Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@11:59:16 GMT

ترکیه نمی تواند مانع روابط عربستان با مصر شود

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۹۶۲۱۳

ترکیه نمی تواند مانع روابط عربستان با مصر شود

پروفسور « چارلز اشمیتز» استاد دانشگاه توسون آمریکا گفت: نزدیکی مصر به عربستان طبیعی است و ترکیه نمی تواند مانع روابط آنها شود.

 خبرگزاری مهر: روابط مصر و ترکیه در پی برکناری «محمد مرسی» رئیس جمهوری وابسته به گروه اخوان المسلمین مصر در سال ۲۰۱۳ تاکنون به سردی گراییده است. «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه با حمایت از مرسی و اخوان المسلمین، دولت جدید مصر که برآمده از دل ارتش این کشور است را نامشروع خواند و روی کار آمدن «عبدالفتاح السیسی» وزیر دفاع وقت مصر به عنوان رئیس جمهوری این کشور را یک کودتا خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگران، دوران قدرت یابی اخوان المسلمین در مصر را به عنوان عصر طلایی در روابط قاهره و آنکارا به شمار می آورند. بعد از سقوط رژیم حسنی مبارک در مصر، اخوان المسلمین قدرت را در دست گرفت که با حزب عدالت و توسعه ترکیه دارای ایدئولوژی واحدی بودند. ترکیه تلاش کرد تا مناسبات خود را با دولت محمد مرسی هرچه بیشتر تقویت کند. بعد از سقوط اخوان مقام های ترکیه به شدت از اخوان حمایت کردند تا شاید بتوانند با بازگشت دوباره اخوان به مصر و تقویت مناسبات با این کشور نقش منطقه ای خود را تحکیم بخشند. بعد از دوره ای کوتاه از نزدیکی روابط آنکارا و قاهره، دو طرف از زمان سقوط دولت اخوان المسلمین در مصر روابط پرتنشی را سپری کرده اند.

این در حالی است که وزیر خارجه ترکیه پس از حمله تروریستی به مسجد مصر، پیام تسلیت رسمی برای رئیس جمهوری مصر ارسال کرد. تحلیلگران بر این باور هستند که ترکیه تلاش می کند جهت کاهش فشارها بر اخوان المسلمین با مصر روابط نزدیک تر برقرار کند.

جهت روشن شدن دلایل نزدیکی ترکیه به مصر خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «چارلز اشمیتز» استاد دانشگاه توسون بالتیمور انجام داده که در ادامه می آید.

پروفسور چارلز اشمیتز متخصص مسائل خاورمیانه و یمن بوده که مهمترین تالیفات وی عبارتند از: اقتصاد سیاسی توسعه در یمن، حقوق بین الملل و سیاست مبارزه با تروریسم فعلی، حکومتمداری بین المللی و دولتهای شکست خورده و جامعه شناسی جامعه یمنی معاصر .

در حمله تروریستی اخیر در مصر، ترکیه ضمن تسلیت به دولت السیسی یک روز هم عزای عمومی اعلام کرد. با توجه به تیرگی روابط دولت اردوغان با دولت السیسی که اخوان المسلمین را تروریستی می داند دلیل رویکرد اخیر آنکارا چیست؟

درست است که روابط بین آنکارا و قاهره بعد از برکناری مرسی از قدرت به تیرگی گرایید اما این دو کشور دارای منافع مشترک هستند که نمی توانند برای مدت طولانی در تنش باشند. طبیعی است که این دو کشور به سمت عادی سازی روابط حرکت کنند.

برخی معتقد هستند دلیل نزدیک شدن آنکارا به دولت السیسی وساطت برای کاهش فشار بر اخوان المسلمین مصر است. نظر شما چیست؟

بحث اخوان المسلمین یکی از مهمترین مسائلی است که می تواند باعث نزدیکی روابط مصر و ترکیه شود.

از حیث معادلات منطقه ای آیا نزدیکی اردوغان به دولت مصر از بیم نزدیکی بیشتر مصر به عربستان نیست؟

واقعیت این است که مصر بخشی از اتحاد «عرب» علیه ایران به رهبری عربستان بوده و اینکه رهبر مصر مدیون تلاش مقامات سعودی است زیرا رهبران عربستان در کودتا از وی حمایت کرده اند. پس نزدیکی مصر به عربستان تعجب بر انگیز نبوده و نزدیکی ترکیه به مصر نیز نمی تواند مانع از روابط عربستان با مصر شود.

جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا اعلام کرده که در زمان اوباما دولت مصر به واشنگتن برای حمله نظامی به ایران فشار وارد می کرد. دلیل این رویکرد تهاجمی دولت مصر چه بوده است؟

منظور «جان کری» از این اظهارات این است که مصر تلاش می کرد تا آمریکا را وادار کند از موضع سعودیها علیه ایران حمایت کند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۹۶۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کار و کارگر، مراسم اعطای نشان «اقتصاد مقاومتی» به واحد‌های تولیدی نمونه کشور با حضور سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

در این مراسم مرتضوی ضمن تبریک هفته کار و کارگر گفت: کار و تولید عزت و اقتدار  مردم است. بیش از ۵ هزار نیرو در یک کارگاه تولیدی فعال هستند که بیش از نیمی از این جمعیت را زنان نخبه، تحصیل کرده و فعال تشکیل داده است.

وزیر کار گفت: از ۱۶ میلیون بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری، حدود ۳میلیون و ۷۹۰هزار  زن بیمه تامین اجتماعی هستند.

مرتضوی با توجه به جهش تولید با مشارکت مردم گفت: اساسا در حوزه اقتصاد اسلامی و اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی اقتصاد دولتی، خصوصی وتعاونی تقسیم می شود که باید بالغ بر ۸۰درصد کل اقتصاد در دست بخش خصوصی باشد.

وی تصریح کرد: جهش تولید نیاز به تلاش دولت با مشارکت مردم دارد.

وزیر کار گفت: مانع زدایی از تولید و جلوگیری از مداخلات ادارات دولتی  از زنجیره تولید، از اقدامات مهم در راستای تحقق شعار سال است.جهش‌تولید بدون مشارکت مردم اجرایی نخواهد شد.

وی ادامه داد: امروز مردم در عرصه های مختلف اقتصادی خوش درخشیدند و در راستای حفظ و ارتقاء تولیدات داخلی پیشتاز بوده اند.

پیگیری امنیت شغلی زنان هستیم

همچنین در این مراسم نرجس بختیار خلج مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان گفت: در دولت سیزدهم توجه به بانوان بیشتر شده است و به عنوان اولویت کاری وزارت کار قرار گرفته است.

وی گفت:کمیته مشاور زنان و خانواده در دولت سیزدهم تشکیل و امور مرتبط با این کمیته به طور جدی در حال پیگیری است.

خلج ادامه داد: این کمیته امنیت زنان در اشتغال در راستای ازدواج و فرزند آوری را  در حال پیگیری است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • اردوغان: نام نتانیاهو به عنوان قصاب غزه در تاریخ ثبت شده است | کسی که می‌خواهد فرعون امروز را ببیند، راه دور نرود ...
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • تسلیت اخوان انصاری در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی