Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@19:44:47 GMT

مردم مقصر نیستند

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۷۴۲۵۳

مردم مقصر نیستند

سینما و تلویزیون > سینمای‌ ایران - اصغر هاشمی -نویسنده و کارگردان سینما :
آیا می‌شود میان استقبال تماشاگران از فیلم‌ها در دوره‌های مختلف اجتماعی به صورت دقیقی از حال و هوای مردم در ادوار گوناگون رسید؟

مثلا وقتي نوع خاصي از فيلم‌هاي كمدي در گيشه موفق مي‌شوند مي‌توان نتيجه گرفت مردم پيش از هر چيز خنديدن در سالن سينما را ترجيح مي‌دهند؛ خنديدن براي فراموشي گرفتاري‌ها و مشكلات پرشماري كه در زندگي با آن مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بايد اين نكته را هم متذكر شد كه وقتي درباره كمدي‌هاي پرفروش حرف مي‌زنيم الزاما نمي‌توانيم اين فيلم‌ها را با قواعد ژانر منطبق كنيم. آنچه در مورد تعدادي از كمدي‌هاي پرتماشاگر اين سال‌ها رخ داده مجموعه‌اي از صحنه‌هاي پراكنده با ملات داستاني اندك بوده كه چند كليپ طنزآميز ميانشان گنجانده شده است.

حالا اگر مخاطب از چنين فيلم‌هايي بيشتر استقبال كند و درام‌هاي تلخ اجتماعي كمتر با اقبال عمومي مواجه شود، مي‌توان گفت حال مردم خوب نيست و اين كمدي‌ها حكم مسكن را براي تماشاگر دارد؟ نبايد فراموش كرد كه تماشاگر در هر جاي دنيا ابتدا براي سرگرم‌شدن به سينما مي‌رود.

فيلم اول بايد سرگرم‌كننده باشد و بعد فيلمساز مي‌تواند همراه با روايت جذاب داستان، حرفي بزند و پيامي را منتقل سازد. در همين ژانر كمدي، ما شاهد تعدادي از پرمايه‌ترين آثار اجتماعي بوده‌ايم. چيزي به نام كمدي اجتماعي وجود دارد كه زماني در ايران هم رونق داشت و مورد توجه مردم قرار مي‌گرفت.برخي از كارشناسان و سينماگران از فروش بالاي كمدي‌ها نتيجه گرفته‌اند كه گرفتاري‌هاي فراوان مردم باعث شده حوصله تماشاي فيلم جدي را نداشته باشند.

بي‌آنكه بخواهم منكر مشكلات موجود در جا‌معه شوم كه متأسفانه ابعاد آن هم بسيار گسترده است، بايد به اين نكته اشاره كنم كه در همين شرايط هم اگر درام اجتماعي قدرتمندي ساخته شود كه تماشاگر به جذابيت اثر و صداقت صاحب اثر اعتماد كند، باز هم مي‌توانيم شاهد شكوفايي سينماي اجتماعي باشيم. اگر سينماي ايران از طرح مشكلات جدي جامعه فاصله گرفته، نبايد باعث شود توپ را صرفا در زمين سينماگران بيندازيم.

خيلي وقت‌ها مصلحت‌انديشي‌ها و محافظه‌كاري‌هاي مديران باعث مي‌شود فيلمي كه مي‌تواند تأثير اجتماعي قابل توجهي داشته باشد اساسا ساخته نشود و يا در فاصله گرفتن پروانه تا اكران عمومي آنقدر تغيير كند كه به اثري خنثي بينجامد. واقعيت اين است كه با سينماي خنثي و باري به هر جهت نمي‌توان به خواست‌ها و نيازهاي مردم پاسخ داد.

وقتي دندان سينماي اجتماعي كشيده مي‌شود، مجموعه‌اي به هم پيوسته از خواست بازار، مناسبات گيشه و تصميمات سينما‌داران و پخش‌كنندگان، فضا را براي ترك‌ تازي فيلم‌هاي شبه‌ كمدي فراهم مي‌كند. اين‌ها را اگر كنار شرايط اجتماعي و حال و روز مردم بگذاريم، آن وقت شايد از اقبال عمومي به برخي كمدي‌ها متعجب نشويم. اگر اين فيلم‌ها با كيفيت نيستند نبايد سليقه عمومي را مقصر دانست. ايراد بيشتر در جاي ديگري است. جايي كه بن‌مايه يك اثر شكل مي‌گيرد. وقتي شرايط براي فيلم مؤثر اجتماعي فراهم نباشد، كمدي مبتذل جان مي‌گيرد.

در همین زمینه: سینمای ایران | ۱۱ فیلم پر فروش سال‌های ۹۳ تا ۹۶ کارگردانی جیمز باند ۲۵ | کریستوفر نولان می‌آید رونمایی از پوستر سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر بحران مخاطب فقدان تخصص

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۴۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش کمدی-درام «توقف اتانازی» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا عطایی‌فر، از ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۲۰ در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفته است.

محمدرضا عطایی‌فر کارگردان نمایش به همراه حسین کشفی‌اصل و آناهید ادبی بازیگران کمدی-درام «توقف اتانازی» عصر روز گذشته (پنجشنبه ۶ اردیبهشت) از سالن انتظار تالار اصلی مجموعه تئاترشهر مهمان برنامه رادیویی «تئاترشهر» شبکه رادیویی نمایش بودند.

این هنرمندان در تازه‌ترین برنامه رادیویی «تئاترشهر» ضمن معرفی بیشتر نمایش کمدی-درام «توقف اتانازی» به پرسش‌های مخاطبان و مجری برنامه درباره دیگر جزییات این تئاتر پاسخ دادند.

یعقوب صباحی، حسین کشفی‌اصل، علی خازنی، سامان تیرانداز، آناهید ادبی، علی حیدری، محمد مغانی، محمدرضا معصومی، سارا واحدنوعی، سهراب گلدره، علیرضا عرب، فاطمه ساکتی، پیام شیخ نوازجاهد و امیرحسین امیری، بازیگرانی هستند که در این نمایش حضور دارند.

«توقف اتانازی»، یک کمدی-درام است که زندگی پنج نفر با مرگ را در صحنه تئاتر به تصویر می‌کشد.

برنامه رادیویی «تئاترشهر» به تهیه‌کنندگی و سردبیری علی بهرامی روز‌های پنجشنبه هر هفته به صورت زنده و مستقیم از ساعت ۱۷ تا ۱۸ بعداز ظهر از سالن انتظار تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر راهی آنتن شبکه رادیویی نمایش می‌شود.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی می‌توانند به سایت تیوال و گیشه تئاتر مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعارف ستاره‌های پرسپولیس بعد از اتفاق تلخ/ همه ما مقصر هستیم!
  • مرگ موتورسوار در کورس با پراید/ فوت عابر پیاده در پی فرار راننده مقصر
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • زور سرمایه به هنر نمی‌رسد
  • دانیال: من مقصر باخت پرسپولیس هستم
  • اوسمار مقصر حذف پرسپولیس را اعلام کرد
  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟
  • استقبال مخاطبین سینما از «مست عشق»