Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:09:01 GMT

مشکلات روزافزون دشت تهران

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۱۶۴۶۹

مشکلات روزافزون دشت تهران

تهران -روزنامه شهروند در شماره امروز- سه شنبه - خود با درج مطلبی با عنوان مشکلات روز افزون دشت تهران به موضوع شبکه توزیع آب تهران به عنوان قدیمی ترین لوله کشی آب شرب کشور می پردازد.

در این مطلب آمده است :شبکه توزیع آب تهران با عمری 90 ساله قدیمی‌ترین لوله‌کشی آب شرب کشور است که نزدیک به 30‌درصد از آب شرب مردم تهران را به دلیل فرسوده‌بودن هدر می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


درواقع دشت تهران با یک سیستم بسیار گسترده آبیاری قطره‌ای، شامل لوله‌های فرسوده، شکسته و دارای نشتی در حال آبیاری است.
این دشت قبل از این، با دو روش دیگر آبیاری می‌شد. روش اول روش طبیعی که بارش باران و نفوذ آب از طریق گستره خاک، مراتع و فضای سبز آن بود و روش دوم جذب آب از دیواره چاه‌های فاضلاب جذبی خانه‌ها در معماری سنتی و نفوذ آن به سفره‌های زیرزمینی که بر آلودگی سفره‌ها نیز موثر بود.
دشت تهران با گسترش روزافزون شهرنشینی، حاشیه‌نشینی و رشد افقی شهرها به‌ حدی رسیده که حتی در پارک‌ها و فضای سبز آن‌ که تنها روزنه‌های نفوذ آب باران به سفره‌های زیرزمینی بودند نیز یا با آسفالت خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و یا با میلیون‌ها ساختمان مانند سایر نقاط شهرهای این دشت پوشیده شده و آب باران به جای نفوذ در دل خاک به روان‌آب‌ها و فاضلاب منتقل می‌شود.
از طرفی با گسترش شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری (اگو) و فاضلاب ملی ساختمان‌های تهران برای استفاده بهینه از آن و عدم آلودگی سفره‌های زیرزمینی، از جذب و تقویت کمی منابع زیرزمینی حذف شده است.
در ‌سال آبی 96-95 یک‌میلیارد و 25‌میلیون مترمکعب آب به شبکه توزیع آب تهران وارد شده که 273‌میلیون مترمکعب آن از منابع زیرزمینی برداشت شده است.
در همین حال حدود 250‌میلیون متر مکعب از آب شرب تهران از طریق شبکه توزیع فرسوده هدر رفته و قسمت اعظم آن به منابع زیرزمینی بازگشته است.
صرف نظر از این‌که برداشت‌ها از آب‌های سطحی توسط سدهای پنجگانه تهران نیز بر کاهش سطح آب‌های زیرزمینی تأثیر می‌گذارد، تنها راه تغذیه این سفره‌ها که هر ساله به وسیله هزاران حلقه چاه مجاز و غیرمجاز در حال تخلیه و موجب فرونشست سالانه 36 سانتیمتری دشت تهران شده است، تغذیه از طریق هدررفت آب شرب تهران در شبکه توزیع فرسوده آن است.
شهر تهران از نظر ریسک زلزله در میان 10 شهر اول دنیاست. در این وضعیت، مقاومت این شهر با فرونشست حدود چهار متری در یک‌دهه گذشته مقاومتش در مقابل زلزله از 6 ریشتر به 4/5 ریشتر کاهش یافته است.
این فرونشست‌ها در خارج از شهر‌های استان تهران و مناطق روستایی و بیابانی هولناک و عجیب است و با پوک‌شدن خاک زیر شبکه مترو، بزرگراه‌ها، خیابان‌ها و ساختمان‌ها به دلیل خالی‌شدن سفره‌های زیرزمینی، بعید نیست که در داخل شهر نیز ناگهان شاهد فرونشستی باشیم که حفره‌ای به اندازه یک ساختمان دو طبقه در وسط یک بزرگراه ایجاد کند.
با این اوصاف اگر مدیریت شهری کلانشهر تهران و سایر شهرهای استان که بر دشت تهران گسترده‌اند، خیلی زود راه چاره‌ای برای احیای سفره‌های زیرزمینی این دشت‌ها نیابند، تنها راه عملی برای به تأخیر انداختن فرونشست‌های فاجعه‌بار که زلزله خاموش نام دارند، ترمیم‌نشدن شبکه آبرسانی و حتی تخریب لوله‌های آب شرب و ایجاد نشتی در آنها توسط حفارین محترم شرکت‌های گاز و مخابرات و... است تا آبیاری 250‌میلیون مترمکعبی دشت تهران توسط شبکه فرسوده توزیع آب تهران به بیش از 400‌میلیون مترمکعب رسیده و فرونشست‌ها به تعویق افتد؛ چرا که فرونشست‌ها به‌زودی منجر به شکستن و انفجار لوله‌های گاز شهری، شکستگی در تونل‌ها و ریزش آنها و سقوط ساختمان‌های چند طبقه خواهد شد و قطعا زودتر از تشنگی، جان مردم تهران را خواهد گرفت.
روزنامه شهروند
تهرام/1735

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۶۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون

به گزارش  گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، تولید و پخش ویژه‌برنامه‌های اختصاصی از مصلی تهران، تهیه گزارش‌های تخصصی برای انواع مخاطبان در سنین مختلف، از جمله تدارک ویژه شبکه هاست که با همت و پشتیبانی مرکز تولید و فنی سیما در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب به روی آنتن خواهد رفت.

مرکز تولید و فنی به عنوان بازوی اجرایی معاونت سیما در پوشش مهمترین رویداد‌های رسانه ای، این بار نیز با هدف ارتقای سطح کیفی و کمی پوشش تصویری این رویداد مهم فرهنگی کشور از ۱۹ اردیبهشت ماه از محل برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی (ره) با استفاده از تجهیزات به روز فنی و نیرو‌های تخصصی تولیدی همچون گذشته با همه توان پای کار آمده است؛ در ادامه به شرح برنامه‌های شبکه‌های سیما در این خصوص پرداخته شده است.

در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه تا شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود؛ برنامه زنده «کتاب یک» هر روز در ساعت‌های ۱۳:۲۰، ۱۶:۱۵ و ۱۸:۳۰ از شبکه یک پخش خواهد شد.

برنامه «صبحانه ایرانی» شبکه دو نیز همزمان  با ایام برگزاری نمایشگاه کتاب هر روز از ساعت ۷:۰۰ روی آنتن می‌رود.



در ایام برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب، برنامه صبحگاهی «سلام صبح بخیر» با دعوت از مهمانان و ناشران و همچنین معرفی کتاب‌های ارزنده از شبکه سه سیما پخش می‌شود. این برنامه هر روز حوالی ساعت ۹ صبح به صورت زنده پخش می‌شود.

شبکه چهار سیما با برنامه‌ای ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با مخاطبان خود همراه است. این برنامه با عنوان «کتاب ۴»، با ۴ بخش ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ای در ساعات برگزاری نمایشگاه به صورت زنده از مصلی تهران و یک ویژه برنامه یک ساعته از ساعت ۲۲:۳۰ به روی آنتن می‌رود.

در ویژه برنامه شبانه که اجرای آن را محمد سرشار بر عهده دارد، نقد و تحلیل وضعیت کتاب در ایران انجام می‌شود. در آیتم‌های ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ای که در ساعت‌های ۱۰، ۱۲:۱۵، ۱۴:۳۰ و ۱۷ به طور زنده از محل نمایشگاه پخش می‌شود با مولفان، مترجمان، دست اندرکاران حوزه کتاب و نشر، نوقلم‌ها و مدیران ستادی نمایشگاه صحبت می‌شود.

شبکه نسیم با برنامه «دیدی نو» به مناسبت سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با مخاطبان خود همراه است.

این برنامه به تهیه کنندگی مهران میر صالحی، کارگردانی کیان کحال زاده با اجرای ایوب آقاخانی در ۵۲ قسمت از شبکه نسیم پخش خواهد شد.

برنامه «مثبت آموزش» شبکه آموزش سیما در سه بخش در ساعت‌های ۱۰:۴۵ تا ۱۱:۰۰، ۱۶:۴۵ تا ۱۷ و۱۷:۴۰ تا ۱۷:۵۰ به موضوع نمایشگاه کتاب می‌پردازد و به صورت زنده با نمایشگاه، ارتباط مستقیم برقرار می‌کند.

برنامه «دکتر سلام» شبکه آموزش ضمن ارتباط زنده با نمایشگاه بین المللی کتاب، هر روز یک کتاب تخصصی و عمومی با موضوع سلامت محور معرفی می‌کند.

همچنین برنامه «دوربین هفت» در دو بخش در ساعت‌های ۱۲ و ۲۰:۴۰ گزارش‌هایی از رویداد‌ها و وقایع نمایشگاه کتاب را از شبکه آموزش پخش می‌کند.

شبکه قرآن و معارف سیما نیز رویداد‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را در قالب ویژه برنامه و میان برنامه‌های مختلف به صورت زنده پوشش می‌دهد.

ویژه برنامه‌ای به تهیه کنندگی مهدی شکوهی با حضور مستمر استیج و دوربین شبکه قرآن و معارف سیما در محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب و گفتگو با صاحبان نشر، مولفان و بازدیدکنندگان آماده پخش برای دوستداران کتاب است.

همچنین تهیه و تولید و پخش روزانه آیتم‌های متنوع ادبی از غرفه‌های مختلف و حال و هوای فرهنگی نمایشگاه از دیگر تدارک شبکه قرآن و معارف سیما است.

شبکه نمایش به مناسبت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فیلم‌هایی را با این مضامین در جدول پخش خود قرار داده است که هر شب ساعت ۲۱ پخش خواهد شد.

فیلم‌های سینمایی «جولی و جولیا»، «کتاب فروشی»، «چارلز دیکنز»، «خانم پاتر»، «نابغه»، «کافه امید»، «انجمن ادبی کیک پوست سیب زمینی» و «عجیب‌تر از داستان» از جمعه ۲۱ اردیبهشت تا جمعه ۲۸ روی آنتن شبکه نمایش می‌رود.

برنامه «تهران ۲۰» شبکه تهران؛ همزمان با سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در گفتگو با مسئولان و دست‌اندرکاران حوزه کتاب به صورت ویژه‌ای به این رویداد فرهنگی می‌پردازد. این برنامه به تهیه‌کنندگی مجتبی احمدی از شنبه تا چهارشنبه هر شب ساعت ۲۰ تماشایی می‌شود.

گروه خانواده نیز با تدارک برنامه «به خانه برمی‌گردیم» و بهره‌مندی از حضور مهمانان مختلف در بخش‌های متنوعِ ارتباط با نمایشگاه کتاب، معرفی کتاب و ... به صورت ویژه‌ای به این رویداد فرهنگی خواهد پرداخت.

برنامه «سلام تهران» هر روز صبح از ساعت ۰۶:۳۰ تا ۰۸:۰۰ با دعوت از مهمان‌های ویژه حوزه کتاب و نشر، به موضوع نمایشگاه کتاب در شبکه تهران می‌پردازد.

همچنین ارتباط زنده با نمایشگاه کتاب از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت هر روز حوالی ساعت ۱۰ در شبکه تهران برقرار می‌شود و به مدت ۱۵ دقیقه اتفاقات و حواشی این نمایشگاه را پوشش تصویری خواهد داد. همچنین گفتگو با مسئولین حوزه نشر و نمایشگاه بخش دیگری از این برنامه خواهد بود.

برنامه‌های گزارشی «در شهر» و «در استان» نیز همزمان با برپایی نمایشگاه کتاب گزارش‌های ویژه‌ای را روانه آنتن می‌کنند.

شبکه افق نیز رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده از محل برگزاری نمایشگاه پوشش می‌دهد. این برنامه از ساعت ۱۸:۳۰ به مدت نیم ساعت پخش می‌شود.

برنامه «مثبت سلامت» به صورت زنده رویداد‌های فرهنگی نمایشگاه بین المللی کتاب را از شبکه سلامت پخش می‌کند. همچنین برنامه‌های «پنجره باز» و «حال خوب» نیز به صورت زنده از نمایشگاه روی آنتن می‌روند.

شبکه کودک با برنامه «کتاب شیرین» مخاطبان خود را با حال و هوای نمایشگاه کتاب همراه می‌کند.

شبکه امید نیز با برنامه زنده «نورا» به انعکاس رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب می‌پردازد. این برنامه هر روز ساعت ۱۹ تا ۲۰ از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران روی آنتن می‌رود.

این برنامه شامل بخش‌های من و کتاب، کتاب جان و معرفی کتاب‌هایی راجع به زندگی شهدا و ... می‌باشد.

مستند‌های «جای پای او» یک‌شنبه ۲۳ اردیبهشت، ساعت ۲۰:۰۰، «شاهنامه فردوسی» دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، ساعت ۱۹:۳۰ و «کاش غوره‌ها انگور بشه» سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت، ساعت ۲۲:۳۰ روی آنتن شبکه مستند می‌روند.

میان برنامه «برگ زرین» ویژه کتاب و کتابخوانی، از شبکه جام جم پخش می‌شود. همچنین ارتباط مستقیم با نمایشگاه کتاب تهران و مصاحبه با بازدیدکنندگان و ارائه گزارش از وقایع و رخداد‌های نمایشگاه در فواصل برنامه‌ها با محوریت میهمانان کشور‌های فارسی زبان در نمایشگاه و سایر کشور‌های خارجی میهمان و مصاحبه با صاحب نظران زبان پارسی مشارکت کننده در نمایشگاه و میهمانان فارسی زبان به منظور گرامی داشت و پاسداشت زبان پارسی روی آنتن شبکه جام جم می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • نمایشگاه کتاب را در قاب سیما دنبال کنید
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران در ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران در ۱۷ اردیبهشت
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران برای ۱۶ اردیبهشت ماه
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟