Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@15:55:25 GMT

معامله مسکن 17 درصد رشد کرد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۶۲۶۲۳

معامله مسکن 17 درصد رشد کرد

پول‌نیوز - در ۱۶ روز ابتدای آذرماه معاملات مسکن نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۷ درصد افزایش نشان می دهد.

بر اساس آمار خام معاملات، از یکم تا شانزدهم آذرماه سال جاری ۵۵۴۶ مورد خرید و فروش مسکن در شهر تهران به ثبت رسیده که نسبت به همین زمان در سال گذشته حدود ۱۷ درصد افزایش نشان می دهد.

بازار مسکن شهر تهران در مسیر پیش رونق و افزایش نسبی معاملات قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد، افزایش ورود خانه اولیهای مجهز به تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی، نزدیک شدن قیمت مسکن به کف و بالا رفتن نسبی جذابیت بازار مسکن، در هشت ماهه ابتدای سال جاری معاملات مسکن شهر تهران ۷.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. این در حالی است که از ابتدای پاییز این رقم بالاتر از میانگین هشت ماهه قرار دارد.

در مهرماه خرید و فروش مسکن ۳۴ درصد و در آبان ماه ۱۰.۹ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافت. تا روز ۱۶ آذرماه نیز تعداد معاملات افزایش ۱۷ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

مظنه قیمت مسکن شهر تهران بر اساس معاملات آذرماه ۱۳۹۶

محله

متراژ

سن بنا

قیمت (تومان)

یافت آباد

۳۵ متر

۱۱ سال

۵۰ میلیون

کارون

۳۸ متر

۱۱ سال

۱۱۸ میلیون

مجیدیه

۵۷ متر

۱۳ سال

۱۹۸ میلیون

جوادیه

۸۰ متر

نوساز

۲۰۷ میلیون

نارمک

۵۳ متر

۴ سال

۲۶۳ میلیون

امامت

۶۵ متر

نوساز

۳۱۲ میلیون

تهرانپارس

۹۰ متر

۱۷ سال

۳۲۸ میلیون

بلوار فردوس

۶۰ متر

۱۷ سال

۳۲۹ میلیون

آهنگ

۷۵ متر

۳ سال

۳۳۰ میلیون

آپادانا

۵۸ متر

نوساز

۳۶۰ میلیون

دروس

۱۳۵ متر

۲ سال

یک میلیارد و ۷۲۵ میلیون


با اینکه ارقام معاملات مسکن شهر تهران افزایشی است اما به گفته کارشناسان هنوز با شرایط ایده آل فاصله بسیاری دارد و هنوز بسیاری از سرمایه داران ترجیح می دهند به جاری خرید ملک، پولهای خود را در بانک بگذارند اما افزایش نسبی معاملات نشان می دهد که کاهش دستوری نرخ سود سپرده های بانکی تا حدود اندکی بر ترغیب مردم به خرید مسکن تاثیرگذار بوده است.

همچنین آمارهای ارایه شده از معاملات مسکن شهر تهران در مهرماه سال جاری نشان می‌دهد واحدهای دارای ارزش کمتر از ۴۹۰ میلیون تومان سهم ۶۷.۹ درصدی از معاملات مسکن را به خود اختصاص داده‌اند. این نمایه حاکی از آن است که پیش‌رونق مسکن از طریق اقشار متوسط که در دو سوی شمال شرق و شمال غرب پایتخت زندگی می‌کنند در حال رقم خوردن است. از سوی دیگر ساکنان مناطق ۱۰، ۱۴و ۱۵ جنوب تهران در این فرآیند نقش بازوی دوم را دارند.

در مهرماه امسال منطقه پنج ۱۷.۳ درصد از کل معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داد. پس از آن منطقه چهار با ۱۱.۲ درصد، منطقه دو با ۱۰ درصد، منطقه هشت با ۶.۵ درصد، منطقه ۱۴ با ۶.۲ درصد و منطقه ۱۰ با ۵.۳ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. مناطق ۱۴ و ۱۵ در مهرماه امسال مجموعا ۱۰.۵ درصد از کل معاملات تهران را در بر گرفته‌اند.

البته معاملات در منطقه یک نیز تا حدودی نسبت به پارسال بیشتر شده است. منطقه یک هم‌اکنون ۴.۶ درصد از کل معاملات تهران را در بر می‌گیرد که افزایش ۰.۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. این منطقه هم‌اکنون رتبه هشتم را از نظر تعداد معاملات در شهر تهران به خود اختصاص داده است.

از سوی دیگر توزیع تعداد معاملات بر حسب ارزش واحدها نشان می‌دهد ۶۷.۹ درصد از کل معاملات در رده کمتر از ۴۹۰ میلیون تومان انجام می‌شود. در این بین خانه‌های ۱۶۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان با ۷.۳ درصد بالاترین سهم معاملات را دارند. بعد از آن آپارتمان‌های ۱۳۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان با سهم ۷ درصد، واحدهای ۱۰۰ تا ۱۳۰، ۲۲۰ تا ۲۵۰ و ۲۵۰ تا ۲۸۰ تومان هریک با ۵.۵ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. کمترین سهم به واحدهای کمتر از ۷۰ میلیون تومان با ۰.۲ درصد مربوط می‌شود.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟

حمزه شکیب با نقد «فرمول قدیمی ملاک عمل دولت برای افزایش سالانه دستمزد و حق الزحمه مهندسان ناظر»، می‌گوید برای تعیین رقم حق الزحمه مهندسان ناظر در سال ۱۴۰۳، اگر مبنای محاسبه «رشد هزینه‌های ساخت‌وساز» باشد، این رقم ۱۰۰‌ درصد باید افزایش پیدا کند، اما تعرفه‌ای که سالانه برای این منظور ملاک عمل قرار می‌گیرد، ارقام خیلی کمتر را لحاظ می‌کند که برای مهندسان، چالش برانگیز است.

به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: تعیین حق الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی همواره با چالش مواجه می‌شود و تقریبا همه‌ساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود دارد که به این موضوع برمی گردد که یک مقررات ملی ساختمان داریم.

شکیب افزود: مبحث دوم روشی را برای تعیین تعرفه مطرح کرده است که این بنیان به ۱۸ سال قبل بازمی‌گردد که از آن زمان تاکنون بازنگری درآن انجام نشده است. آن تعرفه هیچ تطبیقی با هزینه ساخت واقعی ندارد و به همین دلیل از سال ۱۴۰۱ پیشنهاد داده ایم این موضوع به روزرسانی شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفته است، سال گذشته به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد دادیم یک شورای تعیین شکل بگیرد که تیرماه سال گذشته انجام شد، اما به علت عدم تشکیل جلسات در وزارت راه و شهرسازی هیچ نوع خروجی در این خصوص نداشته‌ایم؛ لذا این چالش همچنان لاینحل مانده است. قطعا نمی‌توانیم از روش مبحث ۲ مقررات ملی ساختمان برای تعیین حق الزحمه مهندسان استفاده کنیم.

شکیب اظهار داشت: ما انتظار داریم تعرفه مهندسان نیز به اندازه سازمان نظام پزشکی به میزان ۴۰ درصد باشد یا اینکه برابر با افزایش حقوق کارگران به میزان ۳۵‌ درصد باشد. البته اگر بر مبنای هزینه ساخت باشد قاعدتا باید ۱۰۰‌ درصد افزایش پیدا کند. اما به لحاظ شرایطی که در کشور وجود دارد توقع جامعه مهندسی آن است که به اندازه نظام پزشکی یا معادل رشد حقوق کارگران باشد.

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • شروع طوفانی معاملات برق؛ جهش ۶۸۴ میلیارد ریالی در بورس انرژی
  • بهترین کپی ترید فارکس باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ بررسی جامع
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟