Web Analytics Made Easy - Statcounter

قربانعلی محمدپور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: بر اساس دیدبانی های روزمره کارشناسان بیشترین میزان حضور پرندگان مهاجر در مناطق مختلف تالاب انزلی شامل پناهگاه حیات وحش سلکه، سرخانگل، منطقه حفاظت شده سیاه کشیم و بعد از آن پارک ملی بوجاق کیاشهر و حیات وحش امیر کلایه لاهیجان بوده است.
وی افزود: بین پرندگان فرود آمده در تالاب های استان گیلان، انواع مرغابی سانان، اردک سرسبز و مابقی اردک ها ، چنگر و سایر پرندگان آبزی و کنار آبزی شامل آبچلیک، کاکایی و پاشلک ها بیشترین جمعیت را تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته محمدپور، هنوز به طور قطعی نمی توان آماری درباره کاهش یا افزایش جمعیت پرندگان مهاجر نسبت به سال گذشته بیان کرد زیرا عوامل مختلفی از جمله غذا ، امنیت و مقدار غذا در میزان مهاجرت آنها نقش دارد.
وی ادامه داد: سرشماری زمستانی پرندگان مهاجر در ایران، بخشی از برنامه بین‌المللی سرشماری پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در جهان است که هر ساله به طور همزمان در ماه ژانویه (نیمه دی ماه به بعد) در مناطق تالابی و پهنه‌های آبی میزبان پرندگان مهاجر زمستان‌گذران، اجرا می‌شود.
با آغاز فصل سرما در عرض های شمالی هر سال حدود 200 هزار پرنده آبزی و کنار آبزی برای زمستان گذرانی از شمال اروپا و سیبری، به تالاب ها و آبگیری‌های گیلان مهاجرت می‌ کنند. پرندگان مهاجر تا اواخر اسفندماه در گیلان ماندگار می شوند و از پسماندهای شالیزارها و لارو حشرات بویژه کرم ساقه‌ خوار برنج تغذیه می‌کنند.
منطقه حفاظت شده سیاه کشیم، پناهگاه حیات وحش سلکه و بخش هایی از پناهگاه حیات وحش سرخانکل تالاب بین المللی انزلی از جمله مهمترین زیستگاه های تالابی پرندگان مهاجر در گیلان هستند. تالاب انزلی با مساحتی حدود 20 هزار هکتار بین سه شهرستان انزلی، صومعه سرا و رشت واقع شده و از مهمترین فرودگاه های پرندگان مهاجر است. این تالاب از جالب ترین و بزرگ ترین زیستگاه های طبیعی و مناسب برای تخم ریزی ، تکثیر ماهیان و نیز محل زمستان گذرانی و جوجه‏آوری گونه های زیادی از پرندگان آبزی محسوب می‏شود.
با هدف پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری مسری آنفلوآنزای مرغی امسال هرگونه شکار و صید پرندگان مهاجر ممنوع اعلام شده است.
خبرنگار: ابراهیمی ** انتشاردهنده:کبیری
6070 / 2007

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۴۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت زنجیره ارزش بادام و آبزی‌پروری در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال وزارت کشور گفت: زنجیره‌های ارزش آبزی‌پروری و بادام برای چهارمحال و بختیاری اولویت دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سعید عباسی در بازدید از غرفه چهارمحال و بختیاری در رویداد اکسپو 2024، اظهار داشت: زنجیره‌های ارزش استان به عنوان طرح ملی تعریف شده‌اند و برای هر زنجیره ارزش، سند توسعه‌ای خواهیم داشت که اسناد پشتیبان آن آمایش سرزمین است.

وی افزود: در اسناد توسعه بالادستی و تجمعات کسب‌وکاری در طرح توسعه زنجیره‌ها، همه پتانسیل‌ها دیده و نقش تعریف خواهد شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال وزارت کشور یکی از اهداف متعالی طرح زنجیره ارزش راهبردی را بحث صادرات بیان کرد و گفت: در کنار رویداد اکسپو 2024، ارائه توانمندی‌های صادراتی و زنجیره‌های ارزش در سطح ملی با هدف شناخت استان‌ها از ظرفیت‌های خود برگزار شده است تا استان‌ها به استناد مطالعات اسناد بالادستی خود به زنجیره‌های ارزش راهبردی برسند.

عباسی با بیان اینکه بیش از یک سال و نیم از فعالیت طرح توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی طی شده است، عنوان کرد: اسناد توسعه‌ای این زنجیره‌ها با هدف‌گذاری سالانه تا حدودی آماده شده است، ولی تاکنون نهایی نشده‌اند.

وی با تأکید بر اولویت‌دار بودن زنجیره‌های ارزش آبزی‌پروری و بادام برای چهارمحال و بختیاری، مطرح کرد: از ایستگاه نخست تولید محصول رقابت‌پذیر تا عرضه در بازارهای صادراتی برنامه‌ریزی می‌شود و دستگاه‌های تخصصی و مرجع، شناسایی و اهداف را ابلاغ می‌کنند تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر زنجیره‌های ارزش راهبردی ایجاد شود.

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • اولویت زنجیره ارزش بادام و آبزی‌پروری در چهارمحال و بختیاری
  • استقرار هوای پایدار در گیلان/ نفوذ سامانه بارشی از سه شنبه
  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • استقرار جوی پایدار و صاف تا اواسط هفته در گیلان
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت