Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در گفتگو با سی ان ان و در پاسخ به این پرسش که هم اکنون چشم انداز فرآیند (به اصطلاح) صلح را چگونه ارزیابی می کنید و آیا آمریکا هنوز هم می تواند در مقام میانجی گر ظاهر شود گفت: ما باید تلاش کنیم چشم انداز پیش روی راه حل دو کشور را زنده نگاه داریم و صادقانه بگویم اتحادیه اروپایی همچنان می کوشد از نابود شدن فرآیند (به اصطلاح) صلح خاورمیانه اجتناب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطراتی که نابودی این فرآیند در پی دارد قابل پذیرش نیست. در درجه نخست، برای امنیت اسرائیل و نیز برای ادامه حیات فلسطینی ها و برای ثبات در منطقه. دامن زدن به قدیمی ترین درگیری در منطقه بسیار خطرناک است.

موگرینی اظهار داشت: اعلام رئیس جمهور آمریکا کار را برای این کشور سخت تر می کند و واشنگتن در ایفای نقش برای از سرگیری فرآیند (به اصطلاح) صلح با مشکل روبرو می شود. وی افزود: موضع ترامپ همچنین کشورهای عربی و فلسطینی ها را در موضع خیلی سختی قرار می دهد و همانگونه که از واکنش ها پیداست، انتقادها و مخالفت های بسیاری با این تصمیم اتفاق افتاده است. ما موضع خود را در این زمینه تغییر نخواهیم داد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به گفتگوهایی که پیش از اعلام تصمیم ترامپ با رکس تیلرسون ، وزیر امور خارجه آمریکا داشته گفت: از شنیدن این خبر شگفت زده نشدم. آنان از موضع ما در این زمینه و اختلاف نظرهایی که داریم آگاهند. آنچه خیلی نگران کننده است این است که ما داشتیم تلاش می کردیم فرآیند (به اصطلاح) صلح را از سر بگیریم. با فلسطینی ها ، با اسرائیلی ها و دیگران رایزنی کرده بودیم اما اکنون این اقدام می تواند ظرفیت آمریکا را برای ایفای نقش در این فرآیند تضعیف کند. این خطرناک است و برای خود آمریکا هم خطر دارد زیرا نقش بالقوه ی واشنگتن را در این درگیری و در منطقه کمرنگ می کند و خطر شعله ور شدن آتش اختلاف در منطقه را دامن می زند.

فدریکا موگرینی در واکنش به این تصمیم ترامپ خیلی صریح اعلام کرد: ما تبادل سازنده و صریحی داشتیم و این خیلی خوب است زیرا مجبور نیستیم اختلاف را لاپوشانی کنیم بویژه اگر دوست باشیم. هنوز هم امیدواریم آمریکا به ایفای نقش مهمی که دارد ادامه بدهد. اما با نگاهی خیلی ساده به واکنش ها بویژه در کشورهای عربی می توان دریافت این تصمیم از اعتبار آمریکا در قامت میانجی گری صادق کاسته است.

موگرینی افزود: مردم و نهادهای آمریکایی باید در زمینه تغییر موضع رئیس جمهورشان تلاش کنند. اتحادیه اروپایی در امور داخلی هیچ کشوری دخالت نمی کند. ما انتظار داریم شرکایمان به موضع مان احترام بگذارند همانگونه که ما به موضع آنان احترام می گذاریم. صادقانه بگویم رئیس جمهور آمریکا اشتباه کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که وزیر امور خارجه آلمان گفته است آمریکا دارد اروپا را به چشم رقیب می بیند و روابط اروپا با آمریکا هرگز همچون گذشته ادامه پیدا نخواهد کرد گفت: آمریکا و اروپا همواره دوست بوده اند و دوست باقی خواهند ماند. شاید بر سر برخی گزینه های سیاسی اختلاف های عمیقی داشته باشیم اما دوست و شریک هستیم و داریم بر سر مسائلی همچون سوریه و کره شمالی به خوبی همکاری می کنیم. اما در جاهایی هم اختلاف نظر داریم.

موگرینی همچنین در پاسخ به تلاش های دولت ترامپ ضد توافق هسته ای با ایران و خطرهایی که خروج از این توافق می تواند برای آمریکا به همراه داشته باشد گفت: دیدگاه اروپا این است، هنگامی که ما به توافقی دست پیدا کردیم که دارد به خوبی اجرا می شود و دو سال است آژانس بین المللی انرژی اتمی 9 بار بر اجرای درست آن مهر تایید زده است نباید در چیزی که دارد اجرا می شود اخلال ایجاد کنیم. بویژه در شرایطی که شاهد هستیم در بخش بسیار خطرناک دیگری از جهان، کره شمالی، دارد مشکل گسترش سلاح های هسته ای اتفاق می افتد. توافق هسته ای ایران برای ما مسئله امنیتی بسیار مهمی است.

وی افزود: اگر ایران از دستیابی به برنامه ی هسته ای غیرصلح آمیز بازداشته شود که در مورد توافق هسته ای این چنین است پس باید این توافق را حفظ کنیم. این پاسخی صریح و رک و راست است که اتحادیه اروپایی و همه ی دنیا را بر آن می دارد از دوستان آمریکایی خود بخواهیم به تعهداتی که در قبال توافق هسته ای با ایران دارند پایبند بمانند. تاکنون آمریکا دارد در چارچوب توافق گام می بردارد و ما از این اقدام مثبت استقبال می کنیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در صحبت‌هایی، از رد کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ در غزه خودداری کرد. او همچنین اعضای ناتو را تهدید کرد چنانچه سهم منصفانه‌ای از هزینه‌ها را پرداخت نکنند، آنها را به حال خود رها خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • مهلت یک هفته‌ای اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس
  • دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • فیلم/رهبر انقلاب: نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی‌اعتمادی به آمریکا است
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین