Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت بهینه‎‏سازی مصرف سوخت، تخصیص یارانه‎های غیرهدفمند به حامل‎های انرژی را سرمنشا بسیاری از چالش‎های اقتصادی از جمله مصرف بالای انرژی، بهره‎وری پایین، تولید غیررقابتی و ایجاد ثروت‏‎های نامشروع در کشور عنوان کرد.

به گزارش شانا، علی وکیلی صبح امروز (دوشنبه، 20 آذرماه) در سومین همایش ملی «ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی»، با اشاره به مطالعات انجام شده درباره چشم‎انداز مصرف انرژی در ایران در قالب طرح‎هایی مانند طرح جامع انرژی کشور، گفت: این مطالعات نشان می‎دهد در صورت ادامه روند کنونی مصرف انرژی، ایران در آینده‎ای نه چندان دور واردکننده انرژی می‎شود و این رویداد برای بزرگترین کشور برخوردار از ذخایر هیدروکربوری در جهان بسیار تلخ و ناگوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وکیلی، تخصیص یارانه‎های غیرهدفمند به حامل‎های انرژی را سرمنشا بسیاری از چالش‎های اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: این یارانه‎ها، انگیزه‎ای برای استفاده از محصولاتی با مصرف انرژی بهینه باقی نگذاشته است.

وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، فرهنگ خرید محصولات با مصرف انرژی استاندارد و بهینه در میان مردم نهادینه شده و نبود تقاضا برای محصولات انرژی‎بر، اصلی‎ترین و موثرترین سازوکاری است که عرضه تولیداتی از این دست را محدود کرده است. 

وکیلی در عین حال به اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‎های انرژی در ایران اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح، یارانه‎های انرژی هدفمند نشد و به همین دلیل، به جای آنکه تولید تحریک شود، مصرف تحریک شد و به مشکلات موجود در کشور دامن زد.

به گفته وی، کاهش غیرهدفمند یارانه‎ها و افزایش قیمت تمام شده کالا از یک سو، نبود امکان استفاده از فناوری‎های روزآمد به دلیل تحریم‎ها و اعطا نشدن تسهیلات به تولیدکنندگان از سوی دیگر و سرانجام قاچاق و واردات کالاهای بی‎کیفیت به کشور، عواملی بود که ناگزیر تولیدکنندگان ایرانی را با مشکلات بسیاری روبه‌رو کرد.

وکیلی با بیان این‎که دهک‎های پایین و کم‎درآمد کشور از یارانه‎های انرژی بهره‎ای نمی‎برند و این یارانه‎ها به ایجاد ثروت‎های نامشروع کمک می‎کند، یادآور شد: قیمت تمام شده کالاهای ما در پوشش یارانه‎های انرژی مشخص نیست و به رغم اختصاص یارانه، تولیدکنندگان ما توان رقابت ندارند.    

مدیرعامل شرکت بهینه‎سازی مصرف سوخت با بیان این‎که هدفمندی یارانه‎های انرژی به شکل درست، آثار مثبت خود را در همه زمینه‎های اقتصادی برجای می‎گذارد و اقتصاد را به سمت توسعه پایدار پیش می‎برد، ادامه داد: با قیمت‎های فعلی حامل‎های انرژی، مردم انگیزه‎ای برای ساخت ساختمان‎هایی با مصرف بهینه انرژی ندارند؛ از خرید خودروی پرمصرف اجتناب نمی‎کنند و بدیهی است با وجود تقاضا، تولیدکنندگان هم به روند تولیدات انرژی‎بر خود ادامه می‎دهند و این چرخه نادرست ادامه می‏یابد.

این مقام مسئول به فرآیند سخت، پیچیده و هزینه‎بر تولید و فراورش گاز به ویژه در دریا اشاره کرد و گفت: منطقی نیست که به طور مثال گاز با دشواری‎ها و صرف هزینه‎های بسیار در پارس جنوبی تولید شود و از سویی شاهد این میزان اتلاف انرژی در کشور باشیم.

وی با تایید نقشی بسزا بخش حمل و نقل در آلودگی هوا و همچنین مصرف غیربهینه انرژی، به اتلاف شدید انرژی در ساختمان‎ها نیز اشاره کرد و افزود: سالانه میلیاردها دلار یارانه انرژی به ساختمان‎ها تعلق می‏گیرد و لازم است برای جلوگیری از اتلاف این سرمایه‎ها، سازمان نظام مهندسی و دیگر نهادهای مرتبط در این زمینه نقش موثرتری ایفا کنند.

به گفته وکیلی، اگرچه مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی و همچنین سازمان ملی استاندارد، گام‎های خوبی در این مسیر برداشته‎اند، اما اقدام‌های انجام شده کافی نیست و باید بخشنامه‎ها و استانداردهای ابلاغ شده، لازم‎الاجرا باشند.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که بخشنامه‎ای صادر ‎شود و اجرای آن را صرفا از طریق خواهش یا گاه تحریک احساسات میهن‎دوستانه دنبال کنیم، راه به جایی نمی‎بریم. باید با هرگونه تخطی از مقررات برخورد کرد و امیدواریم همراهی مجلس محترم شورای اسلامی در وضع قوانین مربوطه، به بهبود این فرآیند کمک کند.

سومین همایش ملی «ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی»، صبح امروز (20 آذرماه) در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آغاز به کار کرده است و فردا (21 آذرماه) به کار خود پایان می‎دهد.



منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۵۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگی‌های مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایه‌های راهبردی کشور توجیه پذیر می‌کند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمان‌های غیرپیک استفاده شود.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور وجود دارد و در زمان‌های غیرپیک می‌توان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد.

نیاز به بهبود شبکه‌های توزیع برق برای افزایش صادرات

صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند کمبود‌ها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشور‌های دیگر نیاز است که بخشی از شبکه‌های توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.

نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایه‌گذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.

صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا نواقص و کاستی‌های موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های صاحب ایده‌های نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.

ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا

وی درباره الزام‌های قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشور‌های مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه می‌توان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.

صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر می‌شود. درقرارداد‌های فروش یا تهاتر برق با کشور‌های همسایه قید شده که در زمان‌های پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل می‌تواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  • معمای بنزین در ایران
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌