Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@00:52:32 GMT

پوشش بیمه دارو‌های پر‌مصرف حذف می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۷۶۷۸

 شورای‌عالی بیمه درمصوبه جدید خود، پوشش بیمه‌ای داروهای «او‌تی‌سی» یا بدون نسخه از ابتدای دی‌ماه را حذف کرد.

به گزارش  همشهری، داروهايي كه گفته مي‌شود داروهاي پر مصرفي هستند و مردم مي‌توانند اين داروها را بدون تجويز پزشك و ارائه نسخه از داروخانه‌ها تهيه كنند. همچنين گفته شده اين مصوبه در راستاي تقويت منابع صندوق‌هاي بيمه‌اي، بعد از تصويب در شوراي‌عالي بيمه، از سوي دولت ابلاغ شده و بنا به اعلام وزارت بهداشت، كل اعتبار بيمه‌اي داروهاي بدون نسخه حدود 140ميليارد تومان است كه گفته مي‌شود از اين پس اين اعتبار براي حمايت بيشتر از داروهاي بيماران صعب‌العلاج تخصيص داده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوي وزارت بهداشت نيز با تأييد اين موضوع، درخصوص خارج‌شدن پوشش داروهاي OTC به همشهري گفت: تقريبا در هيچ كشور دنيا داروهاي OTC كه شامل داروهايي مانند استامينوفن‌ها، قرص‌هاي سرماخوردگي سبك و برخي از شربت‌هاي ارزان‌قيمت مي‌شود، تحت پوشش بيمه‌ها نيستند. رئيس سازمان غذا و دارو هم بدون اشاره به تعداد و نام اين داروها با تأييد اين خبر افزود: اين مصوبه بعد از تصويب در شوراي‌عالي بيمه، از سوي دولت ابلاغ شده است و از اول دي امسال اجرايي مي‌شود.

غلامرضا اصغري ادامه داد: اين مصوبه خوبي است، زيرا براساس آن داروهاي معمولي (OTC) مثل سرماخوردگي و استامينوفن از پوشش بيمه‌اي حذف مي‌شوند و اعتبار پوشش بيمه‌اي اين داروها براي داروهاي ديگري كه مورد نياز بيماران خاص و مزمن و صعب‌العلاج است، هزينه مي‌شود.

اصغري افزود: البته كل اعتبار بيمه‌اي داروهاي بدون نسخه رقم زيادي نيست و حدود 140ميليارد تومان است، اما انتقال اين اعتبار براي كمك به حمايت از داروهاي بيماران صعب‌العلاج، خبر خوبي است. وي درباره يارانه داروهاي بيماران صعب‌العلاج، گفت: يارانه داروي اين بيماران همچنان تداوم دارد و هيچ مشكلي در مورد يارانه داروي بيماران صعب‌العلاج وجود ندارد. همچنين يارانه حمايت از هزينه داروهاي بيماران صعب‌العلاج حدود هزار و 600ميليارد تومان است، طبق روال اين اعتبار در اختيار وزارت بهداشت قرار مي‌گيرد و وزارت بهداشت اين اعتبار را براي حمايت از داروهاي بيماران صعب‌العلاج در اختيار بيمه‌ها قرار مي‌دهد.

مزاياي حذف پوشش بيمه داروهاي پر‌مصرف

ايرج حريرچي افزود: از بازار ۱۶ هزار ميليارد توماني دارويي ما كمتر از ۱۴۰ ميليارد آن يعني كمتر از يك درصد بازار دارويي به داروهاي OTC اختصاص دارد كه مقرر شده است كل اين مبلغ براي پوشش داروهاي مهم‌تر كه به بيمه‌شدگان ارائه خواهد شد، اختصاص يابد. البته براساس مصوبه شوراي‌عالي بيمه و سازمان بيمه سلامت، نسخه‌هاي كودكان زير ۱۲ سال را از اين قانون مستثني كرده است.

مصرف دارو در كشور بي‌رويه است

دكتر نوشين محمد حسيني، كارشناس ارشد كميته كشوري تجويز و مصرف منطقي داروي سازمان غذا و دارو دراين باره مي‌گو‌يد: اين مصوبه چشم‌انداز خوبي دارد. وي معتقد است: داروهاي OTC داروهاي سبكي هستند كه قيمتشان نيز پايين است و براساس اعلام سازمان‌هاي بيمه‌گر، تأثير چنداني هم در هزينه خانواده‌ها ندارد و كل صرفه‌جويي دولت در اين قسمت، براي داروهاي ديگر بيمه‌شدگان اختصاص مي‌يابد. ضمن اينكه نبايد اين نكته را ناديده گرفت كه مصرف داروهاي مسكن و داروهايي كه در اين ليست قرار دارند بي‌رويه است و شايد اين اتفاق بتواند در اين زمينه تأثيرات مثبتي داشته باشد. با توجه به اهميت اين اتفاق روزنامه همشهري در روزهاي آينده اين موضوع را در گفت و گو با كارشناسان پيگيري خواهد كرد.

ناديده گرفتن حقوق بيمه شدگان

يك كارشناس در وزارت بهداشت كه دوست ندارد نامي از او برده شود با انتقاد از اين مصوبه كه داروهاي بي‌نياز از نسخه‌نويسي پزشك از شمول پوشش بيمه‌هاي پايه خارج شده است، به همشهري گفت: به‌نظر مي‌رسد كه اين اقدام شوراي‌عالي بيمه اقدامي عجولانه، غيركارشناسي و البته كاملا اقتصادي در جهت كاهش مشكلات دارويي كشور است؛ ضمن اينكه دهك‌هاي جمعيتي كه زير خط فقر زندگي مي‌كنند و تحت حمايت نهادهايي همچون سازمان بهزيستي و كميته امداد هستند. از تهيه همين داروهاي بسيار ارزان، متحمل هزينه‌اي مازاد در سفره فقيرانه خود مي‌شوند؛ همچنين در نظر داشته باشيد زماني كه فرد حق بيمه پرداخت مي‌كند بايد از حقوق خود بهره‌مند شود چه‌بسا اينكه اين تصميم‌گيري صحيح باشد كه اين اعتبار در اختيار وزارت بهداشت قرار مي‌گيرد و وزارت بهداشت اين اعتبار را براي حمايت از داروهاي بيماران صعب‌العلاج در اختيار بيمه‌ها قرار مي‌دهد اما به هر حال همه افرادي كه حق بيمه پرداخت مي‌كنند كه دچار بيماري‌هاي صعب‌العلاج نمي‌شوند و اين ناديده گرفتن حقوق اين افراد است.

اسامي برخي از داروهاي او‌تي‌سي

نام و شكل دارو
ACA - قرص
آسپيرين 80 ميلي‌گرم - قرص
آسپيرين 325 ميلي‌گرم - قرص
آلومينيوم ام‌جي‌اس - سوسپانسيون
آلومينيوم ام‌جي‌اس - قرص
آلومينيوم ام‌جي - سوسپانسيون
آلومينيوم ام‌جي - قرص
آنتي هموروئيد - شياف
آنتي‌هيستامين دكونژستانت - قرص
استامينوفن - شربت
استامينوفن - شياف اطفال
استامينوفن - شياف بزرگسال
استامينوفن 325 ميلي‌گرم - قرص
اشك مصنوعي - قطره چشمي
اكسپكتورانت - شربت
او آر اس - ساشه
ايبوپروفن 200ميلي‌گرم - قرص
بتادين - ژل واژينال
برم هگزين - شربت
فنيل افرين 0.25درصد - قطره بيني
فنيل افرين 0.5درصد - قطره بيني
كالامين - كرم
كلرفنيرامين - شربت
گايافنزين - شربت
منتول ساليسيلات - پماد موضعي
منيزيم هيدروكسايد - سوسپانسيون
سرم شست‌وشو
برم هگزين - قرص
پيروكسيكام - ژل موضعي
تتراسايكلين 3درصد - پماد جلدي
دايمتيكون - قرص
دكسترومتورفان - شربت
ديكلوفناك - ژل موضعي
ديمن هيدرينات - قرص
زينك اكسايد - پماد جلدي
سديم كلرايد - قطره بيني
سرماخوردگي كودكان - شربت
سوختگي - پماد

استخراج شده از سايت معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۷۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد

کمبود نگران‌کننده انسولین بیماران دیابتی در بریتانیا را به چالش کشیده و موجب افزایش استرس و اضطراب در میان ۴۰۰ هزار مبتلا به دیابت نوع یک در این کشور شده است‌.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بریتانیا در حال حاضر با کمبود داروهایی از جمله داروهای اختلال نقص‌توجه و بیش‌فعالی، صرع و انسولین مواجه است که این امر به‌ویژه موجب افزایش نگرانی میان بیماران دیابتی نوع یک و خانواده‌های آن‌ها شده است.

تأمین منظم انسولین در بدن برای زندگی ضروری است و دسترسی قابل‌اعتماد به آن بخشی حیاتی از زندگی مبتلایان به دیابت نوع یک به‌شمار می‌رود که بدن آن‌ها به دلیل یک وضعیت خود ایمنی، نمی‌توانند به‌طور طبیعی انسولین بسازد، بنابراین باید هر روز آن را تزریق و دوز انسولین خود را تنظیم کنند.

کمبود انسولین و افزایش خطر زندگی

اخبار مربوط به هر گونه کمبود این دارو موجب ایجاد اضطراب قابل‌توجهی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک می‌شود که برای سلامتی این بیماران به‌شدت مضر است. مبتلایان به دیابت نوع یک در عرض چند روز بدون انسولین جان خود را از دست می‌دهند و استرس ناشی از کمبود آن این امر را تسریع می‌کند.

گفته می‌شود که کمبود دارو در بریتانیا یک امر عادی است که برگزیت به تشدید آن منجر می‌شود، با این حال اداره ملی سلامت بریتانیا درصدد اطمینان‌بخشی به مبتلایان به دیابت نوع یک برآمده است تا بدانند در صورت در دسترس نبودن محصولات انسولین معمولی که استفاده می‌کنند، می‌توانند از فرمول‌های جایگزین بهره ببرند. با این حال تعدادی از افراد به دلیل تزریق «دوز نامناسب» با مشکلاتی مواجه شده و به دلیل کتواسیدوز (یک عارضه جانبی بالقوه تهدید کننده زندگی دیابت نوع یک) در بیمارستان بستری شده‌اند.

بنابراین تأثیر کمبود این دارو بر بیماران و داروخانه‌های جامعه بریتانیا همچنان یک نگرانی عمیق محسوب می‌شود. این قبیل کمبودها نه‌تنها بر توزیع به موقع داروها تأثیر می‌گذارد، بلکه فشار زیادی را از نظر عملیاتی و مالی بر داروخانه‌های جامعه وارد می‌آورد. از سوی دیگر ماهیت نامطمئن عرضه دارو، شرایط تهدید کننده زندگی را برای بیماران سراسر بریتانیا برجسته کرده است و مردم خواستار ساماندهی سیستم شکننده عرضه داروهای بریتانیا توسط دولت شده‌اند.

کمبود نگران‌کننده انسولین به‌عنوان جدیدترین موردی که بریتانیا را تحت‌تأثیر قرار داده است، باعث ایجاد استرس بالایی برای ۴۰۰ هزار فرد مبتلا دیابت در این کشور شده است و گفته می‌شود این محصولات در میان کمبود تولید جهانی تا سال آینده در دسترس نخواهد بود.

کد خبر 749027

دیگر خبرها

  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی در خوزستان
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و ۵ دهک اول درآمدی در خوزستان
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری