Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

وبلاگ محمد سیدی مَرغکی- معاون حمل‌و‌نقل وزارت راه و شهرسازی گفته است برای کاهش حوادث جاده‌ای قیمت سوخت باید افزایش پیدا کند چرا که افزایش قیمت بنزین در سال های 84 تا 92 باعث کاهش تصادفات منجر به فوت از 27000 نفر به 17000 نفر در سال شده است. در همین راستا نقشه راه ایمنی راه های کشور به تصویب مقامات رسیده است که یکی از بندهای آن واقعی سازی قیمت (بخوانید افزایش قیمت) سوخت در راستای کاهش حوادث جاده‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقاله پیش رو نگاهی به این رویکرد داشته ایم.

1- در نگاه اول شاید مقداری این مسئله صحیح باشد که افزایش قیمت انرژی باعث کاهش حوادث جاده‌ای شده است اما نقش آن را به عنوان یک راه حل قطعی علمی نمی‌توان قبول کرد؛ چرا که مثل این می ماند هزینه های دادرسی را اینقدر افزایش بدهیم که مردم نتوانند فعالیت قضایی انجام دهند و بعد ادعا کنیم تعداد پرونده های قضایی کاهش یافته است.

2- این که قیمت حامل‌های انرژی در ایران نسبت به سایر  کشورها پایین است قابل انکار نیست اما ذکر نکاتی ضروری است. در کشورهایی که قیمت سوخت واقعی می باشد در کنار آن حمل‌و‌نقل عمومی شهری و بین شهری پایدار و ارزانی نیز وجود دارد. همچنین تعرفه واردات خودرو به اندازه‌ای نیست که بابت یک خودروی 100 هزار دلاری ایمن بیش از 2 میلیارد تومان پول پرداخت شود.

3-یکی از راه حل های اساسی برای کاهش حوادث جاده ای منجر به فوت خروج بی درنگ خودروهای ناایمن تولید داخل از رده تولید است. طبق آمار موجود بیشترین حوادث منجر به فوت در 20 سال گذشته با 2 خودروی پراید و  پژو بوده است. این که چرا تا به امروز این اتفاق نیفتاده است خود محل سوال است. همچنین جلوگیری از ورود و تولید خودروهای بی کیفیت و بی اصالت چینی و در آخر کاهش شدید تعرفه خودروهای ایمن, پاک و ارزان قیمت ژاپنی, آلمانی, سوئدی و کره ای تکمیل کننده راه حل اخیر هستند.

4- توسعه زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل در تمام وجوه به ویژه حمل‌و‌نقل ریلی اساسی‌ترین راه حل کاهش قابل توجه حوادث جاده ای خواهد بود. در 90 سال گذشته که از شروع احداث راه آهن در کشور می‌گذرد تنها 13000 کیلومتر ریل احداث شده است که به نسبت مساحت کشور و پراکندگی استان‌ها بسیار ناچیز است.  همچنین در خود زیرساخت‌های جاده‌ای افزایش ظرفیت شبکه از طریق ساخت آزادراه ها و بزرگراه‌ها و ایمن‌سازی شبکه موجود از طریق ارزیابی نقاط حادثه خیز و اصلاح آن در راس تمام اقدامات موثر در مساله مطروحه است.

نتیجه گیری- در هیچ کتاب, استاندارد یا مقاله علمی مهندسی حمل‌و‌نقل از افزایش قیمت انرژی به عنوان راه حل اساسی کاهش حوادث جاده ای یاد نشده است. بهتر است به جای راهکارهایی که نارضایتی های اجتماعی نیز به دنبال دارد راه حل‌های اساسی مثل سرمایه گذاری در توسعه زیرساخت های حمل‌و‌نقل, کنترل تولید و واردات و خودروهای داخلی و چینی, کاهش تعرفه خودروهای استاندارد خارجی, افزایش فرهنگ عمومی رانندگی و استفاده از حمل‌و‌نقل عمومی مورد توجه قرار بگیرد.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۷

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۳ درصد افزایش به ۲۳۳۰ دلار و ۷ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت طلا بالاتر از سطح حمایتی 2300 دلار در اولین ساعات تجارت در روز جمعه قرار دارد. ارزش دلار آمریکا و اوراق قرضه خزانه داری این کشور پس از گزارش بالا رفتن تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته است. بدین ترتیب احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سال جاری میلادی کاهش می‌یابد. 
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.03 درصد افزایش به 2330 دلار و 7 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش 0.13 درصدی به 2345 دلار و 50 سنت رسیده است.
بالا رفتن نرخ تورم در آمریکا ترس از افزایش دوباره نرخ بهره را تشدید کرده است. بالا رفتن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/05

تمرکز سرمایه‌گذاران در حال حاضر بر شاخص قیمت هزینه‌کرد مصرف فردی در ماه مارس است که قرار است امروز منتشر شده و سرنخ‌های بیشتری در مورد سیاست‌های پولی آمریکا و قیمت طلا ارائه دهد. هرگونه تغییر در این شاخص باعث می‌شود تاجران انتظار خود از زمان پایین آمدن نرخ بهره را تغییر دهند. در حال حاضر بازارهای مالی تخمین می‌زنند اولین کاهش نرخ بهره در سپتامبر انجام شود.
اطلاعات مربوط به تورم در آمریکا تا حد زیادی بر دورنمای نرخ بهره فدرال رزرو در آستانه اجلاس بعدی آن در اول ماه مه تاثیر می‌گذارد. پیش بینی می‌شود فدرال رزرو نرخ بهره را در این اجلاس در محدوده 5.25 تا 5.50 نگه دارد.
دورنمای قیمت طلا در کوتاه‌مدت بی‌ثبات است، چون تقاضا برای این فلز گرانبها به عنوان یک پشتوانه ایمن به دنبال آرام شدن نگرانی‌ها در مورد گسترش درگیری در خاورمیانه، کاهش یافته است. به علاوه، سیاستمداران فدرال رزرو هیچ فوریتی برای پایین آوردن نرخ بهره به خاطر افزایش فشار تورم نمی‌بیند.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 0.53 درصد افزایش به 27 دلار و 78 سنت رسید و پلاتین با یک افزایش 0.39 درصدی 922 دلار و 40 سنت معامله می‌شود.
انتهای پیام/47

دیگر خبرها

  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
  • کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در نوروز
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفر‌های نوروزی
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها