Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم تحقیقاتی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از آنالیزکردن سطوح دندان در ابعاد نانو و میکرو، راهکاری را برای ایجاد چسبندگی بیشتر بین کامپوزیت و دندان ارائه دادند که به گفته آنها این روش برای ترمیم دندان‌های پوسیده مناسب است.

به گزارش ایسنا دکتر محمود قرآن‌نویس، رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات و مجری طرح در این باره گفت: اگر دندانی خراب شود، غشاء سخت باید با استفاده از مواد سازگار بیولوژیکی ترمیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بهینه کردن چسبندگی این مواد بیولوژیکی با روش‌های مکانیکی، شیمیایی، گرمایی و لیزر امکان‌پذیر است، خاطر نشان کرد: با اینکه از این روش‌ها سال‌های زیادی استفاده می‌شود، ولی اثرات مضر جانبی فراوانی دارند که یکی از آنها آسیب زدن به سطح دندان است.

قرآن‌نویس با بیان اینکه بر خلاف روش‌های ذکر شده، اصلاح سطح با پلاسما روش مهمی است که نتایج مطلوبی را در پی دارد، افزود: تیم تحقیقاتی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات اولین گروه تحقیقاتی رشته فیزیک در ایران است که با استفاده از آنالیزکردن سطوح دندان در ابعاد نانو و میکرو به نتایج جدیدی در حوزه ایجاد چسبندگی بیشتر بین کامپوزیت و دندان دست یافته است.

رییس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: در این تحقیق برای بررسی سطوح دندان در ابعاد نانو و میکرو از دستگاه پلاسماجت در فشار اتمسفر استفاده شد که این دستگاه شامل یک الکترود سیمی مسی است که در آن یک تیوب شیشه‌ای قرار دارد.

وی با بیان اینکه الکترود به یک منبع تغذیه ولتاژ بالا وصل می‌شود، اضافه کرد: گاز کاری هلیوم با درجه خلوص 99.99 درصد است که وارد تیوب شیشه‌ای می‌شود.

قرآن‌نویس یادآور شد: با استفاده از دستگاه پلاسماجت، تغییراتی در سطوح عاج دندان ایجاد شد و بدون استفاده از ماده باندینگ که امروزه دندانپزشکان برای ایجاد باند بین دندان و کامپوزیت استفاده می‌کنند، کامپوزیت با چسبندگی قابل قبولی به دندان باند شد.

وی یکی از دلایل این رخداد را استفاده از پلاسمای هلیوم دانست که موجب می‌شود نفوذ کامپوزیت‌های دندانی به ساختار معدنی "دنتین" بهینه یابد. این امر منجر به باندینگ بهتر بین زیر لایه دندان و مواد بازسازی کننده می‌شود. 

پلاسماهای غیر گرمایی اغلب در کاربردهای بیو دارویی مانند آلودگی‌زدایی بیولوژیکی، استریلیزه کردن و تغییرات سطحی استفاده می‌شود. این پلاسماها به دو گروه فشار کم و فشار اتمسفر تقسیم می‌شوند. پلاسماهای فشار اتمسفر مخصوصا پلاسماجت‌ها در فشار اتمسفر (APPJ) امکانات جدیدی در حیطه پزشکی مانند درمان سلول‌های سرطانی و درمان زخم‌ها فراهم می‌کنند. علاوه بر آن، APPJ ها کاربردهای فراوانی در دندانپزشکی دارند که شامل اصلاحات سطح، ایمپلنت‌ها، چسبندگی مواد محافظ به دندان و بلیچینگ دارد.

این پژوهش از سوی شهرام سلیمانی، نگین بریانی نظافت از دانشجویان دکتری مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، دکتر محمود قرآن نویس، دکتر سیدمحمد الهی و دکتر زهره قرآن‌نویس از اعضای هیات علمی واحد علوم و تحقیقات اجرایی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد

به گزارش خبرنگار مهر، یعقوب نوروزی ظهر دوشنبه در نشست خبری ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران که در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به منظور تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید و مشارکت مردم به دو صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه قم بیان کرد: حضور اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها در عرصه پژوهش گامی برای تحقق جهش تولید است.

وی افزود: نشر کتاب به زبان‌های خارجه ویژه برخی دانشگاه‌های بین المللی در دستورکار دانشگاه قم قرار دارد.

نوروزی ابراز کرد: سه عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرده و ما در تلاش هستیم تا حائز رتبه علمی شویم.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه قم خاطرنشان کرد: کنفرانس فیزیک بنیادی با مشارکت یکی از ارکان وزارت دفاع برگزار می‌شود.

کد خبر 6092211

دیگر خبرها

  • گفتگو با تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵»
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس
  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد