Web Analytics Made Easy - Statcounter

«عبدالرضا فرجی‌راد» سفیر سابق کشورمان در نروژ در تشریح راهبرد کشورهای اروپایی در قبال تصمیم دونالد ترامپ درباره قدس و پرونده فلسطین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا بیان کرد: مواضع اروپا در مساله فلسطین از گذشته بر محور طرح دو دولتی یا دو کشوری استوار بوده و خواهان حل و فصل مساله بر اساس این راهبرد است. از این جهت باید بگوییم که کشورهای قاره سبز همچنان بر موضع قدیم خود پافشاری کرده و مواضع مخالف خود را رد می‌کنند؛ لذا از این جهت باید بگوییم که این کشورها تصمیم ترامپ را دقیقاً بر خلاف نظریه و راهبردهای خود می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اروپایی‌ها در گذشته و طی روند تشکیل دو کشور در زمان اوباما و تا حدودی در زمان بوش پسر نظر خود را مقدم بر هر چیز می‌دانستند اما تصمیم اخیر ترامپ این معادله را به هم زد.

وی ادامه داد: باید بدانیم که اروپایی‌ها راهبرد خود در مورد پرونده فلسطین را درست می‌دانند و به هیچ وجه آن را تغییر نمی‌دهند. از سوی دیگر، اگر اوباما یا هر شخص دیگر در کاخ سفید حضور داشت کشورهای اروپایی با واشنگتن وارد مذاکره می‌شدند اما در حالت فعلی که ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری ایالات متحده در آمریکا حضور دارد، اروپایی‌ها مایل به مذاکره با او نیستند. از این جهت شاهد هستیم که اروپایی‌ها به دنبال مطرح کردن نظر خود به صورت رسمی هستند؛ چراکه در خصوص موضوع‌هایی مانند ناتو یا حتی پیمان آب و هوایی پاریس وارد مجادله با ترامپ شده‌اند و به خوبی می‌دانند که سیاست‌های وی مغایر با راهبردهای آنها است و نمی‌توانند با وی گفت‌وگو کنند.

عمق نفوذ و گستره کنشگری کشورهای اروپایی تنها در چارچوب اظهارنظر و نهایتاً صدور قطعنامه‌های اروپایی یا محکوم کردن تصمیم ترامپ خلاصه می‌شود که محوریت آنها بروکسل و اتحادیه اروپایی است. از این جهت نمی‌توان انتظار داشت که کشورهای اروپایی بیش از حد به ایالات متحده فشار وارد کنند؛ آنها به خوبی می‌دانند که ترامپ از همه جهت دارای مشکلات فراوان است و از این منظر نمی‌توانند بیش از این وارد پرونده فلسطین شوند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه با اشاره به نقش عربستان در پرونده فلسطین عنوان کرد: اقدام وزیر خارجه آمریکا و اظهارنظر وی در مورد تصمیم ترامپ نوعی عقب‌نشینی به حساب می‌آید و از این جهت باید گفت که ایالات متحده و ترامپ از سوی نتانیاهو، اسرائیل و متحدان عربی آن مورد هجمه قرار گرفته است. در این راستا مذاکرات سه‌جانبه‌ای میان آمریکا، عربستان و اسرائیل در خصوص پرونده فلسطین صورت گرفته و حتی شاهد بودیم که محمود عباس توسط شیوخ عربستان به ریاض کشانده شد و مورد تهدید قرار گرفت. تا جایی که به او اعلام کردند منطقه دیگری در کنار بیت‌المقدس به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد و این نشان می‌دهد هماهنگی‌ها از قبل صورت گرفته بود و نهایتاً توسط ترامپ اعلام شد. از این منظر باید دانست که ترامپ تنها به دنبال «نام صلح» است و عملیاتی کردن آن دور از ذهن خواهد بود.

وی در خصوص نقش کشورهای اروپایی در پرونده فلسطین اظهار کرد: اگر به خاطر داشته باشیم، کشورهای اروپایی در دو سال گذشته اولین دولت‌هایی بودند که طرح ممنوعیت خرید محصولات اسرائیل را تایید کردند. از این جهت تا حد زیادی می‌توانیم بگوییم که مواضع اروپا در مقابل اسرائیل مشخص است؛ اما مساله‌ای که در اینجا حائز اهمیت خواهد بود قدرت تاثیرگذاری و نفوذ افکار عمومی، رسانه‌ها و فضای مجازی بر دولت‌های اروپایی است. در گذشته قدرت‌های اروپایی پراکنده بودند و هر کدام بر اساس راهبرد خود تصمیم می‌گرفتند اما در یک دهه گذشته که اتحادیه اروپا تقویت شد، شاهد یک قاره یک صدا و همرنگ هستیم و از این جهت افکار عمومی دولت‌های اروپایی را مجاب می‌کنند که علیه سیاست‌های اسرائیل موضع بگیرند.

فرجی‌راد در پایان خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر اغلب رسانه‌های اروپایی در اختیار صهیونیست‌ها بود و تاثیر آنها هم در راستای منافع اسرائیل پیش می‌رفت اما در حالت فعلی چنین وضعیتی وجود ندارد؛ چراکه تاثیرگذاری افکار عمومی افزایش پیدا کرده و مردم اروپا به خوبی تحرکات نتانیاهو و اسرائیل را تحلیل می‌کنند. بنابراین در شمال اروپا و پس از آن جنوب این قاره و سایر کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، اسپانیا و یونان چهره اسرائیل مخدوش شده است و بیش از ۵۰ درصد از آنها ضد اسرائیل فکر می‌کنند. از این منظر اروپا راهبرد خود را بر اساس پیمان اسلو و قطعنامه ۱۹۶۷ که طرح دو کشوری را مطرح می‌کند، بنا کرده و بر تحقق آن اصرار دارد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۶۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین

محمد دسالی، مدیر انجمن دانشجویی حمایت از فلسطین در کشور آفریقای  جنوبی  در گفتگو با خبرگزاری تقریب با بیان اینکه فلسطین فارغ  از این که سرزمینی مقدس و دومین قبله گاه مسلمانان به شمار می رود، مهم ترین محور وحدت آنها نیز هست، افزود: دلیل اهمیت فلسطین در وحدت مسلمانان از آن جهت است که هیچ بخشی از جهان اسلام از آغاز رسالت پیامبر(ص) تا امروز به اندازه فلسطین موضوع مورد دغدغه مسلمانان نبوده است و این تنها سرزمینی است که بر سر آن میان مسلمانان، مسیحیان و یهودیان جنگ به وقوع پیوسته و دست به دست شده است.

محمد دسالی همچنین افزود: وقوع جنگی که اسرائیل در پی طوفان الاقصی علیه غزه به راه انداخت، سبب شد تا بار دیگر این واقعیت معلوم شود که فلسطین جزو معدود موضوعاتی است که مسلمانان از هر مذهب، مسلک و مرامی نسبت به آن حساسیت ویژه ای دارند و از این رو دولت و مردمی که در حمایت از فلسطین پیشتازتر و فعال تر باشند، در نزد مسلمانان از اعتبار و موقعیت بیشتری برخوردار است. اما مهم اینجاست که کشورهای مسلمان به تنهایی نمی توانند برای حمایت از فلسطین آستین همت بالا بزنند.

او در توضیح بیشتر افزود: در شرایط کنونی که حامیان اسرائیل به دنبال اجرای طرح های سازش برای تثبیت موقعیت منطقه ای اسرائیل هستند، هیچ امری مهم تر از همبستگی کشورهای مسلمان برای مقابله با این طرح ها نیست. حال آن که وجود بیش از یک میلیارد مسلمان در جهان که از امکانات زیادی بهره مند هستند، این فضا را برای آنها فراهم می کند که بتوانند با اسودگی خیال مسئله فلسطین را مورد توجه قرار دهند و از طریق وحدت آن را حل کنند.

محمد دسالی در نهایت تصریح کرد: در حال حاضر حیاتی ترین مساله جهان اسلام آزادی قدس و فلسطین است و همه ظرفیت و امکانات مادی و معنوی مسلمانان باید برای خدمت به این هدف بسیج شود. در همین روند کشورهای مسلمان باید یک جبهه متحدانه و قوی بسازند که برای تحقق آن راهی ندارند جز اینکه از منافع ملی و سیاسی خاص خود در این موقعیت سرنوشت ساز عبور نمایند.
 

دیگر خبرها

  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند
  • رسانه عبری زبان: همه دست آوردهایمان بر باد رفته است
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • مردم فلسطین، نیازمند دوراندیشی دولتهای مسلمان
  • ابعاد رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است