش مهمی در جهان نخواهیم داشت. ما قدرت داریم، اما در حال کاهش است. در واقع پول رایج ما رو به تنزل است. من فقط در مورد ارزش پول‌مان صحبت نمی‌کنم بلکه بحث در مورد استفاده از پول ما (دلار) در سراسر جهان است». 

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • فیلم| اعتراف دانشجوی یهودی: دفاعم از صهیونیست ها اشتباه بود!
  • (ویدئو) ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده «حق السکوت»
  • ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت به بازیگر جنجالی
  • ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت برای فیلم‌های مستهجن !
  • ببینید | ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • دیدار نمایندگان روسیه، پاکستان و فلیپین با خدمه‌های خود در کشتی‌ توقیفی MCS Arie
  • (ویدیو) بازیگر معروف «نون خ» و خواستگاری از دختر ترامپ!
  • ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا